Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a acid Sr mar 14, 2012 4:53 pm

Moj prvi mobitel pa je bil točno tale in sicer Motorola Timeport P7389. Takrat je bil proizvajalec Motorola v samem vrhu, sploh kar se tiče lovljenja signala in baterije. :D
Slika
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr mar 14, 2012 6:48 pm

Čisto prvi moj je bil Benefon Delta klicanje pa popolnoma zastonj ,takrat se je še to dalo :lol:

Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr mar 14, 2012 6:51 pm

matej1357 je napisal/-a:tudi jaz sem bil bolj Nokia fan najprej z 3200: Slika
No ker se je N95 poslovila sem si sedaj privoščil HTC EVO 3d: Slika :D
Lastim si ga malo več kot en teden in sem polno navdušen. Všeč mi je ker je malo težji in nimam občutek kot da v roki držim neko igračko. Baterija mi zdrži dan in pol do 2 dni. Ampak imam telefon res ogromno v roki. Aplikacije delujejo gladko in ni se mi še zgodilo, da bi se sesedel ali zablokiral. Skratka priporočam nakup ;) če pa ima kdo kakšno vprašanje glede omenjenega telefona, pa le na dan z njim. ;)

Tud jaz sem imel to nokio, zanimive tipke ja :D in tud jaz si lastim slab teden HTC evo 3d.. morem rečt, da sem odkril nov svet telefonov s tem andoridom :lol: se bo treba navadit tega. Baterija mi pa drži že 3ji dan :) ampak brez wlana itd..

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr mar 14, 2012 7:55 pm

Jaz se spomnim ko sem še bil v o.š. in sem imel edini v razredu mobitel. To je bilo malo pred letom 2000. Smo šli v ''šolo v naravi'' za en teden in sem takšne biznise delal hehe... sem sposodil sošolcem/sošolkam mobitel, da pokličejo starše. Oni so mi pa plačali. Sem zelo zaslužil za enega mulca. Začel sem pa z eno ogromno Motorolo pri kateri si rabil anteno vem povleč :D potem sem prešaltal na ''regljo'' (al kaj je že), pa sem imel takšno s specialnimi dodatki, kot so debelejša baterija (ogromna), menjana prednja ploščica in mini antenca z vgrajeno led lučko, katera je svetila, ko si klical. Kupil jo je stari ko smo bili v Avstriji in od jezikov je imela se mi zdi samo angleščino, nemščino in turščino :lol: ...potem se pa niti ne spomnim katere vse mobitele sem imel.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr mar 14, 2012 10:16 pm

Imam Samsung Galaxy Ace, in se mi po vogalih začel luščiti tisti krom. Ima kdo isti problem, in če je že kaj kontaktiral kakega prodajalca glede tega? :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr mar 14, 2012 11:08 pm

Zanimivo, moj je po enem letu razen parih prask še vedno ok, se nič ne lušči.
Sem pa presenečen nad delovanjem GoLauncherja oz. odzivnostjo v njem. Po približno enomesečnem testiranju sem slučajno preklopu na samsungov začetni zaslon, pa sem po nekaj sekundah spet nazaj vklopil GoLauncher, ker ni blo za zdržat na samsungovem začetnem zaslonu (šteka za pop**dt).
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr mar 14, 2012 11:34 pm

men nekak nč kj ne šteka, edino bližnica galerija ko stisnem včasih samo izpiše mape, pol grem pa spet na začetno stran pa nazaj pa pokaže tud slike
GoLauncher pa še vem ne ka pa zakaj je, tk da ne morem kj komentirat :mrgreen:

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če mar 15, 2012 7:14 am

Js se teh launcerjev ne posluzujem..itak je pa od 13.3. zuni (vsaj za s2) ICS 4.0-in to uradni rom..kolkr mam informacije, ga trenutno testirajo pri nas (RAM) in bo na voljo (odvisno od operaterjev) nekje do konca tega mesca :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če mar 15, 2012 7:34 am

106 je napisal/-a:Jaz mam 3 črtice sem probal se ni premaknilo nič ,probam še pri skoraj čisto prazni samo tud dvomim da je res kaj na tem.

V mojem primeru je bilo tako, da je telefon dejansko že crknil in se ni prižgal z normalnim pritiskom na gumb. Počakaj toliko časa če lahko, potem pa poizkusi prižgati.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če mar 15, 2012 1:24 pm

gecco je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Jaz mam 3 črtice sem probal se ni premaknilo nič ,probam še pri skoraj čisto prazni samo tud dvomim da je res kaj na tem.

V mojem primeru je bilo tako, da je telefon dejansko že crknil in se ni prižgal z normalnim pritiskom na gumb. Počakaj toliko časa če lahko, potem pa poizkusi prižgati.

Če te prav razumem počakam da začne opozarjat ,da je baterija izpraznjena ali da crkne .... pol ko ga pa ponovno pržgem pa na hitro vtipkam *3370# .....to bo še en cajt trajalo ,ker ta Nokia E52 drži celi tedn 8)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če mar 15, 2012 1:33 pm

Jaz sem ti napisal primer za Sony Ericsson. Telefon je crknil in se ni več prižgal, tako prazna baterija je bila.
Predvideval bi, da ima Nokia potem podobno foro. S tem kar si vtipkal si to recimo že aktiviral. Sedaj pa počakaj da crkne...potem pa poizkusi prižgati...recimo na isti način kot sem jaz SE (tišči tipko za vklop ene 10-15 sekund).
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če mar 15, 2012 1:41 pm

Aha OK bom probal pa polj poročam kak se je izšlo ,čeprav po drugi strani spet lahko dokupim rezervno baterijo za 10€ pa je to to samo lahko pa obe crkneta ja :lol:

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če mar 15, 2012 1:44 pm

eh, navadne BUČKE so tole, da aktiviraš "skrivno" baterijo z dodatnimi 30-50% :lol:
To je isto, kot da bi imel vsak avto dodaten gumb za med prehitevanjem, da ti poveča navor za 50% :D

No uglavnem, precej smo zašli, sliko telefona sem nalimal s tem namenom, da pokažem katera nokia me je najbolj prepričala in ne kater je bil moj prvi telefon.
Mene še vedno zanima kaj izbrati. Dobro nokio ali dober samsung?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 15, 2012 2:53 pm

jack86 je napisal/-a:eh, navadne BUČKE so tole, da aktiviraš "skrivno" baterijo z dodatnimi 30-50% :lol:
To je isto, kot da bi imel vsak avto dodaten gumb za med prehitevanjem, da ti poveča navor za 50% :D

No uglavnem, precej smo zašli, sliko telefona sem nalimal s tem namenom, da pokažem katera nokia me je najbolj prepričala in ne kater je bil moj prvi telefon.

Če ti diši Nokia, raje počakaj na 808 pureview, tisto bo res prava zadeva. Če koliko več tipkaš, ti priporočam E7, je pa že en čas na trgu, kar ni ravno prednost...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

teac
Nov uporabnik

Napisal/-a teac Če mar 15, 2012 3:05 pm

Ker se glede novejših telefonov z procesorji in OS ne spoznam kaj dosti vas prosim za vaše skromno mnenje saj sem v dilemi kateri telefon vzeti.

Kaj menite o sony ericsson xperia arc s? Vzel bi ga po akcijski ceni pri mobitelu za 270eur. Konkurenco mu vsaj glede cene dela samsung galaxy w in omnia w, morda v skrajnem primeru tudi htc sensation.

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra ... =1670&pu=0 EXPERIA ARC S, 270EUR

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra ... =1758&pu=0 GALAXY W, 240EUR

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra ... =1715&pu=0 OMNIA W, 280EUR

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra ... =1609&pu=0 SENSATION 340EUR

Katerega izbrati ter zakaj?

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če mar 15, 2012 3:18 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:eh, navadne BUČKE so tole, da aktiviraš "skrivno" baterijo z dodatnimi 30-50% :lol:

Če ti diši Nokia, raje počakaj na 808 pureview, tisto bo res prava zadeva. Če koliko več tipkaš, ti priporočam E7, je pa že en čas na trgu, kar ni ravno prednost...

U p.m. 41 mp?? Pošteno, samo za slikanje imam Nikona :D
Sama kamera mi ne pomeni veliko, več mi pomeni dobra navigacija. Kako je s tem pri nokii oz. androidu?

Ja, pa res imava podobno frekvenco, vsaj pri telefonih :lol: oz. ni faznega zamika :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 15, 2012 4:29 pm

Navigacija je mogoče še najboljša stvar pri Nokii, ker imajo svojo lastno - Nokia Maps, ki je zastonj. Lahko si naložiš kar hočeš, lahko uporabljaš internet, redno jo posodabljajo. Meni se je super obnesla tudi recimo v Nemčiji in Avstriji, kaže ti omejitve, opozarja na stacionarne radarje, lahko si nastaviš opozorilo ob določeni prekoračitvi hitrosti, kaže predoglede večjih križišč (pasove) ...

Priljubljene lokacije si lahko shraniš tudi na http://maps.nokia.com in jih sinhroniziraš s telefonom.

Uporabna zadeva, če imaš nosilec in uporabljaš BT slušalko je recimo tudi Nokia Car Mode.

Dobra stvar pri Nokiah je, da si lahko preneseš podatke (imenik, sporočila ipd.) direktno iz starejše Nokie preko bluetooth-a.

En zasilni video navigacije v avtu:
http://www.youtube.com/watch?v=YgHkzIAlms0
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če mar 15, 2012 5:02 pm

Evo ravno kupil iPhone 4S (prej sem mel 4) pa da vidimo če je tak "jaki" kot se govori, jaz osebno dvomim da je velika razlika med 4 in 4s če nebi vedel katerega imaš v roki.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Če mar 15, 2012 5:25 pm

Na Nokii uporabljam Garmin XT z AdriaRoute. Odlična zadeva. Rabim ga predvsem, ko grem kam dlje peš oz. s kolesom, ker mi natančno izračuna, kdaj bom kam prišel.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če mar 15, 2012 7:16 pm

Ta Nokia maps dela v tujini po vseh večjih mestih brez problema v najbolj zakotne ulice najde v Sloveniji pa tema oz. le s težavo za silo.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov