andrej777 je napisal/-a:Aja pa da ne govorimo o tistih močeh ki pišejo na računalniških zvočnikih in sround sistemih. Jz sem mel prej 450W računalniške zvočnike v njih je bil pa ojačevalc 12W rms. Nevem kako sploh lahko take neumnosti pišejo na zvočnike. To bi mogla inšpekcija prepovedat ker to je čisto zavajanje kupcev.
In pol tut mojih 2400W ne zgleda tako hudo močnih če jih postaviš skupaj z conradovim sistemom 5.1 z močjo 1200W.![]()
![]()
Seveda dokler samo gledaš. Ko pa pržgeš pa vidš kaj je to.
Al pa razni stolpi z nevem kolk moči. Pol daš pa zraven a-klase ojačevalc na lampe 50W pa dva jamo zvočnika se pa tut 1000 sonij-evij al pa jvc-jevih watov skrije.
Realna moč se zve samo ko zmeriš z osciloskopom do kolk gre res ojačevalc. Ker nalepke prenesejo marsikaj daleč od realnosti. Vsak ki se vsaj mal spozna na štrom pa zvočnike lahko to potrdi.
lisko je napisal/-a:andrej777 je napisal/-a:Aja pa da ne govorimo o tistih močeh ki pišejo na računalniških zvočnikih in sround sistemih. Jz sem mel prej 450W računalniške zvočnike v njih je bil pa ojačevalc 12W rms. Nevem kako sploh lahko take neumnosti pišejo na zvočnike. To bi mogla inšpekcija prepovedat ker to je čisto zavajanje kupcev.
In pol tut mojih 2400W ne zgleda tako hudo močnih če jih postaviš skupaj z conradovim sistemom 5.1 z močjo 1200W.![]()
![]()
Seveda dokler samo gledaš. Ko pa pržgeš pa vidš kaj je to.
Al pa razni stolpi z nevem kolk moči. Pol daš pa zraven a-klase ojačevalc na lampe 50W pa dva jamo zvočnika se pa tut 1000 sonij-evij al pa jvc-jevih watov skrije.
Realna moč se zve samo ko zmeriš z osciloskopom do kolk gre res ojačevalc. Ker nalepke prenesejo marsikaj daleč od realnosti. Vsak ki se vsaj mal spozna na štrom pa zvočnike lahko to potrdi.
Se strinjam s tem.... on moj prejšni sistem je bil realn
Heh sem pa jaz tud odprl že enih par rač. ojačevalcev.... pa so not čipi TDA2005. TBA 810..... ki vsi vemo u kakih zmožnostih so (tisti ki vemo) za nepoznavalce ma naj povem da to pomen pičlih 4-10 RMS-a![]()
In je prekleto res da je zavanje kupca ko na nalepki piše da je 200W RMS.
Si sploh zna kdo predstvljat kok je 200W RMS-a u sobi 3x3 metre? ne samo da ti z omare vse pomeče še štekerje ti vun s stene zmontira...
Če kdo ne verjame..... probajmo kot je andrej reku.... priklopimo en ojačevalc na lampe ene 2x40W sinusa.... pa ene ornk zvočnike poleg..... ma razjebe ti sobo.
ZDej bote rekli da: "jah če pa ornk špila". Jah sej uni grobi lcd ekran se tud daleč vidi pa je ful velik pa vse..... sam kaka je pa kakovost slike?
Res da človek ne sliši kaka je kakovost zvoka.... ampak če se zvok izbolša se izbolša udobje... bla bla vpliva na podzavest itd.
Za primer naj povem eno raziskavo ki jo je nardila coca-cola.
Človek zazanava 24 slikic na sekundo oz. tok jih vidi. Uresnici pa jih možgani sprejmejo 25 ampak 25ta ostane skrita zavestnemu opazovanjo.
In tale raziskava je bila da so u 25to slikco dali napis: PIJTE COCA-COLO.
In lej ga zlomka prodaje coca-cole u kino se je poveča za 80%.
To je mal off topic ampak ist lahk primerjamo z zvokom.
Sej eni 10W zvočniki tud lahk žgejo ko pr norcih.... sam jih močno prekrmilimo s tem pa zgubimo na zvočni sliki in zvočna, zvok pa ( podobno kot oni primer prej z napisom) vpliva na počutje. Se pravi zakaj bi terali 10W vuferček na pune če lahk teramo 200W vuferček čist na minimumu pa s tem ohranimo čisto lepo zvočno sliko.
Kaka je pa razlika med kakimi bolj ornk zvočniki (okol 200W sinusa) ki so u vičjem cenovnem rangu pa med studijskimi zvočniki ki so "komaj" 100W pa tudi vem....
Verjeli ali ne.... ob 200W vuferčko me je premikalo...... ob studijskem komej 100 watnem so se mi ježile dlake pokoncu....
tok o razlikah ki se jih večina ne zaveda.
Basist je napisal/-a:tonix je napisal/-a:moje ozvočenje:
radiostolp Sony RXD7
Alright! Sva že 2! Huda zadeva, ki ni v 6-ih letih mela nobenih težavc...
Na računalo mam pa prkloplen neki Tevion 5.1 sistem pa na rezervi Teac PowerMax 100 kričače...
dejan84 je napisal/-a:Basist je napisal/-a:tonix je napisal/-a:moje ozvočenje:
radiostolp Sony RXD7
Alright! Sva že 2! Huda zadeva, ki ni v 6-ih letih mela nobenih težavc...
Na računalo mam pa prkloplen neki Tevion 5.1 sistem pa na rezervi Teac PowerMax 100 kričače...
Jst mam pa RXD9-ko :P
Hehe, bolši sm k vidva:P
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov