Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: "Predplačniške" kreditne kartice

Napisal/-a Cefizelj Pe dec 19, 2014 9:09 pm

Jaz sem imel klasično tudi ko sem bil študent. Samo mesečni limit je manjši. Pri kateri banki si sedaj?

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Pe dec 19, 2014 9:11 pm

Gorenjska banka

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe dec 19, 2014 9:23 pm

Jaz ga imam pri abanki, ne rabim mesečni priliv. drugje mislim da je bil pogoj 80 eur na mesec (vsaj tam ko sem vprašal - se pa ne spomnim kje)

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe dec 19, 2014 10:51 pm

tr00per je napisal/-a:Gorenjska banka

Predvidoma z januarjem bo tudi na Gorenjski banki predplačniška MasterCard. Če se ne motim, bo samo začetni strošek par eur, ne bo pa vezana na račun - pač kolikor naložiš, toliko zapraviš.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Pe dec 19, 2014 10:57 pm

res? Insajderske info? :D mislm, sej mal se mi že mudi, ma tok pa spet ne. Ker pol bi kr na to varianto šel, ki mi potem pomeni "notranji promet" pr nalaganji denarja iz računa na Mastercard kartico. Bom še sam malo povprašal pri njih

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Pe dec 19, 2014 11:20 pm

tr00per je napisal/-a:res? Insajderske info? :D mislm, sej mal se mi že mudi, ma tok pa spet ne. Ker pol bi kr na to varianto šel, ki mi potem pomeni "notranji promet" pr nalaganji denarja iz računa na Mastercard kartico. Bom še sam malo povprašal pri njih

Lahko v ponedeljek preverim bolj točno, pa ti javim iz prve roke ;)

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Pe dec 19, 2014 11:23 pm

bom vesel, pa kar v to temo objavi :) hvala, lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe dec 19, 2014 11:27 pm

Super, jo rabim tudi jaz ;) bom sledil objavi!

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas Pe dec 19, 2014 11:36 pm

ule je napisal/-a:Za nakupovanje preko ebay-a potrebuješ v bistvu samo paypal račun in nič drugega. Ustvariš si paypal račun in preko sistema trustpay nakažeš denar na ta račun. Na trustpay izbereš pri kateri banki si in količino denarja za prenos, potem ti zgenerira vse ustrezne številke, katere vpišeš na UPN obrazec (položnico) in plačaš. Sam to delam preko klika in imam denar nakazan v roku ene ure.

Ule koliko denarja pa moreš nakazat na začetku ko odpreš paypal račun, da lahko potem začneš z nakupovanjem izdelkov ?

In pa, če imaš premalo denarja gor za nakup ali ti potem paypal začne težit, da moraš uporabit kartice ?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So dec 20, 2014 2:17 am

Zanimiva tema :) Tudi jaz sem uporabnik Abanke in Vise Electron že nekaj let, a vidim da so tudi druge opcije in bom mogoče celo menjal. Strošek je cca. 15e na leto, so pa kar oderuški če prenakažem denar iz PayPala na kartico. Pri slabih 300 evrov so si vzeli 6 evrov "provizije" in prenos denarja traja do enega tedna. Kako je s temi stroški pri drugih ponudnikih?

@ddas: Če imaš premalo denarja na PayPalu, ti vzame kar imaš na PayPal in razliko iz kartice. A če je še vedno premalo denarja, se transakcija ne izvede in nakup ni mogoč.
Ko odpreš PayPal račun ne rabiš nič nakazovat, ko pa hočeš dodat kartico ti pa vzamejo okoli 1.5e zaradi verifikacije kartice da si ti lastnik. Naj bi jih nato vrnili, a jaz jih nisem dobil nazaj.

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas So dec 20, 2014 8:01 am

@DePalmo

Jaz bi uporabljal paypal le za kakšen občasen nakup 1-2 na leto. Če pa bi prišlo do kakšnih težav in bi mi paypal nakazal denar nazaj, potem bi mi

ta denar ostal na paypalu za naslednje nakupe. Ker pa do sedaj nisem nikoli imel kakšne kartice razen BA Mestro, bo tako tudi ostalo.

Prebral sem, da zdaj lahko uporabljaš e-bay in ostale spletne trgovine tudi če plačaš samo z denarjem z paypala brez kartic. Če pa trditev drži pa ne

vem, ker še nisem nikoli tako nakupoval.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky So dec 20, 2014 9:32 am

Jaz sem vzel kartico pri banki Koper avgusta, ko je bila akcija za 5€ in sem zadovoljen, vsaj mesec dobim na email pdf dokument o porabi in stanju in to je to.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside So dec 20, 2014 6:27 pm

@ddas: samo perdlog, za nakup ali dva na leto odpri samo paypal račun brez kartice. pač nekomu nakažeš na trr tistih par eur in ti on pošlje na tvoj paypal račun.
no razen če imaš predplačniško sim.

če narediš kot sem ti sedaj predlagal lahko skriješ denar pred državo :twisted:

Uporabniški avatar
Bostyan87
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Bostyan87 Če dec 25, 2014 5:14 pm

Jaz imam pri Nova KBM predplačniško Visa kartico vsel sem jo pa prav zaradi tega ker Paypal lahko nakaže denar samo na Viso. Mastercard ne velja in nimaš možnosti prenosa denarja iz Paypal-a na kartico.

Limita ni ker je Prepaid kolikor imaš na kartici toliko lahko plačaš :D Ni potrebno nobenih prelivov, ker je Prepaid kartica zato jo lahko ima vsak! In kartica velja 4 leta!

Denar se prenese v nekaj sekundah. Grem na banko nakažem denar podpišem in to je popolnoma vse, in ko pridem domov cca 5 min že lahko kupujem.

Denar pogledam kar preko Spletne banke... TOP zadeva :D

Jaz jo imam brez slike, ker so pravila glede slik zato me to niti malo ni zanimalo plačal sem 9€ in to je to!

http://www.nkbm.si/predplacniska-visa

darkside je napisal/-a:@ddas: samo perdlog, za nakup ali dva na leto odpri samo paypal račun brez kartice. pač nekomu nakažeš na trr tistih par eur in ti on pošlje na tvoj paypal račun.
no razen če imaš predplačniško sim.

če narediš kot sem ti sedaj predlagal lahko skriješ denar pred državo :twisted:

Če ne bo plačeval na leto po 20.000€ je popolnoma vseeno =P Ker državo popolnoma nič ne zanima tistih nekaj € na leto, in jaz mu raje priporočam lastno kartico kot pa spraševat pa iskat koga... daš tistih 5€ za Virtualna predplačniška Visa in to je to! In imaš svojo kartico + lahko nakaže denar kadar želi in kolikor želi simpl :D In še ti si lastnik računa!

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Če dec 25, 2014 6:20 pm

Tako je! Dosedaj mi je kolega stvari naročal, ma mi gre na živce enga ganjat, mu težit in čakat...

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Pe dec 26, 2014 2:41 pm

DePalmo je napisal/-a:Ko odpreš PayPal račun ne rabiš nič nakazovat, ko pa hočeš dodat kartico ti pa vzamejo okoli 1.5e zaradi verifikacije kartice da si ti lastnik. Naj bi jih nato vrnili, a jaz jih nisem dobil nazaj.

Punca ima tudi svoj račun PP na katerem je prijavljena mastrercard kartica. Ko kartico prijaviš na PP ti res trgajo 1.5€, potem pa na mesečnem izpisku katerega dobiš vsak mesec po pošti domov, dobiš še štirimestno kodo, katero vpišeš na PP račun in s tem dokažeš, da je kartica katero si prijavil na PP, res tvoja. Nato ti vrnejo 1,5€.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe dec 26, 2014 10:51 pm

Tako je, verifikacijo moraš opravit do konca šele potem dobiš nazaj. Jaz sem dobil mislim da v par urah nazaj.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne dec 28, 2014 6:00 pm

Verifikacijo je itak potrebno opravit do konca, drugače PayPal sploh noče nič delat s to kartico. In sem jo naredil do konca, nazaj pa nisem dobil.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Napisal/-a tr00per Pe jan 02, 2015 3:40 pm

Speedfighter je napisal/-a:
tr00per je napisal/-a:res? Insajderske info? :D mislm, sej mal se mi že mudi, ma tok pa spet ne. Ker pol bi kr na to varianto šel, ki mi potem pomeni "notranji promet" pr nalaganji denarja iz računa na Mastercard kartico. Bom še sam malo povprašal pri njih

No.danes sem imel posla pri njih pa sem še malo povprašal okrog tega; pravijo, da je sistem v pripravi, v javnost pa bo šel v februarju.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Pe feb 20, 2015 7:30 pm

tr00per je napisal/-a:
Speedfighter je napisal/-a:

No.danes sem imel posla pri njih pa sem še malo povprašal okrog tega; pravijo, da je sistem v pripravi, v javnost pa bo šel v februarju.

uradno: 25.februarja - končno ;)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov