luke18 je napisal/-a:Mal seštej pa boš na koncu leta videl koliko se pozna. Kakšne gume se da dobit že za ta denar. Tako da tisti ki imate tako mišlenje kar tankajte v Sloveniji, jaz bom zdaj tudi tankal v Avstriji. Sem zračunal, prihranek približno 5€ za poln kestl, odštel sem tudi strošek za pot.
Prokarjon je napisal/-a:Kdo sploh regulira ceno? Si jo sami določijo + trošerina ali kako je to?
Povprečna 14-dnevna prodajna cena tekočega obdobja brez dajatev (v nadaljnjem besedilu: modelska cena) za posamezen naftni derivat se določi z naslednjim izračunom:
P(t): modelska cena naftnega derivata v eurih/liter;
ro: gostota naftnega derivata (za motorna bencina
znaša 0,755 kg/l, za dizel in KOEL 0,845 kg/l);
r: članarina Zavodu za obvezne rezerve nafte in njenih
derivatov v eurih/l, ki ga na podlagi 21.b člena
Zakona o blagovnih rezervah z uredbo določi Vlada
Republike Slovenije;
M: marža distributerjev, kakor je navedena v 11. členu
te uredbe;
i: dnevni podatek; i = 1, 2, 3, …, n;
t: 14-dnevni interval tekočega obdobja;
n: n = 14; spremljamo 14-dnevno povprečje (dejansko je
n = 10, ker za soboto in nedeljo ni objave
borznih kotacij);
e: 1 USD = x EUR (objavljeni dnevni tečaj Banke Slovenije
ob 8.00 uri);
CIF MedH: borzna kotacija derivata (najvišja dnevna vrednost v
USD/tono po viru: Platt's European Marketscan).
vir: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=3963
adis je napisal/-a:za teh par centov pa ja nebomo umrli ali pač?
to je učinek deflacije...ko bomo imeli inflacijo bo pa cena nafte šla nekoliko dol.
luke18 je napisal/-a:Mal seštej pa boš na koncu leta videl koliko se pozna. Kakšne gume se da dobit že za ta denar. Tako da tisti ki imate tako mišlenje kar tankajte v Sloveniji, jaz bom zdaj tudi tankal v Avstriji. Sem zračunal, prihranek približno 5€ za poln kestl, odštel sem tudi strošek za pot.
Joie de vivre! je napisal/-a:Bencin cenejši v Avstriji, svašta... S tem da je Avstrija dvakrat bolj zadolžena država od naše. Ampak j*** ga, Janša je kriv, a ne esem?
Shebo je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Bencin cenejši v Avstriji, svašta... S tem da je Avstrija dvakrat bolj zadolžena država od naše. Ampak j*** ga, Janša je kriv, a ne esem?
Gledano to na kaj? Bruto? Na prebivalca? Na kvadratni meter?
Joie de vivre! je napisal/-a:Shebo je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Bencin cenejši v Avstriji, svašta... S tem da je Avstrija dvakrat bolj zadolžena država od naše. Ampak j*** ga, Janša je kriv, a ne esem?
Javni (=vladni) dolg kot % skupnega BDP-ja:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ublic_debt
Slovenija je bila lani med najmanj zadolženimi državami na Svetu.
Vuso je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Shebo je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Bencin cenejši v Avstriji, svašta... S tem da je Avstrija dvakrat bolj zadolžena država od naše. Ampak j*** ga, Janša je kriv, a ne esem?
Javni (=vladni) dolg kot % skupnega BDP-ja:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ublic_debt
Slovenija je bila lani med najmanj zadolženimi državami na Svetu.
Bravo!
Zdaj pa nehajmo manipulirat s številkami pa povej zakaj je ena izmed najmanj zadolženih
hint: 1991........
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost