Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a Black_Racer® Po apr 23, 2012 7:07 pm

Absolutno nokia C7 več kot prezadovoljen ;)
1 3 5
2 4 6 R

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Po apr 23, 2012 8:53 pm

hahehihoh je napisal/-a:Nekaj bi rad vprašal - je tukaj kdo, ki je uporabljal tako iPhone 4 kot tudi Samsung Galaxy 2? Če ja - kateri je po občutku boljši - ne se spuščat v točne specifikacije, samo tako, iz uporabnega vidika, kateri je uporabnejši in bolj enostaven ter ima več funkcij (čeprav se sliši nerealno vse te funkcije združit!). Sicer sem Galaxyja 2 imel v rokah in vem, da je iPhone 4 lepši (to tudi večina folka pove), je pa veliko večja možnost, da ti zdrsne iPhone kot Galaxy (seveda od predpostavki, da ne uporabljaš bumperja).

Samsung Galaxy 2 je brezveze trenutno kupovat, ker je 3jka praktično pred vrati.

Meni osebno je pri Galaxyju bolje to, da podpira flash in da ga lahko na računalnik praktično kot USB povežeš ter vlečeš datoteke gor in dol z njega.

Pri iPhonu me moti predvsem iTunes (meni nikakor ne potegne ta način, ampak ok, ko enkrat znaš ni problema), ter to, da se določenih datotek ne da povleči z maila (v telefonu) direktno dol, tako kot pri Samsungu.

Načeloma se večina strinja da je iPhone bolj preprost za uporabo (bolj intiutiven) ter bolj stabilen OS. Medtem ko ima Galaxy malo več fleksibilnosti pri nastavitavh - česar pa 95% ljudi itak ne izkoristi.

Pač kakorkoli uzameš, sta oba telefona ok (imel sem oba, zdaj imam drugega). Na koncu dneva ti bo itak nekaj bolje pri enem, nekaj pri drugem. V 90% primerih ju boš pa itak uporabljal samo za klice, smse in maile, tako da ti svetujem, da uzameš tistega, s katerim ti je to troje najbolj prijetno opravljati...

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po apr 23, 2012 9:18 pm

Oba sta isti drek. Greš v trgovino, malo potapkaš in vzameš tistega, ki se ti bolj dopade. Oba sta isto hitra, odzivna,... mah ista v glavnem. Tudi aplikacije so za oba enake.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ To apr 24, 2012 10:58 am

belkaena je napisal/-a:Oba sta isti drek. Greš v trgovino, malo potapkaš in vzameš tistega, ki se ti bolj dopade. Oba sta isto hitra, odzivna,... mah ista v glavnem. Tudi aplikacije so za oba enake.

Ali je komentar na to sploh potreben ? Zadeve delujeta na različnih OSih in v nikakoršnem primeru nista ista z izjemo dejstva, da sta HI-END telefona. GUI je drugačen, sistem sinhronizacije je drugačen. Ne mešaj jabolk in jogurta (približno taka je primerjava).
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 24, 2012 11:52 am

belkaena je napisal/-a:V čem nista uspela konkurirati E7?

Zanima me informativno, da dobim malo širšo sliko.

Recimo iPhone 4 ima manjši ekran, nima qwerty tipkovnice (in s tem se ne more primerjat noben touch), nima USB OTG, ne podpira flash-a (še vedno?), E7 ima (normalno delujoč :D ) HDMI izhod s priloženim adapterjem v paketu, FM radio, zastonj lastno navigacijo z rednimi posodobitvami (dobro implementirano v OS), LED lučko se da vklopit že v originalu z 2s držanjem tipke za odklepanje (ne glede na to če je telefon odklenjen oz. kjerkoli v meniju), ...

To je recimo nekaj stvari, poleg standardnih iPhone fail-ov, ki se dajo do neke mere odpravit. Med naštetimi stvarmi je sicer kakšna, ki jo uporabljam dokaj redko, ampak takrat pa pride zelo prav, spet drugih sem bil že prej vajen 2-8 let in se jim ne bi kar tako odpovedal. Seveda ima tudi iPhone svoje prednosti, ampak nič takšnega, da bi se jaz zaradi tega odpovedal toliko stvarem. Pri Androidu je malo težje konkretno povedat, ker je (bilo) toliko različnih modelov.

Upam, da ne dobim zdaj odgovorov s stilu "eh tega itak ne potrebuješ ipd.", kot se to ponavadi zgodi, ko zmanjka argumentov! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To apr 24, 2012 12:14 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Recimo iPhone 4 ima manjši ekran, nima qwerty tipkovnice (in s tem se ne more primerjat noben touch), nima USB OTG, ne podpira flash-a (še vedno?), E7 ima (normalno delujoč :D ) HDMI izhod s priloženim adapterjem v paketu, FM radio, zastonj lastno navigacijo z rednimi posodobitvami (dobro implementirano v OS), LED lučko se da vklopit že v originalu z 2s držanjem tipke za odklepanje (ne glede na to če je telefon odklenjen oz. kjerkoli v meniju), ...

To je recimo nekaj stvari, poleg standardnih iPhone fail-ov, ki se dajo do neke mere odpravit. Med naštetimi stvarmi je sicer kakšna, ki jo uporabljam dokaj redko, ampak takrat pa pride zelo prav, spet drugih sem bil že prej vajen 2-8 let in se jim ne bi kar tako odpovedal. Seveda ima tudi iPhone svoje prednosti, ampak nič takšnega, da bi se jaz zaradi tega odpovedal toliko stvarem. Pri Androidu je malo težje konkretno povedat, ker je (bilo) toliko različnih modelov.

Upam, da ne dobim zdaj odgovorov s stilu "eh tega itak ne potrebuješ ipd.", kot se to ponavadi zgodi, ko zmanjka argumentov! :D

Nič ti ne bom ugovarjal, samo...
Slika
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To apr 24, 2012 12:30 pm

No, ne vem, vi trdite da se prodaja nokie nikamor ne premakne, ampak stric googl prav, da se lumia prodaja vrhunsko, nad pričakovanji:

http://www.wpcentral.com/nokia-lumia-80 ... lling-list

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_800 ... s-3589.php

Na Finskem pa itak :)
http://www.intomobile.com/2012/03/02/no ... -operator/

Mislim da se je nokia končno zbudila.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 24, 2012 12:57 pm

gecco je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Nič ti ne bom ugovarjal, samo...
Slika

Lahko si zaradi mene mažeš oči, kolikor hočeš. :D Poglej, imam na E7 praktično vse, kar je na voljo, na dotik alfanumerično in qwerty (s Swype-om, pokončno in ležeče), pa je zelo dobro, ampak se še vedno lahko vse skupaj skrije, ko odprem (veliko) fizično qwerty s CTRL + C/V/X funcijo ipd. ;) Poznam tudi nekaj oseb, ki več tipkajo in so šle ob menjavi telefona iz touch-a na vsak način na touch+qwerty, verjetno ne brezveze. Pri E7 gre pa za telefon, ki marsikoga preseneti, ko ga "odprem", ker tipkovnica lepo skrita in je relativno tanek, poleg tega se ekran odpre pod kotom, kar je spet ena velika prednost.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To apr 24, 2012 1:13 pm

Ok, pri zgornjem sem narobe razumel kaj si mislim ko si napisal da nima qwerty tipkovnice (v fizičnem smislu). Kar se pa tvojega ostalega teksta tiče...blagor tebi da si zadovoljen, jst bom pa še naprej trpel tako kot trpim že zadnjih 5 let...matr mi je grozno, komaj da lahko kaj naredim.

Kaj je res non-stop potrebno to pizdakanje čez appla??? Ne poveličujem nobene znamke, probal sem že marsikej in obstal na tistem kar se mi najbolj dopade in kar mi najbolj prav pride. Ne bom pa sedaj na veliko pisal kaj je z ostalimi narobe pa bla bla bla...pejd pizdakat na tržnco!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 24, 2012 1:54 pm

gecco je napisal/-a:Ok, pri zgornjem sem narobe razumel kaj si mislim ko si napisal da nima qwerty tipkovnice (v fizičnem smislu). Kar se pa tvojega ostalega teksta tiče...blagor tebi da si zadovoljen, jst bom pa še naprej trpel tako kot trpim že zadnjih 5 let...matr mi je grozno, komaj da lahko kaj naredim.

Kaj je res non-stop potrebno to pizdakanje čez appla??? Ne poveličujem nobene znamke, probal sem že marsikej in obstal na tistem kar se mi najbolj dopade in kar mi najbolj prav pride. Ne bom pa sedaj na veliko pisal kaj je z ostalimi narobe pa bla bla bla...pejd pizdakat na tržnco!

Tu pizdakaš kvečjemu ti, in to kot kakšna užaljena "fensi" najstnica. ;) Malo si preberi po vrsti, kaj, kdaj in zakaj sem napisal. Najprej sem odgovoril na navidezno nedotakljivost Appla in Androida in kritiziranje Nokie po default-u (na podlagi njenega najslabšega obdobja), toliko o pizdakanju. Za tem me je belkaena prosil, da napišem kje je E7 boljša in sem to storil, torej sem iz tega razloga predvsem objektivno izpostavil prednosti (se pravi le del primerjave, dodal sem, da ima tudi iPhone svoje prednosti!).

Že v prvem postu na to temo sem izpostavil, da gre pri teh prednostih E7 za moje zahteve, nikjer nisem Appla pljuval in govoril čez njegove uporabnike, tako da ne vem kje si našel razlog za užaljenost, ker sem pisal predvsem o nedorasli in zastareli Nokii (konkretno E7). To, da je novodobni kralj pametnih telefonov proti dinozavru na več področjih izpadel kot polizdelek, je le stranski učinek in ni bil moj namen. Še manj mi je namen komu solit pamet o stvareh, ki so mu všeč in meni mogoče niso. ;)
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To apr 24, 2012 10:14 pm

BraaZ je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:Oba sta isti drek. Greš v trgovino, malo potapkaš in vzameš tistega, ki se ti bolj dopade. Oba sta isto hitra, odzivna,... mah ista v glavnem. Tudi aplikacije so za oba enake.

Ali je komentar na to sploh potreben ? Zadeve delujeta na različnih OSih in v nikakoršnem primeru nista ista z izjemo dejstva, da sta HI-END telefona. GUI je drugačen, sistem sinhronizacije je drugačen. Ne mešaj jabolk in jogurta (približno taka je primerjava).

Kot sem rekel sta telefona isti drek glede na uporabnikovo vprašanje. Isto hitra in odzivna in imata enake funkcije, zdaj če imata drugačen operacijski sistem in se do željenega rezultata pride na različen način pa kot pravim, greš v simobil potapkaš po obeh telefonih in vzameš tistega, ki se ti dopade. Pa že vem če imamo v najožji družini 5 primerkov omenjenih telefonov.

Tommy, kot si napisal so stvari, v katerih novodobne igrače lahko sanjajo in če so ti te stvari pomembne imaš prav in se absolutno strinjam s tabo. Malo za šalo, malo za res, tudi mi v službi (banka) še vedno uporabljamo diskete :lol: kar pomeni, da računalnik brez disketnika ne pride v upoštev pa se slikaj, če je super duper dober ampak ne služi namenu :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 25, 2012 12:54 pm

belkaena je napisal/-a:Tommy, kot si napisal so stvari, v katerih novodobne igrače lahko sanjajo in če so ti te stvari pomembne imaš prav in se absolutno strinjam s tabo. Malo za šalo, malo za res, tudi mi v službi (banka) še vedno uporabljamo diskete :lol: kar pomeni, da računalnik brez disketnika ne pride v upoštev pa se slikaj, če je super duper dober ampak ne služi namenu :)

Saj E7 je novodobna igrača in kar nekaj njenih prednosti je novodobnih, sploh če se koncentriramo na konkurenco dobro leto nazaj, ko je prišla na trg in sem jo kupil. Disketnik se mi ne zdi najbolj posrečena primerjava, ker je dejansko zastarel in mi ni čisto jasno, zakaj se mu ne morete izognit, to bi bilo bolj primerljivo s kakšnim IR-om na mobitelu, pa še to ne! :D Fizično (qwerty) tipkovnico bi se dalo lepo primerjat s "standardno" miško, ki jo na prenosnikih nadomešča touch pad, ki je sicer modernejši, ampak se po hitrosti in natančnosti nikakor ne more primerjat z novodobno klasično (brezžično) miško.

Če smo že pri primerjavah, je pa tako nekako, iPhone 4 je nekaj v stilu F430, E7 pa je bolj kot RS6. :mrgreen:
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr apr 25, 2012 1:37 pm

Morda pa res :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe maj 04, 2012 7:13 am

Eno vprašanje - telefon kupljen na Nemškem amazonu - ima garancijo tudi pri nas v smislu, da gre lahko zadeva na popravilo na lokalnega pooblaščenca, al je treba vračati v nemčijo aparat?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe maj 04, 2012 7:47 am

Jaz sem kupil iPad prek pixxass.de in ni bilo težav pri uveljavljanju garancije pri nas. Še računa se mi zdi, da nisem rabil, so vse podatke pobral iz serijske.

Kakšen telefon pa si kupil?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe maj 04, 2012 9:05 am

INFINITI je napisal/-a:Eno vprašanje - telefon kupljen na Nemškem amazonu - ima garancijo tudi pri nas v smislu, da gre lahko zadeva na popravilo na lokalnega pooblaščenca, al je treba vračati v nemčijo aparat?

pri enem izmed domačih prodajalcev/ponudnikov mobilnih storitev nekatere telefone ( nokia) pošiljajo v italijo na popravilo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 05, 2012 8:49 pm

Ma gledam preorder za Galaxy S3, čeprav bi raje počakal, da vidimo v praksi kakšne so kej porodne težave ipd....
@Adis, ja res je - tudi Samsung za kaj malce več gre v Nemčijo...
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne maj 06, 2012 12:48 am

kaj pa menite glede sony xperia s

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Ne maj 06, 2012 5:59 am

Zdravo še moje mnenje...

Z nokio nisem bil zadovoljen (N97) zlo počasna je bla pa skos je neki štekala.... ob nokiji sem dobil zelo slab občutek in da so časi 3310 mimo...
da me spet prepričajo bodo rabili kar nekaj časa... Sicer nokie ki se omenja E7 nisem uporabljal tako da nemorem komentirat....

Na zadnje sem imel Samsunga Galaxy S in je tudi večkrat zaštekal... kdaj ratal počasen... ob malo večji obremenitvi... vožnja v avtu, klicanje, v tem trenutku prejemanje sms-a...
je telefon ratal zelo počasen in se ni dalo prekiniti v trenutku....
Za tem sem dobil tega napačnega Iphona4 in cca 3 mesece imel v uporabi 2 telefona.. se pravi galaxy in iphone...
Galaxy je dobil novega lastnika, iphona pa še vedno uporabljam prezadovoljen... zaštekal mi ni še nikoli v cca 8 mescih... dela zelo hitro, ne glede na kakršne koli obremenitve,
aplikacije itd... tudi par kolegov ki uporablja samsunge sem im dal apple in so bili presenečeni nad delovanjem pa sploh sam občutek ko ga držiš v roki....
Ko sem imel na nočni omarici oba sem ob dotiku točno vedel za katerega se gre... samsung je meni preveč plastičen.... ok recimo glede padcev je to bolje...
Samo nimam takih extremnih služb oz življenskega stila da bi bil telefon izpostavljen padcem... tako da meni bolj odgovarja pri iphonu tisti aluminij pa tisto steklo....
To je pa itak stvar posameznika kaj mu bolj odgovarja.... Kar se pa tiče same kakovosti ob padcu pa naj nebi bilo razlike, problem je samo v temu da ima iphone steklo tudi na
hrbtni strani ki se ob padcu razbije oz razprši in zgleda telefon na videz cel sesut, vendar telefon deluje... Pri samsungu je pa prednost ta plastika in telefon ob padcu ni
deformiran...
Vsekakor imajo določeni telefoni tako prednosti kod slabosti... recimo pri galaxiju mi je bilo bolj všeč direktno metanje podatkov na comp... pri iphonu ga mal komplicerajo
z tem itunes... še posebej če si hočeš gor naložiti kakšen film pa moreš pretvarjat format in kar traje.... pri samsungu pa direkt vržeš gor in gledaš...
Tista primerjava z F430 pa RS6 mi je dobra in dokaj posrečena... se kar strinjam.. ker RS6 ima recimo veliko prednosti.. prostor, udobje itd.. pa še
vseeno hiter itd... F430 trd, neudoben, nič prostora... ampak zelo hiter, drugačen... v določenih pogledih poseben.... Potem je samo odvisno od uporabnika
kaj mu bolj ustreza.. ;)

Upam da nisem preveč zakompliceral stvari in da je dokaj razumno :D in brez zamere vsem nokia, samsung fanom... to je pač samo moje mnenje... :mrgreen:

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Ne maj 06, 2012 9:07 pm

INFINITI je napisal/-a:Ma gledam preorder za Galaxy S3, čeprav bi raje počakal, da vidimo v praksi kakšne so kej porodne težave ipd....
@Adis, ja res je - tudi Samsung za kaj malce več gre v Nemčijo...

Na tvojem mestu bi počakal kakšen mesec ali 2, da bojo prvi "uporabniško testirani" in bojo prvi UPDATE-i narejeni, da bo zadeva v piko =) Kakorkoli obrnemo je le android, ki je znan po večkratnih UPDATIH =)

Lp Miha
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost