Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a weasel Sr mar 07, 2012 8:33 pm

Vrvico okoli, pa za vrat, pa bo :)
Sicer pa, da še malo potožim nad Androidom. So mi neke funkcije na Symbianu s60v5 veliko bolj všeč. Recimo to, da te telefon vedno ko se hoče podatkovno povezat na net, vpraša po povezavi. Android pa samo jamra, da ne dobi neta. Pa zakaj Android skos laufa tiste svoje zemljevide v ozadju, a je še kakšna funkcija glede tega ukrent, kot pa task killer?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr mar 07, 2012 8:39 pm

weasel je napisal/-a:Vrvico okoli, pa za vrat, pa bo :)
Sicer pa, da še malo potožim nad Androidom. So mi neke funkcije na Symbianu s60v5 veliko bolj všeč. Recimo to, da te telefon vedno ko se hoče podatkovno povezat na net, vpraša po povezavi. Android pa samo jamra, da ne dobi neta. Pa zakaj Android skos laufa tiste svoje zemljevide v ozadju, a je še kakšna funkcija glede tega ukrent, kot pa task killer?

Izklopi sinhronizacijo. Pa podatkovno povezavo imej vedno izkljuceno, razen, ce imas kaksen ugodni paket, ker drugace pozira megabajte tak, da ti jasn ni. :D
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če mar 08, 2012 7:39 am

Martiny je napisal/-a:Jaz imam od poletja iPhone 4 in sem se ga že rahlo naveličala - nonstop mi zmrzuje/meče ven iz aplikacij, kar mi ponavadi pošteno požre živce. Imam pa srečo, da je (razen par praskic) še cel, glede na to kolikokrat mi je padel na tla - beton, asfalt,.. :mrgreen:

Kaj hudiča pa delaš? Meni je tako sranje delala samo prva generacija ki je bila jailbrake-ana. 4S dela kot metek, ne vem če se mi je 5x zgodil da se je kaka aplikacija sesula. Zmrznil pa nikoli.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če mar 08, 2012 8:32 am

Najbrz ima jailbrejkanega, pa ji kaksen tweak iz Cydie dela sranje,... Ker ce ni jailbrejkan in so aplikacije direkt uz AppStora, ne verjamem da bi se ji tako pogosto sesuvalo,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če mar 08, 2012 8:45 am

Jaz imam Jailbreakanga, miljion aplikacij in tweakov naloženih, 1x še nisem videl kako sploh krešne aplikacija, nevem kaj delate.

Edino moti me da ko odprem fotoaparat je treba kako sekundo počakat da lahko slikam. Od začetka tega ni delal, vrjetno bi factory reset pomagal ampak dobro spet vse nalagat pa mi ni.

Pa iščem še dober program za panoramske slike. Tud na baterijo sem presenečen, 2 sem že imel pa na nobenem ni tak držala ko na tem dan ali 2 sigurno ob redni uporabi GPS, cca. 40sms na dan, slikanje, klici.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če mar 08, 2012 8:48 am

crxdelsol je napisal/-a:Jaz imam Jailbreakanga, miljion aplikacij in tweakov naloženih, 1x še nisem videl kako sploh krešne aplikacija, nevem kaj delate.

Edino moti me da ko odprem fotoaparat je treba kako sekundo počakat da lahko slikam. Od začetka tega ni delal, vrjetno bi factory reset pomagal ampak dobro spet vse nalagat pa mi ni.

Pa iščem še dober program za panoramske slike. Tud na baterijo sem presenečen, 2 sem že imel pa na nobenem ni tak držala ko na tem dan ali 2 sigurno ob redni uporabi GPS, cca. 40sms na dan, slikanje, klici.

Naredi update na iTunes, factory reset telefona in ponovno naloži vse na telefon. Mislim da ne bi smel biti noben problem. Tko sem naredil ko sem dobil 4S...3GS sem updejtov v iTunes, priklopil 4S in vse naložil gor in ko se je telefon zalaufla je bil identičen kot 3GS. Če se da pa preko iClouda vse to narediti pa nisem siguren. :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny Če mar 08, 2012 1:54 pm

scoop je napisal/-a:Najbrz ima jailbrejkanega, pa ji kaksen tweak iz Cydie dela sranje,... Ker ce ni jailbrejkan in so aplikacije direkt uz AppStora, ne verjamem da bi se ji tako pogosto sesuvalo,...

Nimam jailbrejkanega (in ga tudi ne mislim), tako da vse aplikacije kar jih imam so iz AppStora .. pa tudi nimam jih dosti .. tako da nimam pojma zakaj mi toliko zmrzuje :?
Don't drive faster than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če mar 08, 2012 2:33 pm

Martiny je napisal/-a:
scoop je napisal/-a:Najbrz ima jailbrejkanega, pa ji kaksen tweak iz Cydie dela sranje,... Ker ce ni jailbrejkan in so aplikacije direkt uz AppStora, ne verjamem da bi se ji tako pogosto sesuvalo,...

Nimam jailbrejkanega (in ga tudi ne mislim), tako da vse aplikacije kar jih imam so iz AppStora .. pa tudi nimam jih dosti .. tako da nimam pojma zakaj mi toliko zmrzuje :?

Preprosto: ker je jabuk

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če mar 08, 2012 6:27 pm

Jaz mam to čisto dovolj za to kar rabim.

Slika

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če mar 08, 2012 10:10 pm

Martiny, ce je tako,... Naredi clean restore,... Od vceraj imas na voljo updejt na iOS 5.1... In ko te vprasa, ce hoces restorat iz backupa, klikni NE,... Nato enostavno sihroniziraj konakte,... In to je to,...

Ce pa nisi tolk vesca z temi stvarmi, mi pa pisi na privat ali pa pridi na jabuk.si forum,... Upam da s tem ne krsim kaksnega pravila tle na forumu...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Če mar 08, 2012 11:07 pm

S2, dober mesec...super zadovoljen za 1x! ne menjam za 4S nikol...
Slika

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Če mar 08, 2012 11:22 pm

SGS (Samsung Galaxy S (1)) in sem super zadovoljen. Nikoli nobenih problemov. Super telefon. 8)

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny Pe mar 09, 2012 1:31 am

hvala, scoop za konkreten odgovor .. bom probala, če ne ti pa pišem ;)
Don't drive faster than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe mar 09, 2012 6:47 am

Kako vam sploh uspe sesut aplikacijo v 4s :shock: . Vglavnem jest sem s svojim super zadovoljen, imel sem marsikaj, ampak tole, kar so uspeli narest je pa zares briljantno.
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To mar 13, 2012 9:21 am

Za nekaj se moram odločit v tej ponudbi http://www.simobil.si/sl/mobilePhones.c ... listPhones

Pogoj je AMOLED display, ter dokaj hiter in zanesljiv operacijski sistem.
Glede telefonov sem precej za časom, nekako sem ostal na Nokii s symbian sistemom. Lastim si E72 in N95.
Precej se nagibam na S II, ali pa N9.

Kaj bi vi izbrali iz te ponudbe in zakaj?

Hvala, lp

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To mar 13, 2012 10:21 am

S2 sem imel in prodal tudi. Je "preplasticen", za njegovo velikost nima prave teze, niti potem ne daje nekega "premium" obcutka. Deluje ceneno. Barve so men cudne. Sicer ima dosti funkcij in je dobr telefon toda tistih minusov niti slucajno ne pokrije.

O N9 pa zal nevem nic
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 13, 2012 4:13 pm

jack86 je napisal/-a:Precej se nagibam na S II, ali pa N9.

kot zanimivost (telofoni so mi bolj španska vas, držim se tiste 1x Nokia_vedno Nokia).......hočem povedat, da sem bil prejšnji teden v Cobri Šentjernej(kdo ne pozna, največji in najstarejši prodajalec v teh koncih - na mojo C7 so mi nalepili novo folijo čez ekran in povrhu vsega še naložili novi program iz Ane na Bell (za 7 eur se mi ne da sam zajebavat, tam so pa fantje več kot strokovni za marsikaj drugega kot folijo lepit))......... in tako je ena stanka postavila isto vprašanje kot ti; Ali Samsunga, ki je "best by 2011-2012) ali pa to novo Nokio s popolnoma novim MeGooo operacijskim sistemom, vsi trije prodajalci so rekli v en glas, je Samsung malo bolj domač kar se tiče aplikacij in seveda samega Android sistema v Slovenščini, kar pa Nokia še ne podpira, pa tudi poseben mikro sim mora imet, skratka nekak nepreverjena/nepoznana zadeva, pa tudi malo strank(skoraj nič) se odloči za Nokio.......

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To mar 13, 2012 7:48 pm

sašo5 je napisal/-a:

kot zanimivost (telofoni so mi bolj španska vas, držim se tiste 1x Nokia_vedno Nokia).......hočem povedat, da sem bil prejšnji teden v Cobri Šentjernej(kdo ne pozna, največji in najstarejši prodajalec v teh koncih - na mojo C7 so mi nalepili novo folijo čez ekran in povrhu vsega še naložili novi program iz Ane na Bell (za 7 eur se mi ne da sam zajebavat, tam so pa fantje več kot strokovni za marsikaj drugega kot folijo lepit))......... in tako je ena stanka postavila isto vprašanje kot ti; Ali Samsunga, ki je "best by 2011-2012) ali pa to novo Nokio s popolnoma novim MeGooo operacijskim sistemom, vsi trije prodajalci so rekli v en glas, je Samsung malo bolj domač kar se tiče aplikacij in seveda samega Android sistema v Slovenščini, kar pa Nokia še ne podpira, pa tudi poseben mikro sim mora imet, skratka nekak nepreverjena/nepoznana zadeva, pa tudi malo strank(skoraj nič) se odloči za Nokio.......

Kaj ne bom poznal, saj sem bil s "Cobro" sošolec v srednji šoli :)
Si ti zadovoljen s C7?

Jaz sem tudi eden tistih 1x nokia - vedno nokia, ampak zgolj zaradi tega, ker sem bil najbolj navajen na symbian os. Začel sem pa s to legendo:
Slika

Vem pa, da je symbianu že nekak odklenkalo in bo treba presekat tradicijo s kakim androidom, edino če pripravljajo kako res dobro verzijo symbiana (ali kak Windows sistem).

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 13, 2012 7:58 pm

jack86 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Kaj ne bom poznal, saj sem bil s "Cobro" sošolec v srednji šoli :)
Si ti zadovoljen s C7?

Jaz sem tudi eden tistih 1x nokia - vedno nokia, ampak zgolj zaradi tega, ker sem bil najbolj navajen na symbian os. Začel sem pa s to legendo:
Slika

Vem pa, da je symbianu že nekak odklenkalo in bo treba presekat tradicijo s kakim androidom, edino če pripravljajo kako res dobro verzijo symbiana (ali kak Windows sistem).

Hehe, vsaj na enem področju sva na isti valovni dolžini! :D Jaz sem začel s tem:

Slika

Potem so prišle še 6680, N95, N97 in zdaj že slabo leto E7. Glede Symbiana ti predlagam, da preizkusiš N8 ali E7, z najnovejšo verzijo (Belle), zadeva je za OS v odhajanju presenetljivo dovršena, je pa res, da ni ravno pravi trenutek za nakup telefona s Symbianom, če se ne motim pride kmalu kakšen top model. N9 se mi ne zdi vredna tveganja zaradi OS-a, Symbian ima pa zdaj odlično podporo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 13, 2012 8:05 pm

jack86 je napisal/-a:Si ti zadovoljen s C7?

cca 4 mesece ga mam, rabil sem mesec prilagajanja, sedaj, sploh ko ima ta Bell ga nebi menjal_"vse simpl vse cool" pa še navigacija dela odlično....

Sicer pa imaš isti telefon le boljši procesor ima t.j. 701 Ampak, če se ti da "igračkat" vzami ta N9

Ko že pišete s katrerim ste začeli, evo še mojega_tam nekje l. 1997/98 - trajal več kot 5 let.....
Slika

~toMmy~ je napisal/-a:
z najnovejšo verzijo (Belle), zadeva je za OS v odhajanju presenetljivo dovršena,

točno tako; tri mesece sem imel S.Anna(C7 00) in sedaj en teden nadgrajen na ta Bell - napredek v vseh pogledih ...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov