Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: kakšen računalnik naj kupim?

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 9:05 pm

javornic je napisal/-a:
Mivec je napisal/-a:On je reko, da bo delav z programi..... kaj bo pa on naredo je pa njegov problem... 775 podnožja več ni zdaj delajo samo za i5 i7 tudi rame dobiš kr stežka ddr2 oz so že kr dragi, saj ne kopuje šuhov za en dan..... daš 200 ojrov zraven pa maš fajno škatlo..... jas naredo tak al pa nič.

Nikjer nisem zasledil, da je omenil kakršne koli težke oziroma zelo bremenilne programe. 6GB DDR-III je totalno preveč, če se ne ukvarjaš s težkim programiranjem ter oblikovanjem. 4GB DDR-III je čisto dovolj. Če je pa izključno, da se računalnik kupuje samo za igre pa kupi konzolo. Boljša grafika, hitrejše delovanje itd.

Mivec je napisal/-a:Pa ni v procesorojo grafika ... kolko jas vem so na matični plošči integriranegrafične al pa AGP PCI PCI 16X to jas poznam.....

Intel je začel proizvajati tako, da je v procesorju grafika. I3, I5 ter I7 so vrsta sandy bridge procesorji z vgrajeno grafiko. Uporabnik @nebivedo ti je lepo opisal.

Fantje, dejte si rama kupit čimveč. Po taki ceni, kot ga dobite sedaj (4Gb DDR3 je 25 evrov) se ga splača kupit vsaj 16Gb (4 palčke po 4Gb - če ima plata 4 prostore za ram seveda). Ram je zato, da se vanj naloži vse kar se da in da se potem iz rama ven štarta. Zato tudi ne ugašanje sistema, ampak hibernacija.

Aja pa sisteme obvezno 64 bitne na teh procesorjih. Je že čas da zapustimo zastarelo 32 bitno X86 arhitekturo in gremo s 64 bitno naprej.
Old subarus never die, they just get faster!

javornic
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a javornic Po maj 07, 2012 9:09 pm

nebivedu je napisal/-a:Fantje, dejte si rama kupit čimveč. Po taki ceni, kot ga dobite sedaj (4Gb DDR3 je 25 evrov) se ga splača kupit vsaj 16Gb (4 palčke po 4Gb - če ima plata 4 prostore za ram seveda). Ram je zato, da se vanj naloži vse kar se da in da se potem iz rama ven štarta. Zato tudi ne ugašanje sistema, ampak hibernacija.

Aja pa sisteme obvezno 64 bitne na teh procesorjih. Je že čas da zapustimo zastarelo 32 bitno X86 arhitekturo in gremo s 64 bitno naprej.

Razumem vse to, ampak ali bi si ti nagradil svoj osebni računalnik na 6GB DRR-III+ za splošno uporabno in pa občasno igranje iger ?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 9:30 pm

javornic je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Fantje, dejte si rama kupit čimveč. Po taki ceni, kot ga dobite sedaj (4Gb DDR3 je 25 evrov) se ga splača kupit vsaj 16Gb (4 palčke po 4Gb - če ima plata 4 prostore za ram seveda). Ram je zato, da se vanj naloži vse kar se da in da se potem iz rama ven štarta. Zato tudi ne ugašanje sistema, ampak hibernacija.

Razumem vse to, ampak ali bi si ti nagradil svoj osebni računalnik na 6GB DRR-III+ za splošno uporabno in pa občasno igranje iger ?

Ja. Čeprav, če imaš 1155 podnožje, potem raje na 8Gb, kot na 6. Se kr dobro pozna v samem sistemu, da imaš več rama.
Jst ga imam sicer 16Gb, ker čakam, da se bodo 8Gb ploščice pocenile, potem grem pa na 32Gb.

Poanta je v nečem drugem. Z več rama si lahko privoščiš virtualne mašine. In sistem za brskat po netu je pri meni v virtualizaciji, kar pomeni računalnik v računalniku. Če slučajno dobim virus ali karkoli, samo zbrišem virtualko dol in jo restavriram iz backupa. 10 minut dela, pa imam vse spet postavljeno nazaj.

javornic
Novinec

Napisal/-a javornic Po maj 07, 2012 9:35 pm

nebivedu je napisal/-a:Ja. Čeprav, če imaš 1155 podnožje, potem raje na 8Gb, kot na 6. Se kr dobro pozna v samem sistemu, da imaš več rama.
Jst ga imam sicer 16Gb, ker čakam, da se bodo 8Gb ploščice pocenile, potem grem pa na 32Gb.

Poanta je v nečem drugem. Z več rama si lahko privoščiš virtualne mašine. In sistem za brskat po netu je pri meni v virtualizaciji, kar pomeni računalnik v računalniku. Če slučajno dobim virus ali karkoli, samo zbrišem virtualko dol in jo restavriram iz backupa. 10 minut dela, pa imam vse spet postavljeno nazaj.

Vem, vem.. Se razumem z temi stvarmi! =P Kaj pa v primeru, da nebi osebnega računalnika uporabljal preko same virtualizacije (mislim, da uporabljaš kakšen VirtualBox ali VMware če se ne motim) ? Bi v takšnem primeru tudi imel tako zelo razširjen pomnilnik ?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 07, 2012 9:45 pm

javornic je napisal/-a:Kaj pa v primeru, da nebi osebnega računalnika uporabljal preko same virtualizacije (mislim, da uporabljaš kakšen VirtualBox ali VMware če se ne motim)? Bi v takšnem primeru tudi imel tako zelo razširjen pomnilnik ?

V primeru, da ti procesor v prvi vrsti mora podpirati VT tehnologijo, da dobis tisti pravi obcutek virtualizacije, se da razsiriti pomnilnik do tocke, ki ti jo software predlaga oz. znortaj zelene in modre linije. Kar se tice same virtualizacije nasploh pa je ovira pri gonilnikih za grafiko, ki v tem pogledu se NE sezejo preko navadno zagnanega OS (kateregakoli sistema) in je to delo zgolj vezano na brskanje po internetu ter morda programiranje. Popolnoma se ustavi pri Linux katerikoli distribuciji s transparentnimi vmesniki (compiz).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 9:48 pm

Nič več VMware workstation 7 ima že podporo za 3D grafiko, tako da tudi aero vmesnik deluje.

javornic, v vsakem primeru bi si vzel čimveč rama. Že zato ker je poceni in ker to vpliva na kompleten sistem, da lažje in hitreje deluje. Če ne ugašaš mašine in so programi naloženi v ramu, se hitreje zaženejo in podobno.

javornic
Novinec

Napisal/-a javornic Po maj 07, 2012 9:54 pm

nebivedu je napisal/-a:javornic, v vsakem primeru bi si vzel čimveč rama. Že zato ker je poceni in ker to vpliva na kompleten sistem, da lažje in hitreje deluje. Če ne ugašaš mašine in so programi naloženi v ramu, se hitreje zaženejo in podobno.

To se pa popolnoma strinjam. Čeprav jaz imam dokaj malo pomnilnika oziroma dovolj za mojo uporabo (4GB DDR-III) in namizni računalnik tudi redno ugašam. Glede same hitrosti mi je čisto dovolj, kajti uporabljam ga izključno za samo brskanje po internetu, občasno programiranje - tako spletne strani kot tudi aplikacije. Ne dolgo nazaj sem imel računalnik z 1GB DRR-II vendar sem ga uporabljal za določene namene. Prenosi torrent-ov ter občasno delanje v programu Largo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 9:58 pm

javornic je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:javornic, v vsakem primeru bi si vzel čimveč rama. Že zato ker je poceni in ker to vpliva na kompleten sistem, da lažje in hitreje deluje. Če ne ugašaš mašine in so programi naloženi v ramu, se hitreje zaženejo in podobno.

To se pa popolnoma strinjam. Čeprav jaz imam dokaj malo pomnilnika oziroma dovolj za mojo uporabo (4GB DDR-III) in namizni računalnik tudi redno ugašam. Glede same hitrosti mi je čisto dovolj, kajti uporabljam ga izključno samo brskanje po internetu, občasno programiranje - tako spletne strani kot tudi aplikacije. Ne dolgo nazaj sem imel računalnik z 1GB DRR-II vendar sem ga uporabljal za določene namene. Prenosi torrent-ov ter občasno delanje v programu Largo.

Ne rabiš ugašat. Vklopi si HIBERNACIJO. Ko ugasneš klikni hiberniraj in se vse kar imaš v ramu prepiše na disk in računalnik se ugasne, ko pa naslednjič zaženeš mašino, si pa točno tam, kjer si bil nazadnje.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po maj 07, 2012 9:58 pm

nebivedu je napisal/-a:Nič več VMware workstation 7 ima že podporo za 3D grafiko, tako da tudi aero vmesnik deluje.

Poznano, res je 3D pospesevalnik vkljucen, toda je se vedno genericno, ki pa v dolocenih sistemih z GUI osnovo ni se popolnoma zrelo. Imam zadnje update na 4-ih OSih, pa se vedno ne dosega optimizacije iz reboot OS mode. Poizvedba je bila celo narejena na ACE, ki pa bo morda resil situacijo tudi na Full HD (1920x1080).

javornic
Novinec

Napisal/-a javornic Po maj 07, 2012 10:02 pm

nebivedu je napisal/-a:Ne rabiš ugašat. Vklopi si HIBERNACIJO. Ko ugasneš klikni hiberniraj in se vse kar imaš v ramu prepiše na disk in računalnik se ugasne, ko pa naslednjič zaženeš mašino, si pa točno tam, kjer si bil nazadnje.

Vem za ta način. Kako pa je potem z porabo elektrike ? Ali je ista porabnost elektrike, kot če je računalnik dokončno ugasnjen ? To me zanima zgolj informativno, ker se nikoli nisem poglabljal v te stvari.
Zadnjič spremenil javornic, dne Po maj 07, 2012 10:09 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 10:04 pm

@Mactron
Kaj pa VMware workstation 8? Si že probal? kaj pa hyper-V?

Mene to niti ne tangira dost, ker ne špilam nobenih iger in za brskanje po netu mi je vseeno kakšen je vmesnik. Zato se s tem problemom niti ne srečujem dosti.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 10:07 pm

javornic je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ne rabiš ugašat. Vklopi si HIBERNACIJO. Ko ugasneš klikni hiberniraj in se vse kar imaš v ramu prepiše na disk in računalnik se ugasne, ko pa naslednjič zaženeš mašino, si pa točno tam, kjer si bil nazadnje.

Vem za ta način. Kako pa je potem z porabo elektrike ? Ali je ista porabnost elektrike, kot če je računalnik dokončno ugasnjen ? To me zanima zgolj informativno, ker se nikoli nisem poglabljal v te stvari.

Pri hibernaciji se prepišejo vsi podatki iz delovnega spomina (ram) na hard disk v datoteko hiberfil.sys in se potem mašina fizično ugasne. Porabe takrat ni nič, ker je mašina ugasnjena. Ko mašino ponovno prižgeš, pa se namesto loadanja sistema zažene samo branje datoteke hiberfil.sys v ram in sistem je dvignjen ko prebere datoteko.

javornic
Novinec

Napisal/-a javornic Po maj 07, 2012 10:12 pm

nebivedu je napisal/-a:Pri hibernaciji se prepišejo vsi podatki iz delovnega spomina (ram) na hard disk v datoteko hiberfil.sys in se potem mašina fizično ugasne. Porabe takrat ni nič, ker je mašina ugasnjena. Ko mašino ponovno prižgeš, pa se namesto loadanja sistema zažene samo branje datoteke hiberfil.sys v ram in sistem je dvignjen ko prebere datoteko.

Edit: Opa, se popravljam. Mislim sem, da sva ves čas govorila o stanju pripravljenosti, zato mi tudi ni bilo jasno! :huh: Se opravičujem! =P

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po maj 07, 2012 10:24 pm

nebivedu je napisal/-a:@Mactron

Mene to niti ne tangira dost, ker ne špilam nobenih iger in za brskanje po netu mi je vseeno kakšen je vmesnik. Zato se s tem problemom niti ne srečujem dosti.

Poizkusil VM work 8 pa verjetno, ko sem ga imel kot trial ni bil se dodelan z DirectX 9.0c Shader Modelom 3 in OpenGL 2.1 3D (le genericno kot pri 7), sedaj to ocitno je. To zna biti potem resitev nasploh za celotno linijo OSov. Hyper-V ni povsem kompatibilen z nekaterimi Linux distiribucijami zato sem ga raje spregledal, poznam drugace.

Tukaj igre s zdalec ne pridejo v upostev, predvsem so tu v sredi objektne 3D vizualizacije, filmi v HD ter PS CS(X) vse na 64-bitih in preseganje dolocenih mej na podrocju VTja (v kolikor je to mogoce). Vsa ta tehnologija pa bo v kratkem sla tudi v Raspberry Pi (upam, da se pocasi zacne resend). Ce si ze slisal za to zadevo, te je vsekakor fascnirala.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 10:45 pm

MacTron je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:@Mactron

Poizkusil VM work 8 pa verjetno, ko sem ga imel kot trial ni bil se dodelan z DirectX 9.0c Shader Modelom 3 in OpenGL 2.1 3D (le genericno kot pri 7), sedaj to ocitno je. To zna biti potem resitev nasploh za celotno linijo OSov. Hyper-V ni povsem kompatibilen z nekaterimi Linux distiribucijami zato sem ga raje spregledal, poznam drugace.

Tukaj igre s zdalec ne pridejo v upostev, predvsem so tu v sredi objektne 3D vizualizacije, filmi v HD ter PS CS(X) vse na 64-bitih in preseganje dolocenih mej na podrocju VTja (v kolikor je to mogoce). Vsa ta tehnologija pa bo v kratkem sla tudi v Raspberry Pi (upam, da se pocasi zacne resend). Ce si ze slisal za to zadevo, te je vsekakor facnirala - ARM new tehnology.

PI je jajček, ki ne bo uporaben nikjer, razen za šolarje, ki bi imeli nekaj, pa nimajo denarja. SPloh pa ne bo dober za HD, ker imata tukaj že atom in E-350(AMD) velike probleme.
ARM je zašel s poti in za PC-je je boljši atom(intel) ali E-XXX(AMD). Vzameš štirijedrnega atoma z 2.13GHz hitrostjo in daš gor 4GB rama, pa ssd disk in imaš mašino, ki bo delala. Na PI-ju pa ne verjamem, da se bo FULL HD vrtel normalno. Je preslab proc za kaj takega.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po maj 07, 2012 11:01 pm

nebivedu je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:Vsa ta tehnologija pa bo v kratkem sla tudi v Raspberry Pi (upam, da se pocasi zacne resend). Ce si ze slisal za to zadevo, te je vsekakor facnirala - ARM new tehnology.

PI je jajček, ki ne bo uporaben nikjer, razen za šolarje, ki bi imeli nekaj, pa nimajo denarja. SPloh pa ne bo dober za HD, ker imata tukaj že atom in E-350(AMD) velike probleme.
ARM je zašel s poti in za PC-je je boljši atom(intel) ali E-XXX(AMD). Vzameš štirijedrnega atoma z 2.13GHz hitrostjo in daš gor 4GB rama, pa ssd disk in imaš mašino, ki bo delala. Na PI-ju pa ne verjamem, da se bo FULL HD vrtel normalno. Je preslab proc za kaj takega.

Napacno razmisljanje, je jajcek oz. je bolj skatlica za karte ali pa cigarete (po zelji), bistvo je v porabi energije in vsekakor je pri tem ARMu mozen tudi Full HD brez zatikanja in ni to ARM9 oz. 11 to so ze Cortexi. Pri Atomu (2 ali 4 jedrnemu) je problem, da ima doloceno integriteto vezano na grafiko in porabi mnogo vec energije. Seveda je mozen NV ION2, ki brez problema suce Full HD oz. tudi visje resolucije. Zanimivost Raspberry Pi-ja je ravno v tem, da lahko vec sistemov spravis na vec skatlic premosorazmerno (se nizja) s samim nakupom tablice ali pa netbooka morda tudi atx mini s periferijo. Potrebno bo le pocakati, da optimizirajo verzijo do konca, zaenkrat je rezultat zanimiv tudi v VMju.

Ne skrbi, glavne delovne masine (PC) bodo se vedno v vrhu.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po maj 07, 2012 11:11 pm

PogachnyK je napisal/-a:Pozdravljeni

Ker laptop ne zmore več obvladati vseh prgramov. sem primoran kupiti nov osebni račulanik.

Pripravljen sem odšteti 500evrov, do (če bo šlo za zares dobro ponudbo tudi do 600)

Gledam po netu, in v oći mi je padlo tole : klik

(sem pač enden tistih, ki je menja, da se najbolje splača kupit računalnik, v kaki masovni trgovini)

Zdej kakšna so kaj vaša mnenja? (vem, da lahko pride, to tega, da se določene komponente ne skladajo med seboj, ampak, če nakonci prihranim 150 evrov, me ne moti, če dela z 5% manjšo močjo)

Kja bi mi vi priporoačali (lahko date linke, )

Za odgovore se zahvaljujem.

Če slučajno še gledaš to mašino: ima absolutno prešvoh napajalnik, me čudi, da sploh dela. Napajalnik VEDNO z rezervo navzgor (že zaradi tega, ker imajo tiste cenejše firme to nazivno wattažo višjo od dejanske), še posebej, če imaš namen nadgrajevat. Na to mašino bi jaz osebno dal 650W eno OK znamko. In se splača, verjemi: imam izkušnje s cvrtjem elektronike v poceni napajalniku, ki bi mi lahko zhebala tudi kaj drugega kot samo sebe, če ne bi ukrepal dovolj hitro. BTW, vzrok je bil fuč napajanje ventilatorja v napajalniku. Firma: Future power. Vezje da bi ga sesral lepšega ven. Prste stran. :lol:

lizard je napisal/-a:Jaz bi samo še predlagal, da se izogneš LC Power napajalnikom - sicer so poceni, to pa je tudi vse. Pa kupi raje i5 z oznako K (ki ima odklenjen multiplier) - pač še en mesec šparaj pa bo, ali pa kupi rabljenega. Mogoče bi bilo tudi bolj smiselno vzeti P67 matično ploščo, sploh če boš malce navil procesor in igral igre.

weasel je napisal/-a:@lizard, kaj je narobe s tem power-ji? Men super dela že več ko 4 leta.

LC-ji so loterija pač. Lahko ti bo delal 5 let+ BP, lahko pa pol leta. Precej je odvisno tudi koliko so obremenjeni.

nebivedu je napisal/-a:Tole je en tak povprečen računalnik za katerega boš odštel okoli 500 evrov:

Procesor Intel® Core™ i3-2125 3.30 GHz - HD3000 - 160 €
Matična plošča ASRock 1155 P67 Pro3 Rev 3.0 - 95 €
2X Pomnilnik DDR3 4GB 1333MHz Kingston KVR1333D3N9/4G - 25 €
Trdi disk 3.5" 1.5TB 7200 32MB SATA2 Seagate - 130 €
DVD-RW NEC/Optiarc AD-7280S, 24x SATA črn - 20 €
Ohišje ATX Midi-Tower Chieftec DF-02B-B-OP - 50 €
Napajalnik 500W InterTech IT-SL500 - 20 €

Grafika je že v procesorju, tako da za začetek kupiš samo tole. Ko boš pa mal našparal pa še kako grafično zraven kupiš.

Lahko pa vzameš Z68 plato, ki je okoli 10 evrov dražja.

Torej proc, plata, 8GB rama 1.5T diska, DVD burner in ohišje z napajalnikom.

Pomota pri izračunu: za ram bi rabil upoštevat 2x25€. Jaz osebno bi vseeno vzel eno malo cenejšo grafično. Ne bi zaupal procesorju. RAM-a je sicer za normalno uporabo (nič iger, nič CAD-a, nič VM-jev) "preveč" (no, nikoli ga ni dejansko preveč...), ampak glede na to, da je smešno poceni, je to kar pametno.

nebivedu je napisal/-a:Aja pa sisteme obvezno 64 bitne na teh procesorjih. Je že čas da zapustimo zastarelo 32 bitno X86 arhitekturo in gremo s 64 bitno naprej.

Uf, to je pa itak nuja, če hočeš koristit že tako bornih 4Gb RAM-a. :)

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Po maj 07, 2012 11:22 pm

Mimogrede, poglej katalog od eLeclerca, se mi zdi da majo pogosto zelo ugodne mašine okrog 400€

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 11:33 pm

MacTron je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:Vsa ta tehnologija pa bo v kratkem sla tudi v Raspberry Pi (upam, da se pocasi zacne resend). Ce si ze slisal za to zadevo, te je vsekakor facnirala - ARM new tehnology.

Napacno razmisljanje, je jajcek oz. je bolj skatlica za karte ali pa cigarete (po zelji), bistvo je v porabi energije in vsekakor je pri tem ARMu mozen tudi Full HD brez zatikanja in ni to ARM9 oz. 11 to so ze Cortexi. Pri Atomu (2 ali 4 jedrnemu) je problem, da ima doloceno integriteto vezano na grafiko in porabi mnogo vec energije. Seveda je mozen NV ION2, ki brez problema suce Full HD oz. tudi visje resolucije. Zanimivost Raspberry Pi-ja je ravno v tem, da lahko vec sistemov spravis na vec skatlic premosorazmerno (se nizja) s samim nakupom tablice ali pa netbooka morda tudi atx mini s periferijo. Potrebno bo le pocakati, da optimizirajo verzijo do konca, zaenkrat je rezultat zanimiv tudi v VMju.

Ne skrbi, glavne delovne masine (PC) bodo se vedno v vrhu.

Mactron, z predvajalniki (HTPC in namenski predvajalniki) se že kar nekaj časa ukvarjam. Poraba ni tista, ki bi motila, ker vsi ti prdvajalniki rabijo tam okoli 20 do 50W za predvajanje fullHD. Problem je pregrevanje. Tega je treba porihtat. In zato tlačijo arm zraven.

Nvidia ion2 + atom N2700(4 jedra na 2.13GHz) in ati HD6320 + amd E-450 sta že nekaj časa v uporabi kot namenske zadeve za predvajanje filmov in podobno, pa še vedno ni vse porihtano s full HD. Še vedno se določene scene zatikajo in še vedno je kar nekaj problemov.

BTW, atoma tudi lahko spraviš na enako velikost kot PI. In trenutno bo INTEL dal ven škatlico veliko kot PI, le da bo cena okoli 100 evrov, v njej bosta pa I3 ali pa I5. To pa bo pohitrilo zadeve in takrat se bo začel preboj, ker se bodo pc procesorji šli konkurenco arm-u.

Sem s takimi stvarmi kr dobro seznanjen.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 07, 2012 11:36 pm

MadIggy je napisal/-a:Mimogrede, poglej katalog od eLeclerca, se mi zdi da majo pogosto zelo ugodne mašine okrog 400€

Za to kar dobiš za okoli 500 evrov v štacunah, je tisto kar sem jaz dal najboljše. Trenutno za ta denar (okoli 500 €) ne boš dobil novega računalnika z garancijo s tako konfiguracijo.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov