Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Pe jun 18, 2004 7:52 am

lisko je napisal/-a:
krentip je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Stari naložu si najbolj podn windows kaj je možno sploh. Jaz bi lepo na 98ki ostal.
Sem mel XP pred dvema letoma..... sem ga uporablju 1 mesec pa se mi jetko hudo zameru da ga do dans še nisem uporabljal.
Zadnjič sem bil mal firbčen in sem hotu spet naložit XP..... že pri instaliranju je nardil napake..... kaj šele pol..... pol stvari ni zaznal neki sploh ni hotu inštalirat podn od podna u glavnem. Tak hitr ko sem ga gor instaliru tok hitr sem ga formatiru.

Lahk da imaš s PCjem kej narobe al maš pa kakšno sumljivo kopijo XPjev. No če imaš pa original (ja valda) pol je pa zihr kej s PCjem narobe.

LP

Emm celeron 2.6 GHz, 512Mb RAM-a, 40Gb trdi disk (7200rpm) Asus matična.
Če je to kaj narobe al pa kaka stara gajba....?
Kopijo pa mam od kolega ki dela na rač servisu tko da s kopijo ziher ni kaj narobe.

potem je pa treba menjat uporabnika :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Pe jun 18, 2004 7:58 am

lisko je napisal/-a:Stari naložu si najbolj podn windows kaj je možno sploh. Jaz bi lepo na 98ki ostal.
Sem mel XP pred dvema letoma..... sem ga uporablju 1 mesec pa se mi jetko hudo zameru da ga do dans še nisem uporabljal.
Zadnjič sem bil mal firbčen in sem hotu spet naložit XP..... že pri instaliranju je nardil napake..... kaj šele pol..... pol stvari ni zaznal neki sploh ni hotu inštalirat podn od podna u glavnem. Tak hitr ko sem ga gor instaliru tok hitr sem ga formatiru.

Listko dej mi malo povej o teh WinXP in kako so to podn od podna a. Če ti napake dela pri inštalaciji je napaka na tvojem računalniku ne pa na windowsih. Sem inštaliral XP-je na miljon PC-jev pa so povsod delal fenomenalno.
No to pa za vse: Če kupujete kr ene x matične plošče pa se ne sprašavat zakaj mi pa tukaj neki meče napake skoz vn pa blablabla, pa PC mi ful počasi dela pa mam XP2600 not,...

LP
The MAN

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jun 18, 2004 8:28 am

din je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
krentip je napisal/-a:

Lahk da imaš s PCjem kej narobe al maš pa kakšno sumljivo kopijo XPjev. No če imaš pa original (ja valda) pol je pa zihr kej s PCjem narobe.

LP

Emm celeron 2.6 GHz, 512Mb RAM-a, 40Gb trdi disk (7200rpm) Asus matična.
Če je to kaj narobe al pa kaka stara gajba....?
Kopijo pa mam od kolega ki dela na rač servisu tko da s kopijo ziher ni kaj narobe.

potem je pa treba menjat uporabnika :twisted:

Se strinjam sem bolj za u garažo :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fast-B
Novinec

Napisal/-a Fast-B Pe jun 18, 2004 8:31 am

Ahh pri teh OS-ih je vse odvisno od prvega vtisa, pa tud od tega kok hitr se človk navad...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jun 18, 2004 8:37 am

Pa da še jaz neki zagnjavim...
Kaj morš met prvo? XP ali ME?
Ker xp-ja bom spravu gor pa če se na glavo en postavi. Sam hočem met poleg pa še ME win. Kaj morm dat prvo gor? Ker vem da če menjaš pol nč ne dela....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

mini_db
Novinec

Kraj: Mengeš

Napisal/-a mini_db Pe jun 18, 2004 8:38 am

Če jih skoz updateaš pa en dobr antivirusni program, so XP prof. daleč najbolši od vseh...........

Najbol je blo pr men v servisu k mi je ženska prnesla v servis računalnik, pa ji rečm da ji software zmrzuje, ona pa men SEJ MAM 23C V SOBI???????????? :lol:
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jun 18, 2004 8:41 am

Tud jest ne vem, zakaj tolk ljudi pljuva po XPjih. Tud jest sm dal skoz vse od MS od dosa pa zdej do XPjev in so, vsaj po mojem mnenju se najboljs. Restartat je treba zlo malkrat... pr npr 98 se do dogaja skor vsakic k mis premakne pa kej klikas (ok, joke, samo karkol spremenis, je treba restartat), Racunalnik sm mel tud ze vec k 3 tedne skp przgan. Je pa res, da se je treba na nov start meni navadt, razn ce si ga zamenjas. 2000 je bla tud dobra, samo se mi zdi, da je v xpjih vec moznosti, pa spili ne zajebavajo. Majo sicer tud slabosti (tko k vse reci) ena je npr, v windows explorerju, ko gledas kaj je v folderjih, ti ga pol ne pusti zbrisat.
Vedno kadar morm it popravljat ksn comp z win 98, me samo groza rata, kako da sm jest to enkrat uporablju...k je ful nestabilna zadeva, vedno neki restarti, ...
Drgac pa XPji delajo tud npr na PII 333 z 128 MB rama. Sicer pocas... samo sesuvajo se pa ne... (mogoce ene 2x do zdej). Sploh je pa dobra stran Taskmanager... zves vse kar hoces, pa killas vse kar hoces ;)
Se bo treba pa tud na linux mal navadt.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe jun 18, 2004 8:41 am

mini_db je napisal/-a:Če jih skoz updateaš pa en dobr antivirusni program, so XP prof. daleč najbolši od vseh...........

Glih to sm hotu rečt...updati,antivirus pa firewall pa ste zmagal !
Tut sam sm meu probleme z XP-ji dokler nisem tega skužiu,zdej pa dela ko urca! :lol:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Pe jun 18, 2004 9:06 am

Mel sem že vse win od 3.11 naprej pa morem rečt da so WINXP najbolši, lepo se namestijo brez težav. Zaznajo vsako napravo vsaj meni je do zdej vse druge naprave takoj avt. zaznal pa tudi kup drugih stvari je gor ki so bomba. Je pa res da tisti ki imate SLO verzijo da j**e ker ima več napak kot pa angleška. Jaz imam angleško verzijo že skoz in je nebi zamenjal za slo, zato ker dela ko urca. :D
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mike_E_ Pe jun 18, 2004 9:30 am

Fullback je napisal/-a:
mini_db je napisal/-a:Če jih skoz updateaš pa en dobr antivirusni program, so XP prof. daleč najbolši od vseh...........

Glih to sm hotu rečt...updati,antivirus pa firewall pa ste zmagal !
Tut sam sm meu probleme z XP-ji dokler nisem tega skužiu,zdej pa dela ko urca! :lol:

Se strinjam, XPji so najboljse kar je do zdej dal ven MS 8)

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a VIA Pe jun 18, 2004 9:56 am

INFINITI je napisal/-a:Hmm, ... pa so mi WIN XP Pro najboljša zadeva do zdaj. Mislm res vse dela ko spičke in se ne sesuva, nobenih komplikacij glede strojne opreme itd. Men so res kul.

Se bi podpisal odspodaj.Moji Winsi XP Pro tudi delajo kot je treba
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe jun 18, 2004 1:16 pm

lisko, najprej daj druge winse gor, potem sele XPje. XPjev bootmanager je namrec dost boljsi od prejsnjih. Drugace pa, ne, samo ne MEjev gor dajat, VELIKO rajsi bos mel 98SE, ker so bolj stabilni in hitrejsi od MEjev (in poleg tega, MEji nimajo cist nc vec kot 98SE..).
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jun 18, 2004 11:26 pm

EX-B je napisal/-a:lisko, najprej daj druge winse gor, potem sele XPje. XPjev bootmanager je namrec dost boljsi od prejsnjih. Drugace pa, ne, samo ne MEjev gor dajat, VELIKO rajsi bos mel 98SE, ker so bolj stabilni in hitrejsi od MEjev (in poleg tega, MEji nimajo cist nc vec kot 98SE..).

Ok torej dam gor prvo ME pol pa XP pa kao tam mu kliknem da ne gre preko ampak da si nardi svojo particijo (ne vem kak naj povem upam da kapiraš) Hočem met dva winsa gor (ne sprašuj zakaj pač hočem tak ko hočem in mam dizla :P ).
BTW ME windowse pa uporabljam že dve leti..... 2x do zdej da so se sesuli u teh dveh letih. Kok mi pa rata vsipat..... mi pa rata vse winse verjem (ni ga windowsa da ga lisko ne bi zrušu :P )
Sicer pa tok kok uporabljam rač.....irc,forum,net,word,printer pa skener.... so mi ME čist zadost. Sam pač hočem met dva winsa gor..... kaj pa vem.. lažje bom spal :P
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe jun 18, 2004 11:33 pm

lisko, tocno tako, najprej ME, potem XPje na drugo particijo ko te vprasa.
Aja cak, prej si govoru da so ti XPji scis, da ti jih je ratal takoj vsipat, MEji so ti pa kul?? Neka cudna logika :lol:
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jun 19, 2004 12:45 pm

100 ludi 100 čudi , kaj morš :wink:
Emmm pa morm sam nardit NTFS format particije al si sam nardi? Ker zdej mam obe particiji FAT32.XPji pa kok se men zdi laufajo na NTFS
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So jun 19, 2004 1:01 pm

XP-ji laufajo na vseh FAT , FAT32, in NTFS

no ja v fat bl težko ker nima podpore za toliko veliko particijo,

če pa hočeš met 2 OS gor pa samo v ME not vžeš CD od XP-jev in daš nova inštalacija,

aja, pa še prej si je dobr s partition magic-om narest oz. uredit particije :lol:
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So jun 19, 2004 1:34 pm

lisko, particije si rajsi prej naredi z particionmagicom najraje.. za silo je dober tudi fdisk. Drugace pa XPji laufajo tudi na fat32, ampak je v fat32 najvecja particija 32GB, tako da.. ce imas vecji disk, si ga ze prej razparticioniraj.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 So jun 19, 2004 1:46 pm

IMHO so daleč najboljši Win2k, takoj za njimi pa XP.
Daleč najslabši windowsi so pa Me!

Za Dual Boot pa najprej dej Win98(Me) gor potem pa na ločeno particijo še XP(2k).

LP
Slika

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky So jun 19, 2004 3:07 pm

Win2000 niso bili narejeni za navadno desktop uporabo, sploh so predragi za to. Seveda če imaš kopijo ni problem samo drugače pa je blo kr drago. WinXP pa so itak nadgradnja win2000.

Čakam na longhorna, da vidimo kako bo kej.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So jun 19, 2004 3:17 pm

na longhorna bomo pa še kar nekaj časa čakal

2007 približno, in mašince si bomo mogl zanga zamenjat ker bo 64 biten

:roll: :roll: :roll: :lol:
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom