Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 1:32 pm

krentip je napisal/-a:Prej sem pa pozabil poudarit to kar je nekdo že omenil: ko kupuješ pc glej da imaš čima manj stvari (grafična, zvočna) integriranih na MB, zato da jih boš (ko/če bo potreba) posodobil.

saj posodobiš lohk zmeraj!!
tud če maš na osnovni grafiko in pol dokupiš posebaj, ko jo daš v slot le ta prevlada tista na mb pa postane odveč!!
zato pa pravim MB ali osnovna plošča je GLAVNA za nadalnjo gradnjo oz nadgradnjo!

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Po avg 30, 2004 1:41 pm

Gricko je napisal/-a:
krentip je napisal/-a:Prej sem pa pozabil poudarit to kar je nekdo že omenil: ko kupuješ pc glej da imaš čima manj stvari (grafična, zvočna) integriranih na MB, zato da jih boš (ko/če bo potreba) posodobil.

saj posodobiš lohk zmeraj!!
tud če maš na osnovni grafiko in pol dokupiš posebaj, ko jo daš v slot le ta prevlada tista na mb pa postane odveč!!
zato pa pravim MB ali osnovna plošča je GLAVNA za nadalnjo gradnjo oz nadgradnjo!

Seveda da jo lahko, vendar je čisti nesmisel imeti npr. 2 grafični naenkrat v PCju in tud če že zdej gleda na dokaj ekonomičen nakup PCja se mu bolj splača kupit MB, ki nima integrirane gr. kartice, saj bo le-to lahko kasneje tudi prodal (za jurčka al pa dva, vendar se tud to pozna)

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit Po avg 30, 2004 1:56 pm

jst sm kupu komp v big bangu za 200k pa je mel radeon 9600 not :twisted: , je zdej str že vč ko pol leta, pa vse kul radi :D
osebno največ dam na grafično, ki mam komp itak sam za igrce :wink: :P
drgač pa ne odobravam takih, ki si kupjo alienvare( :bow ) za 600k, pol pa sam mejl nucajo, čez 3 leta pa kupjo nov komp :/:o:/
drgač pa za 70k težko dobiš bolš komp :wink:
sam se strinjam z drugimi, da daš raje malo vč :wink: če maš keš
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po avg 30, 2004 2:09 pm

več stvari ima MB integreranih gor slabš je,

zakaj?

zato: :lol:

ker se vedno ampak skoraj vedno pojavijo kake komplikacije ko hočeš dat kej bolšga not,recimo grafično( se krega z večino takih MB ki jo imajo integrirano)

OK sej za zvočno ni glih panike,lahko imaš pa tud probleme s tem

in verjemi ko problemi so , se pol tepeš po glavi, ker je težko pol stvari postavit tako kot je treba

komp se najbl splača sestavit sam :wink:

veš kaj hočeš imet not , poiščeš najbolj ugodno ponudbo posameznih komponent,

recimo na zgornji reklami majo kar nekaj ugodnih stvari

prvo se pa vpraši zakaj računalnik potrebuješ( za igre pa to ti un v šparu ne bo dobr,razen za kak tetris :lol: ,če pa ne boš igral in ga boš rabu za pisarniško delo al kaj ne glih zahtevnega bo pa tud un dobr,

sam opozorilo v te kompe dajejo najslabše stvari not :wink:
Slika

Uporabniški avatar
thomas1
Nov uporabnik

Napisal/-a thomas1 Po avg 30, 2004 3:08 pm

Glej poglej malo www.comtron.si imajo kar veliko ponudbo in ugodne plačilne pogoje.Drugače pa odločitev je tvoja.

Uporabniški avatar
COOL MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a COOL MAN Po avg 30, 2004 3:14 pm

ZA 120 ČUKOV DOBIŠ ŠKATLO ZAČNEŠ PA SI Z NJO NIČ

TO JE KLUMP

ČE ČEŠ DOBREGA JE OD 200 ČUKOV DO 500 ČUKOV
PAZI PRI NAKUPU KUPI SI REJŠI KOMPONENTE IN SI GA DAJ OD PROFIJA SESTAVI

ADIJO

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po avg 30, 2004 3:14 pm

thomas1 je napisal/-a:Glej poglej malo www.comtron.si imajo kar veliko ponudbo in ugodne plačilne pogoje.Drugače pa odločitev je tvoja.

comtron :ne , majo bedno robo,zato ugodna ponudba :P

ena baoljših trgovin je j@e v LJ, zdej majo tud v CE in NM če se ne motim,

majo priznane znamke strojne opreme, in so prodajalci bolj usposobljeni kot v comtronu :wink: ( preverjeno)
Slika

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Po avg 30, 2004 3:19 pm

JAe je res najbolsa stecuna, jst msm z njimi tut dbre izkusne. Pa prej v 1mu postu si omenu da rabs za ksno igrco in photoshop...to pomeni da mors emt dobro graficno kartico, kar jo pa ta comp iz spara nima...tko da res....sestavi si racunalnik po svojih merilih (kaj hocs met not, kok rama, ker proc,...) pol pa pejt do raznih podjetij k se s tem ukvarjajo pa prasi za predracun tega kok bi rpslo pa izber najbol ugodnega;)

P.S.: Velik srece pri iskanju ;)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 3:33 pm

COOL MAN je napisal/-a:ZA 120 ČUKOV DOBIŠ ŠKATLO ZAČNEŠ PA SI Z NJO NIČ

TO JE KLUMP

ADIJO

ok ti pa HUDO PRETIRAVAŠ!!
za 170 , 180 KSIT dobiš že zelo spodoben računalnik!!! res je da nima najnovejšega proc. pa kake full hude plate pa zeloo......hudo pretiravanje!!!
če znaš mal pogledat okol in poiskati dobre cene in ne kupuješ najnovejših komponent ( ki so itak v enmu meseci že mim) maš 180ksit dost!!!
500ksit??? kva si pa ti kupuješ?? vesolsko opremo?? al pa kak hud laptop??
za moje pojme je vse nad 200ksit ali pa malo čes potrata denarja.

za 120 ksit pa dobiš soliden rač, ki pa je dost bolš od tistga v šparu!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po avg 30, 2004 3:41 pm

Gricko je napisal/-a:
COOL MAN je napisal/-a:ZA 120 ČUKOV DOBIŠ ŠKATLO ZAČNEŠ PA SI Z NJO NIČ

TO JE KLUMP

ADIJO

ok ti pa HUDO PRETIRAVAŠ!!
za 170 , 180 KSIT dobiš že zelo spodoben računalnik!!! res je da nima najnovejšega proc. pa kake full hude plate pa zeloo......hudo pretiravanje!!!
če znaš mal pogledat okol in poiskati dobre cene in ne kupuješ najnovejših komponent ( ki so itak v enmu meseci že mim) maš 180ksit dost!!!
500ksit??? kva si pa ti kupuješ?? vesolsko opremo?? al pa kak hud laptop??
za moje pojme je vse nad 200ksit ali pa malo čes potrata denarja.

za 120 ksit pa dobiš soliden rač, ki pa je dost bolš od tistga v šparu!

osebno sem vedno kupoval tisto kaj je bilo takrat maximum in sem dal nazadnje pre d 2 leti 480.000 brez monitorja in ostalega samo za kišto, miš, tipkovnico.

pa imam š esedaj mir mi vse igre špilajo,....
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
COOL MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a COOL MAN Po avg 30, 2004 3:45 pm

PRAV MAŠ ČE ČEŠ KE MORAŠ KUPTI POŠTENO
ENI PA ŠPARAJO NA NAPAČNIH STVAREH 8)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 3:49 pm

če mene vprašaš se ne splača!
kupiš 1ali 2 meseca staro robo pa je veliko ceneje! (najnovejše je tudi hudo najdražje)
ko stvar pride na tržišče je zelo draga pa ponavadi tudi ni nevem kako dobro stestirana.zato se pomoje splača mal počakat pa pol kupt :wink:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 3:52 pm

MGsax dej prosm mal naštej svoje komponente ali pa sam oceni kolk je tvoj comp še vreden?? samo informativno me zanima

Uporabniški avatar
COOL MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a COOL MAN Po avg 30, 2004 3:59 pm

NAJBOLJŠE JE KO JE RAČ STAR 1-2 LETI GA ZAMENJATI

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Po avg 30, 2004 4:12 pm

Gricko je napisal/-a:če mene vprašaš se ne splača!
kupiš 1ali 2 meseca staro robo pa je veliko ceneje! (najnovejše je tudi hudo najdražje)
ko stvar pride na tržišče je zelo draga pa ponavadi tudi ni nevem kako dobro stestirana.zato se pomoje splača mal počakat pa pol kupt :wink:

koliko je vreden me niti ne zanima, ker mam vedno računalnik dokler ne zastari ali pa crkne!

kupil sem ga pa v tistih časih ko je bil AMD athlon 2200+ največ kaj se je dalo dobiti od AMD. npr. me je že samo ohišje stalo 30kilo.
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
COOL MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a COOL MAN Po avg 30, 2004 4:14 pm

EJ TE PA RES NIMAŠ DOBRIGA RAČUNALNIKA :roll:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Po avg 30, 2004 4:16 pm

COOL MAN je napisal/-a:EJ TE PA RES NIMAŠ DOBRIGA RAČUNALNIKA :roll:

ne more se moja 2 leti stara mašina primerjati sedaj z novimi. ampak takrat je to bil maxximum, sem moral š ena grafično karto čakat ki me je takrat stala cca 150 kilo, toliko ko eni sedaj dajo za celi računalnik. seveda je drago in se tudi n eizplača vzeti vedno maximum kaj se takrat da dobiti. samo jaz uživam ko nabavim naj ka rje možno tisti čas :)
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po avg 30, 2004 4:30 pm

Moj foter si je je kupu kompjuter po komponentah, pa mu je MB od pentiuma crknu, mislm, da tapru dan. :roll: Shit happens. Sam sej stvar ma garancijo in so zamenal in zdej dela normaln že skor dve leti.
Kva hočm povedat, tut PC, sestavljen po komponentah, lahko crkne. Ampak v splošnem pa stvar dela tko, k je treba.

Sestrična ma pa PC plus računalnik. Če pogledamo število dni, k ga ma doma al pa na servisu, sta cifri zlo, zlo podobni. Tut ostali, k jih poznam, da majo PC plus, zlo jamrajo nad kvaliteto.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po avg 30, 2004 4:33 pm

MGsax je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:če mene vprašaš se ne splača!

koliko je vreden me niti ne zanima, ker mam vedno računalnik dokler ne zastari ali pa crkne!

kupil sem ga pa v tistih časih ko je bil AMD athlon 2200+ največ kaj se je dalo dobiti od AMD. npr. me je že samo ohišje stalo 30kilo.

no jst sem pa en let nazaj kupu pc isto 2200 athlon grafika je zadovoljiva fx5200 :oops: ... pa me je pršl 160ksit nho zdej pa pride tak prebližn 110-120ksit pa je še zmer zadovoljiv!ni nevem kaj sam več pa tud nerabmpa še kaki 2 leti nebom.

zato sem rekel:pc za ene 120ksit je zadovoljivo
pc za 180ksit je že kr uredu ni pa špica
pc za 70 ksit v večini (so izjeme) zastareloin ni vredno nakupa.ker če model prav sam za šopat, pa kake filme gledat pa seminarske pisat je tud njegov tastar verjetn dobr :wink:

Uporabniški avatar
COOL MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a COOL MAN Po avg 30, 2004 4:35 pm

BOLŠE JE DATI MALO VEČ PA RAČUNALNIK KUPIŠ PO KOMPONENTAH PA MAŠ MIR ZA 2 ALI VEČ LET

MOJ FOTER SI JE KUPO RAČUNALNIK PRI PCE PA JE GA ŽE MOGO VOZIT NA SERVIS PO ENEM MESCU :twisted:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov