Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

mm46
Novinec

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a mm46 Pe jun 15, 2012 8:35 pm

crxdelsol je napisal/-a:-Ob veliko naloženih aplikacijah bo malo oteženo brskanje med slednjimi, zato pogorešam možnosti map

V primerjavi 710 vs.800 sem opazil da ima 800 preveč svetleč ekran- kot SGS2 in nerealne barve ter kontraste. Prednosti 800tke so samo boljša kamera, več prostora (16GB), eni še bojo rekli boljši ekran ker je pač super opevani amoled. Vse to za pol višjo ceno ? Ne hvala, za ta denar dobiš že pravi telefon ne pa plastične igrače od fincev.

Je kar lušten wp7, ampak še vedno je moj favorit IOS.

Se večinoma strinjam...

glede zadnjega minusa.. ko boš imel veliko aplikacij, se ti bojo pojavle črke na katere tapneš in tako skočiš direktno na aplikacije, ki se začnejo z določeno črko, ali pa preprosto uporabiš iskanje :)

glede amoleda se tudi strinjam, čeprav sam UI zaradi črne izgleda odlično, vse ostalo pa je, kot praviš, preveč kontrastno...velike probleme ima tudi s sivinami in belo.

Za kamero ne vem koliko je boljša kot na 710, še vedno je opazno slabša kot na iphone 4.
Se pa meni vseeno zdi 800 vredna toliko več... meni osebno izgleda res odlično, tudi lepše sede v roko, daje bolj premium filing, je bolj kompaktna, ker je iz enega kosa polikarbonata, kot si napisal ima tudi več prostora, touch tipke, pa še kaj bi se našlo.

jaz sem jo uporabljal dober teden, na koncu pa prodal in obdržal iphona predvsem zato, ker za osx ne obstaja zune...če bi bil kak soliden sw za sync z macom pa bi jo najbrž kr obdržal :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe jun 15, 2012 9:26 pm

MBtouran je napisal/-a:zaslon lumie 800 je super še posebej ko si zunaj ob sončnem vremenu, na galaxy s ne vidiš nič na lumiji p ačisto vse. Imaš p atudi možnost ročne nastavitve svetlosti in je čisto cool meni paše full svetlo

Všeč ti je velik kontrast, amoled in ti šrot zasloni niso ful svetli, ful kontrastni in nenaravni so.

nevem kaj eni pričakujete ... kupite PAMETNI telefon z operacijskim sistemom, zelo dobro strojno opremo in pričakujete, da vam bo baterija delala 2 tedna tak ko stara nokia 3310, ki ni mela v sebi drugo ko en mikroprocesor pa en ROM čip za par nastavitev .... :roll:

Ne, pričakujem dan ali 2 telefona, tale lumia mi nebo zdržala cel dan brez da bi ga kaj prklopo tud v avtu, bo prej podlegla, ker sem jo včeraj od ene 15 pa do 20ure komot sprazno samo z nalaganjem map in nalaganjem parih aplikacij, pa malo da sem spoznal sistem pa nisem bil cel čas na telefonu. iphone je zdržal 2 dni, ob ful uporabi dan in pol. Vse kar pričakujem je da lahko dan normalno preživim brez kablov, zvečer ko grem spat pa filat.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So jun 16, 2012 11:12 am

iphone nima multitaskinga in ti nič ni vzadi laufalo. tu pa lahko več programov hkrati laufaš in če ne zapreš vsega ti logično žre baterijo.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 So jun 16, 2012 12:25 pm

ninjeti je napisal/-a:iphone nima multitaskinga in ti nič ni vzadi laufalo. tu pa lahko več programov hkrati laufaš in če ne zapreš vsega ti logično žre baterijo.

Windows phone ima enak multitasking kot iphone, torej, da lahko samo določene stvari tečejo v ozadju (muzika, navi....)

crxdelsol je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:zaslon lumie 800 je super še posebej ko si zunaj ob sončnem vremenu, na galaxy s ne vidiš nič na lumiji p ačisto vse. Imaš p atudi možnost ročne nastavitve svetlosti in je čisto cool meni paše full svetlo

Všeč ti je velik kontrast, amoled in ti šrot zasloni niso ful svetli, ful kontrastni in nenaravni so.

galaxy s in desire imata tudi amoled, pa se na soncu ne vidi nič, medtem, ko na lumiji vidiš kr v redu... bolje kot na iphonu

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So jun 16, 2012 12:36 pm

Jaz pa kolebam pa kolebam pa se nikakor nemorem odločit in sicer med Galaxy s2, s3 in iphone 4s 16gb !!
Že skoraj sem bil danes odločen da vzamem S3 pa me je prodajalec napalamudil naj še malo razmislim - on mi namreč dosti bolj priporoča iphona. Medtem ko meni se S3 vizualno dosti bolj dopade pa predvsem sem dobil občutek da so na S3 večje tipke za pisanje smsa in ga je dosti lažje napisat kot na iphonu.
Morda še tukaj dobim kak nasvet ki bo prevesil tehtnico na eno ali drugo stran ?

S tem da ga bom pač polnil vsak dan, kateregakoli bom imel sem se sprijaznil. čeprav zdaj na moji E72 pozabljam na polnenje :)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So jun 16, 2012 12:54 pm

Se strinjam!
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jun 16, 2012 1:02 pm

B|ind je napisal/-a:Jaz pa kolebam pa kolebam pa se nikakor nemorem odločit in sicer med Galaxy s2, s3 in iphone 4s 16gb !!
Že skoraj sem bil danes odločen da vzamem S3 pa me je prodajalec napalamudil naj še malo razmislim - on mi namreč dosti bolj priporoča iphona. Medtem ko meni se S3 vizualno dosti bolj dopade pa predvsem sem dobil občutek da so na S3 večje tipke za pisanje smsa in ga je dosti lažje napisat kot na iphonu.
Morda še tukaj dobim kak nasvet ki bo prevesil tehtnico na eno ali drugo stran ?

S tem da ga bom pač polnil vsak dan, kateregakoli bom imel sem se sprijaznil. čeprav zdaj na moji E72 pozabljam na polnenje :)

Haha, glede tistega vprašanja ti ne znam svetovati, povem pa ti, da bo trajalo da se sprijazniš z baterijo :P Sej vse prednosti odtehtajo, to je res, ampak kot bivši lastnik E-serij (E72, E75, E71, E61..) sem rabil nekaj časa, da sem se navadil na vsakodnevno (včasih tudi večkrat dnevno) polnjenje :) Definitivno moraš vedno imeti avto polnilec oz USB kabel za računalnik ipd.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS So jun 16, 2012 1:03 pm

B|ind je napisal/-a:Jaz pa kolebam pa kolebam pa se nikakor nemorem odločit in sicer med Galaxy s2, s3 in iphone 4s 16gb !!

Hmm tezka odlocitev, se strinjam. Jaz ti prodam s2 ce bi ga mel :D
S3 ima bistveno boljso baterijo kot predhodnik, vendar deluje se bolj "plasticen", kot s2. S3 ima nekej res dobrih bonbonckov, ampak jih lahko komot pogresas. Pri s2 baterija z 4.0.3 ics zdrzi ob normalni uporabi max 2 dni, ce ga uporabljas bolj (internet, igre ipd) pa 1 dan max! Za s3 ni na voljo kaksne dobre zascite za telefon, za s2 jih mas malo morje (ce se odlocis zanj, priporocam tough case, ki ga imam tudi jaz).
Iphone je pac preztis, stekleno ohisje, ios je specifika, vendar je precej "zaklenjen"-nima zivih ozadij, lahko se hitro navelicas ikon-ker so vedno enake. Pri androidu imas moznost preko odina nalagat custom rome, ki jih je malo morje (za s3 se ne, bodo ba kmalu).
Tko da odlocitev je tezka. Ce gledas na denar, pol definitivn s2, s3 je najcenejsi brez vezave okol 590€ (mediamarkt), iphone pa okol 650 se mi zdi...
S3 kot si ze ugotovu, ima precejsen zaslon, po sirini je enak s2, je pa malo daljsi od predhodnika,...
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So jun 16, 2012 1:39 pm

Nima živih ozadij in ima vedno iste ikone je res pomembna stvar pri telefonu :lol:

Pač nima stvari, ki so nepotrebne.

Zanima me razlika pri WP7 med Nokia Drive, Nokia Maps in Maps. Drive še razumem da je navigacija, zakaj pa rabimo dvojne mape oz. kaka je razlika med Nokia maps in Maps ?

Pa pri lumi-i še me zanima če ve kdo kaj bi bil problem da nemorem iz stare e72 prenest stikov itd. preko BT, enostavno ne poveže.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS So jun 16, 2012 3:36 pm

crxdelsol je napisal/-a:Nima živih ozadij in ima vedno iste ikone je res pomembna stvar pri telefonu :lol:

Pač nima stvari, ki so nepotrebne.

Zanima me razlika pri WP7 med Nokia Drive, Nokia Maps in Maps. Drive še razumem da je navigacija, zakaj pa rabimo dvojne mape oz. kaka je razlika med Nokia maps in Maps
Pa pri lumi-i še me zanima če ve kdo kaj bi bil problem da nemorem iz stare e72 prenest stikov itd. preko BT, enostavno ne poveže.

V bistvu mas prou :)
Poskus prek contact transfer ( mas v lumii ta opcijo) pa na obeh telefonih prek bt gre prenos. Vsaj tko sm js naredu na lumii. Ce ne gre pa poskus prek usb izvozit vcf datoteko na racunalnk al pa pomnilnisko kartico.
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So jun 16, 2012 9:38 pm

Prav preko contact transfer sem hotel, sploh nemorem telefonov povezat preko bt sem ugotovil, ni šanse. Z drugimi jih lahko zanimivo.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So jun 16, 2012 9:54 pm

mm46 je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:iphone nima multitaskinga in ti nič ni vzadi laufalo. tu pa lahko več programov hkrati laufaš in če ne zapreš vsega ti logično žre baterijo.

Windows phone ima enak multitasking kot iphone, torej, da lahko samo določene stvari tečejo v ozadju (muzika, navi....)

praktično ga iphone nima - multitasking je dovoljen le za Appleove aplikacije - torej popolnoma neuporaben, ko uporabljaš druge aplikacije = crap.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jun 16, 2012 10:55 pm

Meni SGS (1) zdrži, če izključim BT, Nav., WiFi (torej imam samo tel in SMS), od 7 do 10 dni, odvisno koliko telefoniram.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 So jun 16, 2012 11:07 pm

ninjeti je napisal/-a:
mm46 je napisal/-a:

praktično ga iphone nima - multitasking je dovoljen le za Appleove aplikacije - torej popolnoma neuporaben, ko uporabljaš druge aplikacije = crap.

skype, live messenger, navigacije, net radio.... niso applov sw in čist lepo laufajo v ozadju. Sicer pa si ti odgovoril lastniku win phone, da mu žre baterijo, ker mu lufajo aplikacije v ozadju, kar po tvoje na iphonu ne dela in zato dlje traja baterija... kot sem napisal, wp ima to približno enako rešeno kot ios... audio, im, navi pa še kaj lahko dela v ozadju, ostale aplikacije pa se "pavzirajo"

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie So jun 16, 2012 11:57 pm

kateri garmin mobile uporaviti za nokia X6 8GB ter za nokia C6-01
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Ne jun 17, 2012 7:46 am

Nokia maps ;)
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Ne jun 17, 2012 10:33 am

PogachnyK je napisal/-a:Nokia maps ;)

+1

Garmin se tolk obesa+steka da lahk znoris zraven
Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne jun 17, 2012 10:37 am

mm46 je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:
mm46 je napisal/-a:

skype, live messenger, navigacije, net radio.... niso applov sw in čist lepo laufajo v ozadju. Sicer pa si ti odgovoril lastniku win phone, da mu žre baterijo, ker mu lufajo aplikacije v ozadju, kar po tvoje na iphonu ne dela in zato dlje traja baterija... kot sem napisal, wp ima to približno enako rešeno kot ios... audio, im, navi pa še kaj lahko dela v ozadju, ostale aplikacije pa se "pavzirajo"

poguglaj pa se sam prepričaj ker očitno ne razumeš če ti drugi kaj povedo. LP

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jun 17, 2012 1:01 pm

meni se zdi traparija govorit koliko komu zdrzi baterija. Jaz polnem svoj telefon vsak dan, vendar imam na dan 60do 80klicev, 10do 20smsov in kar veliko interneta ter kaka slika ali 2. Tako da ce bi jaz nekomu ki ima na mesec 15eur racuna za telefon, dal svojega, ni hudic da mu ne bi baterija drzala vsaj 3 dni.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne jun 17, 2012 1:27 pm

Ima mm46 čisto prav. Določene aplikacije delujejo v ozadju, ostale se pa pavzirajo. Odvisno pa je to od namena aplikacije. Igra se logično pavzira, medtem ko se npr. navigacija ne ugasne (glasovno vodenje še vedno deluje), tako kot npr. youtube. Vsekakor pa to ni povezano z dejstvom ali gre za Applovo aplikacijo ali ne.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost