.com je napisal/-a:mm46 je napisal/-a:.com je napisal/-a:malce šale: ja...ste ...ker preplačate za i-shit... (ne rečem, da tudi ostali niso predragiin preplačani..seveda so!!..ampak ne toliko kot ishit... redna cena iphone5: 1000eur... mislim wtf?)
Pa kje nekateri dobivate te cene
.com je napisal/-a:finta androidov je v tem, da če imaš top telefon, dobiš najnovejše posodobitve, mnogo aplikacij je pisanih točno za tvoj telefon..itd.itd...
in to laufa v nulo... nobenega zatikanja, nobenih lag-ov
Posodobitve dobiš z vsaj pol letno zamudo

temu, da android laufa u nulo brez laga in zatikanja pa se lahk sam smejem

Pa preden me označiš za apple fanatika... trenutno imam one x, nexus 4, občasno še sgs2 in sgs3 (za testiranje appov) in noben od teh po delovanju ne pride bliz iphone 5.
če me spomin ne zapušča...se midva poznava iz slo-androida, mar ne?
no glede prvega vprašanja... na mobisvetu...kao znižano iz 1149eur iphone5...
http://www.mobisvet.si/apple/apple-ipho ... black.htmlmedtem ko je npr. na sgs3 bila cena 700... 400eur razlike...
glede gladkosti delovanja... če imaš na enem ali drugem modelu telefona veliko aplikacij(reciva nad 60)...oba štekata... in ne govori da ni res, ker je...
hitrost odpiranja aplikacij je tam tam... s tem, da če rukneš gor kakšen CM10 ali paranoid... sgs3 šiba...
Ja, mobisvet je imel takrat tako ceno, ker se jih ni dalo nikjer dobit, pa lepše se vidi, da je znižan iz 1000eur... uradno je pri simobilu vedno bil 680eur.
Glede delovanja pa... s sveže nameščenim romom mi dela isto kot kasneje, ko resotoram backup ~120 appov. Petka dela v vsakem primeru hitreje in predvsem brez zatikanja. Pa mogoče v samih menijih sistema ni take razlike (govorim izključno za pure android 4.1+), je pa velika razlika v prid iphona v third party appih.. konkretno chrome, fb, twitter, teamviewer, skype... delajo na petki res precej bolje.
Na svojem imam cm10.1 in ja, dela bolje od sense ali TW, še zmer pa ne na ravni petke, zgoraj omenjeni appi se zatikajo ne glede na rom.
.com je napisal/-a:@pavlich... reciva eno: baterije ne moreš menjati...nimaš widgetov... obsojen si na isti iOS...
menjava launcherjev ni mogoča, lahko spreminjaš samo videz... manjši zaslon za gledanje npr. videev...
nalaganje vseh možnih vrst aplikacij... pri iphonu moraš jailbreakat...
ampak...sej ne pravim, da je iphone slab...daleč od tega... je dober telefon, odličen...
pač nisem nek fan i-naprav, ker se mi zdi(moje mnenje) da ponuja premalo za preveč...

Prva stvar ne vem zakaj bi bil minus, meni po dveh letih na iphonu 4 še zmer drži baterija 2 dneva. Widgete bi tudi sam pogrešal, prav tako prilagodljivost launcherja in sistema nasploh.
Pri iphonu si obsojen na 4", pri androidu pa na 4.7"+, ker kar sem probal iz srednjega in nižjega ranga androidov je bl al manj vse crap

Vsak ima svoje pluse in minuse in če tebi ne sede nekaj, še ne pomeni da je shit. Tudi golf je (bil) precej dražji od ceeda, pa se še vedno voziš v prvem