ninjeti je napisal/-a:Lol, za kolesarje je bolje če je več cukra. Še najboljše direktno glukozo, ki jim takoj preide v kri - torej takoj dobijo energijo. Zakaj misliš da jejo čokoladice z dosti cukra med dolgimi turami namesto ovsenih kosmičev?
Sem malo površinsko napisal, sam sem bolj v fitnes vodah in tam ni zaželjen sladkor oz odvisno na čem delaš Drgače pa je res, da takoj preide v kri in tudi hitro se porabi ter telesa z energijo ne oskrbuje dolgo, tako kot kompleksni oglikovi hidrati. Zato na trg prihajajo tudi novi produtki, ki telo oskrbujejo postopno z energijo, ne pa kot sladkor, ki ti da bombo energije in tut hitro tak energija pade. Sploh za vzdržljivostne športe , kot so tek, triatlon , kolesartvo je nek nov produkt na trgu Headstart, ki naj bi postopoma oskrboval telo z energijo.
Med samo dirko že, kaj pa za zajtrk tut čokoladice jedo? Pa moras vedeti kolk km prevozijo profesionalci , en rekrativec zagotovo ne poravi tolk energij na eni turi vsak, ki je kdaj kolesaril in uporabljal merilec utripa, ki kaže še ostale parametre ve kolk km moraš pregonit, da porabiš določeno količino kcal, g- maščob itd. Pa poglej kolk kcal imajo ti praški, za enega rekreativaca, in npr če hoče kdo hujšat mi niso ravno v pomoč.
Glede prehrane in praškov
Prvo je prhrana potem so praški, sam sem sprobal in bil pol leta večina na praških en do dva obroka "normalne hrane" ostalo pa praški, in se izgubil 3 kg namesto jih pridobil, praški so veliko premalo za dovoljšne količine enrgijskih potreb, ki jih telo potrebuje oz edino če bi pojdel res velike količine in s tem zapravil na mesec kako povprečno plačo po tamalem.
Je pa res, da zelo pripomorejo ob pravilni prehrani in pravilnem treningu k dobrim rezultatom. Ker je že en dodal link od maximuma vrjetno to ne bo reklama, je tam njihov iziv in vsi kateri so dosegli dobre rezultate uporablajo "praške", nihče ni samo na navadni prehrani.