Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe avg 27, 2004 9:12 am

Norden je napisal/-a:Torej, nimaš pojma o dviganju uteži, pa bi si kar nabavil drog in uteži in začel deadlifte delat?
Močno odsvetujem, razen, če se ti zdi kul imeti na avtu invalidsko nalepko.

ne vem kaj si s tem želel povedatii?

no tehnika je res pomembna da se preprečijopoškodbe.

čče je tehnika ok so te veaj enako "nevarne" kot ostale
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Pe avg 27, 2004 9:40 am

Ja ta deadlift je dokaj nevarn, če ne delaš 100% pravilno,...jst hodim u fitnes že več kot leto pa ga sploh ne delam ker se bojim da si sfukam hrbet,...že tako me kdaj prime v hrbtu,..en folk pa gledam kr pride v fitnes niti se ne ogreje pa kr na deadlift in neke astronomske uteži,..pol jih pa sliši čez par let da kaj jih boli hrbet,..mislim ej!..

Fitnes je lahko tudi zelo nevarn šport če ne delaš z glavo,...

LP,aleš
The MAN

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Pe avg 27, 2004 9:47 am

Tako je 8)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe avg 27, 2004 10:08 am

salesky je napisal/-a:Ja ta deadlift je dokaj nevarn, če ne delaš 100% pravilno,...jst hodim u fitnes že več kot leto pa ga sploh ne delam ker se bojim da si sfukam hrbet,...že tako me kdaj prime v hrbtu,..en folk pa gledam kr pride v fitnes niti se ne ogreje pa kr na deadlift in neke astronomske uteži,..pol jih pa sliši čez par let da kaj jih boli hrbet,..mislim ej!..

Fitnes je lahko tudi zelo nevarn šport če ne delaš z glavo,...

LP,aleš

še en ki se boji :)

kaj bi te mi morali rečt ko se ukvarjamo z powerliftingom?
počepe tudi ne delaš ne z prosto štango in koluti?

P.S.: zagreješ se tudi z nekaj serijami lahke teže ni nujno da se nakolesu ipd zagreješ!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe avg 27, 2004 10:14 am

če si začetnik ti deadlift toplo odsvetujem...je ena od najbolj zaj****** vaj in ena od tistih, kjer nepravilna izvedba lahko pusti težke posledice...jaz imam s kvihti že kar precej kilometrine, a deadlift izvajam šele kakšna dva meseca...zadnič sem ga delal v sredo, naslednji dan pa sem šel laufat na tekoči trak in po ene 15 minutah me je v spodnjem delu hrbta začelo švasati k pr norcih...sicer pa ti svetujem, da namesto nakupa uteži raje investiraš par jurjev za mesečno karto v fitnessu, kjer delaš lepo tko kot se zagre, pa še, če ti po enmu mescu vse dol pade, boš lažje požrl tistih 5 ceglov za karto kot pa 30 in več jurjev, kar bi zmetal za osnovno opremo (štanga, uteži, ročke, klop in stojalo)...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Pe avg 27, 2004 10:23 am

MGsax je napisal/-a:še en ki se boji :)

kaj bi te mi morali rečt ko se ukvarjamo z powerliftingom?
počepe tudi ne delaš ne z prosto štango in koluti?

P.S.: zagreješ se tudi z nekaj serijami lahke teže ni nujno da se nakolesu ipd zagreješ!

Še en ki se boji ja :D Vš,..mene če že spim slabo me prime v križu da sm par dni slab,..tako niti nočem forsirat tistega dela,...

Ja glede segrevanja vem da je tako,..sej jst zmeraj najprej 5min na kolesu, pole pa grem na male uteži in nardim par vaj,...

LP
The MAN

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe avg 27, 2004 2:21 pm

Loopz je napisal/-a:če si začetnik ti deadlift toplo odsvetujem...je ena od najbolj zaj****** vaj in ena od tistih, kjer nepravilna izvedba lahko pusti težke posledice...jaz imam s kvihti že kar precej kilometrine, a deadlift izvajam šele kakšna dva meseca...zadnič sem ga delal v sredo, naslednji dan pa sem šel laufat na tekoči trak in po ene 15 minutah me je v spodnjem delu hrbta začelo švasati k pr norcih...sicer pa ti svetujem, da namesto nakupa uteži raje investiraš par jurjev za mesečno karto v fitnessu, kjer delaš lepo tko kot se zagre, pa še, če ti po enmu mescu vse dol pade, boš lažje požrl tistih 5 ceglov za karto kot pa 30 in več jurjev, kar bi zmetal za osnovno opremo (štanga, uteži, ročke, klop in stojalo)...

ne vem kaj delate da vas vse boli ni mi jasno. pol bi mogo ž ebit na vozičku! kolega pa tudi ko dela 275kg mrtvega!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 27, 2004 2:41 pm

A lahko en definira deadlift, za nas kmete, k cegle nosmo raj, pa sklece pumpamo, pa hlode nosmo po hosti pa se razmetavamo z medvedi v hosti za sparing :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe avg 27, 2004 3:34 pm

MGsax je napisal/-a:ne vem kaj delate da vas vse boli ni mi jasno. pol bi mogo ž ebit na vozičku! kolega pa tudi ko dela 275kg mrtvega!

hihi poznam take ja...pa 130 na benču, v garderobi si pa ne more sam majce slečt :lol: :lol: ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe avg 27, 2004 3:36 pm

Slide je napisal/-a:A lahko en definira deadlift, za nas kmete, k cegle nosmo raj, pa sklece pumpamo, pa hlode nosmo po hosti pa se razmetavamo z medvedi v hosti za sparing :wink:

LP

slika pove več kot 1000 besed :wink: ...

Slika
GTI
ITR
E30

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Pe avg 27, 2004 3:53 pm

MGsax je napisal/-a: ne vem kaj delate da vas vse boli ni mi jasno. pol bi mogo ž ebit na vozičku! kolega pa tudi ko dela 275kg mrtvega!

Folk, ki je svoj čas dvigoval orenk teže, ima danes praviloma kar precejšnje bolečine v sklepih.
Deadlift je, kot so že povedali, precej nevarna vaja, ki zahteva zares perfektno tehniko. Dovolj je, da te 1x rukne v križu, pa si primeren za zavod za rehabilitacijo invalidov.
Danes lahko delaš 300 kil deadlifta, vprašanje pa je, kakšne posledice boš trpel recimo čez 20, 30 let.
Če nisi profesionalen tekmovalec v powerliftingu ali bodybuildingu ali pa si to želiš postati, NE PRETIRAVAJ!
Pa še to- bolje dvigniti 20 kil pravilno kot 220 nepravilno. Vsak fitnes ima vsaj enega frajerčka, ki namesto da bi izoliral posamezno mišico (ok, zdaj ne govorim za deadlift, ki je vaja, ki stimulira več mišičnih skupin), povsem nepravilno dviguje 3x preveliko težo in recimo s celim telesom na scottovem benchu vleče 40 kil in pri tem komaj malo pokrči komolce ter misli, kakšen frajer je, namesto, da bi si naložil recimo 15 kil in dvigoval zgolj z bicepsom.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe avg 27, 2004 8:12 pm

1. slika ni pravilna to je za biceps femuris!!
2. kolega je star 40 let pa ni problemov.
3. preveč ste mehkužni in se samo izgovarjate
4. kolega in jaz sva naturale (brez AS) on je tudi v antidoping zvez. mene pa lahko peljete kdaj hočete n ateste če jih plačate - toliko da si majic ne more slečti. če si teg anebi mogo kako bi prišel v dres za počepe? mislim samo nakladanje ki škodi tako BB kot PL!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe avg 27, 2004 9:51 pm

1. slika je iz googlovega iskalnika pod "deadlift"...ampak če ti tko praviš bo že držal... :)
2 -4. če je vse tko kot praviš, pol dobr zate&kolega...takih pa je žal zelo malo...jaz poznam kr neki dost težkih bilderjev, ki so mi med klepetom obelodanil vse svoje zdravstvene težave in kolkr sm jih poslušal sem dobil vtis, da so bli okrog dohtarjev več kot moja stara mama...res pa je, da je precejšen delež tega povezan tudi z uživanji raznih preparatov, ostalo pa z nepravilnim načinom vadbe in pretiravanjem z le-to...no hoteli smo povedati to, da je deadlift skrajno nevarna vaja, če je ne izvajaš pravilno in s primerno obtežitvijo in da pač ni primerna za vse, to je pač za prave dedce kakršna sta vidva s kolegom, mi mehkužci bomo pa raje še naprej gonil sobno kolo :lol: ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
cury
Nov uporabnik

Napisal/-a cury So avg 28, 2004 11:51 am

Pri deadliftu je treba res najprej tehniko osvojit pol pa počas stopnjevat na kilaži, drgač je pa tud počep kr dost nevarna vaja sploh za kolena, tko da je treba kr ornk merkat kako se vajo izvede. Začnite z majhnimi težami pa je pol pa po želji stopnujete. 8)
Kdor drugemu jamo koplje, tudi slepa kura zrno najde!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax So avg 28, 2004 2:49 pm

@Loopz:

nima trenutno slike ki bi ti pokazal kaj je tekmovalni mrtvi dvig. tisti j eza biceps femuris kot rečeno. t ao katerem s epogovarjamo (tudi na tekmah) se pokrči kolena in se spusti nižje,..)

res je 95% fantov n aAS in zato so tukaj tudi poškodbe ker se kite in vezi ne morejo privaditi na nenadno povečano mč mišic. kot drugo če ni tehnike so tudi poškodbe. samo vsi preveč jamrajo od poškodb in iščejo same izgovore!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky So avg 28, 2004 3:10 pm

Ma kake izgovore? :D
Jst sm povedu da jst raje ne delam tega, ker mam že drugače težave z križem,..tko da niti se ne sekiram zaradi te vaje,.. :wink: Raje preventiva kot pa kurativa. :D

LP :P
The MAN

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax So avg 28, 2004 3:46 pm

vsak more vedeti kaj je zanj dobro, se mi p azdi brezveze da govorite kako je kaj nevarno. preberite si članke ki jih j evidmar napisal o teh dvigih in boste videli da sploh niso nevarni in bo odgovoril točno na vaše bojazni v samem članku, tudi glede počepov,..

našel prikaz mrtvega dviga: je več načinov izvedbe le teg agled epozicije nog in kako se spusti. (tisto prej ni bil "pravi mrtvi dvig" ampak vaja za biceps femuris)

Slika
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky So avg 28, 2004 3:50 pm

No sej tega mrtvaka imam jst v mislih :wink:

Jst verjamem v vse to kar poveš MGsax ampak jst raje ne delam tega,..razumi me pač :wink:
The MAN

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne avg 29, 2004 10:30 pm

Ej Stratus...kaj pa kej trim? Bo treba tud mal al kua ne? :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov