Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a branee Ne feb 05, 2012 12:35 pm

Iscem etui za iphone 4s pa bi rad malo bolj "mocnega"

nekaj takega:

http://www.accessorygeeks.com/iphone-4- ... d-gry.html

Je kdo videl v Sloveniji kaj podobnega?

Brane
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Ne feb 05, 2012 2:10 pm

vepar je napisal/-a:sedaj malo bolj gledam... izgleda kot da je še ena folija gor. sem probal malo z nohtom ampak se močno drži tko da nevem..
zgleda pa tkole..
http://i582.photobucket.com/albums/ss26 ... G_3557.jpg

Ja, o tej foliji sem govoril :) http://androidcommunity.com/xperia-play ... -20110525/
...as you can just remove the plastic if you have sharp enough fingernails and nerves of steel (seriously, this thing is installed WELL.)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po feb 06, 2012 8:06 pm

Za lastnike SGS2: nekaj casa nazaj je prisu vn apdejt za originalni mobitelov firmware. V bistvu gre za lepotne popravke. Ampak izgleda kr kul ;)
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS To feb 07, 2012 2:40 pm

Evo, dans sem dobil case-mate tough case za S2. Zadeva je vredna usazga dolarja. Me pa jezi nekej: placat sm mogu poleg 41 dolarjev za zascito se 6,5€ carine + 3 pa se neki centov stroski dostave znotraj slovenije. :x Nasi pa znajo, nimas kej
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po feb 20, 2012 9:51 pm

Jaz si lastnim Windows phone in bom napisal zakaj telefona s tem operacijskim sistemom nebi kupil nikoli več.

1. Telefon ne zna brati telefonskih številk, če jih shranimo pod +38640 *** ***. Ni problema si rečem, bom pač vse številke v imenik shranil z običajno slovensko številko 041, 040, itd. Ampak glej ga zajčka, stvar seveda ne more biti tako preprosta in tudi ni, ko ugotoviš, da telefonski klici iz Simobilovega omrežja prihajajo s predpono +38640, tisti iz Mobitelovega omrežja pa s predpono 041. Z malo kmečke logike se da zadevo odpraviti in sicer simobil kontakte vnesemo v imenik s +38640 000 000, mobitelovce pa 041 000 000. Super, zadeva rešena si rečem. Napaka. Nato človek ugotovi, da je pri prejemu SMSov spet vse obratno, torej vedno veš kdo te kliče ampak nikoli ne veš kdo ti je poslal SMS. Za znoret.

2. Včeraj sem pri vnosu budilke opazil, da mi je to početje onemogočeno. Razlog preveč shranjenih ur za bujenje. Preveč? Aha, če je leta 2012 pri mobilniku z 8 GB spomina 30 shranjenih budilk preveč se oproščam. Od zdaj naprej bom vsak dan sproti nastavljal bujenje, kot pri Mobi Reglji.

3. Windows phone market z aplikacijami za Slovenijo ne obstaja. Slovenski prodajalci vam prodajo pametni telefon, ki je (še moja babi ve) brez aplikacij neumen. Spet, če je bilo leta 2002 na mobitelu presežek imeti poleg kalkulatorja, pretvornika valut in Snake še polifonično zvonenje, danes temu več ni tako. Ko smo že ravno pri zvonenju, MP3 štiklca se ne da nastavit za zvonenje. Za to sicer nisem čsto prepričan ali so že iznašli možnost, do sedaj si lahko nastavil MP3 za zvonenje, če si komad kupil na marketu. Krasno res, samo žal nam v Sloveniji kupovanje glasbe na Microsoft marketu ni dovoljeno.

Shratka želel sem si alternativo iPhonu, ker mi 500 EUR za telefon ni bilo dati in to sem tudi dobil (plačal 220 EUR - 100 popusta). Dobil sem hiter, odziven in simple to use telefon s pomanjkljivostimi, ki mi ob nakupu niso bile znane. Androida si ne bom lastil, ker je sistem za množice in mi iz tega razloga tudi ni všeč. Kot Windowsi za osebne računalnike, na vsak crap jih lahko naložiš, dela pa tako ali tako ne nikoli kot je treba.

Razočaran sem nad sabo saj se imam za zelo tehničnega tipa človeka in o vsaki taki stvari se prepričam pred nakupom, ampak Windows phone je bila lansko leto še zelo nova stvar in tega nisem zasledil.

Marsikaj bi požrl ampak prepoved kupovanja aplikacij s slovensko kreditno kartico in nezmožnost prepoznave številk sta dva tako ogromna lapsusa, da telefone z Windovwsi močno odsvetujem. Žal, ker zasnova sistema je odlična.

Lp.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 21, 2012 4:50 am

nekaj takega je kupil sodelasvec preko Debitela, mislim da je LG optim 7 (10x12eur) :arrow: katastrofa od katastrofe

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS To feb 21, 2012 7:39 am

Windows phone-prou ne morem verjet, da ima dva taksna lapsusa :roll: :shock:
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To feb 21, 2012 8:32 am

Dobro da je balkanea opisal svojo izkušnjo. Me prav zanima kako bo pri win 8, ki bo prava cross platform integracija.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 21, 2012 11:14 am

INFINITI je napisal/-a:Dobro da je balkanea opisal svojo izkušnjo. Me prav zanima kako bo pri win 8, ki bo prava cross platform integracija.

da, zanimiva izkušnja uporabnika.

še dobro, da obstajajo telefoni, ki so tako rekoč "plug-n-play" :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 21, 2012 11:51 am

adis je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Dobro da je balkanea opisal svojo izkušnjo. Me prav zanima kako bo pri win 8, ki bo prava cross platform integracija.

da, zanimiva izkušnja uporabnika.

še dobro, da obstajajo telefoni, ki so tako rekoč "plug-n-play" :D

Zdaj mi je še bolj dal mislit... zaenkrat sem vztrajal pri Nokiji in z izjemo N97 nisem bil razočaran, čez dobro leto pa ne vem, kje bom pristal. Upam na en pošten stroj v stilu E7, se pravi nekaj kar zaprto izgleda kot navaden "skrin tač" :D , ampak ima zraven še velik qwerty in se ekran odpira pod kotom. :? Bo pa krut prehod, Symbian poznam v nulo, kmalu pride Belle še k nam in je zadeva zelo dovršena, Beta Labs izdaja odlične aplikacije še pred prihodom na Nokia Store, navigacija je zastonj in jo redno posodabljajo... zdaj so Symbian res lepo porihtali in ga bodo ukinili! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ To feb 21, 2012 12:30 pm

Žal je to kruto dejstvo, da je Nokia z symbian/windows obsojena na propad. Edina stvari, ki bi jo lahko Nokia USPESNO tržila je, če napišejo knjigo "How to f*** up a big company in 3 years". To bi jim definitivno povečalo prodajo. Ne razumem kako lahko tak gigant sprejema same napačne strateške odločitve.

Da ne bom "poveličeval" androida, ki ima tudi izjemno slab način prodaje aplikacij (google wallet = FAIL) in tudi celo kopico drugih FAILov ampak je v tem trenutku skupaj z iOS tako močno prevzel trg, da druge stvari nimajo možnosti razvoja kaj šele dejanske uporabe. Dodatno je Android do razvijalcev zelo neprijazen zaradi tega, ker vsak, ki ima 5min časa razvije svoj UI/GUI in svoj način back delovanja, kar je sicer za uporabnika sicer ok, ker lahko izbira med custom UI-ji ampak za devel je pa to fucking nightmare. Da o software updatih sploh ne govorimo.

Symbian - preprosto zastarel
Win - cela kopica FAILov, da o grafičnem vmesniku je govorimo
Blackbarry - zastarel, UI je crap in dodatno dragi telefoni.

Lp Miha
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS To feb 21, 2012 1:03 pm

Se pravi, da se lahko v prihodnosti pricakuje custom "rome" v i telefonckih. To bi jim se povecalo prodajo :mrgreen:
Skoda za nokio. Men osebno e serije top telefon (govorim o E71 in 72 ter pogojno 52). Vse ostalo je biu krs.
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To feb 21, 2012 7:01 pm

BoneS je napisal/-a: pogojno 52).

No no no. Pogojno? =P =P =P To je stroj od stroja. ;)

lp

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo To feb 21, 2012 7:12 pm

Jaz sem ravno lani kolebal z nakupom telefona. Prej sem si lastil WM 6.5 telefon, po skoraj 5 letih pa je ugasnil. Ker nisem vedel kaj in kako z nakupom, sem se na koncu odločil za Nokio E6, s katero sem zaenkrat mega zadovoljen. Vsi sicer govorijo "zastarel" telefon itd... sam če ne rabim milijon enih gadgetov, nepotrebnih pritiklin itd.. mi Andoridi itd prav nič ne pomagajo.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS To feb 21, 2012 8:28 pm

King1 je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a: pogojno 52).

No no no. Pogojno? =P =P =P To je stroj od stroja. ;)

lp

Pogojno zarad drsece ploscice zadaj pa mejhnga ekrana :D
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 21, 2012 8:44 pm

sixtoo je napisal/-a:Jaz sem ravno lani kolebal z nakupom telefona. Prej sem si lastil WM 6.5 telefon, po skoraj 5 letih pa je ugasnil. Ker nisem vedel kaj in kako z nakupom, sem se na koncu odločil za Nokio E6, s katero sem zaenkrat mega zadovoljen. Vsi sicer govorijo "zastarel" telefon itd... sam če ne rabim milijon enih gadgetov, nepotrebnih pritiklin itd.. mi Andoridi itd prav nič ne pomagajo.

Saj za Nokia E6, E7, N8 ipd. imaš tudi milijon gadgetov. Tako mi je en znanec razlagal, kaj vse se da dobit za Androida (in za Symbian kao ne da), pa sem mu samo lepo po vrsti kazal na E7. :D Malo nenavadno, ampak podpora za Symbian je na vrhuncu, zdaj ko ga ukinjajo! :D

Predlagam, da še malo pogledaš Nokia Beta Labs, če se ti zdi kaj od tam uporabnega, je kar nekaj dobrih aplikacij. Zdaj enkrat lahko pričakuješ tudi novo verzijo firmware-a.

Nokia Belle na E6:
http://www.youtube.com/watch?v=-KedQ0_6fbQ
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr feb 22, 2012 9:53 am

belkaena je napisal/-a:Jaz si lastnim Windows phone in bom napisal zakaj telefona s tem operacijskim sistemom nebi kupil nikoli več.

1. Telefon ne zna brati telefonskih številk, če jih shranimo pod +38640 *** ***. Ni problema si rečem, bom pač vse številke v imenik shranil z običajno slovensko številko 041, 040, itd. Ampak glej ga zajčka, stvar seveda ne more biti tako preprosta in tudi ni, ko ugotoviš, da telefonski klici iz Simobilovega omrežja prihajajo s predpono +38640, tisti iz Mobitelovega omrežja pa s predpono 041. Z malo kmečke logike se da zadevo odpraviti in sicer simobil kontakte vnesemo v imenik s +38640 000 000, mobitelovce pa 041 000 000. Super, zadeva rešena si rečem. Napaka. Nato človek ugotovi, da je pri prejemu SMSov spet vse obratno, torej vedno veš kdo te kliče ampak nikoli ne veš kdo ti je poslal SMS. Za znoret.

2. Včeraj sem pri vnosu budilke opazil, da mi je to početje onemogočeno. Razlog preveč shranjenih ur za bujenje. Preveč? Aha, če je leta 2012 pri mobilniku z 8 GB spomina 30 shranjenih budilk preveč se oproščam. Od zdaj naprej bom vsak dan sproti nastavljal bujenje, kot pri Mobi Reglji.

3. Windows phone market z aplikacijami za Slovenijo ne obstaja. Slovenski prodajalci vam prodajo pametni telefon, ki je (še moja babi ve) brez aplikacij neumen. Spet, če je bilo leta 2002 na mobitelu presežek imeti poleg kalkulatorja, pretvornika valut in Snake še polifonično zvonenje, danes temu več ni tako. Ko smo že ravno pri zvonenju, MP3 štiklca se ne da nastavit za zvonenje. Za to sicer nisem čsto prepričan ali so že iznašli možnost, do sedaj si lahko nastavil MP3 za zvonenje, če si komad kupil na marketu. Krasno res, samo žal nam v Sloveniji kupovanje glasbe na Microsoft marketu ni dovoljeno.

Shratka želel sem si alternativo iPhonu, ker mi 500 EUR za telefon ni bilo dati in to sem tudi dobil (plačal 220 EUR - 100 popusta). Dobil sem hiter, odziven in simple to use telefon s pomanjkljivostimi, ki mi ob nakupu niso bile znane. Androida si ne bom lastil, ker je sistem za množice in mi iz tega razloga tudi ni všeč. Kot Windowsi za osebne računalnike, na vsak crap jih lahko naložiš, dela pa tako ali tako ne nikoli kot je treba.

Razočaran sem nad sabo saj se imam za zelo tehničnega tipa človeka in o vsaki taki stvari se prepričam pred nakupom, ampak Windows phone je bila lansko leto še zelo nova stvar in tega nisem zasledil.

Marsikaj bi požrl ampak prepoved kupovanja aplikacij s slovensko kreditno kartico in nezmožnost prepoznave številk sta dva tako ogromna lapsusa, da telefone z Windovwsi močno odsvetujem. Žal, ker zasnova sistema je odlična.

Lp.

Sem se pozanimal ker se mi z je zdelo skoraj nemogoče toliko napak na W7.

1. To napako imajo samo trophy-ji.
2.Če raibš 30 budilk (vsako uro več kot eno) je nekaj narobe z tabo ne telefonom.

Vse to odpravi posodobitev na mango, kjer tudi mp3 gre za zvonenje nastavit.

Glede marketa pa je pač kot povsod treba počakat ker je OS še nov.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr feb 22, 2012 12:51 pm

Ja jaz imam Trophy. Še tolk večja sramota, da mi telefona ne zamenjajo z delujočim. Če je stvar taka, da en telefonski aparat med vsemi ne prepoznava slovenskih telefonskih številk naj jih odpokličejo. Zdaj sem še bolj jezen, ker sem bil na Simobilu in pravijo, da so s problemom seznanjeni vendar rešitve nimajo.

Rabim toliko budilk kot jih pač rabim in trenutno se jih je nabralo za več kot 30. Nabere se jih pa zato, ker jih imam na 5 minut razlike, da mi jih ni potrebno vsak daj sproti nastavlat. No sej ko bo iPhone moj naslednji telefon bom itak sam Siri reku Wake me up at 7 AM pa bo.

Imam Mango posodobitev in kot sem rekel nisem čisto prepričan ali se da. Vem, da je bilo govora da naj bi se dalo ampak je postopek nek kompliciran, da se nisem v to spuščal.

Aja glede marketa je treba počakat kot povsod? No kje povsod pa to čakamo?

Zdaj če misliš, da si mi s tem povedal, da je Windows za telefone povsem običajen sistem se motiš. Sploh se mi ne da pisat še tisočineno stvar, ki je kretenska (ja zdaj sem že jezen) na tem sistemu. Ena od stvari tudi ta, da vgrajen brskalnik vsako drugo internetno stran zavrne, češ da ji ni prilagojen. Škoda, da je tako neprilagojen, ker takih problemov z Android, iPad, iPhone, Symbian nimamo.

Lp.

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Sr feb 22, 2012 1:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
sixtoo je napisal/-a:Jaz sem ravno lani kolebal z nakupom telefona. Prej sem si lastil WM 6.5 telefon, po skoraj 5 letih pa je ugasnil. Ker nisem vedel kaj in kako z nakupom, sem se na koncu odločil za Nokio E6, s katero sem zaenkrat mega zadovoljen. Vsi sicer govorijo "zastarel" telefon itd... sam če ne rabim milijon enih gadgetov, nepotrebnih pritiklin itd.. mi Andoridi itd prav nič ne pomagajo.

Saj za Nokia E6, E7, N8 ipd. imaš tudi milijon gadgetov. Tako mi je en znanec razlagal, kaj vse se da dobit za Androida (in za Symbian kao ne da), pa sem mu samo lepo po vrsti kazal na E7. :D Malo nenavadno, ampak podpora za Symbian je na vrhuncu, zdaj ko ga ukinjajo! :D

Predlagam, da še malo pogledaš Nokia Beta Labs, če se ti zdi kaj od tam uporabnega, je kar nekaj dobrih aplikacij. Zdaj enkrat lahko pričakuješ tudi novo verzijo firmware-a.

Nokia Belle na E6:
http://www.youtube.com/watch?v=-KedQ0_6fbQ

za update si moram vzet čas ja... me opominja že cel teden.
Drugače pa milijon gadgetov ne potrebujem :) Poleg tega je bil pogoj vzdržljivost baterije. Polnjenje vsak ali vsak drugi dan ne pride v poštev.. Na tej nokii pa skor pozabim, kdaj sem jo dal nazadnje polnit. Ne glede na to, kaj pravijo (itak prodajalci zadnje čase ne vidijo nič drugega kot ogromen touch screen ter android), da je zastarel itd, sem res zadovoljen. Imel sem tudi na testu SGS2...pa sem moral skoraj nahrbtnik imet zraven, da sem ga kam pospravil :D

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr feb 22, 2012 1:40 pm

belkaena je napisal/-a:Ja jaz imam Trophy. Še tolk večja sramota, da mi telefona ne zamenjajo z delujočim. Če je stvar taka, da en telefonski aparat med vsemi ne prepoznava slovenskih telefonskih številk naj jih odpokličejo. Zdaj sem še bolj jezen, ker sem bil na Simobilu in pravijo, da so s problemom seznanjeni vendar rešitve nimajo.

Rabim toliko budilk kot jih pač rabim in trenutno se jih je nabralo za več kot 30. Nabere se jih pa zato, ker jih imam na 5 minut razlike, da mi jih ni potrebno vsak daj sproti nastavlat. No sej ko bo iPhone moj naslednji telefon bom itak sam Siri reku Wake me up at 7 AM pa bo.

Imam Mango posodobitev in kot sem rekel nisem čisto prepričan ali se da. Vem, da je bilo govora da naj bi se dalo ampak je postopek nek kompliciran, da se nisem v to spuščal.

Aja glede marketa je treba počakat kot povsod? No kje povsod pa to čakamo?

Zdaj če misliš, da si mi s tem povedal, da je Windows za telefone povsem običajen sistem se motiš. Sploh se mi ne da pisat še tisočineno stvar, ki je kretenska (ja zdaj sem že jezen) na tem sistemu. Ena od stvari tudi ta, da vgrajen brskalnik vsako drugo internetno stran zavrne, češ da ji ni prilagojen. Škoda, da je tako neprilagojen, ker takih problemov z Android, iPad, iPhone, Symbian nimamo.

Lp.

Zakaj ne posodobiš na mango in bi 95% tvojih težav izginilo?
Zadnjič spremenil crxdelsol, dne Sr feb 22, 2012 2:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov