Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a lublancan Ne jan 22, 2012 11:42 am

podpis

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne jan 22, 2012 11:57 am

lublancan je napisal/-a:http://www.amazon.co.uk/Case-Mate-Tough-Case-Samsung-Galaxy/dp/B0057G0T6W 16funtov+poštnina

ah sment..zdej sm ga ze tak placu :?
Slika

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Ne jan 22, 2012 1:05 pm

BoneS je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:http://www.amazon.co.uk/Case-Mate-Tough-Case-Samsung-Galaxy/dp/B0057G0T6W 16funtov+poštnina

ah sment..zdej sm ga ze tak placu :?

Case mate imajo zelo kvalitetne izdelke tako, da ne moreš zgrešiti. Cena ja pa malce milo rečeno nora. Se da dobiti tudi kvalitetne etuije za močno močno ceneje, je pa res, da kvaliteto dobiti je kar težko.
Pri S2 je etui posebaj dobra izbira, ker se rad začne malce "lupiti" ob robovih =) Drugače pa TOP telefon.

Lp M
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jan 22, 2012 1:17 pm

No, da se oglasim. Dobra dva meseca si lastim Xperio Arc S. Zaenkrat zelo zadovoljen. Baterija 0,5-2 dneva, odvisno od uporabe.

Kar se etuija tiče, uporabljam tole zadevo, kupil za 6,5 EUR in sem zadovoljen. Ni sicer "etui" v pravem pomenu besede, ampak nekaj dodatne zaščite pa vendarle nudi. Pa še lažje ga je držati, da ti ne zdrsne. Kar pa se nosilca v avtomobilu tiče, pa sedaj uporabljam tole stvar in je tudi super - cena manj kot 20 EUR.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Ne jan 22, 2012 5:29 pm

BraaZ je napisal/-a:
Case mate imajo zelo kvalitetne izdelke tako, da ne moreš zgrešiti. Cena ja pa malce milo rečeno nora. Se da dobiti tudi kvalitetne etuije za močno močno ceneje, je pa res, da kvaliteto dobiti je kar težko.
Pri S2 je etui posebaj dobra izbira, ker se rad začne malce "lupiti" ob robovih =) Drugače pa TOP telefon.

Lp M

Sej zarad raznih testov sem se odlocil zanj. Sicer imam sedaj originaln samsungov silikonski ovitek vendar je neroden za uporabo, saj se mors prou trudit, da pritisnes katero od stranskih tipk, poleg tega pa telefona ni mozno dat polnit, dokler ne das silikon dol (pramala luknja na silikonu za usb prikljucek). Je pa res 30€ napram 6€ (tolk stane original silikonar) je kar razlika
Slika

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Ne jan 22, 2012 8:48 pm

SGS
Do prejšnega tedna sem mel gor Cyanogenmod 7, Android 2.3.7, OC 1300 MHz:
Slika
Slika
Slika
Slika (Tudi do 7 dni se je dalo spravit :mrgreen: )

Od tega tedna naprej Teamhacksung 9 Build 14 (CM9) ICS, Android 4.0.3, Glitch Kernel Ver14 Rew5, OC 1400 MHz: (Alpha verzija, da zdaj pri meni brez napak. :mrgreen: ,dela kot strela!, par zabavnih novih funkcij, itd. )
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika (To sliko sem z neta snel,ker sem jo pozabil naredit. Prikazuje pa funkcijo dolgega pritiska 'Home' tipke. Po domače, tako vam pokaže nedavno odprte/odprte v ozadju aplikacije.)

Telefon sem kupil rabljen pred pol leta za 220€ (pred tem sem bil na klasiki, Nokia 6120 Classic), z tem SGS pa sem vedno "korak pred časom". S tem sem mislil povedat,da ni treba skoz novega mobitela kupit, da maš 'stroj'. :D

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So jan 28, 2012 2:24 pm

da se jaz nekaj prasam. na telefone se ne spoznam kaj prevec, zato upam da mi boste lahko malo svetovali ;)

gledal sem, da bi si kupil LG Optimus 3D

sedaj pa me zanima, ce si kdo ta telefon lasti, ma kake hibe, probleme, kaki so + in -. skratka cim vec koristnih informacij. lahko pa kdo predlaga kaj podobnega temu :)

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra ... x?aid=1625
http://www.mobinet.si/predstavitve-tele ... Optimus-3D

najlepsa hvala za pomoc
turbo inside

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ So jan 28, 2012 5:01 pm

Še moje vprašanje :) Zanima me če kdo ve, če se da na nokii E63 uporabljat navigacijo z wayfinder gps-om?
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS So jan 28, 2012 5:17 pm

Uf, tale 4.0.3 bi tut js meu. Sam si js sam ne upam flashat. A obstaja taksn rom tut za SGS2?
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jan 28, 2012 5:31 pm

BoneS je napisal/-a:Uf, tale 4.0.3 bi tut js meu. Sam si js sam ne upam flashat. A obstaja taksn rom tut za SGS2?

Moj tamau dela zdej neki na tem tako, da ko bo kaj pogruntal ti javim pa če mu rata lahko še tebi naloži. Nekaj mi je reku, da že čara. Javim. ;)

lp

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So jan 28, 2012 6:24 pm

Ne bit kekci, za SGS2 pride URADNI UPDATE ven na ICS oz. Android 4.0.x. Samo malo morate počakat.

Custom romi pa ne delajo vedno 100%, nekateri so uporabno kul, nekateri pa slabši. Kakor tudi zgoraj omenjeni SGS 4.0.3. rom ima verjetno kako težavo z videoposnetki itd...

Sicer ne obsojam to, tudi sam imam 4.0.3. na desireu, ki ga že mam več kot leto pa pol (telefon) in lahko živim s temi napakami, samo brez veze se mi pa zdi rootat telefon, dokler ga še tovarniško posodabljajo in je še kar dosti vreden in v garanciji...

Ker z rootanjem gre garancija pa pa...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Ne jan 29, 2012 2:24 pm

srcnik je napisal/-a:Ne bit kekci, za SGS2 pride URADNI UPDATE ven na ICS oz. Android 4.0.x. Samo malo morate počakat.

Custom romi pa ne delajo vedno 100%, nekateri so uporabno kul, nekateri pa slabši. Kakor tudi zgoraj omenjeni SGS 4.0.3. rom ima verjetno kako težavo z videoposnetki itd...

Sicer ne obsojam to, tudi sam imam 4.0.3. na desireu, ki ga že mam več kot leto pa pol (telefon) in lahko živim s temi napakami, samo brez veze se mi pa zdi rootat telefon, dokler ga še tovarniško posodabljajo in je še kar dosti vreden in v garanciji...

Ker z rootanjem gre garancija pa pa...

Jaz sem si nalozil preko kies uradni updejt za mobitel in sicer verzijo 2.3.6. In po tem, mi telefona vec v Kiesu ne prepozna oziroma napise, da ni mozen apdejt preko kiesa. Ogromno uporabnikom se je to zgodil in zadevo so resl edin preko flesanja..
Slika

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Ne jan 29, 2012 10:36 pm

Custom ROM-i niso vedno najboljša stvar na tem svetu zaradi raznih pomankljivosti v delovanju. Se pa strinjam, da obstajajo tudi nekateri, ki delujejo brez večjih težav. Kar se tiče Samsung Galaxy S se pa "govorice", da žal 4.0 UPDATE ne bo na voljo za omenjeni telefon. Ni še uradno ampak trenutno pa kaže tako.... Ampak brez skrbi ker se "posamezniki" že trudijo na portanju OSa.

Še "video dokaz" o dokaj uspešnem portanju".

http://www.youtube.com/watch?v=KdXmokfL ... r_embedded

Lp
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jan 29, 2012 10:38 pm

_furby_ je napisal/-a:da se jaz nekaj prasam. na telefone se ne spoznam kaj prevec, zato upam da mi boste lahko malo svetovali ;)

sedaj pa me zanima, ce si kdo ta telefon lasti, ma kake hibe, probleme, kaki so + in -. skratka cim vec koristnih informacij. lahko pa kdo predlaga kaj podobnega temu :)

najlepsa hvala za pomoc

za tega LG-ja mi ne zna noben pomagat? :cry:
turbo inside

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne jan 29, 2012 11:05 pm

Ima kdo Samsung Note-a ? izkušnje iz prve roke ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Po jan 30, 2012 8:17 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:Ima kdo Samsung Note-a ? izkušnje iz prve roke ?

Tuki bos najvec izvedu:
http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=2&t=3569
Slika

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Po jan 30, 2012 9:17 am

_furby_ je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:da se jaz nekaj prasam. na telefone se ne spoznam kaj prevec, zato upam da mi boste lahko malo svetovali ;)

najlepsa hvala za pomoc

za tega LG-ja mi ne zna noben pomagat? :cry:

O samem LG-ju ti veliko nemorem povedati saj si ga ne lastim.imel sem ga samo na testu 2 dni in mi nekak ni bilo to to kar se pričakuje od telefona za ta denar...res da je bil med prvimi ampak to,da mi je v 2 dnevih vsaj 7x zmrznu in to tako da sem moral odklopit baterijo se za telefon takšnega formata in takšnega slovesa pač nesme dogajat...Kolikor berem forume imajo tudi drugi uporabniki po svetu podobne težave z dotičnim modelom....celo izguba omrežja se omenja na gsmarena

Če imaš željo po 3D telefonu ti definitivno priporočam HTC Evolution 3D katerega si lastim tudi sam že pol leta.telefon dela tako kot mora...slike so odlične kljub "samo" 5mp kameram...3D zadeve so pa itak zanimive po svoje...in še vsak ki pogleda zadevo je fasciniran in navdušen,da lahko zadeva dela brez očal:) youtube posnetke lahko gledaš v 3D (seveda tiste ki to omogočajo) slikaš,snemaš...in res..prav zanimivo zgleda zadeva.edino nekaj časa na začetku potrebujejo oči da se navadijo na 3D sliko...

moj glas gre definitivno HTC-ju...če te pa še kaj zanima pa vprašaj...
aha...večno vprašanje....imam original vse...od ROMA do vsega...telefon uporabljam za poslovne zadeve in privat..polnim ga cca vsakih 35-38 ur

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Po jan 30, 2012 6:49 pm

1. Za SGS2 obstaja dosti ROM-ov z ICS-om.
2. SGS2 dobi uraden ICS update, ampak je ponavadi tak, da če ga updejtate preko KIESA, bo še treba zelo dolgo čakat na uraden ROM, ker še ga mobitel in simobil po svoje preuredita (dodajo planet bližnjico itd.) + preko KIESA vičinoma ne zazna novega updejta. Uraden update (brez mobitel/simobil sranja) dobite na samfirmware kolikor vem že od novembra lani. Updejtate pa z ODINOM.
3. Custom ROM-i ponavadi delajo 100x boljše od original (ker pri samsung/htc spacajo na hitro tuchwiz/sense vmesnik,pol pa šteka). Če bi mene kdo hotel spravit z CM7 nazaj na uraden 2.3.6, bi raje bil brez mobitela,kot pa uporabljal stock verzijo. Custom ROMI stable verzije delajo perfektno in hitroo.
4. Za SGS1 ne bo uradnega ICS-a. To pa ne pomeni da ga ni. Razvijalcem so dali kodo, tako da veselo delajo costum rome. Tu pa je ta fora. CM7 je bil razvit iz uradnega updejta, zato je bilo treba veliko manj 'implementirat' v razvojni kodi. Pri ICS-u so si sposodili driverje z Nexusa, ki je po platformi identičen SGS-u. Zato je pa treba malo več časa, da pride ven stable verzija. Ampak po probanem build 14 lahko rečem, da je za normalno uporabo perfekten in hiter. Do zdaj mi dela vse, navigacija (iGO) dela super (probana v petek, ko sem se vozil po mađarski :mrgreen: (oz. prekmurje/goričko. :mrgreen: ).

5. Po domače. Če mate voljo, pa malo časa, da se naučite nekaj novega, pa bi radi nek turbo specijalen telefon, so costum romi prava zadeva. :D Pol pa samo nandroid backup narediš (kopijo celega sistema), pa mate lahko vsakih 5 minut drugačen android gor.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če feb 02, 2012 3:06 pm

eno mnenje, je iphone 4s 32gb nov, odklenjen na vsa omrežja za 400€ nateg ali kaj drugega?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov