Že nekaj časa imam HTC One X in kakšne 14dni nazaj dobil Google Nexus Asus Tab 7 (da sem pravilna imena skupi zmetu).
Google Nexus Asus Tab 7 kratka predstavitev:Procesor: QuadCore A9 1.3Ghz
Resolucija: 800x1280
Storage: 8Gb (sem hotel 16Gb ampak so popolnoma razprodani in jih še nekaj časa ne bo)
OpisKomaj sem čakal, da bom končno prišel do njega. Pričakovanja so bila ogromna, ker je imel potencial za prvo tekoče delujočo Android tablico. Roko na srce Samsung Galaxy Tab-i so izjemno počasni, nestabilni in zelo slabi. Google je projekt celo poimenoval "Butter", ker naj bi screen slide deloval kot po "maslu". Gremo počasi k napravi. V škatli je Tab 7, polnilec in kabel. Škatla in pakiranje deluje kvalitetno in NEceneno. Google Tab je na prvi pogled "nič posebnega" v roki pa deluje kvalitetno in masivno.
Ko sem ga končno prižgal in začel uporabljati sem mu dal nov nadiimek in sicer
Ipad killer. Kljub mojim visokim pričakovanjem se Google Tab obnese RES odlično. Celoten GUI in slide po menijih deluje popolnoma tekoče in brez nadležnega zatikanja. Končno deluje Android tablica tekoče, brez zatikanja in nepotrebnega čakanja, da se odpre aplikacija ali pa slika. Testiral sem veliko z aplikacijami, ki delujejo dobro, tekoče in grafično kar dobro.
Pozitivne lastnosti:
- izjemno hiter in zanesljiv procesor, ki več kot dobro opravi svojo nalogo
- kvalitetna izdelava
- Android Jelly Bean
- Corning Glass (za zmanjšanje prask po zaslonu oz. ekranu)
- odlično delovanje
- baterija se hitro napolni
- cena (8Gb = 199 $, 16Gb = 236 $)
Negativne lastnosti:
- integriran spomin brez možnosti razširitve s pomočjo SD kartice
- Nexus GUI (moje osebno mnenje, ker sem navadil na HTC Sense GUI)
- 7" Tablet - kar nekaj aplikacij na Google Play ni prilagojen in kot default vzame manjšo resolucijo.
- vprašanje kdaj bo sploh pri nas na prodaj (če bo)
Zaključek:
Kljub samo max 16Gb prostora je Google Nexus 7 več kot vreden svojega denarja. Delovanje je tekoče, zanesljivo in brez težav. Priporočam nakup, če potrebujete kakšno takšno "igrčko".
Če koga kaj zanima lahko kar vpraša =)
Slika (vzeto z interneta):