adis je napisal/-a:tiguan je napisal/-a:Ste fovš, pač mi ugaja tak stil življenja, no ok ne menjam ravno na 14 dni, ampak poskusm čimdlje imet eno.....kaj bo čez 30 let, raje se ostali vprašte kaj boste imel v Sloveniji čez 30 let kot kup davka na bajto, nobene penzije kljub današnjemu plačevaju v blagajno, ....pa še otroke vam bo država pobrala k boste otroka po riti usekal....nakonc vas bo pa še ženska klofutnla in spakirala ter spi*dla.
ti, ki si pri starših doma ne boš imel davka? ti bodo sprotne potrebe starši financirali? kaj bo ko teh istih staršev ne bo več na "svetu"? si se to vprašal? kako boš preživel? boš znal preživeti?
tiguan je napisal/-a:adis je napisal/-a:tiguan je napisal/-a:Ste fovš, pač mi ugaja tak stil življenja, no ok ne menjam ravno na 14 dni, ampak poskusm čimdlje imet eno.....kaj bo čez 30 let, raje se ostali vprašte kaj boste imel v Sloveniji čez 30 let kot kup davka na bajto, nobene penzije kljub današnjemu plačevaju v blagajno, ....pa še otroke vam bo država pobrala k boste otroka po riti usekal....nakonc vas bo pa še ženska klofutnla in spakirala ter spi*dla.
ti, ki si pri starših doma ne boš imel davka? ti bodo sprotne potrebe starši financirali? kaj bo ko teh istih staršev ne bo več na "svetu"? si se to vprašal? kako boš preživel? boš znal preživeti?
Si fovš, ker v danih razmerah v Sloveniji živim doma (itak se tu ni kaj za vmešavat, ker vsak se sam odloča kak bo živel) in si to nekak delimo storške, veš koliko ljudi je strah, ko so izgubili delo in morajo preživeti s 230 evri oz. nadomestilo za plače, ki ne traja dolgo....pri nas je to malo drugače, saj jaz sam financiram, kako naj bi dali starši če nimajostroški elektrika, ogrevanje, voda, kanalizacija ljudje jest zato delam doma, da se poplača te račune, kaj mislite kdo pa bi danes nekoga gledal doma, da bi cele dneve ždel na kavču in živel na račun nekoga
tk to ne gre, se pa to vidi pri mestnih ljudeh, ko 25 letnik živijo še doma in starši financirajo praktično vse....jaz takorekoč od 16 leta dalje...
tiguan je napisal/-a:Si fovš, ker v danih razmerah v Sloveniji živim doma (itak se tu ni kaj za vmešavat, ker vsak se sam odloča kak bo živel) in si to nekak delimo storške, veš koliko ljudi je strah, ko so izgubili delo in morajo preživeti s 230 evri oz. nadomestilo za plače, ki ne traja dolgo....pri nas je to malo drugače, saj jaz sam financiram, kako naj bi dali starši če nimajostroški elektrika, ogrevanje, voda, kanalizacija ljudje jest zato delam doma, da se poplača te račune, kaj mislite kdo pa bi danes nekoga gledal doma, da bi cele dneve ždel na kavču in živel na račun nekoga
tk to ne gre, se pa to vidi pri mestnih ljudeh, ko 25 letnik živijo še doma in starši financirajo praktično vse....jaz takorekoč od 16 leta dalje...
Komarček je napisal/-a:Največji strošek je definitivno ogrevanje na kurilno olje. Na leto ga peč posrka čez 2000 L, bo treba dobiti kako alternativo, posodobiti izolacijo, nova okna ter izolirati mansardo, ker se tam pridela največja izguba. Sem pa že razmišljal, da bi dal v najem polovico bajte, ki je tako ali tako prazna...
Če mi kapne na mesec cca 500 € mi je potlej prov malo mar ali skurim 2500 na sezono.![]()
Al pa hišo prodat pa naredit novo, tiste pasivne moderne mi niso kaj povšeči, res eno orng novo zgrajeno po zadnjih standardih pa lepo malce sončnih kolektorjov, toplotno črplako, talno ogrevanje na elektriko bi imel stroškov 4 do 5krat manj sigurno.
Komarček je napisal/-a:Heh ja, navadna bramac streha pa na ploščo nekaj izolacije sam to pali bolj malo. Če bi se lotil remonta po 20 letih hiše bi me to prišlo huh nemalo denarja (streha, na novo fasada in izolacija mansarde, nova okna, nova peč na CK ali karkoli bolj ekonomičnega in pa še zih bi se kaj našlo za popravilo) razmišljam ali je to sploh ekonomsko upravičeno. Pred parimi leti sem uredil v nulo okolico sedaj me pa vse skup mineva, hiša je stara 40 let, adaptirana pred malo manj kot 20 leti pa še dozidana, zdej pa spet vse jovo na novo...
Jo bomo ruknili na trg pa če rata se preselim v bližnji še lepši kraj, mnogo znancev se je tako odločilo in jim tudi uspelo, cene cegla v naših krajih pa so nerazumsko še zmeraj visoko, če česa ne podeduješ ali pa imaš res visoke prihodke je kaj takega skoraj nemogoče kupiti v naših časih tudi s krediti na 30 let.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost