prej ko ste vsi imeli skupni števec se je ta poraba porazdelila enakomerno med prebivalci bloka in te porabe niste toliko občutili kot jo sedaj

beri: 33. člen
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=1208
adis je napisal/-a:ne more števec "lagati" za 30% tj. kvečjemu zaradi vaše dejanske porabe.
prej ko ste vsi imeli skupni števec se je ta poraba porazdelila enakomerno med prebivalci bloka in te porabe niste toliko občutili kot jo sedaj
beri: 33. člen
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=1208
King1 je napisal/-a: ne hodim na dopust za 14. dni in še bi lahko našteval. Imava pa tisto kar je za naju najpomembnejše in to je streha nad glavo, ki je najina.
Lahko vam povem iz lastnih izkušenj, da ko imaš enkrat to kar imam jast je to neprecenljivo in tega nebi zamenjal za nič na svetu.
Courage™ je napisal/-a:oprah.com
cruiser1 je napisal/-a:King1 je napisal/-a: ne hodim na dopust za 14. dni in še bi lahko našteval. Imava pa tisto kar je za naju najpomembnejše in to je streha nad glavo, ki je najina.
Lahko vam povem iz lastnih izkušenj, da ko imaš enkrat to kar imam jast je to neprecenljivo in tega nebi zamenjal za nič na svetu.
Miljonkrat raje imam potovanja, kot pa zlato kletko!![]()
Vem pa, da veliko ljudi najraje doma čepi.
King1 je napisal/-a:Ja sej nisem rekel, da je s tem kaj narobe ampak ko sem bral tvoje poste in tvoje razmišljanje se z njim nisem strinjal. Vsak po svoje za svoje.
lp
sašo5 je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Miljonkrat raje imam potovanja, kot pa zlato kletko!![]()
jaz pa oboje.....
cruiser1 je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Ja sej nisem rekel, da je s tem kaj narobe ampak ko sem bral tvoje poste in tvoje razmišljanje se z njim nisem strinjal. Vsak po svoje za svoje.
lp
Se strinjam! Vsakemu svoje!sašo5 je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Miljonkrat raje imam potovanja, kot pa zlato kletko!![]()
jaz pa oboje.....
Tudi jaz bi imel 200 kvadratov veliko in razkošno stanovanje, če bi si potem še vedno lahko privoščil vse kar si zdaj. Ampak v resnici ne potrebujem takega stanovanja in bi ga raje prodal in si privoščil še več življenja. Sem tak tip človeka, da sem resnično malo doma. Med delovnikom služba po službi kino, zabava, rekreacija, pijača ali večerja zunaj, koncerti...med vikendi pa itak ali izleti ali pa še več zabave
domov res pridem samo spat.
Bel-Tirid je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Ja sej nisem rekel, da je s tem kaj narobe ampak ko sem bral tvoje poste in tvoje razmišljanje se z njim nisem strinjal. Vsak po svoje za svoje.
lp
Se strinjam! Vsakemu svoje!sašo5 je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Miljonkrat raje imam potovanja, kot pa zlato kletko!![]()
jaz pa oboje.....
Tudi jaz bi imel 200 kvadratov veliko in razkošno stanovanje, če bi si potem še vedno lahko privoščil vse kar si zdaj. Ampak v resnici ne potrebujem takega stanovanja in bi ga raje prodal in si privoščil še več življenja. Sem tak tip človeka, da sem resnično malo doma. Med delovnikom služba po službi kino, zabava, rekreacija, pijača ali večerja zunaj, koncerti...med vikendi pa itak ali izleti ali pa še več zabave
Uživaš življenje, tako je prav, samo slaba stvar tega je, da ko boš imel otroke jim ne boš imel z čim pomagati/zapustiti
adis je napisal/-a:Bel-Tirid je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Ja sej nisem rekel, da je s tem kaj narobe ampak ko sem bral tvoje poste in tvoje razmišljanje se z njim nisem strinjal. Vsak po svoje za svoje.
lp
jaz pa oboje.....
Uživaš življenje, tako je prav, samo slaba stvar tega je, da ko boš imel otroke jim ne boš imel z čim pomagati/zapustiti
točno tako.
res je potrebno poskrbeti za svoj gušt ampak od tega na dolgi rok ni ničesar.
cruiser1 je napisal/-a:
Pa še vprašamje za adisa: Kaj boš pa ti imel na dolgi rok? Pa resno te sprašujem brez provokacije, samo zanima me kaj točno si mislil s tem.
cruiser1 je napisal/-a:
Se pa strinjam, da je z otroki drugače. Sicer težko rečem kako je, ker jih še nimam, sem pa prepričan, da veliko ljudi začne pretiravati, ko dobi otroka. Sicer pa otrok še nimam in res ne morem nič pametovati okoli tega.
adis je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:
Pa še vprašamje za adisa: Kaj boš pa ti imel na dolgi rok? Pa resno te sprašujem brez provokacije, samo zanima me kaj točno si mislil s tem.
oba bova imela na dolgi rok enak učinek in tj. starost. kakšno starost bova imela je pa odvisno od tega kako sva si postlala v mladosti oz. v življenski dobi v kateri se ravno nahajava.
spodbujam in pravilno je, da človek zapravi za gušt ( zabave, koncerti, pijače itd...) saj se tako lahko nekdo sprosti in uživa življenje, sem pa proti prekomernemu zapravljanju za bedarije ( takih primerkov vidim kar nekaj ampak je to že off the topic).
najslabše je ko pričakujemo, da bo za nas država poskrbela a v prvi vrsti moramo sami za sebe poskrbeti, ker pokojnin katere bomo čez delovno dobo zaslužili ne bomo videli tako zlahka, saj se bomo kar namatrali z birokracijo in zato raje na dolgi rok sam za sebe poskrbim kot pa da od nekoga nekaj pričakujem
kar pričakujem na dolgi rok je likvidnost finančnih sredstev.
cruiser1 je napisal/-a: Rekel sem sem samo, da ne potrebujem velikega stanovanja ali hiše, ko bom star bom pa še manj potreboval veliko stanovanje in ravno zaradi tega mi zdaj ostaja denar, ker nimam stroškov/kredita s hišo ali prevelikim stanovanjem ali z novim avtom. V primeru otroka bi se seveda odselil v kakšno večje stanovanje, ampak brez pretiravanja
adis je napisal/-a:mislim, da smo se ravno ob ta del teksta ustavili mnogi uporabniki, ker ponavadi najprej ciljamo na neko srednjo nepremičnino na katero gledamo na dolgi rok, da nam bo ustrezala tudi ko bodo otroci v igri.
Malachi je napisal/-a:
Meni osebno ni nič bol bedastega, ko zapravljat
koncertih in tudi za avtomobile, motorje
Znak svobode je, da si sam svoj šef v službi, da si lahko privoščiš tisto kar najbolj želiš .....
......... skupaj kampirat, potovat. In nič ni lepšega kot če imaš nek svoj prostor, ki je
adis je napisal/-a:Bel-Tirid je napisal/-a:Uživaš življenje, tako je prav, samo slaba stvar tega je, da ko boš imel otroke jim ne boš imel z čim pomagati/zapustiti
točno tako.
res je potrebno poskrbeti za svoj gušt ampak od tega na dolgi rok ni ničesar.
Malachi je napisal/-a:Malo spremljam tvoje poste in vsi gredo le v eno smer: Zanikanje večine. Zanikaš vsakega v tej temi, vse delaš kontra. Zdaj je le vprašanje ali resnično tako želiš, ali imaš komplekse ker enostavni nimaš dovolj keša za bajto in prave ženske za družino-pač teorija, brez zamere.
Malachi je napisal/-a:Meni osebno ni nič bol bedastega, ko zapravljat denar po gostilnah, koncertih in tudi za avtomobile, motorje. Le kakšen smisel ima vse to?
To, da se hvališ da te nič ni doma ....to meni ne pomeni popolnoma nič,to ni noben znak svobode. Znak svobode je, da si sam svoj šef v službi, da si lahko privoščiš tisto kar najbolj želiš in ne misliš od kje vzet in tako naprej..
Malachi je napisal/-a: Recimo meni je svoboda, da mam SVOJ prostor kamor lahk povabim kolege in skupaj uživamo. Gremo skupaj kampirat, potovat. In nič ni lepšega kot če imaš nek svoj prostor, ki je takšen kot želiš in ti nudi neko udobje.
Malachi je napisal/-a: Človek rabi nek center življenja. Kaj je tvoj center življenja? Gostilna, Stožice, Križanke, SNG?
Namreč če imaš neko odgovorno delo si na šihtu ziher 3/4 dneva, zvečer maš družino pa še utrujen si. Kam še bi pol ti hodo po nekih pijačkah. A boš bluzil okol td pri 45,55,70,80? Takrat se pa vidi kaj si ustvaril, namreč težko kaj, če pač gre denar v ostale stvari.
Malachi je napisal/-a:
Pač je on izjema in noče lepe hiše, dobrega avta, skratka luksuza ne želi. Postavlja pa se mi vprašanje: Kaj pa on sploh hoče???
Malachi je napisal/-a:
Poleg tega še nekaj: Priznal si, da nimaš keša za lepo bajto. Oprosti, ampak potem res ne moreš debatirat, da tega ne rabiš. Afriška plemena tudi ne rabijo TV. Tudi jaz nimam keša za jahto, ampak ne pravim, da je ne bi imel in da je to čisto brezveze. No upam, da si razumel bistvo.
Malachi je napisal/-a:Cruser kaj se razburjaš zdaj zato, jaz sem si pač ustvaril mnenje o tebi. Kaj pa si lahk o nekom misliš, ki pravi, da ga ni nikoli doma. 2 stvari: da dela 20ur al pa se potepa okoli. Najprej napišeš kaj počneš, pol pa se razburjaš.:
Malachi je napisal/-a:Me pa vseeno zanima kam pa daješ denar, če ne tja kot mi navadni smrtniki?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov