Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: kakšen računalnik naj kupim?

Napisal/-a Energetik81 Po maj 07, 2012 2:49 pm

PogachnyK je napisal/-a:Živ

Evo odločitec je padla:
LC Power LC6560GP3 V2.3 560W x 1 51,17 €
SAMSUNG SH-S222AB-BEBE DVDRW SATA črn x 1 16,44 €
AEROCOOL VS-3 x 1 31,81 €
SEAGATE ST2000DL003 2TB 5.9/64M/S600 x 1 118,61 €
SAPPHIRE Radeon HD6850 1GB PCIe x 1 139,78 €
PATRIOT PSD38G1333KH 8GB (2x4GB) PC10600 DDR3 x 1 45,98 €
INTEL Core i3 2120 3.3GHz 3MB BOX LGA1155 x 1 112,07 €
ASROCK Z68M/USB3

608evrčkov
Če iger ne igraš, si z grafično dobesedno vrgel denar skozi okno, poleg tega bo računalnik sedaj glasnejši. Že sam procesor ima grafično jedro, ki brez problema predvaja tudi Full HD video. Torej dodatna grafična pri tvoji uporabi ne bo delala praktično nič.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Po maj 07, 2012 3:56 pm

miruj miruj :D :D

Seveda se tudi špila na kompu

Slika

Drugače pa mislim da bo tele i3 kar pošteno opravljala svoje delo, veliko ljudi jo postavlja pred amd qcori, , je pa res, da je procesor veliko bol obremenjen (kako nebo, če 2 jedra opravljata delo za 4), ampak, ker se zadeve nebo navijalo, bo kr nekaj časa dobro

i5 se mi pa zdi trenutno še malo draga(napram i3) , bomo videli, kako bo čez par let s samo tehniko), še vedno se lahko v matično vgradi i5, in se tem bodo tudi uspešno obratovale ostale komponente

P.S vidim ,akj vas je begalo

Imam laptop, kupljen pre 1,5 leta za 275evrov (konfiguracioj reje nebom našteval, cena pove dovolj), in ga matra praktično vse (sej veš tisti programček tam, tisti tam... pa da ti uno dela, spet tisti programček... in tako naprej, tako da bo laptop, res samo za internet,

Sicer pa ne mislit, da kogar koli napadam, vsak ima svoje zahteve, in svoje favorite :D
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 07, 2012 4:21 pm

Jaz bi samo še predlagal, da se izogneš LC Power napajalnikom - sicer so poceni, to pa je tudi vse. Pa kupi raje i5 z oznako K (ki ima odklenjen multiplier) - pač še en mesec šparaj pa bo, ali pa kupi rabljenega. Mogoče bi bilo tudi bolj smiselno vzeti P67 matično ploščo, sploh če boš malce navil procesor in igral igre.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Po maj 07, 2012 4:45 pm

lizard je napisal/-a:Jaz bi samo še predlagal, da se izogneš LC Power napajalnikom - sicer so poceni, to pa je tudi vse. Pa kupi raje i5 z oznako K (ki ima odklenjen multiplier) - pač še en mesec šparaj pa bo, ali pa kupi rabljenega. Mogoče bi bilo tudi bolj smiselno vzeti P67 matično ploščo, sploh če boš malce navil procesor in igral igre.

Živ

Ja to je res, da lc power pač niso zdej smetana napajalnikov, sem ga pač vzel, ker imam doma še 1 računalnik, ki mu je šel napajalnik, in bo najverjetneje šel v ta računalnik, sebi pa privoščil boljšega

je pa tko za 50 evrov, , je sicer poplava napajalnikov, pa pač noben ni res tisti pravi biser.

Glede i5 sem se že razpisal. zaenkrat nebom dal zanjega i3 +100 evrov. ČEPRAV JE PAČ I5 BOLJŠI (Ampak še zdaleč ni še 1x boljši) (seveda govorim za iste frekvence)

Moramo se zavedati, da so i3 trenutno zelo napredne, z zelo naprednimi tehnologijami (ok nima turboboosta)

Sej pri računalnuku je zmeraj tako , da če doplačaš +50 evrov, dobiš še to, kar se lahko nadaljuj do visokih zneskov
Zadnjič spremenil PogachnyK, dne Po maj 07, 2012 4:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Po maj 07, 2012 4:49 pm

@lizard, kaj je narobe s tem power-ji? Men super dela že več ko 4 leta.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 7:51 pm

PogachnyK je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Jaz bi samo še predlagal, da se izogneš LC Power napajalnikom - sicer so poceni, to pa je tudi vse. Pa kupi raje i5 z oznako K (ki ima odklenjen multiplier) - pač še en mesec šparaj pa bo, ali pa kupi rabljenega. Mogoče bi bilo tudi bolj smiselno vzeti P67 matično ploščo, sploh če boš malce navil procesor in igral igre.

Živ

Ja to je res, da lc power pač niso zdej smetana napajalnikov, sem ga pač vzel, ker imam doma še 1 računalnik, ki mu je šel napajalnik, in bo najverjetneje šel v ta računalnik, sebi pa privoščil boljšega

je pa tko za 50 evrov, , je sicer poplava napajalnikov, pa pač noben ni res tisti pravi biser.

Glede i5 sem se že razpisal. zaenkrat nebom dal zanjega i3 +100 evrov. ČEPRAV JE PAČ I5 BOLJŠI (Ampak še zdaleč ni še 1x boljši) (seveda govorim za iste frekvence)

Moramo se zavedati, da so i3 trenutno zelo napredne, z zelo naprednimi tehnologijami (ok nima turboboosta)

Sej pri računalnuku je zmeraj tako , da če doplačaš +50 evrov, dobiš še to, kar se lahko nadaljuj do visokih zneskov

LC power so neka srednja žalost, vendar ne crkujejo tok kot bi eni radi prikazali.
I5 vs I3 je ogromna razlika - 2 jedri vs 4 jerdra pri isti hitrosti. V programih, ki izkoriščajo več jeder, se to zelo pozna.

Plato pa Z68 za K verzijo P67 ni za navijat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 07, 2012 8:08 pm

nebivedu, mislim, da si zamenjal H67 in P67, P je namreč mišljen kot performance. Med P67 in novejšim Z68 je sicer par razlik (podpora integrirani grafiki, Quicksync, SSD Caching) drugače je vse enako, ampak dvomim, da nekdo ki bo imel PC za igranje iger kaj dosti da na te tri stvari. Če pa je cena Z68 in P67 plošče enaka potem pa se itak vzame Z68.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Po maj 07, 2012 8:12 pm

ampak, ker se zadeve nebo navijalo, bo kr nekaj časa dobro

torej čemu predlog po odklenjenem množilniku? Če ne bo navjial nima pomena, pa tudi če bo nekaj malega, tudi če ima zaklenjen, ne pomeni, da se ne da navijat.

Sam imam tudi LC power za Q6600 že 4 leta in dela brez problema (silent izvedba). Ni neka high end zadeva od napajalcev, ampak za tak denar...

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Po maj 07, 2012 8:20 pm

Za 300 € boš lahko samo na inteneto in imel programe, ki so obvezni za delovanje računalnika. Za zelo dobre programe rabiš zelo dober računalnik. Mi smo meli v šoli E8500 4gb DDR2 pa neko giga pa pol grqafično in, da si vse parametre vklopo na Proeenginero je računalnik štekav ! Imel je pa operacijski sistem XP.

tako, da jas ti priporočam tega ( do sem sem jas spremlav računalnike)

i5
8800 GTX
6 DDR3
1.5 TB

Pa neko asusovo plato dobro in maš pol tut za nadgradnjo bz. neke kavne mlinčke kopuješ.

javornic
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a javornic Po maj 07, 2012 8:31 pm

Mivec je napisal/-a:Za 300 € boš lahko samo na inteneto in imel programe, ki so obvezni za delovanje računalnika. Za zelo dobre programe rabiš zelo dober računalnik. Mi smo meli v šoli E8500 4gb DDR2 pa neko giga pa pol grqafično in, da si vse parametre vklopo na Proeenginero je računalnik štekav ! Imel je pa operacijski sistem XP.

i5
8800 GTX
6 DDR3
1.5 TB

Pa neko asusovo plato dobro in maš pol tut za nadgradnjo bz. neke kavne mlinčke kopuješ.

Meni se zdi, da je dandanes totalno pretiravanje z temi namiznimi računalniki. Pogledi kakšne specifikacije si mu ti podal, ker takšnih komponent sploh rabil ne bo. Računalnik za 300€ čist lepo teče in sem se lepo nasmejal, da si lahko samo na internetu in pa tek obveznih programov. 1.5 TB trdega diska ? :o 6GB DDR-III pomnilnika ? :o Meni se zdi, da se ta oseba ne ukvarja z nobeno arhitekturo ali s profesionalnemu oblikovanju. Računalnik za 500€ je več kot predober za raznorazno igranje ipd.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 8:46 pm

Tole je en tak povprečen računalnik za katerega boš odštel okoli 500 evrov:

Procesor Intel® Core™ i3-2125 3.30 GHz - HD3000 - 160 €
Matična plošča ASRock 1155 P67 Pro3 Rev 3.0 - 95 €
2X Pomnilnik DDR3 4GB 1333MHz Kingston KVR1333D3N9/4G - 25 €
Trdi disk 3.5" 1.5TB 7200 32MB SATA2 Seagate - 130 €
DVD-RW NEC/Optiarc AD-7280S, 24x SATA črn - 20 €
Ohišje ATX Midi-Tower Chieftec DF-02B-B-OP - 50 €
Napajalnik 500W InterTech IT-SL500 - 20 €

Grafika je že v procesorju, tako da za začetek kupiš samo tole. Ko boš pa mal našparal pa še kako grafično zraven kupiš.

Lahko pa vzameš Z68 plato, ki je okoli 10 evrov dražja.

Torej proc, plata, 8GB rama 1.5T diska, DVD burner in ohišje z napajalnikom.

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Po maj 07, 2012 8:46 pm

javornic je napisal/-a:
Mivec je napisal/-a:Za 300 € boš lahko samo na inteneto in imel programe, ki so obvezni za delovanje računalnika. Za zelo dobre programe rabiš zelo dober računalnik. Mi smo meli v šoli E8500 4gb DDR2 pa neko giga pa pol grqafično in, da si vse parametre vklopo na Proeenginero je računalnik štekav ! Imel je pa operacijski sistem XP.

i5
8800 GTX
6 DDR3
1.5 TB

Meni se zdi, da je dandanes totalno pretiravanje z temi namiznimi računalniki. Pogledi kakšne specifikacije si mu ti podal, ker takšnih komponent sploh rabil ne bo. Računalnik za 300€ čist lepo teče in sem se lepo nasmejal, da si lahko samo na internetu in pa tek obveznih programov. 1.5 TB trdega diska ? :o 6GB DDR-III pomnilnika ? :o Meni se zdi, da se ta oseba ne ukvarja z nobeno arhitekturo ali s profesionalnemu oblikovanju. Računalnik za 500€ je več kot predober za raznorazno igranje ipd.

On je reko, da bo delav z programi..... kaj bo pa on naredo je pa njegov problem... 775 podnožja več ni zdaj delajo samo za i5 i7 tudi rame dobiš kr stežka ddr2 oz so že kr dragi, saj ne kopuje šuhov za en dan..... daš 200 ojrov zraven pa maš fajno škatlo..... jas naredo tak al pa nič.

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Po maj 07, 2012 8:49 pm

nebivedu je napisal/-a:Tole je en tak povprečen računalnik za katerega boš odštel okoli 500 evrov:

Procesor Intel® Core™ i3-2125 3.30 GHz - HD3000 - 160 €
Matična plošča ASRock 1155 P67 Pro3 Rev 3.0 - 95 €
2X Pomnilnik DDR3 4GB 1333MHz Kingston KVR1333D3N9/4G - 25 €
Trdi disk 3.5" 1.5TB 7200 32MB SATA2 Seagate - 130 €
DVD-RW NEC/Optiarc AD-7280S, 24x SATA črn - 20 €
Ohišje ATX Midi-Tower Chieftec DF-02B-B-OP - 50 €
Napajalnik 500W InterTech IT-SL500 - 20 €

Grafika je že v procesorju, tako da za začetek kupiš samo tole. Ko boš pa mal našparal pa še kako grafično zraven kupiš.

Lahko pa vzameš Z68 plato, ki je okoli 10 evrov dražja.

Torej proc, plata, 8GB rama 1.5T diska, DVD burner in ohišje z napajalnikom.

ki je grafika :D ?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 8:50 pm

V procesorju je grafika. I3, I5 in I7 so sandy bridge procesorji z vgrajeno grafiko in ta proc ima HD3000 vgrajeno - enako ima I5-2500K, zato se tole splača kupit, ker ostali imajo pa HD2000 vgrajeno (I7 ima tudi HD3000).

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Po maj 07, 2012 8:53 pm

Pa ni v procesorojo grafika ... kolko jas vem so na matični plošči integriranegrafične al pa AGP PCI PCI 16X to jas poznam.....

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Po maj 07, 2012 8:57 pm

Fantje ne se obremenjevat

Pač 600 evrov je bila moja zgornja meja, še vedno pa lahko cez par let dokupim i5 serije 2 ,ker je že sedaj tretja generacija uzuni, po verjetno cena kmalu padla, oziroma se bodo dobile rabljene.

Do takrat pa bom žulil i3

Sicer menite, da bi povprašal za nasvet na avtomobilističnem forumu, če bi bil nek orto gajmer,programer.... arhitekt :D ?

Mivec:

Poglej intelovo stran, pa boš videl, kje se nahaja grafika
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 9:00 pm

Mivec je napisal/-a:Pa ni v procesorojo grafika ... kolko jas vem so na matični plošči integriranegrafične al pa AGP PCI PCI 16X to jas poznam.....

Grafika je vgrajena v procesor.
Beri in se čudi.
http://ark.intel.com/products/59080/Intel-Core-i3-2125-Processor-%283M-Cache-3_30-GHz%29

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 07, 2012 9:00 pm

V novejših procesorih je grafika, ampak da deluje rabi Z68 ali H67 plato (en post prej sem ravno pisal o razlikah med P67 in Z68).

Glej v tabeli pod Allows using built-in GPU: http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155

javornic
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a javornic Po maj 07, 2012 9:01 pm

Mivec je napisal/-a:On je reko, da bo delav z programi..... kaj bo pa on naredo je pa njegov problem... 775 podnožja več ni zdaj delajo samo za i5 i7 tudi rame dobiš kr stežka ddr2 oz so že kr dragi, saj ne kopuje šuhov za en dan..... daš 200 ojrov zraven pa maš fajno škatlo..... jas naredo tak al pa nič.

Nikjer nisem zasledil, da je omenil kakršne koli težke oziroma zelo bremenilne programe. 6GB DDR-III je totalno preveč, če se ne ukvarjaš s težkim programiranjem ter oblikovanjem. 4GB DDR-III je čisto dovolj. Če je pa izključno, da se računalnik kupuje samo za igre pa kupi konzolo. Boljša grafika, hitrejše delovanje itd.

Mivec je napisal/-a:Pa ni v procesorojo grafika ... kolko jas vem so na matični plošči integriranegrafične al pa AGP PCI PCI 16X to jas poznam.....

Intel je začel proizvajati tako, da je v procesorju grafika. I3, I5 ter I7 so vrsta sandy bridge procesorji z vgrajeno grafiko. Uporabnik @nebivedo ti je lepo opisal.

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Po maj 07, 2012 9:04 pm

javornic je napisal/-a:
Mivec je napisal/-a:On je reko, da bo delav z programi..... kaj bo pa on naredo je pa njegov problem... 775 podnožja več ni zdaj delajo samo za i5 i7 tudi rame dobiš kr stežka ddr2 oz so že kr dragi, saj ne kopuje šuhov za en dan..... daš 200 ojrov zraven pa maš fajno škatlo..... jas naredo tak al pa nič.

Nikjer nisem zasledil, da je omenil kakršne koli težke oziroma zelo bremenilne programe. 6GB DDR-III je totalno preveč, če se ne ukvarjaš s težkim programiranjem ter oblikovanjem. 4GB DDR-III je čisto dovolj. Če je pa izključno, da se računalnik kupuje samo za igre pa kupi konzolo. Boljša grafika, hitrejše delovanje itd.

Intel je začel proizvajati tako, da je v procesorju grafika. I3, I5 ter I7 so vrsta sandy bridge procesorji z vgrajeno grafiko. Uporabnik @nebivedo ti je lepo opisal.

OK tnx za info.... :) čeprav se ne zanimam več za čarunalnike :)

Lp Mivec :D
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov