nebivedu je napisal/-a:Jst bi sicer drugač naredu - sam pol se tip s svojim avtom nebi mogu vozit. Avto bi mu na klocne postavu, pa dokler mi ne da ključa, da lahko pridem do svojga bicikla, mu nebi dal felten pa gum nazaj. Tut če pride policija - ne dam, dokler ne dobim svojega kolesa nazaj. Več kot kazen ti ne morejo napisat, samo če jo tebi, jo morajo tut hišniku, ker ti je tudi odtujil lastnino.
Nebivedu, zdej si me pa razočaral... Sem že pričakoval vlečnakljukasrečahišnikovavtopo nesrečiješenjegovaglavavmes variante, ti bi pa sam kolesa dol snel... Si se umiril zadnje čase???
Ne sej to je hec, da me ne boš resno jemal...
Zate, ki pa do bicikla ne moreš: Če ne prideš do njega tako, da ko čistilka vrata odklene, preprosto odpelješ bicikl, lepo opvej hišniku, da smatraš, da ti je ukradel bicikl in da boš klical policijo, če ti ga ne odklene TAKOJ! Če bi ga pa rad mel tam, moraš pa na žalost po moje dobit soglasja od vseh lastnikov, ker ste vsi solastniki na skupnih delih stavbe, kar naj bi ta sobca bila...
še iz SPZ-ja
iz oddelka o etažni lastnini:
Upravljanje skupnih delov nepremičnine
117. člen
1) Za upravljanje skupnih delov se smiselno uporabljajo določila tega zakona, ki urejajo solastnino, razen če pogodba o medsebojnih razmerjih določa drugače.
(2) Če etažni lastniki ne dosežejo soglasja glede posla, ki presega redno upravljanje, lahko etažni lastniki, ki imajo več kot polovico solastniških deležev na skupnih delih, predlagajo, da o poslu odloči sodišče v nepravdnem postopku. Sodišče pri odločanju upošteva zlasti vrsto posla ter porazdelitev bremen in posledic za etažne lastnike, ki so poslu nasprotovali.
(3) Določilo prejšnjega odstavka se uporablja tudi za spremembo pogodbe o medsebojnih razmerjih v delu, ki se nanaša na redno upravljanje s skupnimi deli.
No, in določila o solastnini, na katere se sklicuje poboldan odstavek
Upravljanje s stvarjo
67. člen
(1) Solastniki imajo pravico skupno upravljati stvar v solastnini.
(2) Za posle v zvezi z rednim upravljanjem stvari je potrebno soglasje solastnikov, katerih idealni deleži sestavljajo več kot polovico njene vrednosti.
(3) Za posle rednega upravljanja se štejejo posli, ki so potrebni za obratovanje in vzdrževanje stvari za doseganje njenega namena.
(4) Če se v primerih iz drugega odstavka tega člena solastniki ne morejo sporazumeti, posel pa je nujen za redno vzdrževanje stvari, odloči o tem na predlog solastnika sodišče v nepravdnem postopku.
(5) Za posle, ki presegajo okvire rednega upravljanja, kot so zlasti razpolaganje s celotno stvarjo, določitev načina rabe in določitev upravitelja stvari, je potrebno soglasje vseh solastnikov.
(6) Če kdo od solastnikov dalj časa ni dosegljiv, lahko ostali solastniki predlagajo, da se mu določi skrbnik za poseben primer.
(7) Sklepi, ki jih sprejmejo solastniki v okviru upravljanja s stvarjo, učinkujejo tudi v korist in v breme pravnih naslednikov posameznega solastnika.y
To je to
LP mrcina[/b]
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press