Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Nezanesljivo Simobil omrežje?

Napisal/-a DePalmo Sr dec 31, 2014 4:30 pm

Pri nas imamo 2x Mobitel in 3x Simobil, težav ni. Osebno prisegam na Mobitel ker me do sedaj še nikoli ni izdal, o Simobilu sem pa slišal že veliko krepkih, osebno se mi je pa zameril ko je mami imela z njimi sklenjeno pogodbo (z aneksom, seveda) in so po pol leta spremenili cene klicev in SMSjev navzgor. In to ne enkrat, ampak ona še kar vztraja.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr dec 31, 2014 4:36 pm

Mogoče pa ta kolega dela v kakšni zakotni kleti ali podzemni garaži kjer je 50 cm betona. :) Preko betona nobeden mobitel ne vleče, še pred atomsko bombo si varen tam ;)

Če kje v Sloveniji potem v BTC-ju deluje katerikoli mobilni operator brez težav, tako da bučke.

De palmo saj mobitel je glede zviševanja isto sra.nje. Meni so pred kakšnim mesecem povišali naročnino za 1 eur brez kakršnegakoli obvestila. So rekli smo dali na spletno stran obvestilo. Ja in? Jaz bom dal na svojo spletno stran obvestilo da odpovedujem naročniško razmerje in ko me bodo tožli zakaj ne plačam naročnine bom rekel, saj sem vas na spletni strani obvestil. :huh:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 31, 2014 4:50 pm

spektr je napisal/-a:Resno, so pa tam zraven če ne celo v kristalni palači. Prej so imeli simobil, potem so šli vsi v službi na mobitel, in imajo kar težave.

A daj buče komu drugemu prodajaj...Cel BTC je pokrit v nulo,vključno s K.P.

blaz2013 je napisal/-a:
De palmo saj mobitel je glede zviševanja isto sra.nje. Meni so pred kakšnim mesecem povišali naročnino za 1 eur brez kakršnegakoli obvestila. So rekli smo dali na spletno stran obvestilo. Ja in? Jaz bom dal na svojo spletno stran obvestilo da odpovedujem naročniško razmerje in ko me bodo tožli zakaj ne plačam naročnine bom rekel, saj sem vas na spletni strani obvestil. :huh:

Se mi zdi, da so tudi mediji obveščali o tem in o ukinitvi nekaterih paketov.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr dec 31, 2014 5:08 pm

Mediji... Ti ni to malo hecno? Saj mi mediji ne plačujejo računa. Tebi bo delodajalec preko medijev pošiljal da boš imel nižjo plačo. Verjetno ne. Pa še medvedjo uslugo so sami sebi naredili, da preko medijev sporočajo še potencialnim naročnikom, da bodo povišali naročnine.

Ko so mi poslali račun bi še zraven dali en list papirja, kjer bi pisalo z naslednjim mesecem se vam bo naročnina zvišala za 1 eur in bi bilo zadosti.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jan 01, 2015 2:11 am

No tole se je men začel dogajat malo več k mesec dni nazaj ( ko začel nadgradnjo na LTE omrežje) in kot zanimivost sem lih v tistem času zlomil svojo nokio ( lumia 1520....ja pač dost drkam po njej :D) in signal je bil tako slab , da tudi sredi mb ni blo možno klicat.
Po teženju in klicanju na simobil so mi le ti zagotavljal da je nekaj narobe s telefonom. No ok ker je bil res počen display in čist možno , da je dobila tudi kaj antena....sem ga dal na servis in ob enem kupil CAT B15 ( za službene namene , ker pač se mi pogosto zgodijo neprijetne situacije...).

In kaj se je začel dogajat...
Ko sem imel Cata na mestu pri miru je deloval super....kakor hitro sem bil kjer je omrežje malo zanihalo....se je sicer telefon postavil nazaj ( kazal signal in vse) a bil je nedosegljiv. Med tem ko so internetne ( wifi) aplikacije delovale normalno. Ampak telefon je bil v originalo kupljen na MOBITEL centru jaz pa uporabljam SIMOBIL.

Ko sem nokio dobil s servisa pa zanimivost. Če sem ga prej povrnil na tovarniške nastavitve je šel na WIN 8 ( pred servisem) sedaj po servisu pa lahko delam z njim kar hočem in OSTANE na WIN 8.1. Torej so na servisu nardili tudi softverski updajt in kot zanimivost so vse težave s signalom izginle....

In seveda ker nimam dveh sim kartic sem za služben telefon ( cat b15) prejel MOBITEL kartico ( kot je telefon v originalo) in sedaj tudi z njim glede signala ni več težav....ZANIMIVO A NE?

Torej po tej moji izkušnji sklepam, da tudi ni vseeno kako je telefon v originalo ( na mobitelu mobitel in na simobilu simobil....po vsej logiki bi moralo bit vseeno....) ampak a lahko kdo razloži moj primer , ki dokazuje ravno to ?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jan 01, 2015 3:15 am

Lisko... ce me spomin ne vara je nokia oz. lumia imela tezave s frekvencami, oziroma se je dogajalo, da iz ene bazne postaje ni preklopilo na drugo. Je primer enega uporabnika na slo tech, kjer mu je v kranju delovala nokia, v ljubljani ne. Z posodobitvami so to resili. Pa se v vednost, ce pise da na bazni oddajajo na frekvenci npr. 1800 Mhz, je na drugi bazni postaji 1801 Mhz, ker gre za dvosmerno komunikacijo (ceprav je za dowlink spet druga frekvenca, kot uplink) in tukaj ne morejo biti na isti frekvenci. Pri tem je lumia imela hibo, ker ce je vec operaterjev in je vecji razpon frekvenc. In pol se dogajajo te cudne cvetke od proizvajalca programske opreme, ker ne predvidijo vsega. V tem primeru microsoft, ki je naredil napako.
Glede nedosegljivosti, kot sem prej omenil, je vecinoma zaradi prezasedenosti baznih postaj. Preklop na 2g vecinoma resi probleme.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jan 01, 2015 4:37 am

Scorp84 je napisal/-a:Lisko... ce me spomin ne vara je nokia oz. lumia imela tezave s frekvencami, oziroma se je dogajalo, da iz ene bazne postaje ni preklopilo na drugo. Je primer enega uporabnika na slo tech, kjer mu je v kranju delovala nokia, v ljubljani ne. Z posodobitvami so to resili. Pa se v vednost, ce pise da na bazni oddajajo na frekvenci npr. 1800 Mhz, je na drugi bazni postaji 1801 Mhz, ker gre za dvosmerno komunikacijo (ceprav je za dowlink spet druga frekvenca, kot uplink) in tukaj ne morejo biti na isti frekvenci. Pri tem je lumia imela hibo, ker ce je vec operaterjev in je vecji razpon frekvenc. In pol se dogajajo te cudne cvetke od proizvajalca programske opreme, ker ne predvidijo vsega. V tem primeru microsoft, ki je naredil napako.
Glede nedosegljivosti, kot sem prej omenil, je vecinoma zaradi prezasedenosti baznih postaj. Preklop na 2g vecinoma resi probleme.

Sem rekel , da je sedaj vse vredu.....kot zanimivost pa lumia 925 ni imela teh težav pa uporablja enako programsko opremo ( WIN 8 v originalu in updajtana na WIN 8.1)

Bolj kot za nokio me zanima za CATa....zakaj na mobitelovem omrežju deluje normalno med tem ko na simobilovem zmrzne ? AMPAK samo v določenih pogojih.....2G,3G nima veze....sprobano. Uporablja pa android 4.2.1 in še kot večja zanimivost....vedno sem sovražil android....in sedaj ko sem si rekel " ok naj bo"....pa tole sranje :) In pa še kot večja zanimivost.....uporablja dve sim kartici....in z mobitelovo nima nikoli težav. Sim kartica pa je zagotovo vredu kajti, če jo dam v llumio dela brez težav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jan 01, 2015 12:47 pm

Pri telefonih je isto kot pri racunalnikih. Vsak drug racunalnik ima razlicno strojno opremo in s tem druge dirverje. Ceprav je isti os, se vsak drugace obnasa,vsaj glede stabilnosti. Pac vse je odvisno, kolk se,je podjetje potrudilo, pri pisanju driverjev. Sicer sam,os dela, ampak se pokazejo cvetke v netekocem delovanju in kot tudi izpada signala/wifi itn... naceloma, imajo probleme tisti, ki usiljejo v telefon veliko funkcij.

Kot sem prej omenil, Simobil in Mobitel imata cisto drugacne frekvence in ocitno so pri cat-u slabo opravili delo in ima tezave pri delovanju na simobilovih frekvencah. Vecinoma srecam, da mobiteli zmrzujejo/resetirajo na Mobitelovem 3g omrezju. Tukaj ni krivda samega androida, problem je proizvajalca, ker morajo priredit android za svoje telefone. Najboljse odnest telefon v servis, pa upati, da imajo kaksen update. Lahko tudi sami preverite preo OTA ce je update. Ce ga ni, se ne pomeni, da ni narejena posodobitev. V tem primeru po internetu pogledati ali pa servis poklicati.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 01, 2015 1:43 pm

Scorp84 je napisal/-a: Vecinoma srecam, da mobiteli zmrzujejo/resetirajo na Mobitelovem 3g omrezju.

In kateri so to?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jan 01, 2015 3:48 pm

Doloceni modeli huawei sicer stari ideos pro,..., kitajski no name telefoncki. Po forumu pa berem, da imajo tudi drugi, bolj znane znamke te tezave, je pa spet odvisno kateri cip je not. Za Huawei vem, da je imel ta problem, ker izdelujejo cip, oziroma drugace povedano modem za 2g/3g omrezja. Zdaj seznam delat, je pa problem, ker je tezko iskat, za vsak model, kateri cip so dali (ki jih je ze tako veliko) in kateri delajo probleme... Sploh se vecji problem predstavlja, ker se ogromno telefonov izdeluje in proizvajalci cipov, ne uspejo toliko izdelati. Zato se v npr. Samsung (ki sicer ima svojo proizvodnjo cipov), posluzuje da ceprav gre za isti model, ima drugacen pomnilnik/procesor ali kaj drugega, od razlicnih proizvajalcev cipov... na sreco to pocnejo, da za vsak trg, dajo tocne specifikacije. Kaksne druge znamke pa ne in prihaja do problemov, sploh ce so leni s popravki.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 So jan 03, 2015 12:33 pm

Eno leto in pol nazaj sem šel na Simobil. Izključno zaradi takrat boljše ponudbe naročniških paketov. Prvi teden mi je bilo žal. Doma sem bil nedosegljiv. Signal je nihal, zaradi preklaplanja med omrežji. V glavnem katastrofa. K sreči so zgleda ene pol leta nazaj nekje postavili nov oddajnik, tako da sem vsaj doma rešen. Imam pa še ene tri lokacije kjer se zadržujem in sem brez signala. Ko mi poteče aneks, se vračam na mobitel.
GQ

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jan 03, 2015 1:07 pm

No sej to nihanje me tudi moti..par minut imam npr 2 crtici, potem pa nekaj casa nic..in potem imam tel. na mizi v kuhinji, blizu okna in sem nedosegljiv. 2dneva po tem ko sem odprl to temo sem bil nedosegljiv, ko bi moral bit nujno dosegljiv in mi je to povzrocilo kar nekaj tezav..drugace je tel na oken.polici. Ampak ok...bi razumel, pac ne lovi, ampak mi gre v nos to, da je prej delalo bp. Po teh nekih nadgradnjah pa tako. Je pa isto pri predpotopni Nokii, Samsung Galaxy, LG G2 in Sony Xperia Z1 comp in M2.

Mobitel na tem podrocju tudi ni sanjski (1-2 crt.) ampak je signal vsaj konstanten. Vedno sem bil fan simobila, sem ga priporocal in preprical celo starse za menjavo, potem pa tko.. Verjetno je pri drugih podobno, ceprav imamo na tem podrocju tezave samo mi na 040.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jan 03, 2015 2:05 pm

Pa kje vi živite ? :D
Sej se zgodi da jaz tud nimam kje signala samo ne pa tako....
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 04, 2015 11:49 am

blaz2013 je napisal/-a:Ko so mi poslali račun bi še zraven dali en list papirja, kjer bi pisalo z naslednjim mesecem se vam bo naročnina zvišala za 1 eur in bi bilo zadosti.

Kolikokrat prebereš oz. vsaj pogledaš zadnjo stran računa?
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jan 04, 2015 12:55 pm

lisko je napisal/-a:Pa kje vi živite ? :D
Sej se zgodi da jaz tud nimam kje signala samo ne pa tako....

:) :)

Gorenjska - okolica Radovljice.

Je pa tudi precej razlike pri tistih ASU-jih ipd (moc signala pa to). Npr. na tej kriticni lokaciji je, ko zadeva deluje dobro -97 dBm in 8asu (na prostem, v hisi je itak slabse), na drugi lokaciji kjer zivim pa 85dBm in 99asu. Vse te podatke sem jim tudi posiljal, ampak je to pac dovolj za neovirano uporabo. Ceprav zna biti tudi 1asu..

Uporabniški avatar
Bostyan87
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Bostyan87 Če jan 08, 2015 1:47 pm

Tudi jaz sem že nekajkrat slišal, da pri Simobilu nekateri uporabniki niso imeli signala tudi po 5+h kar je katastrofa! Ampak ne to kje, ki ni sonca več dni :D v Vipavski dolini :(

Jaz imam Mobitel že od kar obstaja in še nikoli, ampak res nikoli sem mi ni zgodilo, da bi bil brez signala na lokacijah kjer je vedno! Na mojih lokacijah oz. kjer se vozim je signal 100% povsod in vedno ! Seveda se zgodi, da greš kam v hribe in je signal slabši ali pa ga nekaj časa ni, ampak to je normalno ker so hribi! Drugače pa sem z Mobitelom 100% zadovoljen in ne grem na drugega operaterja pa tudi, če mi plačajo ne :D

čara
Novinec

Kraj: Gorje

Napisal/-a čara Pe jan 23, 2015 9:45 am

Jaz imam Cat B 100, pred tem nokio c3 in še pred tem noki clasic nekaj.. Na začetku, pri Catu je bilo slabo omrežje. Ampak, ko sem uštimala ročno nastavljanje omrežeje, ročno iskanje. in 2G izbiro je signal brezhiben. Imam pa Simobil cca 12 let. V teh letih je bila težav s signalom parkrat. Ne več kot 5x.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov