K0zM0 je napisal/-a:Vojc je napisal/-a:To ti je pri motorju. Glede na prvi in zadnji zobnik ti izračuna hitrost, pri določenih vrtljajih in premeru pogonskega kolesa. Moraš pa vedet prestavno razmerje menjalnika "Gearbox Ratio".
Za realen izračun pa bi moral upoštevati še zračni upor, trenje, itd. Razen če vneseš max. število obratov, ki ga dosežeš med vožnjo.
hvala sam vse to sm tud sam skapeeruu bistvu sam ne vem ka je tist : calculated ratio?!
prosko002 točno tko! js sm se sam v grosupljem lani mal vozu z tem mopedom pa sm se prav trudu da me ni na hrbet prekucnlo...
matichek je napisal/-a:Da mal obnovim temo...Zanima me sledeče... Fantje (mogoč tut kaka divja deklica
![]()
) ki si lastite mini-moto, na cesti jih opažam čedalje več, tudi cena jim je noro padla (okoli 60 kSIT se vrtijo)...kako je z modrimi? So koga od vas že ustavili, kakšna pridiga je sledila? Kazen?? Zadeva ni registrirana...torej ne smeš se izživljat po "javnih cestnih površinah" ne? Le kakšen grobnik pride v poštev?
Razmišljam d bi si zadevo ubavu, pa v naših krajih nimamo nič kar bi blo podobno pisti...ostane mi edino vožnja po kruh in na kavico...kar pa me očitno lahko kmalu stane...
Lep pozdrav...Matic
soncy je napisal/-a:kolega je šel u totalni motoristični opremi mim policajev,k so delal kontrolo, pa so se sam smejal. Je reku da tko nč ne težijo![]()
baje sa pa lahko pelješ po kolesarski.
Mene zanima, kje se da kupt te minimoto, pa ne une sešramfane skp, ampak baje so še eni z varjenim okvirjem, k se manj škode nardi če padeš z njem.
ne bom jst kupvala ampak en kolega rab, pa je reku da rab take, da bo manj škode če užge.![]()
lp soncy
Tinal je napisal/-a:Moj dragi bi si ga rad nabavu... pravi, da je to totalno hudo... :P Men je po pravic povedan mal smešn, ampak more bit pa ful hudo vozt se s tem minijem... he he
prosko002 je napisal/-a:Tinal je napisal/-a:Moj dragi bi si ga rad nabavu... pravi, da je to totalno hudo... :P Men je po pravic povedan mal smešn, ampak more bit pa ful hudo vozt se s tem minijem... he he
Sej se je totaln hudo vozt s tem, ampak zgolj po zelo ravni podlagi. Se pravi na kakem parkplacu, ki še ni preveč flikaz po tleh... de nima preveč jam ali peska....
motorčki nimajo amortizerjev in ravno zaradi tega, se čuti prav vsaka nepravilnost na asfaltu... jst sem se vozil po lokalnih cestah od Mirne Peči do Ivančne Gorice in moram priznat, de šele na tem motorju spoznaš kako slabe ceste pravzaprav imamo..
lp
Prosko
salesky je napisal/-a:Ja poglejte, meni so tele stvarce tud zlo zanimive, pa me tud mene mika da bi si vzel to.
Bi blo pa fajn da bi se dalo kje s temi stvarmi dirkat.
G.PLAY je napisal/-a:salesky je napisal/-a:Ja poglejte, meni so tele stvarce tud zlo zanimive, pa me tud mene mika da bi si vzel to.
jaz delam zadnje čase na tem projektu, menim se za eno progo v Nm , kupil si bom dva mini, mogoče jih celo prodajam, če dobimo vse rezervne dele, je pa stvar odlična!
prosko002 je napisal/-a:G.PLAY je napisal/-a:salesky je napisal/-a:Ja poglejte, meni so tele stvarce tud zlo zanimive, pa me tud mene mika da bi si vzel to.
jaz delam zadnje čase na tem projektu, menim se za eno progo v Nm , kupil si bom dva mini, mogoče jih celo prodajam, če dobimo vse rezervne dele, je pa stvar odlična!
@salesky: V minimotu je organizirano DP. Lahko si poiščeš kako stran o tem... en bolj znanih klubov, ki tekmuje v DP je MK Orjaki. Drugače se lahko pa vsako nedeljo, okrog desetih, napasete oči, če imate motor pa se lahko tudi zapeljete, zadej za Avtotehno VIS v LJ. Tm, ke so tehnični pregledi. Tm se zbirajo minimoto vozniki.
@G.PLAY: če te zanima, vem v NM za eno vrhunsko lokacijo, preko mene se bi jo dalo zelo ugodno najeti. Jst sem velik v to smer raznišljal de bi naredu rent'a MMoto sam nisem najdu pravega človeka, de bi bil tm na progi, sam pa nimam časa. just p.m. me.
lp
Prosko
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov