Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a BraaZ Če maj 24, 2012 6:44 pm

miha taufer je napisal/-a:Vse to sem že preveril.

BraaZ je napisal/-a:
miha taufer je napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam problem z Samsungom Galaxy Mini.Namreč telefon se mi noče povezati na domače brežično omrežje, Ko se želim povezati mi napiše disconnected.

0). Preveri vpisano geslo (če ga imaš)
1). Restart telefon
2). Restart Router
3). Preveri koliko naprav podpira router (če nisi slučajno presegel max št)

Poročaj, če bo kaj boljše =)

Se to dogaja samo na domačen wi-fi ali na splošno oz. na vseh ?
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če maj 24, 2012 6:55 pm

Pa mogoče kdo ve, zakaj meni na Androidu ne deluje MMS? Operater je SiMobil. Na zečetku je delalo, potem vmes ne, potem spet ja in zdaj spet ne. Problem je bil, če se je ugasnil telefon. Istočasno, ko mi je "padel" MMS sem ostal tudi brez internetne povezave. Ampak sem s tisim ročnim vnosom APN-jev to rešil in deluje, MMS pa še vedno ne. Pa tudi tisto nastavljanje APN-jev je bil problem na začetku. Potem sem nekje na tujem forumu našel, da moraš izklopiti preverjanje PIN, telefon ugasniti, vklopiti in ponovno vnesti. In res, je delovalo. Ko sem naložil novejši software, z internetno povezavo (nastavitve) nisem imel več problemov, tudi če se je telefon izklopil, ampak MMS-i so še vedno uganka.

Uporabniški avatar
miha taufer
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a miha taufer Če maj 24, 2012 8:02 pm

samo na domačen wi-fiju

BraaZ je napisal/-a:
miha taufer je napisal/-a:Vse to sem že preveril.

BraaZ je napisal/-a:
miha taufer je napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam problem z Samsungom Galaxy Mini.Namreč telefon se mi noče povezati na domače brežično omrežje, Ko se želim povezati mi napiše disconnected.

0). Preveri vpisano geslo (če ga imaš)
1). Restart telefon
2). Restart Router
3). Preveri koliko naprav podpira router (če nisi slučajno presegel max št)

Poročaj, če bo kaj boljše =)

Se to dogaja samo na domačen wi-fi ali na splošno oz. na vseh ?

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če maj 24, 2012 8:50 pm

Resitev je enostavna,... Isci napako na ruterju,... Preglej nastavitve,... Kable,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Če maj 24, 2012 9:16 pm

Pardon nisem pravilno že prebral. Če ti to deluje samo na domačem omežju je težava v Routerju. Predvidevam, da nisi naredil update in imaš še vedno 2.2 Froyo OS ? V tem primeru je težava v enkripciji, ki jo uporabljaš na Routerju. Katero uporabljaš na Routerju ?

Lp Miha
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 27, 2012 4:26 pm

Upam da ne bo nič narobe, če kar v tej temi povprašam.

Kupim HTC One X

Zaželjeno je, da je telefon nov, z računom ter garancijo. Barva mora biti temna, bela odpade.

Torej, če ima kdo namen podaljšati aneks oz. zamenjati operaterja in za sebe nima namena vzeti mobilnega telefona naj se mi javi preko zasebnega sporočila.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Ne maj 27, 2012 9:26 pm

RedBull™ je napisal/-a:Upam da ne bo nič narobe, če kar v tej temi povprašam.

Kupim HTC One X

Zaželjeno je, da je telefon nov, z računom ter garancijo. Barva mora biti temna, bela odpade.

Torej, če ima kdo namen podaljšati aneks oz. zamenjati operaterja in za sebe nima namena vzeti mobilnega telefona naj se mi javi preko zasebnega sporočila.

Na bolhi je jih že ogromno takih =)
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 27, 2012 9:54 pm

Spremljam ;) tako da brez skrbi... ampak gor najdeš vse... od zlatarjev,do ukradene robe... tako kot vedno, povprašati oz. napisati je potrebno na več koncev.

Uporabniški avatar
x_beat
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a x_beat Pe jun 01, 2012 6:18 pm

RedBull™ je napisal/-a:Spremljam ;) tako da brez skrbi... ampak gor najdeš vse... od zlatarjev,do ukradene robe... tako kot vedno, povprašati oz. napisati je potrebno na več koncev.

na bolhi imaš svašta ljudi, nekateri so tako prijazni in se z njimi lahko zmeniš vse, se zmenita za kraj kje se dobita in kupiš/prodaš brez problemov
obstajajo pa tudi črne ovčke katere najdeš povsod, se pelješ 100km do njega in se ti potem ne javi na telefon, ali pa arogantno reče da je prodan ali da ga ne prodaja več
....sory za off

Sam sem kupil od prijaznega prodajalca huawei ideosa x5 za zelo malo ceno, in čeprav sem se rahlo bal androida sem od "kitajca" pozitivno presenečen in tudi motečih zmrzovanj ekrana ni več kot pri bivši nokiji x6, kar me malce moti na tem ideosu je to da ima za 5 MEGAPIXEL kamero zelo slabe slike (če primerjaš z enako 5 mega kamero v nokiji in njihovimi carll zeiss lečami) baterija mi pa drži podobno kot pri nokiji ker sem veliko na spletu, sms, klicanje,.. torej okoli 1-2 dni

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jun 14, 2012 10:18 pm

Slabo kaže tako Nokii kot "telefonskemu" delu Microsofta
Nokia bo odpustila skoraj petino delovne sile
Nokia načrtuje, da bo do konca leta 2013 odpustila do 10 tisoč delavcev in zaprla številne svoje obrate na Finskem, v Nemčiji in Kanadi, saj želi novi izvršni direktor Stephen Elop še bolj znižati stroške. Finsko podjetje že štiri zaporedna četrtletja posluje z izgubo, Samsung pa je zdaj prevzel položaj največjega proizvajalca prenosnih telefonov na svetu. Nokijine delnice s v Helsinkih včeraj padle za 1,8 odstotka, na 2,22 evra, danes pa izgubile nadaljnjih pet odstotkov. V zadnjem letu se je njihov tečaj več kot prepolovil.

vir rtvslo.si

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe jun 15, 2012 8:06 am

Ker sem nokia fan in sem bil z zdajšnjo nokio c7 več kot zadovoljen z delovanjem,baterijo,touch-om,še posebej z fotoaparatom in kamero me zdaj zanima za sledeči nokijin aparat:
Nokia lumia 800 je že kdo imel priložnost testirat? Rabim kakšen nasvet ker julija ko pride ven ga imam namen kupit ,ne gre in ne zanima me zaradi raznoraznih funkcij ampak da deluje odlično,da dela touch kot je treba,gre se mi tudi da dela super slikce in posnetke ker dosti hodim okoli ter po naravi dosti preslikam z njem in posnamem kaj,vem pa tudi da zaenkrat še ni slo menija...

Nekaj sem že bral na spodnjem linku ampak zanima me če je kdo že sam testiral

http://tehnik.mobitel.si/nokia-lumia-800-test-na-dlani/
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe jun 15, 2012 8:19 am

Black_Racer® je napisal/-a:Ker sem nokia fan in sem bil z zdajšnjo nokio c7 več kot zadovoljen z delovanjem,baterijo,touch-om,še posebej z fotoaparatom in kamero me zdaj zanima za sledeči nokijin aparat:
Nokia lumia 800 je že kdo imel priložnost testirat? Rabim kakšen nasvet ker julija ko pride ven ga imam namen kupit ,ne gre in ne zanima me zaradi raznoraznih funkcij ampak da deluje odlično,da dela touch kot je treba,gre se mi tudi da dela super slikce in posnetke ker dosti hodim okoli ter po naravi dosti preslikam z njem in posnamem kaj,vem pa tudi da zaenkrat še ni slo menija...

Nekaj sem že bral na spodnjem linku ampak zanima me če je kdo že sam testiral

http://tehnik.mobitel.si/nokia-lumia-800-test-na-dlani/

Evo iz prve roke-telefon vreden nakupa. Lasti si ga punca, in lohk recem da je res zakon. Baterija dobr drzi, os super in hiter, telefon kompakten, zraven dobis tut ovitek-sicer silikonarja ampak boljse kot nic..Js sm prek e-baya nabavu originalnega usnjenega, s postnino prisu cca 18€, pri nas pa so 36€. Lahko samo priporocam nakup, pa si lastim drugace androida ;)
Slika

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe jun 15, 2012 11:16 am

Potem bom pa šel kar verjetno v nakup julija ko bo na naročnini na mobitelu sem slišal še iz drugih rok da je ql zadevca
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Pe jun 15, 2012 2:25 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Potem bom pa šel kar verjetno v nakup julija ko bo na naročnini na mobitelu sem slišal še iz drugih rok da je ql zadevca

Ne bos cist nic faliu ;)
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe jun 15, 2012 6:42 pm

@Black_Racer® , a ti mogoče misliš nokio lumio 900? Kajti lumia 800 se že nekaj časa prodaja.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Pe jun 15, 2012 6:45 pm

900 pride k mobitelu julija, drzi.
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe jun 15, 2012 6:47 pm

V cem bo razlika napram 800-tki?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe jun 15, 2012 7:24 pm

Jaz sem mislil kupit lumio 800, pa je splet okoliščin nanesel da sem prvo kupil 710 od sorodnika praktično nov telefon za 150€. Za ta denar se mi zdi dober nakup, ne bi pa dal še 1x niti tolk (čeprav so cene na bolhi preko 200€.

Vse je super, vse je fajn, izgleda se hitro navadiš, ampak obstane občutek igrače. Sedaj ga imam dva dni.

Stvari ki jih lahko pohvalim so:
-dober zaslon (v tem rangu denarja)
-vse kar narediš dela (napram androidu)
-na marketu je vse kar jaz potrebujem v free različicah in sploh ne vidim potrebe po kateri aplikaciji za katero bi bilo treba plačat
-navigacija poveže res v manj kot 5 sekundah, satelite najde praktično takoj in je natančna. Tega mi ni na nobenem androidnem telefonu naredilo tako hitro, edino kaj lahko primerjam je iphone.

Stvari ki mi niso všeč pri telefonu:
-Trde spodnje tipke
-Hitra poraba baterije (1dan-mogoče se še kaj ustali)
-Dolgotrajen postopek tišanja in višanja glasnosti zvonenja
-Ob veliko naloženih aplikacijah bo malo oteženo brskanje med slednjimi, zato pogorešam možnosti map

V primerjavi 710 vs.800 sem opazil da ima 800 preveč svetleč ekran- kot SGS2 in nerealne barve ter kontraste. Prednosti 800tke so samo boljša kamera, več prostora (16GB), eni še bojo rekli boljši ekran ker je pač super opevani amoled. Vse to za pol višjo ceno ? Ne hvala, za ta denar dobiš že pravi telefon ne pa plastične igrače od fincev.

Je kar lušten wp7, ampak še vedno je moj favorit IOS.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe jun 15, 2012 8:16 pm

zaslon lumie 800 je super še posebej ko si zunaj ob sončnem vremenu, na galaxy s ne vidiš nič na lumiji p ačisto vse. Imaš p atudi možnost ročne nastavitve svetlosti in je čisto cool meni paše full svetlo

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe jun 15, 2012 8:19 pm

nevem kaj eni pričakujete ... kupite PAMETNI telefon z operacijskim sistemom, zelo dobro strojno opremo in pričakujete, da vam bo baterija delala 2 tedna tak ko stara nokia 3310, ki ni mela v sebi drugo ko en mikroprocesor pa en ROM čip za par nastavitev .... :roll:

mam pa drugače Galaxy Note in mi baterija drži od 1 do 3 dni. odvisno od uporabe ... pa je ekran precej precej večji kot pri vaših omenjenih telefonih...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost