Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: Fitnes,Vaje,športna prehrana

Napisal/-a xalfist Pe jul 27, 2012 10:23 pm

ninjeti je napisal/-a:Lol, za kolesarje je bolje če je več cukra. Še najboljše direktno glukozo, ki jim takoj preide v kri - torej takoj dobijo energijo. Zakaj misliš da jejo čokoladice z dosti cukra med dolgimi turami namesto ovsenih kosmičev? :D

Sem malo površinsko napisal, sam sem bolj v fitnes vodah in tam ni zaželjen sladkor oz odvisno na čem delaš Drgače pa je res, da takoj preide v kri in tudi hitro se porabi ter telesa z energijo ne oskrbuje dolgo, tako kot kompleksni oglikovi hidrati. Zato na trg prihajajo tudi novi produtki, ki telo oskrbujejo postopno z energijo, ne pa kot sladkor, ki ti da bombo energije in tut hitro tak energija pade. Sploh za vzdržljivostne športe , kot so tek, triatlon , kolesartvo je nek nov produkt na trgu Headstart, ki naj bi postopoma oskrboval telo z energijo.
Med samo dirko že, kaj pa za zajtrk tut čokoladice jedo? Pa moras vedeti kolk km prevozijo profesionalci , en rekrativec zagotovo ne poravi tolk energij na eni turi vsak, ki je kdaj kolesaril in uporabljal merilec utripa, ki kaže še ostale parametre ve kolk km moraš pregonit, da porabiš določeno količino kcal, g- maščob itd. Pa poglej kolk kcal imajo ti praški, za enega rekreativaca, in npr če hoče kdo hujšat mi niso ravno v pomoč.

Glede prehrane in praškov
Prvo je prhrana potem so praški, sam sem sprobal in bil pol leta večina na praških en do dva obroka "normalne hrane" ostalo pa praški, in se izgubil 3 kg namesto jih pridobil, praški so veliko premalo za dovoljšne količine enrgijskih potreb, ki jih telo potrebuje oz edino če bi pojdel res velike količine in s tem zapravil na mesec kako povprečno plačo po tamalem.
Je pa res, da zelo pripomorejo ob pravilni prehrani in pravilnem treningu k dobrim rezultatom. Ker je že en dodal link od maximuma vrjetno to ne bo reklama, je tam njihov iziv in vsi kateri so dosegli dobre rezultate uporablajo "praške", nihče ni samo na navadni prehrani.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So jul 28, 2012 10:06 am

xalfist je napisal/-a:Med samo dirko že, kaj pa za zajtrk tut čokoladice jedo?.

Govoril sem za čas dirke ali treninga. Drugače pa poznam par kolesarjev in jedo vse prej kot tako kot bi morali :lol:

xalfist je napisal/-a:in vsi kateri so dosegli dobre rezultate uporablajo "praške", nihče ni samo na navadni prehrani.

Staviš?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne jul 29, 2012 1:32 pm

ninjeti je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Med samo dirko že, kaj pa za zajtrk tut čokoladice jedo?.

Govoril sem za čas dirke ali treninga. Drugače pa poznam par kolesarjev in jedo vse prej kot tako kot bi morali :lol:

xalfist je napisal/-a:in vsi kateri so dosegli dobre rezultate uporablajo "praške", nihče ni samo na navadni prehrani.

Staviš?

Ja če jejo vse prej kot bi morali potem je njihov problem.
Izpustil si del, da govorim za maximumov iziv, tam vsak vodi svoj dnevnik in opisuje prehrano ter treninge, in vsi kateri so bili oz so dosegli dobre rezultate in katere sem gledal so uporabljali "praške".

Jaz ne trdim, da se samo z praški, da kaj doseči, vsak se odloči sam kako bo treniral ter kako prehrano bo užival tako, da jaz ničesar ne trdim oz vsiljujem. Ampak vsakemu, ki pa me vpraša pa mu jih svetujem, ker jih tut sam uporabljam in ne opazim nobenih negativnih stranskih učinkov pa tut če jih jemlaš kot dopolnilo k prehrni niso nek velik strošek.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 29, 2012 4:24 pm

praški so in bojo ostali dopolnilo k redni prehrani to je pravilo številka 1.

osnova je urejena redna prehrana nato dodatki v obliki OH, B, M itd...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne jul 29, 2012 7:44 pm

No niso obvezni. Poznam primer naturalca, ki ma kot "dodatek" samo vitaminske tablete in pa omega3 tablete. Ostalo obična hrana. In lahko samo gledaš :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jul 29, 2012 10:37 pm

ninjeti je napisal/-a:No niso obvezni. Poznam primer naturalca, ki ma kot "dodatek" samo vitaminske tablete in pa omega3 tablete. Ostalo obična hrana. In lahko samo gledaš :)

dobra genetika...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po jul 30, 2012 12:36 am

adis je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:No niso obvezni. Poznam primer naturalca, ki ma kot "dodatek" samo vitaminske tablete in pa omega3 tablete. Ostalo obična hrana. In lahko samo gledaš :)

dobra genetika...

Ali pa dobra prehrana oz da imas dovolj časa in pa tak delavnik, da lahko imas uravnotezeno prehrano. Tisti , ki niamo toliko casa za 5 obrokov dnevno se pač poslužujemo praškov.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po jul 30, 2012 7:06 am

xalfist je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

dobra genetika...

Ali pa dobra prehrana oz da imas dovolj časa in pa tak delavnik, da lahko imas uravnotezeno prehrano. Tisti , ki niamo toliko casa za 5 obrokov dnevno se pač poslužujemo praškov.

to je res.

jaz imam "naravnih" obrokov cca. 4-5 + 3 obroke iz praškov kar nanese 7-8 obrokov na dan.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po jul 30, 2012 10:56 am

Samo kot dodatek zgoraj napisanemu. Se strinjam, da so praški odličen DODATEK k prehrani, a le če jih znaš pravilno izkoristiti. Pred vsemi dodatki je potrebno:
a) pravilno izvajati vaje (koliko ljudi dejansko počem naredi dovolj "globoko"? Koliko fitnesmajstrov pri dviganju ročk izolira hrbet in dejansko dela samo za biceps?)
b) vse misli usmeriti v trening (grozno na živce mi grejo vsi pajaci s telefoni v fitnesu, da ne omenjam modelov v japonkah in kopalnih hlačah... že ko samo pomislim kaj se bo zgodilo, ko mu pri potisku strga tisto japonko me vse zaboli)
c) urediti prehrano (Preden pomilslimo na dodatke je potrebno dobro premisli kakšno hrano bomo vnesli v svoje telo.. potrebno je ugotoviti koliki B, OH in M naše telo dejansko potrebuje. Ko to ugotovimo je potrebno doumeti da tudi riž, piščanec, skuta in ovseni kosmiči niso vse. Prehrana mora še vedno biti raznovrstna.)

Šele potem pridejo v poštev dodatki in šele takrat jih bomo res lahko izkoristili. Sam whey-a sicer ne konzumiram, ker mi naredi veselico v prebavilih, tako da se moram zahvaliti predvsem dobrim genom, da lahko dokaj hitro pridem do rezultatov s katerimi sem zadovoljen.

Če koga zanima kakšen je dejansko pravi pristop k bodybuildingu, podkrepljen z odličnimi rezultati, naj obišče spletni portal http://www.naturalmusclezone.com/ - Jure je moj brat. :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jul 30, 2012 12:22 pm

Jure R. je tvoj brat? :)
Sem čekiral nekaj mesecev nazaj nmz forum, prebral članke in njihove komentarje, si razčistil določene stvari glede treninga ter prehrane in sem zelo napredoval. Samo kompleksne vaje 3× na teden, urejeno glede b, m in oh. Kar me najbolj veseli je to, da ni nobene reklame in je neodvisen.

Najbolj zanimivo je, ko pridem v fitnes 90% ljudi dela samo roke (biseps curl), prsa in nešteto serij trebušnjakov - napredka pa nobenega. Spodaj je pa itak trenirka čes, da se ne vidi nog. Jaz ''b****'' pa noge 3× na teden... me folk samo čudno gleda :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po jul 30, 2012 1:45 pm

nevermind je napisal/-a:Jure R. je tvoj brat? :)
Sem čekiral nekaj mesecev nazaj nmz forum, prebral članke in njihove komentarje, si razčistil določene stvari glede treninga ter prehrane in sem zelo napredoval. Samo kompleksne vaje 3× na teden, urejeno glede b, m in oh. Kar me najbolj veseli je to, da ni nobene reklame in je neodvisen.

Najbolj zanimivo je, ko pridem v fitnes 90% ljudi dela samo roke (biseps curl), prsa in nešteto serij trebušnjakov - napredka pa nobenega. Spodaj je pa itak trenirka čes, da se ne vidi nog. Jaz ''b****'' pa noge 3× na teden... me folk samo čudno gleda :)

:lol:

sicer pa jaz nosim trenirko, ker v žep zbašem iphone/ipod in muzka štanca.

se pa strinjam da jih kar nekaj dela samo prsa-biceps-triceps-six pack ( gojko ajkula-youtube) :lol:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po jul 30, 2012 3:33 pm

Ja delajo samo za roke, prsa, trebuh. Noge pa se nobenemu ne zdijo pomembne vsaj dokler ne pridejo k pameti ali pa viidjo nekoga kak napredek je naredo v 2-3-6mesecih, kaj pa so oni dosegli v istem obdobju. Dosti krat slišiš kak odgovor kaj pa mi bojo noge, saj se jih ne vidi, pri takem osebku veš kaj dela oz nedela v fitnesu.

Drgače pa taki, ki delajo samo zgorni del telesa pa še to ne vsega so bolj ali manj hobby fitneserji, ki vidijo nekoga lepo izklesanega se potem celi navdušijo, si nakupijo vsega i svašta hodijo v vitnes mogoče ravno en mesec potem pa vse opustijo, ker nimajo v enem mesecu take postave kot tisti, ki so ga nekje videli ki pa trenira že par let.

V fitnesu nekih hitrih bližnjic ni, potrebna je volja, zagnanost in za vztrajsnost. Za neke vidne in dolgoročne rezultate je treba trenirati več let. Ko slišil nekatere oz prebiram po forumih kakšni mojstri so, potem pa napišejo koliko mišične mase so pridobili v par mesecih si samo mislim :roll: , če bi napisali samo mase ok, ne pa mišične .
Alfa romeo 147
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov