Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: stroški

Napisal/-a tiguan Ne mar 04, 2012 10:28 am

[quote="a_sist"]Adis je kupu hišo od unga, ki so mu jo zarubli zaradi 124€ dolga :EE[/quote]

in veš kaj je bilo v resnici tu težava, da je ta dolg bil že par let star, ampak ta tip iz Litije je ignoriral tamodre kuverte in sodišče je imelo na izbiro samo bajto.

Sam si je jamo skopu :roll:
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne mar 04, 2012 11:33 am

IcEm4n je napisal/-a:se strinjam z branee-tom, da je kupit parcelo v Ljubljani (če sm prov zastopu) in gor postavt bajto površine 350 kvadratov za 180k € pravljica. Ne rečm, da ni možno, ampak da maš to srečo..... vsa čast :D :D :D

kupec je dolgo tipal trg in ko je naletel na "priložnost življenja" jo je zagrabil na polno :D

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne mar 04, 2012 11:55 am

adis je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:se strinjam z branee-tom, da je kupit parcelo v Ljubljani (če sm prov zastopu) in gor postavt bajto površine 350 kvadratov za 180k € pravljica. Ne rečm, da ni možno, ampak da maš to srečo..... vsa čast :D :D :D

kupec je dolgo tipal trg in ko je naletel na "priložnost življenja" jo je zagrabil na polno :D

Pa ja no, bodi realen. 180k€ je dovolj za dobrih 1000m2 parcelo, kje je še bajta, pa papirji, pa komunalni prisp., ...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne mar 04, 2012 7:55 pm

kitcar je napisal/-a:Ima morda od vas kakšno idejo kako naprej da bo nam bolje,

Odselit se. Ampak s Slovenije.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Ne mar 04, 2012 9:19 pm

nevermind je napisal/-a:

Mah to pa nikoli. Kaj več kot na počitnice ne, dom je le dom pa tudi drugje ni kaj preveč rožnato. Sploh kot tujcu...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne mar 04, 2012 10:18 pm

Jaz sem podal eno možnost.
Imam znance (fant in punca) kateri so se odselili v London in tam živijo veliko boljše. Našparala sta si nekaj denarja, angleščino itak zna danes (skoraj) vsak in se odselila gor, oba zaposlena.
Sicer tvoj avatar veliko pove.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne mar 04, 2012 10:43 pm

nevermind je napisal/-a:

X2

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po mar 05, 2012 11:30 am

cruiser1 je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

X2

x3
Slika

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Po mar 05, 2012 11:50 am

No lepo se imejte,vso srečo v tujini kjer se cedita med in mleko.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Po mar 05, 2012 2:35 pm

nevermind je napisal/-a:Jaz sem podal eno možnost.
Imam znance (fant in punca) kateri so se odselili v London in tam živijo veliko boljše. Našparala sta si nekaj denarja, angleščino itak zna danes (skoraj) vsak in se odselila gor, oba zaposlena.
Sicer tvoj avatar veliko pove.

Mah ni vse v denarju. Kot tujcu v tujini ti je veliko težje ne samo zaradi menjave okolja, jezika, poznanstev ampak tudi s tega vidika, ker si pač navaden "gastarbeiter". Zdej, če si kaki inženir, zdravnik ali pa kak poklic, ki je deficitaren potlej je lažje.

Če ti pa nič od tega ni problem potlej pa ne vidim nobenih ovir. Meni osebno pa bi bilo to zelo težko, nerečem za probat bi pa bilo enkrat...kaka skandinavija me zelo privlači pa mogoče kaka Kanada samo tam je še težje dobiti kaj kot v EU kjer ni velikih birokratskih preprek.

Sj se da tudi v Sloveniji, ne biti vsi tko negativni, če je že zdej slabše gre pa lahko samo na bolje, saj na tujem podobno... ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po mar 05, 2012 3:05 pm

v Sloveniji je super ( za mene osebno) tisti, ki ima željo po tujini pa srečno pot v neznano.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po mar 05, 2012 5:05 pm

SIMY001 je napisal/-a:No lepo se imejte,vso srečo v tujini kjer se cedita med in mleko.

adis je napisal/-a:v Sloveniji je super ( za mene osebno) tisti, ki ima željo po tujini pa srečno pot v neznano.

V zgornjih dveh postih opažam nekaj negativnosti, sarkazem...morda celo nevoščljivost.

@SIMY001
Nikjer se ne cedi med in mleko in povsod je potrebno delati le , da je delo marsikje bolj cenjeno. Zame in še za marsikoga je pa še bolj pomebna razlika v tem, da obstajajo dežele kjer lahko različni posamezniki pridemo do svojega sanjskega dela, ki ga v sloveniji ne moremo opravljati oziroma takšne službe pri nas ne obstajajo ali pa na tako majhnem nezanimivem trgu enostavno ne moreš preživeti zato se moraš sprijazniti in delati pač tisto, kar je tu na voljo pa čeprav ti ta služba/delo ni všeč. Poleg tega obstajajo dežele z nižjimi davki in manj zakolplicirano birokracijo zato je lahko pot, da nekaj ustvariš lahko precej lažja. Sicer pa to nima nikakršnega smisla razlagati osebam, ki so v sloveniji z vsem čisto zadovoljni in nimajo nikakršne druge želje ali ambicije, drugačno življenje.... Jaz pravim, blagor vam. Uživajte. Ni pa potrebno na tiste, ki misliji na selitev ali pa so že odšli iz slovenije gledati, kot na neke nevedne tepce.

Zadnje čase ugotavljam, da sem pred leti že naredil eno napako, ki si jo verjetno nikoli ne bom oprostil. Pred slabimi dvajsetimi leti, ko sem imel okoli 20+ let sem že razmišljal o odhodu iz slovenije, žal pa takrat nisem bil dovolj resen glede te ideje predvsem sem bil pa navaden bu****, ker sem verjel in upal, da se bodo stvari v sloveniji uredile, popravile, da bom tudi tu imel možnost kaj ustvariti, delati in živeti po mojih željah. Res sem b****, priznam. Zdaj vidim, da je tukaj bolj ali manj isto sranje, kot je že odnekdaj bilo. Danes resno razmišljam o selitvi v tujino vendar je trenutno vse to malo težje. Nisem več prav zelo mlad, no tudi zelo star še nisem ;) Nekaj sem v teh letih z ogromno truda kljub vsemu ustvaril pa mi je mal težko vse zapustiti. Ampak vseeno že tipam, zbiram informacije in iščem službe v tujini. Bom videl kako bo. Bi pa rad še enkrat pojasnil, da ne pričakujem in ne bom šel v tujino z namenom, da bom obogatel in imel vilo z bazenom pa tri ferarije ampak zgolj zato, da bom živel svoj način življenja ter delal in ustvarjal kar v sloveniji ne morem.

Vsakemu mlademu, ki je samo enkrat za trenutek pomislil, da bi odšel iz Slovenije pa sporočam samo..... POJDI, ČIMPREJ!! Da ne boš obvisel tu tako, kot jaz.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Po mar 05, 2012 5:14 pm

Mah, če bi vsi tako razmišljali potlej ne bi bilo tudi enega slovenca več. Treba je biti ponosen na to kar imamo pa če bi večina ljudi razmišljala kaj lahko da državi in ne obratno bi bilo tudi veliko bolje. Tako pa vsak v svojo stran vleče, na eni strani državljani na drugi pa država.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po mar 05, 2012 5:19 pm

Komarček je napisal/-a:Mah, če bi vsi tako razmišljali potlej ne bi bilo tudi enega slovenca več. Treba je biti ponosen na to kar imamo pa če bi večina ljudi razmišljala kaj lahko da državi in ne obratno bi bilo tudi veliko bolje. Tako pa vsak v svojo stran vleče, na eni strani državljani na drugi pa država.

Kaj pa naj še dam državi? Pobirajo mi davke na vsakem koraku, nazaj pa dobim laži, sprenevedanje in kretenske face, ki se mi smejijopo TV ( levi, desni in sredinski, vsi so isti ).

Sam vedno bolj razmišljam da grem nekam, kjer bom za pošteno delo dobil pošteno plačilo, pa niti ni toliko problem v plačilu ampak sam državni aparat, neurejenost in pokvarjenost le-tega, se mi je totalno zagnusil. Mi je pa zanimivo, da Slovenčki samo jamrate ( jamramo ), noben pa ne naredi ničesar, ali res vsak drek požremo?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po mar 05, 2012 5:21 pm

Jst sem tudi med tistimi, ki so z SLO zadovoljni.
Še nisem star 30 let pa imava z ženo svoje stanovanje (ki nama ga niso kupili starši), dopusta 25 dni letno, doma sem načeloma lepo ob 15.30 ter s prostimi vikendi, ni si težko priviščit morja/toplic/smučarije/dopusta (zame je dopust npr 3 tedne letno v ZDA, teden dni kitzbuhl in teden dni jadrana )...
Ter ob tem nikakršnih skrbi, da iz pipe ne bi pritekla pitna voda, na sprehod lahko gremo v naravo, po službi lahko skočimo na morje - ali pa v gore, če nam je več do tega...
Resnično nimamo za kaj jamrat :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po mar 05, 2012 5:28 pm

Komarček je napisal/-a: Treba je biti ponosen na to kar imamo

Mi je resnično zelo žal, ker ne morem biti na nič ponosen. Nič več :cry:

maniaxxx je napisal/-a:Kaj pa naj še dam državi? Pobirajo mi davke na vsakem koraku, nazaj pa dobim laži, sprenevedanje in kretenske face, ki se mi smejijopo TV ( levi, desni in sredinski, vsi so isti ).

Sam vedno bolj razmišljam da grem nekam, kjer bom za pošteno delo dobil pošteno plačilo, pa niti ni toliko problem v plačilu ampak sam državni aparat, neurejenost in pokvarjenost le-tega, se mi je totalno zagnusil. Mi je pa zanimivo, da Slovenčki samo jamrate ( jamramo ), noben pa ne naredi ničesar, ali res vsak drek požremo?

@maniaxxx
Odlično napisano!!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po mar 05, 2012 5:33 pm

Matjazy je napisal/-a:Jst sem tudi med tistimi, ki so z SLO zadovoljni.
Še nisem star 30 let pa imava z ženo svoje stanovanje (ki nama ga niso kupili starši), dopusta 25 dni letno, doma sem načeloma lepo ob 15.30 ter s prostimi vikendi, ni si težko priviščit morja/toplic/smučarije/dopusta (zame je dopust npr 3 tedne letno v ZDA, teden dni kitzbuhl in teden dni jadrana )...
Ter ob tem nikakršnih skrbi, da iz pipe ne bi pritekla pitna voda, na sprehod lahko gremo v naravo, po službi lahko skočimo na morje - ali pa v gore, če nam je več do tega...
Resnično nimamo za kaj jamrat :)

Si pac med taksnimi, ki si to lahko prvoscijo..dokler bo brezposelnost exponentno rastla, pa dokler bo zmer vec na minimalkah, tle ni velik upanja..znanje bomo brezskrbi dobr prodal
Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po mar 05, 2012 6:14 pm

Hja, jaz, kot bodoči inženir že razmišljam o tujini. In ne zaradi bogastva, ampak zaradi "fair playa", zaradi tega, ker mi ne diši to, da bi kot inženir delal kot žival za 1000€ ali pa manj. Tisti, ki bi se s tem sprijaznil, pač nima ambicij, in je zelo nezahteven...sam pa sem mnenja, da je brezveze življenje živeti "samo da je", in se pustit nategovat spredaj in zadaj. Vsak si lahko privošči, kar si lahko...trenutno si pri nas ne moremo privoščiti nevemčesa. Ne manjka nam nič, tistega luksuza je nekaj, da bi se preseravali pa nikakor (npr. ne pride mi niti na misel, da bi kupil avto, dražji od 2000€, pa razne drage felge itd.). Vendar sam ne nameravam tako živeti, nočem se zasekirat pri vsaki najmanjši investiciji, in jemat kredita da se mi hrana ne pokvari, ker je crknila zamrzovalna skrinja. Rad bi pa imel tudi nekaj posesti in hišo...ne preveliko, normalno hišo, zgrajeno po mojem okusu. To so že višji cilji, vendar če bi jih z istim delom lahko dosegel v tujini, tu pa ne, potem sem b****, če ne grem v tujino. Sploh me ne zanima, če me obsodijo, da ne ljubim svoje domovine, da sem del "bega možganov" itd., ker lahko naštejem 1000 stvari, ki so v tej državi v kurcu, od politike pa do ljudi.

Pa mi je kruto gledati vse, ki jim v življenju ne gre, trpijo, so lačni, na mrazu itd., ampak nisem jaz tisti, ki jim lahko pomagam - razen če bom imel kdaj firmo. Če bo tako, bom ostal tu, in jim pomagal z delovnimi mesti. In bom delal tako, da bom do svojih zaposlenih fer. Ker nimam srca nategovat ljudi, ki se potijo za to, da nahranijo svoje otroke, in jim plačevat 600€, jaz pa v avtu, vrednem 100k€.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po mar 05, 2012 6:43 pm

Slovenija je vsekakor ena boljših držav če že ne najboljša, če si pri koritu. Jaz nisem, zato razmišljam enako kot Deadalus in bom šel poskusit drugam.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Po mar 05, 2012 6:58 pm

Jaz delam preko slovenske firme v tujini in sem v tujini od 8 do 11 mesecev na leto. Trenutno sem v Norveški prejšnji mesec sem bil v Švedski. Vendar je tu odnos država delavec in delodajalec delavec popolnoma drugačen. Da ne bo pomote zelo ugoden za delavca, ker si dejansko lahko po 7 urah dela privošči s svojo minimalno plačo normalno življenje za razliko od Slovenije kjer je delavec le še en i**** ki ga bosta delodajalec in država molzla dokler bo to mogoče.
Tudi sam iščem ugodno priliko da se zaposlim v tujini, sicer imam punco ki še študira v sloveniji vendar po študiju se bova selila v tujino.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov