PogachnyK je napisal/-a:Pozdravljeni
Ker laptop ne zmore več obvladati vseh prgramov. sem primoran kupiti nov osebni račulanik.
Pripravljen sem odšteti 500evrov, do (če bo šlo za zares dobro ponudbo tudi do 600)
Gledam po netu, in v oći mi je padlo tole :
klik(sem pač enden tistih, ki je menja, da se najbolje splača kupit računalnik, v kaki masovni trgovini)
Zdej kakšna so kaj vaša mnenja? (vem, da lahko pride, to tega, da se določene komponente ne skladajo med seboj, ampak, če nakonci prihranim 150 evrov, me ne moti, če dela z 5% manjšo močjo)
Kja bi mi vi priporoačali (lahko date linke, )
Za odgovore se zahvaljujem.
Če slučajno še gledaš to mašino: ima absolutno prešvoh napajalnik, me čudi, da sploh dela. Napajalnik VEDNO z rezervo navzgor (že zaradi tega, ker imajo tiste cenejše firme to nazivno wattažo višjo od dejanske), še posebej, če imaš namen nadgrajevat. Na to mašino bi jaz osebno dal 650W eno OK znamko. In se splača, verjemi: imam izkušnje s cvrtjem elektronike v poceni napajalniku, ki bi mi lahko zhebala tudi kaj drugega kot samo sebe, če ne bi ukrepal dovolj hitro. BTW, vzrok je bil fuč napajanje ventilatorja v napajalniku. Firma: Future power. Vezje da bi ga sesral lepšega ven. Prste stran.
lizard je napisal/-a:Jaz bi samo še predlagal, da se izogneš LC Power napajalnikom - sicer so poceni, to pa je tudi vse. Pa kupi raje i5 z oznako K (ki ima odklenjen multiplier) - pač še en mesec šparaj pa bo, ali pa kupi rabljenega. Mogoče bi bilo tudi bolj smiselno vzeti P67 matično ploščo, sploh če boš malce navil procesor in igral igre.
weasel je napisal/-a:@lizard, kaj je narobe s tem power-ji? Men super dela že več ko 4 leta.
LC-ji so loterija pač. Lahko ti bo delal 5 let+ BP, lahko pa pol leta. Precej je odvisno tudi koliko so obremenjeni.
nebivedu je napisal/-a:Tole je en tak povprečen računalnik za katerega boš odštel okoli 500 evrov:
Procesor Intel® Core™ i3-2125 3.30 GHz - HD3000 - 160 €
Matična plošča ASRock 1155 P67 Pro3 Rev 3.0 - 95 €
2X Pomnilnik DDR3 4GB 1333MHz Kingston KVR1333D3N9/4G - 25 €
Trdi disk 3.5" 1.5TB 7200 32MB SATA2 Seagate - 130 €
DVD-RW NEC/Optiarc AD-7280S, 24x SATA črn - 20 €
Ohišje ATX Midi-Tower Chieftec DF-02B-B-OP - 50 €
Napajalnik 500W InterTech IT-SL500 - 20 €
Grafika je že v procesorju, tako da za začetek kupiš samo tole. Ko boš pa mal našparal pa še kako grafično zraven kupiš.
Lahko pa vzameš Z68 plato, ki je okoli 10 evrov dražja.
Torej proc, plata, 8GB rama 1.5T diska, DVD burner in ohišje z napajalnikom.
Pomota pri izračunu: za ram bi rabil upoštevat 2x25€. Jaz osebno bi vseeno vzel eno malo cenejšo grafično. Ne bi zaupal procesorju. RAM-a je sicer za normalno uporabo (nič iger, nič CAD-a, nič VM-jev) "preveč" (no, nikoli ga ni dejansko preveč...), ampak glede na to, da je smešno poceni, je to kar pametno.
nebivedu je napisal/-a:Aja pa sisteme obvezno 64 bitne na teh procesorjih. Je že čas da zapustimo zastarelo 32 bitno X86 arhitekturo in gremo s 64 bitno naprej.
Uf, to je pa itak nuja, če hočeš koristit že tako bornih 4Gb RAM-a.