Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a jack86 Sr mar 20, 2013 12:31 pm

.com je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
.com je napisal/-a:..je pa tko ane: če ne znaš nič s telefonom počet, kupi iOS(iphone)
... če pa želiš popoln dostop in prilagoditev po svojih željah... android(tega iOS ne dopušča)

hočeš reči, da smo uporabniki i-naprav "butasti" in ne znamo telefona uporabljat?

malce šale: ja...ste ...ker preplačate za i-shit... (ne rečem, da tudi ostali niso predragiin preplačani..seveda so!!..ampak ne toliko kot ishit... redna cena iphone5: 1000eur... mislim wtf?)
ok, šalo na stran: iOS ne neprilagodljiv in se ga ne da po željah uporabnika naštimat...kar si kupil, to imaš...
pri androidu pa lahko prilagajaš telefon ama res v vsem...štekaš? :D

Mogoče že ima ishit vse prilagojeno in je za tiste, ki vedo kaj hočejo od telefona, posledično ne rabijo vsak dan prilagajat telefona?
..štekaš? ;)

Men se po pravici ne da vsak dan še na telefonu prilagoditve in nevem kaj štimat. Eni imamo dost 8-10 ur delavnika v IT.
Če nebi bil na WP, bi bil na išitu :)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr mar 20, 2013 3:56 pm

ja...to je tko,... z ishitom...ko še datoteke ne moreš prek BTja poslat drugemu kot ishit-napravi...
res ima vse prilagojeno ja :D
lej...ne mislim se z nikomer bockat tu...to je avto forum in ne kšn jabuk ali slo-android... OK?
ti mej svoj i shit jst pa mam svoj samsung-shit... everybody happy :D :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Sr mar 20, 2013 6:01 pm

...IOS sistem ni tako prilagodljiv kot ostali

sej ne rab bit, js res nevem kaj bi si lahko še zaželel poleg vsega, in kakšne prilagoditve ljudje delajo s svojimi telefoni, da bi zaradi tega izbrali androida preko appla. dejte mi kkšn primer teh prilagoditev ki si jih naštimate na drugih telefonih, d res ustreza vašim potrebam, sploh nevem kaj hočete povedat s tem

pa ne mi o bluetoothu, ker ga sam nisem rabil uporabit že 5 let, nevem pa kaj delajo/te drugi da tok rabte ta bluetooh (edino slušalka!). js lahko vse brez problema pošljem in preko MMS ali imessage :P

sicer pa moderna tehnologija vseh teh naprav zahteva WIFI, in če maš povezavo itak lahko pošlješ vse preko mejla ipd.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Sr mar 20, 2013 6:46 pm

.com je napisal/-a:malce šale: ja...ste ...ker preplačate za i-shit... (ne rečem, da tudi ostali niso predragiin preplačani..seveda so!!..ampak ne toliko kot ishit... redna cena iphone5: 1000eur... mislim wtf?)

Pa kje nekateri dobivate te cene :roll:

.com je napisal/-a:finta androidov je v tem, da če imaš top telefon, dobiš najnovejše posodobitve, mnogo aplikacij je pisanih točno za tvoj telefon..itd.itd...
in to laufa v nulo... nobenega zatikanja, nobenih lag-ov

Posodobitve dobiš z vsaj pol letno zamudo :) temu, da android laufa u nulo brez laga in zatikanja pa se lahk sam smejem :lol:

Pa preden me označiš za apple fanatika... trenutno imam one x, nexus 4, občasno še sgs2 in sgs3 (za testiranje appov) in noben od teh po delovanju ne pride bliz iphone 5.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr mar 20, 2013 6:54 pm

mm46 je napisal/-a:
.com je napisal/-a:malce šale: ja...ste ...ker preplačate za i-shit... (ne rečem, da tudi ostali niso predragiin preplačani..seveda so!!..ampak ne toliko kot ishit... redna cena iphone5: 1000eur... mislim wtf?)

.com je napisal/-a:finta androidov je v tem, da če imaš top telefon, dobiš najnovejše posodobitve, mnogo aplikacij je pisanih točno za tvoj telefon..itd.itd...

Posodobitve dobiš z vsaj pol letno zamudo :) temu, da android laufa u nulo brez laga in zatikanja pa se lahk sam smejem :lol:

Pa preden me označiš za apple fanatika... trenutno imam one x, nexus 4, občasno še sgs2 in sgs3 (za testiranje appov) in noben od teh po delovanju ne pride bliz iphone 5.

če me spomin ne zapušča...se midva poznava iz slo-androida, mar ne?
no glede prvega vprašanja... na mobisvetu...kao znižano iz 1149eur iphone5...
http://www.mobisvet.si/apple/apple-ipho ... black.html

medtem ko je npr. na sgs3 bila cena 700... 400eur razlike...

glede gladkosti delovanja... če imaš na enem ali drugem modelu telefona veliko aplikacij(reciva nad 60)...oba štekata... in ne govori da ni res, ker je...
hitrost odpiranja aplikacij je tam tam... s tem, da če rukneš gor kakšen CM10 ali paranoid... sgs3 šiba...

@pavlich... reciva eno: baterije ne moreš menjati...nimaš widgetov... obsojen si na isti iOS...
menjava launcherjev ni mogoča, lahko spreminjaš samo videz... manjši zaslon za gledanje npr. videev...
nalaganje vseh možnih vrst aplikacij... pri iphonu moraš jailbreakat...

ampak...sej ne pravim, da je iphone slab...daleč od tega... je dober telefon, odličen...
pač nisem nek fan i-naprav, ker se mi zdi(moje mnenje) da ponuja premalo za preveč... :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Sr mar 20, 2013 7:03 pm

Sam nimam potrebe po cemerkol opisanem, marsikdo verjetno tut nebi mel potem ko dobi jabuk v roke:) sicer pa cena je res visoka ampak ziher je ziher tko k raj kups range roverja k do konca stunano kio sportage:D zalostno je edino da verjetno statisticno gledano ma najvec telefonov visjega ranga mularija do 18 let k pac oci kup:)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr mar 20, 2013 7:26 pm

Meni so glavna prednost Androida widgeti, to bi po mojem na iPhone-u res pogrešal. Drugače pa je iOS boljši sistem, tudi software zanj je v splošnem boljši. Sicer meni software na telefonu ne pomeni toliko, ker itak ni uporaben za ne vem kakšno delo (premajhen zaslon), na tablici pa je iOS kar v prednosti. No, izjema so geeki, ki potrebujejo dostop do file systema in radi inštalirajo različne verzije OS-a ter folka, ki programe pobirajo na travniku. Sicer pa je za pravo odprtost tudi Android treba rootat, tk da si na približno istem kot bi jailbreakal iPhone.

Osebno bi si omislil iPhone, če le ne bi bil tako drag. Tudi sam format telefona mi je bolj všeč kot Androidi, kjer ne dobiš dobrega telefona brez da bi bil ogromen. WP8 so tudi zanimivi, sploh Nokie, kjer dobiš še brezplačno offline navigacijo in super fotoaparat pri boljših modelih, niso pa za folk, ki hoče ogromno appov, ker je podpora zaenkrat še švoh.

Drugače pa imam Galaxy Note prve generacije. Dobra zadeva z izjemo tega, da ga ne moreš uporabljati z eno roko in občasnih zmrzovanj OS-a ter kurjenja baterije s strani čudnih aplikacij pa tudi samega OS-a...

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Sr mar 20, 2013 7:27 pm

.com je napisal/-a:
mm46 je napisal/-a:

če me spomin ne zapušča...se midva poznava iz slo-androida, mar ne?
no glede prvega vprašanja... na mobisvetu...kao znižano iz 1149eur iphone5...
http://www.mobisvet.si/apple/apple-ipho ... black.html

medtem ko je npr. na sgs3 bila cena 700... 400eur razlike...

glede gladkosti delovanja... če imaš na enem ali drugem modelu telefona veliko aplikacij(reciva nad 60)...oba štekata... in ne govori da ni res, ker je...
hitrost odpiranja aplikacij je tam tam... s tem, da če rukneš gor kakšen CM10 ali paranoid... sgs3 šiba...

Ja, mobisvet je imel takrat tako ceno, ker se jih ni dalo nikjer dobit, pa lepše se vidi, da je znižan iz 1000eur... uradno je pri simobilu vedno bil 680eur.

Glede delovanja pa... s sveže nameščenim romom mi dela isto kot kasneje, ko resotoram backup ~120 appov. Petka dela v vsakem primeru hitreje in predvsem brez zatikanja. Pa mogoče v samih menijih sistema ni take razlike (govorim izključno za pure android 4.1+), je pa velika razlika v prid iphona v third party appih.. konkretno chrome, fb, twitter, teamviewer, skype... delajo na petki res precej bolje.

Na svojem imam cm10.1 in ja, dela bolje od sense ali TW, še zmer pa ne na ravni petke, zgoraj omenjeni appi se zatikajo ne glede na rom.

.com je napisal/-a:@pavlich... reciva eno: baterije ne moreš menjati...nimaš widgetov... obsojen si na isti iOS...
menjava launcherjev ni mogoča, lahko spreminjaš samo videz... manjši zaslon za gledanje npr. videev...
nalaganje vseh možnih vrst aplikacij... pri iphonu moraš jailbreakat...

ampak...sej ne pravim, da je iphone slab...daleč od tega... je dober telefon, odličen...
pač nisem nek fan i-naprav, ker se mi zdi(moje mnenje) da ponuja premalo za preveč... :lol:

Prva stvar ne vem zakaj bi bil minus, meni po dveh letih na iphonu 4 še zmer drži baterija 2 dneva. Widgete bi tudi sam pogrešal, prav tako prilagodljivost launcherja in sistema nasploh.
Pri iphonu si obsojen na 4", pri androidu pa na 4.7"+, ker kar sem probal iz srednjega in nižjega ranga androidov je bl al manj vse crap :D

Vsak ima svoje pluse in minuse in če tebi ne sede nekaj, še ne pomeni da je shit. Tudi golf je (bil) precej dražji od ceeda, pa se še vedno voziš v prvem :mrgreen:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr mar 20, 2013 11:37 pm

ok, vsakršna šala je sprejemljiva a pod pogojem, da so jo nazaj tudi sprejme...torej... android je za mene osebno otroški os, zakaj? IKONE!

mislim, da bi otrok narisal lepše ikone aplikacij.

kar hočem od telefona je, da je v momentu nastavitev dostopna ( z ne preveč šaranja po nastavitvah da bi do določene nastavitve prišel), torej 1x "klik" in nastavitev je TU.

na drugi strani se pa konstantno šara po androidu, češ moj je hitrejši, boljši os ker imam "gingerbread" os zalaufan... ubistvu bolj čudnih imen os-ov kot je android pa še nisem videl...

in kot zapisano na začetku morate znati šalo sprejeti nazaj ;)

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Napisal/-a Bojanxe Pe mar 22, 2013 10:51 am

Situacija je sledeča. Imam tastarega nexusa S (ki ga je za Google izdelal Samsung) in so se mi na ekranu naredili eni rumeni podolgovati fleki, ob levem robu ekrančka. Naj poudarim, da ekran fizičnih poškodb nima in je brez prask, nič. Na servisu Ram2 pa mi ga nočejo sprejeti v garancijsko popravilo, ker naj bi bila to čudna "okvara", so pa takoj vedeli o čem govorim, tako da so se zgleda že srečali s temi fleki.
Zanima me kakšne možnosti imam za uveljavljanje garancije, če ima kdo izkušnje? Najprej se bom šel tja malo skregat in se pogovorit z poslovodjo, ampak če še to ne bo uspelo, pa ne vem več.
Sem siguren, da bi moralo to popravilo spadati pod garancijo, ker ekran nima poškodb in tako jaz ne morem biti odgovoren za te fleke.

Mnenja prosim.
Alfa Klub Slovenija

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe mar 22, 2013 11:16 am

Bojanxe je napisal/-a:Situacija je sledeča. Imam tastarega nexusa S (ki ga je za Google izdelal Samsung) in so se mi na ekranu naredili eni rumeni podolgovati fleki, ob levem robu ekrančka. Naj poudarim, da ekran fizičnih poškodb nima in je brez prask, nič. Na servisu Ram2 pa mi ga nočejo sprejeti v garancijsko popravilo, ker naj bi bila to čudna "okvara", so pa takoj vedeli o čem govorim, tako da so se zgleda že srečali s temi fleki.
Zanima me kakšne možnosti imam za uveljavljanje garancije, če ima kdo izkušnje? Najprej se bom šel tja malo skregat in se pogovorit z poslovodjo, ampak če še to ne bo uspelo, pa ne vem več.
Sem siguren, da bi moralo to popravilo spadati pod garancijo, ker ekran nima poškodb in tako jaz ne morem biti odgovoren za te fleke.

Mnenja prosim.

"te rumene fleke" sem imel jaz na iphone, kar pa je posledica slabe proizvodnje zaslona, da poenostavim: zaslon je sestavljen iz večih slojev "stekla" in vmes je lepilo. ker se lepilo ni dovolj hitro posušilo, ko je zapustilo proizvodnjo je prišlo do tega fleka.

to je razlaga appla in ko sem to jaz doživel so mi enostavno dali nov aparat in novo garancijo.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe mar 22, 2013 11:35 am

Ja z moje strani je seveda mišljena šala, saj sem od uporabnika @.com tudi sprejel kot šalo :D

Vsak si svoje najde.

Jaz sem izbral lumio zaradi same odzivnosti in hitrosti delovanja. Aplikacij za wp je pa že kar precej na marketplacu. Zaenkrat dobim tam vse kar rabim, nekateri pač imate večje potrebe glede tega.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe mar 22, 2013 12:41 pm

Jaz pravim: vsakemu svoje, itak moras pa sprobat vse, pa sele mogoce pol ves (ali pa tudi ne), kaj ti najbolj sede.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne mar 24, 2013 3:43 pm

Tak, konec nekega drkanja sem pa tja okrog telefona pri meni, danes sem šel na mobitel in naročil Nokio Lumia 820 (900 več ni v ponudbi) in jo dobim jutri :) v črni barvi,žal je turkizna katero si želim samo v prosti prodaji.

Ve kdo koliko dobim za čisto nov telefon Samsung GT-E2121B ? Še original zapakiran

Slika

Slika

pa za tega kateri je bil kupljen avgusta lani S5610:

Slika

Slika

?

kakšen nasvet prosim :D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne mar 24, 2013 4:13 pm

Po cca 1 letu in 5 mesecih, sem še vedno na Sony Xperia Arc S. Zaenkrat moram potrkati, zelo zadovoljen. Tudi zaslon je uredu velikosti, dimenzije so normalne, mi je pa všeč tudi to, da je dokaj tanek. Če bo šlo tako naprej, ga čez par mesecev dam ženi, sebi pa vzamem drugega Sony-ja - nekaj z malo večjim zaslonom - Xperia T oz Z ? Imam pa od začetka silikonski ovitek in še dodatno zašč. folijo čez zaslon - ker pri uporabi res ne pazim. Padel in poletel je že neštetokrat, ampak še vedno bp.

Me malce mika kak Samsung - sploh recimo note zaradi zaslona, iphone-i pa niso zame.

1 vprašanje za lastnike iphone 4: Je imel kdo težavo s tem, da je, ko hočeš uporabljat kamero, zaslon postal roza. V čem je problem? Zanič leča? Software posodabljanje in nalaganje ne rešuje problema. Telefon je star 1,5 leta - torej ni več v garanciji. Mogoče kdo ve kolikšen je strošek popravila? Verjetno se ne splača? Pač kamera se aktivira, ampak je potem roza.

In 2. vprašanje - kako rešujete težavo pri pisanju sms-ov -> osnutki. Pač hočeš pisati kak daljši sms in kako nekje sredi sporočila nehaš pisati in shraniš sporočilo v osnutke in nadaljuješ čez 5, 10, 20min? Jaz pri svojem (Xperia ArcS) grem recimo s puščico nazaj in se avtomat. shrani. Pri i-ph. 4-ki, pa ne shrani nič.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne mar 24, 2013 4:15 pm

@Patrik_A3
Oba skupaj mogoče kakih 50€.

Za Lumio se da pa menda BP naročit okvirčke, ampak vprašanje, kakšna je njihova cena.
Najcenejša varianta je, da bi vzel belo in potem še modro silikonski ovitek :D :D :D
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne mar 24, 2013 4:19 pm

bele nisem hotel imet, ker jo so itak imeli na zalogi, ampak mi ni všeč. všeč mi je bla najbolj v turkizni na črno pa se človek tak hitro navadi kljubtemu če si želi katero drugo barvo - univerzalna barva pač :D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne mar 24, 2013 4:23 pm

Rumena je tud fukish :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne mar 24, 2013 6:30 pm

Če te prime: http://www.amazon.de/Nokia-CC-3041-Cover-Ladefunktion-Lumia/dp/B009SBROCY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1364146006&sr=8-2
Jaz pa sem zaenkrat še na Nokiji C6-01 in sicer že več kot 2 leti, ampak čakamo da prideta v prodajo Lumia 720 in Sony Xperia L. Prva izbira je Nokia ampak, če bo predraga tudi Xperia L ni slaba izbira.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po mar 25, 2013 7:42 am

ejsim je napisal/-a:Po cca 1 letu in 5 mesecih, sem še vedno na Sony Xperia Arc S. Zaenkrat moram potrkati, zelo zadovoljen. Tudi zaslon je uredu velikosti, dimenzije so normalne, mi je pa všeč tudi to, da je dokaj tanek. Če bo šlo tako naprej, ga čez par mesecev dam ženi, sebi pa vzamem drugega Sony-ja - nekaj z malo večjim zaslonom - Xperia T oz Z ? Imam pa od začetka silikonski ovitek in še dodatno zašč. folijo čez zaslon - ker pri uporabi res ne pazim. Padel in poletel je že neštetokrat, ampak še vedno bp.

Me malce mika kak Samsung - sploh recimo note zaradi zaslona, iphone-i pa niso zame.

1 vprašanje za lastnike iphone 4: Je imel kdo težavo s tem, da je, ko hočeš uporabljat kamero, zaslon postal roza. V čem je problem? Zanič leča? Software posodabljanje in nalaganje ne rešuje problema. Telefon je star 1,5 leta - torej ni več v garanciji. Mogoče kdo ve kolikšen je strošek popravila? Verjetno se ne splača? Pač kamera se aktivira, ampak je potem roza.

In 2. vprašanje - kako rešujete težavo pri pisanju sms-ov -> osnutki. Pač hočeš pisati kak daljši sms in kako nekje sredi sporočila nehaš pisati in shraniš sporočilo v osnutke in nadaljuješ čez 5, 10, 20min? Jaz pri svojem (Xperia ArcS) grem recimo s puščico nazaj in se avtomat. shrani. Pri i-ph. 4-ki, pa ne shrani nič.

1. Nikoli se mi se no pokazal roza ekran niti karkoli drugega.

2. Vem da se da, ampak sem ze pozabil kako :) Uporabi google.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov