Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jun 22, 2004 5:47 pm

eh...teac-ove kiste, navaden stereo, tanajvecja kista, ki se je dobila ene 5 al 6 let nazaj...rulajo 8)

Slika
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To jun 22, 2004 7:53 pm

dobek, jas tui mam ene take, samo je eno varovalko skurlo, ko so jih na eni žurki, ko sn jih posodo, preveč španali :D
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To jun 22, 2004 9:02 pm

Fantje ma vi ste amaterji !!!!!!!!!!!!!!

Jz mam pa ojačevalc ki sem ga neredu sam. AB klasa 2x1200W(2x600W RMS) in dva jamo zvočnika x550 moči vsak po 280W.

Ojačevalc je pršu material 90 ksit če bi ga šel kupt je pa nekje 200ksit. Zvočniki so v coradu v kranju 105 ksit jz pa sem jih dobu na razprodaji v media svetu v NM za 45 ksit.

Vse za male pare. Res da so zvočniki za ojačevalc občitno prešvoh samo za v sobi še teh zvočnikov ne morem navit do konca. 2x150-200W pa ne morm več poslušat.

Fotr po nori štuk nižje. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To jun 22, 2004 9:17 pm

Aja pa da ne govorimo o tistih močeh ki pišejo na računalniških zvočnikih in sround sistemih. Jz sem mel prej 450W računalniške zvočnike v njih je bil pa ojačevalc 12W rms. Nevem kako sploh lahko take neumnosti pišejo na zvočnike. To bi mogla inšpekcija prepovedat ker to je čisto zavajanje kupcev.

In pol tut mojih 2400W ne zgleda tako hudo močnih če jih postaviš skupaj z conradovim sistemom 5.1 z močjo 1200W. :lol: :lol: :lol: Seveda dokler samo gledaš. Ko pa pržgeš pa vidš kaj je to.

Al pa razni stolpi z nevem kolk moči. Pol daš pa zraven a-klase ojačevalc na lampe 50W pa dva jamo zvočnika se pa tut 1000 sonij-evij al pa jvc-jevih watov skrije.

Realna moč se zve samo ko zmeriš z osciloskopom do kolk gre res ojačevalc. Ker nalepke prenesejo marsikaj daleč od realnosti. Vsak ki se vsaj mal spozna na štrom pa zvočnike lahko to potrdi.

Uporabniški avatar
gape
Stalni uporabnik

Kraj: BEVERLY HILLS (KROPA)

Napisal/-a gape To jun 22, 2004 9:31 pm

TEAC
PowerMax 600

2x
Slika
1x
Slika

sleby
Nov uporabnik

Napisal/-a sleby Sr jun 23, 2004 12:11 am

creative inspire 5300
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jun 23, 2004 12:16 am

andrej777 je napisal/-a:Aja pa da ne govorimo o tistih močeh ki pišejo na računalniških zvočnikih in sround sistemih. Jz sem mel prej 450W računalniške zvočnike v njih je bil pa ojačevalc 12W rms. Nevem kako sploh lahko take neumnosti pišejo na zvočnike. To bi mogla inšpekcija prepovedat ker to je čisto zavajanje kupcev.

In pol tut mojih 2400W ne zgleda tako hudo močnih če jih postaviš skupaj z conradovim sistemom 5.1 z močjo 1200W. :lol: :lol: :lol: Seveda dokler samo gledaš. Ko pa pržgeš pa vidš kaj je to.

Al pa razni stolpi z nevem kolk moči. Pol daš pa zraven a-klase ojačevalc na lampe 50W pa dva jamo zvočnika se pa tut 1000 sonij-evij al pa jvc-jevih watov skrije.

Realna moč se zve samo ko zmeriš z osciloskopom do kolk gre res ojačevalc. Ker nalepke prenesejo marsikaj daleč od realnosti. Vsak ki se vsaj mal spozna na štrom pa zvočnike lahko to potrdi.

Se strinjam s tem.... on moj prejšni sistem je bil realn
Heh sem pa jaz tud odprl že enih par rač. ojačevalcev.... pa so not čipi TDA2005. TBA 810..... ki vsi vemo u kakih zmožnostih so (tisti ki vemo) za nepoznavalce ma naj povem da to pomen pičlih 4-10 RMS-a :shock:
In je prekleto res da je zavanje kupca ko na nalepki piše da je 200W RMS.
Si sploh zna kdo predstvljat kok je 200W RMS-a u sobi 3x3 metre? ne samo da ti z omare vse pomeče še štekerje ti vun s stene zmontira...
Če kdo ne verjame..... probajmo kot je andrej reku.... priklopimo en ojačevalc na lampe ene 2x40W sinusa.... pa ene ornk zvočnike poleg..... ma razjebe ti sobo.
ZDej bote rekli da: "jah če pa ornk špila". Jah sej uni grobi lcd ekran se tud daleč vidi pa je ful velik pa vse..... sam kaka je pa kakovost slike?
Res da človek ne sliši kaka je kakovost zvoka.... ampak če se zvok izbolša se izbolša udobje... bla bla vpliva na podzavest itd.
Za primer naj povem eno raziskavo ki jo je nardila coca-cola.
Človek zazanava 24 slikic na sekundo oz. tok jih vidi. Uresnici pa jih možgani sprejmejo 25 ampak 25ta ostane skrita zavestnemu opazovanjo.
In tale raziskava je bila da so u 25to slikco dali napis: PIJTE COCA-COLO.
In lej ga zlomka prodaje coca-cole u kino se je poveča za 80%.
To je mal off topic ampak ist lahk primerjamo z zvokom.
Sej eni 10W zvočniki tud lahk žgejo ko pr norcih.... sam jih močno prekrmilimo s tem pa zgubimo na zvočni sliki in zvočna, zvok pa ( podobno kot oni primer prej z napisom) vpliva na počutje. Se pravi zakaj bi terali 10W vuferček na pune če lahk teramo 200W vuferček čist na minimumu pa s tem ohranimo čisto lepo zvočno sliko.
Kaka je pa razlika med kakimi bolj ornk zvočniki (okol 200W sinusa) ki so u vičjem cenovnem rangu pa med studijskimi zvočniki ki so "komaj" 100W pa tudi vem....
Verjeli ali ne.... ob 200W vuferčko me je premikalo...... ob studijskem komej 100 watnem so se mi ježile dlake pokoncu....
tok o razlikah ki se jih večina ne zaveda.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jun 23, 2004 12:22 am

Mah dej, dolgocasni ste usi po vrsti, grem raj na coca colo, morda pa bom vido tisto 25-to slikco :EE :EE :cry

Uporabniški avatar
tonix
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a tonix Sr jun 23, 2004 12:24 am

moje ozvočenje:

radiostolp Sony RXD7

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 23, 2004 7:27 am

Matr kak jezik :shock: Jz se zavozlam ko prpbam prebrat :lol: Eh...nism nkol štroma maral :wink:
Sej vas bo še stresl pobje k mate tuk enih vatov :EE

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Basist
Novinec

Napisal/-a Basist Sr jun 23, 2004 9:32 am

tonix je napisal/-a:moje ozvočenje:

radiostolp Sony RXD7

Slika

Alright! Sva že 2! Huda zadeva, ki ni v 6-ih letih mela nobenih težavc...

Na računalo mam pa prkloplen neki Tevion 5.1 sistem pa na rezervi Teac PowerMax 100 kričače...
lp,
Gregor

Sometimes I'm good... But when I'm bad I'm even better!!!!!!!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Sr jun 23, 2004 9:55 am

lisko je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Aja pa da ne govorimo o tistih močeh ki pišejo na računalniških zvočnikih in sround sistemih. Jz sem mel prej 450W računalniške zvočnike v njih je bil pa ojačevalc 12W rms. Nevem kako sploh lahko take neumnosti pišejo na zvočnike. To bi mogla inšpekcija prepovedat ker to je čisto zavajanje kupcev.

Se strinjam s tem.... on moj prejšni sistem je bil realn
Heh sem pa jaz tud odprl že enih par rač. ojačevalcev.... pa so not čipi TDA2005. TBA 810..... ki vsi vemo u kakih zmožnostih so (tisti ki vemo) za nepoznavalce ma naj povem da to pomen pičlih 4-10 RMS-a :shock:
In je prekleto res da je zavanje kupca ko na nalepki piše da je 200W RMS.
Si sploh zna kdo predstvljat kok je 200W RMS-a u sobi 3x3 metre? ne samo da ti z omare vse pomeče še štekerje ti vun s stene zmontira...
Če kdo ne verjame..... probajmo kot je andrej reku.... priklopimo en ojačevalc na lampe ene 2x40W sinusa.... pa ene ornk zvočnike poleg..... ma razjebe ti sobo.
ZDej bote rekli da: "jah če pa ornk špila". Jah sej uni grobi lcd ekran se tud daleč vidi pa je ful velik pa vse..... sam kaka je pa kakovost slike?
Res da človek ne sliši kaka je kakovost zvoka.... ampak če se zvok izbolša se izbolša udobje... bla bla vpliva na podzavest itd.
Za primer naj povem eno raziskavo ki jo je nardila coca-cola.
Človek zazanava 24 slikic na sekundo oz. tok jih vidi. Uresnici pa jih možgani sprejmejo 25 ampak 25ta ostane skrita zavestnemu opazovanjo.
In tale raziskava je bila da so u 25to slikco dali napis: PIJTE COCA-COLO.
In lej ga zlomka prodaje coca-cole u kino se je poveča za 80%.
To je mal off topic ampak ist lahk primerjamo z zvokom.
Sej eni 10W zvočniki tud lahk žgejo ko pr norcih.... sam jih močno prekrmilimo s tem pa zgubimo na zvočni sliki in zvočna, zvok pa ( podobno kot oni primer prej z napisom) vpliva na počutje. Se pravi zakaj bi terali 10W vuferček na pune če lahk teramo 200W vuferček čist na minimumu pa s tem ohranimo čisto lepo zvočno sliko.
Kaka je pa razlika med kakimi bolj ornk zvočniki (okol 200W sinusa) ki so u vičjem cenovnem rangu pa med studijskimi zvočniki ki so "komaj" 100W pa tudi vem....
Verjeli ali ne.... ob 200W vuferčko me je premikalo...... ob studijskem komej 100 watnem so se mi ježile dlake pokoncu....
tok o razlikah ki se jih večina ne zaveda.

Ja sej in vsega skup je blo za 700W če sem prov seštel pa verjamem da je res fino hišo treslo.

Sej jz sem mel v planu doma nardit dva boksa po 400W sin pol sem pa glih te zvočnike dobu(jamo x550) pa nisem šel nč delat. Če bi mel pa tist v hiši bi začele pa stene pokat. Sej ko bom spet pr dnarju pa bom kakšen dobr načrt dobu bom šu delat.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr jun 23, 2004 10:32 am

Hm... moje ozvocenje je pa nekako tkole:

Zvocna kartica je kr na plati Epox 8rda+, kar pa niti ni pomembn, ker mam vn opticn kabl do receiverja. Receiver je Harman/kardon AVR4500. Specifikacije:
Stereo : 65W/kanal 20-20kHz @ THD < 0.07% na 8 omih
vseh 5 kanalov: 55W/kanal 20-20kHz @ THD < 0.07% na 8 omih
SNR: 95 dB, pr 1W (+0dB, -3dB) 10Hz-100kHz, max konstanten tok 35A.
Zvocniki so pa B&W FCM8 za sprednje tri in B&W SCM8 za zadnja dva.
Da pa ne zmanjka basov pa skrbi ojacevalc 2x600W, ki v bridgeu napaja woofer domace izdelave z dvema KEF B139 enotama, v push pull varianti.

Slikce: http://www2.arnes.si/~sodmboka/Speakers/

Spila kr vredu, bi blo pa treba spremenit skatlo za woofer, ker ugotavljam, da tale push pull varianta ni glih najbols, ker mata potem zvocnika prevec hoda in ce pretiravam z glasnostjo zacne prbijat :x

Ce ma kdo kasne nacrte za ojacevalce, se priporocam, ce mi lahko prosim kej poslje. Lahko tud ksno cist enostavno varianto, pa tud ksna bl mocna bi me zanimala :twisted:

Nekdo je mel tezave s sumenjem v zvocnikih. Poglej, ce nimas slucajno mikrofona vkljucnega. Pa odpri uno za glasnost stimat, pa daj na mute vse cesar ne rabis. Oz. poskusi tko, da das na mute _vse_ razen wave. Pa preprici se, da tam res vidis vse "naprave". Tm pod nastavitve mislm, da nastimas, kaj vse vidis. Dostkrat je problem CD-in al pa AUX kabel, k ni oklopljen in je speljan od cdja do zvocne po racunalniku, pa kr nase vlece sum ;) Pa se tole: Glasnost v winampu nastavi med 90 in 100%, wave prav tako, master na racunalniku nastimi na enih 50-70%, potem pa na zvocniku stimaj glasnost. Sum je vedno enak, ce je signal mocnejsi, se sum manj pozna.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr jun 23, 2004 10:42 am

Basist je napisal/-a:

radiostolp Sony RXD7

Na računalo mam pa prkloplen neki Tevion 5.1 sistem pa na rezervi Teac PowerMax 100 kričače...

Jst mam pa RXD9-ko :P

Slika

Hehe, bolši sm k vidva :twisted: :P
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
tonix
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a tonix Sr jun 23, 2004 11:26 am

dejan84 je napisal/-a:
Basist je napisal/-a:

radiostolp Sony RXD7

Jst mam pa RXD9-ko :P

Slika

Hehe, bolši sm k vidva :twisted: :P

:twisted:

sm tut tega gledov takrat ko sm ga kupvou, sam je biu za ene 20k predrag.

Ta k ga mam zdej dela brez problemov odkar ga mam, zvok mi je pa tut čist hud :D . Mam ga pa na računalnik priklopljenga.
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jun 23, 2004 11:48 am

jah jst mam neki švoh varjanto logitech Z-560

http://www.logitech.com/index.cfm/produ ... ENTID=5044 specifikacije! kok je pa blo brat si je kupu za okroglih 105k

4.1 configuration • 400 Watts • THX® Certified
:P :-P

Slika
Slika

buta pa preveč filmi so pa k v kinu kokr da bi gledu!

lp venom

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Sr jun 23, 2004 11:53 am

Buta ja buta samo, da bi se približal kinu bi rabil vsaj Z-680. :P

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jun 23, 2004 11:58 am

IbizaFreak je napisal/-a:Buta ja buta samo, da bi se približal kinu bi rabil vsaj Z-680. :P

vrjamem sej bo buraz zdej vkratkem menjal! :twisted: :twisted:

hehe drugač pa kapo dol k gledam filme! :P :-P

lp venom

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr jun 23, 2004 1:50 pm

RegY je napisal/-a:dobek, jas tui mam ene take, samo je eno varovalko skurlo, ko so jih na eni žurki, ko sn jih posodo, preveč španali :D

ce ne rabis...prinesi...

dam za kofet ;)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a domzalcan21 Sr jun 23, 2004 5:42 pm

Jst mam logitechove 2.1 karakteristik ne vem...je pa dost mocno...za kle v sobo... :D

Slike pa ne najdem na netu...da vm prčaram kaksne mam...so pa črni... :D
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov