Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a gecco Če dec 15, 2011 12:47 pm

Prvo je bil iPhone, dobri 2 leti delal brez vsake napake.
Sledil je iPhone 3GS, delal 2 leti in pol brez vsake napake.
Sedaj pa iPhone 4S...prvi občutki, vse tako kot prej ampak vse malo boljše :) Upam da bom tudi s tem zadovoljen ene dobri 2 leti :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
miha taufer
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a miha taufer So dec 17, 2011 12:50 pm

Pozdravljeni!
sem v dilemi. Namreč kupujem nov telefon in ne vem ali naj vzamem samsung galaxy mini ali samsung galaxy ace.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 17, 2011 3:39 pm

Kupil bi rabljen iPhone od fizične osebe in me zanima kako naj preverim, če je vse OK, da ne bom nategnjen?
Vstavim svoj SIM, preverim če deluje, rabi bit odklenjen... kaj še? Nekje sem bral, da bi rabil vzet prenosnika in preverit preko iTunes.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne dec 18, 2011 10:34 am

Prav si prebral. Kaj drugega pa nimaš gledat.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ Po dec 19, 2011 2:51 pm

No tudi jaz sem v fazi nakupa, v ožji izbor sta se uvrstila Samsung Galaxy S in Samsung Nexus S... Kakšen predlog glede izbire?
LP Jan

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Po dec 19, 2011 2:59 pm

JanJ je napisal/-a:No tudi jaz sem v fazi nakupa, v ožji izbor sta se uvrstila Samsung Galaxy S in Samsung Nexus S... Kakšen predlog glede izbire?

Izmed teh dveh bi jaz izbral Nexusa S. Galaxy S je starejši (razen če si se zmotil in si mislil Galaxy S2), Nexus S pa je od Googla, čeprav ga izdeluje Samsung. To se pravi posodobitve operacijskega sistema takoj. Če pa si se slučajno zmotil in si mislil Galaxy S2, pa bi ti priporočal da malo počakaš na Samsung Galaxy Nexus.

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Napisal/-a JanJ Po dec 19, 2011 3:04 pm

Sicer je bil prvotno v planu Galaxy S II, ampak sem nekako prišel do ugotovitve, da mi je škoda dajati toliko denarja za telefon.

Sem videl napoved Galaxy Nexus pri Simobilu, imaš kakšno informacijo glede cene?
LP Jan

Uporabniški avatar
miha taufer
Novinec

Napisal/-a miha taufer Po dec 19, 2011 7:37 pm

miha taufer je napisal/-a:Pozdravljeni!
sem v dilemi. Namreč kupujem nov telefon in ne vem ali naj vzamem samsung galaxy mini ali samsung galaxy ace.

Noben nič.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po dec 19, 2011 7:55 pm

Med tema če že ACE, drugače pa bi za ta denar raje pogledal Huawei Ideos ali kaj podobnega, pomembno je da poveš kje kupuješ...z naročnino ali brez itd.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Po dec 19, 2011 9:02 pm

JanJ je napisal/-a:Sicer je bil prvotno v planu Galaxy S II, ampak sem nekako prišel do ugotovitve, da mi je škoda dajati toliko denarja za telefon.

Sem videl napoved Galaxy Nexus pri Simobilu, imaš kakšno informacijo glede cene?

Nimam, predvidevam pa da bo par € višja od Galaxya S2. Razen če bodo spet zavohali priložnost kot pri iPhonu, ker je po mojem mnenju to kraja denarja. 500€ za telefon, da imaš enako naročnino kot si jo imel (govorim recimo za Orto v 0..).. škoda besed. Je pa po mojem mnenju tudi res, da se takšnega denarja ne splača dat za telefon, dokler nekaj ne dela takoj in tako kot hočemo. Takrat pa potem vsi "bentimo".

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ To dec 20, 2011 12:48 am

@miha taufer - ali je to edina izbira ? Mini ali ACE ?
@JanJ - Nexus S (nova izdaja) še ni napovedana za SLO. V tujini se ga da dobiti in je zelo ok zadeva (imamo v službi). Za starejši model so bile pa odprodaje zalog zadnji mesec in kolikor vem so pošle (novih seveda). Za Samsung Galaxy S pa se mi zdi, da se novega ne da dobiti. Kar se izbire tiče je pa tako..... Samsung Galaxy S ima odličen display in je dober telefon nasplošno. Samsung Galaxy Nexus (star model) je tudi zelo dober telefon ampak ima prednost pri software updatih iz strani androida (v slo je že na voljo 4.0.2 android update na voljo).

Lp Miha
Slika

Uporabniški avatar
miha taufer
Novinec

Napisal/-a miha taufer To dec 20, 2011 1:29 pm

crxdelsol je napisal/-a:Med tema če že ACE, drugače pa bi za ta denar raje pogledal Huawei Ideos ali kaj podobnega, pomembno je da poveš kje kupuješ...z naročnino ali brez itd.

telefon bom kupil v mobicentru z naročnino.

Uporabniški avatar
miha taufer
Novinec

Napisal/-a miha taufer To dec 20, 2011 1:32 pm

BraaZ je napisal/-a:@miha taufer - ali je to edina izbira ? Mini ali ACE ?
@JanJ - Nexus S (nova izdaja) še ni napovedana za SLO. V tujini se ga da dobiti in je zelo ok zadeva (imamo v službi). Za starejši model so bile pa odprodaje zalog zadnji mesec in kolikor vem so pošle (novih seveda). Za Samsung Galaxy S pa se mi zdi, da se novega ne da dobiti. Kar se izbire tiče je pa tako..... Samsung Galaxy S ima odličen display in je dober telefon nasplošno. Samsung Galaxy Nexus (star model) je tudi zelo dober telefon ampak ima prednost pri software updatih iz strani androida (v slo je že na voljo 4.0.2 android update na voljo).

Lp Miha

Ta telefona sta v mojem finalnem izboru. Z drugimi znamkami sem pa imel slabe izkušnje zato prisegam na Samsunga, ker zaenkrat pri njem ni bilo okvar.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik To dec 20, 2011 9:18 pm

Se kej ve kdaj pride Samsung Galaxy S3?
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN To dec 20, 2011 9:39 pm

nevermind je napisal/-a:Kupil bi rabljen iPhone od fizične osebe in me zanima kako naj preverim, če je vse OK, da ne bom nategnjen?
Vstavim svoj SIM, preverim če deluje, rabi bit odklenjen... kaj še? Nekje sem bral, da bi rabil vzet prenosnika in preverit preko iTunes.

Punci je tudi padel v oko rabljen Iphone 3g od fizične osebe, ker se sam ne spoznam na iphone bi prosil če mi lahko kdo razloži kako in kaj se preveri prek itunes.

Lp

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr dec 21, 2011 7:29 am

RaVeN je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Kupil bi rabljen iPhone od fizične osebe in me zanima kako naj preverim, če je vse OK, da ne bom nategnjen?

Punci je tudi padel v oko rabljen Iphone 3g od fizične osebe, ker se sam ne spoznam na iphone bi prosil če mi lahko kdo razloži kako in kaj se preveri prek itunes.

Lp

Prvo preglej telefon...spodaj pri dock-u in zgorja pri vhodu za slušalke ne sme biti nič rdeče/vijolično (to bi pomenilo da je bil izpostavljen vodi). Daj notri svojo SIM kartico in sprobaj če dobi signal. Če se da, preizkusi še če dela Wi-Fi. Preveri cel ekran, najbolje da kar v sprobaš vse črke na tipkovnici. Preveri da Home gumb dobro dela, včasih z časom izgubi odzivnost. Sprobaj mikrofon in zvočnik...uporabi Voice Memos App (hint.spodaj levo je mikrofon, desno je zvočnik, da ne boš slučajno iskal dveh zvočnikov).
Sprobaj accelerometer če dobro zaznava gibanje (igrica v stilu Falldown, ki je zastonj, je super za testiranje). Nato sprobaj še senzor za bližino, ali telefon ugasne ekran ko ga daš k ušesu.
Potem sprobaj še vse gumbe če delajo kot morajo, nato pa sledi še priklop na iTunes. Zdaj, kaj točno moraš tukaj videti ti ne bi znal povedati. iTunes morajo zaznati telefon in izpisati vse podatke. Tukaj boš videl točno kateri model telefona imaš in katero verzijo iOS-a. 3G zna bit da je bil jailbreak-an (to naj ti pove prodajalec) in če je bil ga nikakor ne posodabljati preko iTunes.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr dec 21, 2011 7:59 am

imaš sporočilo na privat.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Če dec 22, 2011 11:59 pm

Kaj je te nove telefone še treba 16 ur filat (prvič), tko kot je blo baje ponavad? :D
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Pe dec 23, 2011 9:30 am

skopusnik je napisal/-a:Kaj je te nove telefone še treba 16 ur filat (prvič), tko kot je blo baje ponavad? :D

Ne :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe dec 23, 2011 3:06 pm

mmikolj je napisal/-a:
skopusnik je napisal/-a:Kaj je te nove telefone še treba 16 ur filat (prvič), tko kot je blo baje ponavad? :D

Ne :D

x2. ;)

lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov