Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Selitev, iskanje boljše prihodnosti, itd...

Napisal/-a xxl Po nov 04, 2013 10:59 am

Najhuje je,da izgubljam voljo do protestov,toliko laži in manipulacije,da ne veš več komu naj sploh zaupaš.Potem si s ženo in hčero rečemo,ma kaj nam to treba,samo eno življenje imamo,brigajmo se zase,kot vsi,ampak,to ni dobro,ni. :cry: Potem zmagujejo tisti,ki so vse to zakuhali.Močno sem razočaran nad svetom v katerem živim,nad človekom,kot takim,saj vidimo rezultate njegovega početja. :evil:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po nov 04, 2013 4:15 pm

xxl je napisal/-a:Najhuje je,da izgubljam voljo do protestov,toliko laži in manipulacije,da ne veš več komu naj sploh zaupaš.Potem si s ženo in hčero rečemo,ma kaj nam to treba,samo eno življenje imamo,brigajmo se zase,kot vsi,ampak,to ni dobro,ni. :cry: Potem zmagujejo tisti,ki so vse to zakuhali.Močno sem razočaran nad svetom v katerem živim,nad človekom,kot takim,saj vidimo rezultate njegovega početja. :evil:

ni ga boljšega protesta, kot pa ne udeležitev na volitvah in glej ga zlomka na vrsti so evropske volitve...

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Po nov 04, 2013 4:34 pm

no pa smo tm; zato pa je tolk samomorov, folk v depresiji, vsi neki nadrkani...
stvari bi se mogle temeljito spremenit.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Po nov 04, 2013 4:35 pm

se bo zelo grdo slišalo; ampak če si že nekdo misli vzeti življenje, potem naj s seboj potegne še kakšnega krivca za nastalo situacijo...
Bo Slovenija takoj pravičnejši kraj postala... :idea:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 04, 2013 4:38 pm

.com je napisal/-a:se bo zelo grdo slišalo; ampak če si že nekdo misli vzeti življenje, potem naj s seboj potegne še kakšnega krivca za nastalo situacijo...

Nekaj podobnega se je nek dan zgodilo v Mariboru.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 04, 2013 4:42 pm

adis je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:Najhuje je,da izgubljam voljo do protestov,toliko laži in manipulacije,da ne veš več komu naj sploh zaupaš.Potem si s ženo in hčero rečemo,ma kaj nam to treba,samo eno življenje imamo,brigajmo se zase,kot vsi,ampak,to ni dobro,ni. :cry: Potem zmagujejo tisti,ki so vse to zakuhali.Močno sem razočaran nad svetom v katerem živim,nad človekom,kot takim,saj vidimo rezultate njegovega početja. :evil:

ni ga boljšega protesta, kot pa ne udeležitev na volitvah in glej ga zlomka na vrsti so evropske volitve...

Narobe,volitev se treba udeležiti v čim večjem številu in oddati prazno (neveljavno) glasovnico.Potem bo zmagala stranka "neveljavnih",SDS,SD,DL in podobni paraziti,bodo srečni če zberejo dovolj za vstop v parlament ;) .

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Po nov 04, 2013 4:56 pm

Me veseli da nisem edini takega mišljenja.
Tudi meni potem ko razmišljam kako funkcionira svet gre na bruhanje.
Vsem ki bi radi boljši vpogled v svet in kako fukncionira bi svetoval naslednje filme:
"Zeitgeist" vse tri dele.
"Gasland" oba dela.
"Forks over knives"
in vse ostale ki pridejo na IMDB profilu teh filmov pod rubriko "People who liked this also liked this:......"

Osebno mislim da nam manjka skupna "zavest", ki nam jo uničijo z mediji in podobno. Katera bi nas morala povezovati in nas popeljati k skupnim lepšim jutri kaj je mogoče sploh sedaj ko imamo toliko tehnologije. :?
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po nov 04, 2013 5:16 pm

Točno tako. Zato sem pa napisal,da je naš narod tak ki ga lahko tlačiš in zganjaš vse živo pa ne bo spremembe. Imam prijatelja ki res težko živi, oziroma resnično "gura" iz meseca v mesec. Njegove besede so "saj bo boljše, sej ne morem nič spremenit" :o :shock: ! To govori že 4 leta njegovega življenja! Včasih preveč čakamo na druge.

Osebno menim,da se v teli naši državici ne bo nič spremenilo na bolje. (Moje skromno mnenje) :huh:
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 04, 2013 6:06 pm

Da se,da,samo treba najti "nove radarje",da se narod spet dvigne :roll: :cry:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po nov 04, 2013 6:55 pm

xxl je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

Narobe,volitev se treba udeležiti v čim večjem številu in oddati prazno (neveljavno) glasovnico.

X2!! Neudeležba je samo plus in voda na mlin aktualnim strankam. Neveljavne glasovnice pa dajo vedeti, da je nekaj hudo narobe, če bi jih oddali vsi tisti, ki ne hodite na volitve iz protesta.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po nov 04, 2013 7:03 pm

xxl je napisal/-a:
.com je napisal/-a:se bo zelo grdo slišalo; ampak če si že nekdo misli vzeti življenje, potem naj s seboj potegne še kakšnega krivca za nastalo situacijo...

Nekaj podobnega se je nek dan zgodilo v Mariboru.

Nisem prepričan, da je vse tako črno-belo. Ne poznamo cele zgodbe, tako da ni fer, da ustreljenega očeta in sina označimo za izkoriščevalca. Nekje je celo bilo rečeno, da je oče delavcu ponujal avto v zameno za plačilo...

Vse kar hočem povedati je to, da je tudi nekdo nad delodajalcem, ki njemu ni plačal in zato ta ne more plačati svojim delavcem. No, ni vedno tako, je pa v veliko primerih...

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po nov 04, 2013 7:22 pm

xxl je napisal/-a:Da se,da,samo treba najti "nove radarje",da se narod spet dvigne :roll: :cry:

Upanje ostaja žal samo še na štajercih. 8)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po nov 04, 2013 8:12 pm

cruiser1 je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

Narobe,volitev se treba udeležiti v čim večjem številu in oddati prazno (neveljavno) glasovnico.

X2!! Neudeležba je samo plus in voda na mlin aktualnim strankam. Neveljavne glasovnice pa dajo vedeti, da je nekaj hudo narobe, če bi jih oddali vsi tisti, ki ne hodite na volitve iz protesta.

X3!
Slika

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Pe nov 08, 2013 3:44 pm

bolje bo mogoče čez 20let ko bodo te naši ''superduperkul'' heroji osamsvojitve poc...l in se bodo zamenjal politiki. skrbi me sam to da bojo še preden gredo v vroče kraje tut tamlade vseh svinarij naučil

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe nov 08, 2013 7:31 pm

Andro992 je napisal/-a:bolje bo mogoče čez 20let ko bodo te naši ''superduperkul'' heroji osamsvojitve poc...l in se bodo zamenjal politiki. skrbi me sam to da bojo še preden gredo v vroče kraje tut tamlade vseh svinarij naučil

To,da bo bolje in da za to treba zategnit pas,jaz poslušam že celo življenje.Najprej v času 20 let bivše juge,potem v času 20 let samostojne Slovenije,zdaj pa ,ko smo v EU, pa pravijo,da bo čet 20 let bolje,zato treba spet zategovat pasove.Torej,moja izkušnja je,da celo življenje moram zategovat pas,da bo enkrat bolje.Takrat bom star že čez 60 let,bemu mater milo. :evil:

PS-sicer,z leti,pas moram stalno popuščat =P

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So nov 09, 2013 2:04 pm

xxl je napisal/-a:
Andro992 je napisal/-a:bolje bo mogoče čez 20let ko bodo te naši ''superduperkul'' heroji osamsvojitve poc...l in se bodo zamenjal politiki. skrbi me sam to da bojo še preden gredo v vroče kraje tut tamlade vseh svinarij naučil

To,da bo bolje in da za to treba zategnit pas,jaz poslušam že celo življenje.Najprej v času 20 let bivše juge,potem v času 20 let samostojne Slovenije,zdaj pa ,ko smo v EU, pa pravijo,da bo čet 20 let bolje,zato treba spet zategovat pasove.Torej,moja izkušnja je,da celo življenje moram zategovat pas,da bo enkrat bolje.Takrat bom star že čez 60 let,bemu mater milo. :evil:

PS-sicer,z leti,pas moram stalno popuščat =P

X2

V SLO nikoli ne bo bolje. Mladi se pa že od tastarih vse učijo in bodo isti cigani.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Ne nov 10, 2013 4:21 am

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če nov 14, 2013 12:32 am

No pa pojdimo kar naslednjo stopnjo. Pa bom kar tukaj začel malo tipat...

Resno me zanima nakup nepremičnine v A ali DE, ima kdo iz tega področja izkušnje?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če nov 14, 2013 9:02 am

nooblette je napisal/-a:No pa pojdimo kar naslednjo stopnjo. Pa bom kar tukaj začel malo tipat...

Resno me zanima nakup nepremičnine v A ali DE, ima kdo iz tega področja izkušnje?

veš kakšne so cene v DE ali A?

http://www.immobilien.net/

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če nov 14, 2013 3:27 pm

nooblette je napisal/-a:No pa pojdimo kar naslednjo stopnjo. Pa bom kar tukaj začel malo tipat...

Za lep pregled običajnih stroškov, plač in podobnega, se pravi cost of living med mesti in državami obstaja zelo dobro stran, in sicer:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp

Kako zgleda taka primerjava:
Slika

Na primer primerjava med Ljubljano ter San Jose (aka Silicon Valley):
http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Slovenia&country2=United+States&city1=Ljubljana&city2=San+Jose%2C+CA

Ali pa med Ljubljano ter Melbourne ter Sydney:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Slovenia&country2=Australia&city1=Ljubljana&city2=Melbourne
http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Slovenia&country2=Australia&city1=Ljubljana&city2=Sydney

Ali pa med Ljubljano ter Dunaj in Munchen:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Slovenia&country2=Austria&city1=Ljubljana&city2=Vienna
http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Slovenia&country2=Germany&city1=Ljubljana&city2=Munich

In tako dalje. Gor so tudi primerjave cen za najem in za nakup stanovanj po kvadratnem metru.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov