Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

W3s7_S1D3
Novinec

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a W3s7_S1D3 So mar 16, 2013 10:34 pm

BoneS je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:ima kdo kakšno izkušnjo z nokia Lumia 900 ? Android nočem ;)

Moja draga ima 800, ce se prov spomnem. Uredu je, s tem, da moras glasbo za zvonenje konvertat v ustrezen, manjsi format, pa prek bt ne gre posiljat slik na drug telefon. Apdejta pa se vedn ni.
V bistvu je sistem, ceprou gre za windowse, precej podoben IOS.

Nokia ima že v originalu par programčkov (če se ne motim se imenuje Transfer), ki omogočajo pošiljanje preko BTja. Za serije z WP7 imajo sigurno Contact transfer, za lumie z WP8 pa še en dodaten.
Za zvonenja si pobereš z Marketplace programček mp3tube, poiščeš komad, ga ustrezno skrajšaš (odsek, ki ti je zanimiv za zvonjenje) in shraniš kot zvonenje. Simple as that.

Sedaj je prišel za WP7 še zadnji popravek (včeraj) in sicer z oznako 8862, ki je odpravila težave z Live tiles, praznenjem baterije in določene optimizacije za hitrost (nekateri uporabniki so imeli težave, drugi spet ne).

@BoneS, a si probal telefon priklopit na kabel, zagnat program Zune. Greš pod Settings -> Phone -> Update. Moglo bi najt kakšno posodobitev

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po mar 18, 2013 10:42 pm

Kako naj pri Galaxy S2 nastavim mms nastavitve ? Dobil sem iz simobila vse podatke, naredil sem profil 'Si.mobil MMS' je pa tudi en drug profil ustvarjen in sicer 'Vodafone live!' poleg katerega je pa tudi zelen krogec. Zdaj pa bi jaz moral ta zeleni krogec ki označuje katera dostopna točka je aktivirana premaknit na Si.mobil pa nikakor negre. :roll:

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com To mar 19, 2013 7:35 am

kolikor se spomnim, je finta v tem, da moraš vse skupaj še aktivirati...
ni dovolj, da imaš vse nastavitve pravilne, treba je tudi poklicati oz. poslati nek sms, da ti ''odprejo linijo''-po domače povedano 8)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To mar 19, 2013 8:18 am

Imaš vklopljen podatkovni prenos?
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To mar 19, 2013 10:26 am

se je ze kdo mel priliko poigrat z motorolo razr i?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To mar 19, 2013 12:08 pm

Mnenja o tem telefonu :
LG Optimus 4x
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To mar 19, 2013 3:35 pm

Živjo

Kako naj optimus L9 posodobim na Jelly Bean brez rootanja ali poseganja?

http://www.gsmarena.com/european_lg_opt ... s-5712.php

Na seznamu ni slovenije temveč sem snel EUROPE ALL KDZ. Ko začenem PC SUIT ali pa na telefonu update, se ne zgodi nič. Poslal sem vprašanje tudi na zastopnika ampak boli njih patak za odgovarjanje.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 19, 2013 4:08 pm

Kot zanimivost, koliko je S4 hitrejši od petke (vir)

Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To mar 19, 2013 8:19 pm

mire je napisal/-a:Mnenja o tem telefonu :
LG Optimus 4x

Če nisi "značkar" (LG še ni tako priljubljena znamka v mobilnem svetu), je to super telefon. Po specifikacijah sta si z Galaxy S3 skoraj ista, le da je LG skoraj pol cenejši. Sicer sem ga bolj na hitro stestiral (ga imam v kratkem tud namen kupit), me je rahlo zmotil le fotoaparat - pa ne zaradi kvalitete slikanja, ampak zaradi (meni osebno) nelogičnega sprožilca.

INFINITI, LG je pri posodobitvah napram drugim precej počasen. Najbolje, da kar pokličeš uvoznika (Vama trade).

Bo pa Mobitel v četrtek uradno zalavfal LTE.
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To mar 19, 2013 9:20 pm

IcEm4n je napisal/-a:
INFINITI, LG je pri posodobitvah napram drugim precej počasen. Najbolje, da kar pokličeš uvoznika (Vama trade).

Sej tale L9 je dobil JB za evropo, lahko tudi butnem europe fajl ampak kako?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 19, 2013 11:34 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:ima kdo kakšno izkušnjo z nokia Lumia 900 ? Android nočem ;)

Moja draga ima 800, ce se prov spomnem. Uredu je, s tem, da moras glasbo za zvonenje konvertat v ustrezen, manjsi format, pa prek bt ne gre posiljat slik na drug telefon. Apdejta pa se vedn ni.
V bistvu je sistem, ceprou gre za windowse, precej podoben IOS.

Nokia ima že v originalu par programčkov (če se ne motim se imenuje Transfer), ki omogočajo pošiljanje preko BTja. Za serije z WP7 imajo sigurno Contact transfer, za lumie z WP8 pa še en dodaten.
Za zvonenja si pobereš z Marketplace programček mp3tube, poiščeš komad, ga ustrezno skrajšaš (odsek, ki ti je zanimiv za zvonjenje) in shraniš kot zvonenje. Simple as that.

Sedaj je prišel za WP7 še zadnji popravek (včeraj) in sicer z oznako 8862, ki je odpravila težave z Live tiles, praznenjem baterije in določene optimizacije za hitrost (nekateri uporabniki so imeli težave, drugi spet ne).

@BoneS, a si probal telefon priklopit na kabel, zagnat program Zune. Greš pod Settings -> Phone -> Update. Moglo bi najt kakšno posodobitev

Ma svoje fore....Za updejte ne vem morm prvo kupit dovolj zmože računalnik da se jo spravim updejtat :D Je pa res da baterija drzi lih komej 2 dni...če mal surfaš pa še en dan ne :shock:
Drugač pa osebno ne grem z nokie (že tretja zapovrsti v 6tih letih). Prva 6210 navigator stara 5 let menjan zvoćnik, steklo porisano do amena....občutek da bo razpadla še vedno jo uporabljam za garmina...
X6 stara 3 leta, 2x počen display, odletela v vodo, ohišje prepotegjeno do amena....uporabljam jo sedaj v garaži kot internetni radio preko zvoćnikov...
Lumia800 že par risov na ekranu, odletela v olje,xy krat na tla....

Čist vse brez problemov kar se tiče delovanja.

Nasljednja bo zagotovo lumia 920.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel To mar 19, 2013 11:47 pm

A je bil samo meni Symbian na stari Nokii 5800 bolj všeč od Android-a (pa imam ICS na Xperii Mini)? :D
Na tone neuporabnih aplikacij, GPS slabši kot Garmin XT, da ne naštevam naprej.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Sr mar 20, 2013 12:32 am

Ne samo tebi. JSt sem mel nokia 5800 4 leta in sem si jo res porihtal, da je delalo vse kar sem rabil in delalo je dobro. Telefon preživel vse padce, brez nekih etuijev, GPS fix si dobil takoj, GUI je bil sicer čist zgrešen, a sem si naložil spb shell, tako da je GUI potem super deloval in hitro, ampak sam telefon je bil pa res malo počasen...Ampak baterija je dlje zdržala, zvočnik je bil bistveno boljše kvalitete kot 4 leta novejši premium android... JSt jo še vedno nosim okoli kot drugi telefon.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr mar 20, 2013 1:25 am

IcEm4n je napisal/-a:
mire je napisal/-a:Mnenja o tem telefonu :
LG Optimus 4x

Če nisi "značkar" (LG še ni tako priljubljena znamka v mobilnem svetu), je to super telefon. Po specifikacijah sta si z Galaxy S3 skoraj ista, le da je LG skoraj pol cenejši. Sicer sem ga bolj na hitro stestiral (ga imam v kratkem tud namen kupit), me je rahlo zmotil le fotoaparat - pa ne zaradi kvalitete slikanja, ampak zaradi (meni osebno) nelogičnega sprožilca.

Bo pa Mobitel v četrtek uradno zalavfal LTE.

Kaj pa je LTE ? :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr mar 20, 2013 6:36 am

mire je napisal/-a:Kaj pa je LTE ? :D

http://sl.wikipedia.org/wiki/LTE

lp

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr mar 20, 2013 8:41 am

weasel je napisal/-a:A je bil samo meni Symbian na stari Nokii 5800 bolj všeč od Android-a (pa imam ICS na Xperii Mini)? :D

fant, a se ti hecaš al kaj?
symbian je bil kul nekje do leta 2010... ko še ni bilo touch screenov...
s prihodom TS je symbian čez noč zvisel, saj niso sledili napredku...
...finta androidov je v tem, da če imaš top telefon, dobiš najnovejše posodobitve, mnogo aplikacij je pisanih točno za tvoj telefon..itd.itd...
in to laufa v nulo... nobenega zatikanja, nobenih lag-ov, nobenih neuporabnih aplikacij-tiste ko ne rabiš, pač zbrišeš ali že v startu ne nalagaš...
GPS? -slabši kot garmin xt?-daj fant, ne zaje.bavej :lol: mobiteli s symbianom še slišali niso za glonass, tu ga pa ima že vsak mid-to-high-end telefon..
navigon, sygic, igo... vsi še razvijajo, ampak kljub temu so zelo zelo zanesljive in uporabniku všečne navigacije...
..če pa nimaš high-end mobitela s 4.x.x. androidom, ampak 2.3.6 ...si ga pa dolgoročno naj****... ti telefoni so pa tok v k.urcu z OS-om, da glava boli..
ampak na srečo obstajajo tudi ''piratski'' razvijalci custom romov, kateri se trudijo pohitriti OS(in jim ratuje)..to pa ravno s tem namenom, ko low-mid-range telefoni ne dobivajo več posodobitev, da jih prek CM, paranoid... dobijo in s tem vsaj malenkost pohitrijo sistem..

..je pa tko ane: če ne znaš nič s telefonom počet, kupi iOS(iphone)
... če pa želiš popoln dostop in prilagoditev po svojih željah... android(tega iOS ne dopušča)

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Sr mar 20, 2013 8:55 am

weasel je napisal/-a:A je bil samo meni Symbian na stari Nokii 5800 bolj všeč od Android-a (pa imam ICS na Xperii Mini)? :D

Preden sem kupil HTC Desire, sem imel Nokio N79, ki je bila enkratna. Zelo uporaben in odličen telefon. Isto velja tudi za Garmin XT, fotoaparat fenomenalen.
HTC ni slab, vendar je fotoaparat proti Nokiinemu zanič. GPS imam iGO Motonav, ki pa se obnese solidno, mogoče je le malenkost preveč zapleten za uporabo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr mar 20, 2013 10:52 am

.com je napisal/-a:..je pa tko ane: če ne znaš nič s telefonom počet, kupi iOS(iphone)
... če pa želiš popoln dostop in prilagoditev po svojih željah... android(tega iOS ne dopušča)

hočeš reči, da smo uporabniki i-naprav "butasti" in ne znamo telefona uporabljat?

Uporabniški avatar
Zed
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a Zed Sr mar 20, 2013 10:56 am

...tako nekako ja.... kdo kupuje applove izdelke? i-dioti... hehe, šalo na stran, da me ne bo kdo linčal. Se pridružujem mnenju @weasel... android je res zakon glede prilagodljivosti. Res dvomim, da bi zaenkrat prešaltal na drug sistem, pa sem probal tako ios kot windows, sam android je še vseeno na vrhu pri meni.
There He Stands In Flame

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr mar 20, 2013 11:12 am

adis je napisal/-a:
.com je napisal/-a:..je pa tko ane: če ne znaš nič s telefonom počet, kupi iOS(iphone)

hočeš reči, da smo uporabniki i-naprav "butasti" in ne znamo telefona uporabljat?

malce šale: ja...ste ...ker preplačate za i-shit... (ne rečem, da tudi ostali niso predragiin preplačani..seveda so!!..ampak ne toliko kot ishit... redna cena iphone5: 1000eur... mislim wtf?)
ok, šalo na stran: iOS ne neprilagodljiv in se ga ne da po željah uporabnika naštimat...kar si kupil, to imaš...
pri androidu pa lahko prilagajaš telefon ama res v vsem...štekaš? :D
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov