Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Po okt 18, 2004 10:25 pm

Dej stari, povej kje stanujes... Cist tko, za informacijo.

Mater, ti mas pa sreco. Na takega idiota ne naletis pogosto (ce tvoja zgodba drzi in nam nisi cesa zamolcal). Po pravni poti bos tezko kaj dosegel, ce ne drugega se bo vleklo ko hudic in na konc nebo nc iz tega. Pravna drzava my ass (na zalost prevec pogosto), to ti povem. Z "bikovskimi" varjantami se pa tud ne da vsega zrihtat, razen ce te boli za vse. Premlatt modela k vola je tamau problem... Ampak, kva pa pol?

Ampak je pa se ena (pomoje kr kul varjanta). Pozanimu bi se, kdaj snezilka pride pucat in se "cist mimgrede" sprehodu v tistem casu mimo.
Medtem poskilis, ce je una sobca odklenena in se meni nic tebi nic odpeljes. Itak te boli salama, sej je tvoj bicikl. A ni tko?
Ha, pol ga loh pa skrijes u stanovanje in vprasas cez par dni hiskota, kako kej s kolesom.
Al ji pa enostavno poves, za kaj gre (ceprav zna bit zadeva mal bol komplicirana v tem primeru).

Drugih varjant ni oz. jih ne bom omenju, upostevajoc tvoje vprasanje. Pika.

Pa veliko srece in LP!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Po okt 18, 2004 10:36 pm

najbol simpl nacin je da prevrtas kljucavnico, spravis kolo vn in ga pospravis nekam drugam, ker kot si rekel da rabis 2/3 glasov je napaca, ampak jih mors imet 100%, to se prav se morjo vsi strinjat. vidm da mate podobnega cloveka kukr mi, pa isto je hisnik, sam fora je da se z njemu da pogovort ampak dela pa vse kontra kot smo se zmenil in sicer pr ns je problem ker midva z tem sosedom mavo skupno parkirisce in je siroko vec kot dovolj da dva normalna avtomobila normalno parkirata ampak on parkira tko da morm jest ze mal v grmole notr jet (mamo spet tko krasno sosedo ki strize grmole enkrat na let, ce? :roll: ) ker on pusti avto kukr se mu zljub (sploh k je mal pod gasom) in sm zej tud jest zacel mal tko prbito parkirat, tko da se more on mal merkat kako parkira, sam ce je clovk trot je pa trot in mu se ni padel na glavo da bi on tud zacel normalno parkirat, tko da s takim ljudmi imet opravka, najbol jih je malo po malo podjebavat nazaj, pa ignorirat, pust kretene nej zvijo v svojem svetu
Slika Slika

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Po okt 18, 2004 10:44 pm

Probi se obrnt še na upravitelja bloka.

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Po okt 18, 2004 10:47 pm

krentip je napisal/-a:Probi se obrnt še na upravitelja bloka.

eh gunim se j**e, sam da dnar pokasirajo

vsaj pr ns je tko
Slika Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 19, 2004 7:32 am

Evo moja varianta.
Pejt do njega in mu reči, da hočeš svoje kolo in da naj ti odklene. Če ne bo hotel, ga prijavi za odtujitev privatne lastnine. Lepo greš na policijo in prijaviš krajo - če ti ne odklene vrat, to pomeni, da ti je ukradel kolo. Potem pošlji pismo preko kakega odvetnika njemu priporočeno, da mora v 24 urah od prejema tega pisma poiskat tebe in ti predati tvojo imovino, drugače boš zahteval za vsak dan ko nisi mogel dobiti kolesa 10.000 tolarjev.

Lahko pa na drug način vse poštimaš. Nekoga najami, da bo kolo ukradel, pa toži hišnika in čistilko, ker tam ni več kolesa. Čistilka se bo zvlekla, ker bo povedala, kdaj je še bil, on pa ne bo mogu dokazat, da ga ni on ukradel. Toži ga za kolo, in za čustveno navezanost na kolo in za izpad dohodka, ker s kolesom razvažaš stvari za svoj klub in nisi mogel dostaviti vsega. Toži ga za 5 milionov, pa nej se zajebava.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To okt 19, 2004 8:02 am

Nebivedu: Ja sej to kar si napisal je kul sam predolg bi trajal, pa noben sodnik ti ne bi dal 5 mio za čustveno navezanost na bicikel.

V takem primeru bi se vsi tožarl. Sej odškodnino oni pol itak sami določjo.

Pomoje je najbolša verzija vlomt v kolesarnco pa vzet bicikel ven oz. če nočeš imet problemov it po bicikel ko bo snažilka notri. Tako ne poškoduješ tuje lastnine.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 19, 2004 8:43 am

Jst bi sicer drugač naredu - sam pol se tip s svojim avtom nebi mogu vozit. Avto bi mu na klocne postavu, pa dokler mi ne da ključa, da lahko pridem do svojga bicikla, mu nebi dal felten pa gum nazaj. Tut če pride policija - ne dam, dokler ne dobim svojega kolesa nazaj. Več kot kazen ti ne morejo napisat, samo če jo tebi, jo morajo tut hišniku, ker ti je tudi odtujil lastnino.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To okt 19, 2004 10:26 am

nebivedu je napisal/-a:Jst bi sicer drugač naredu - sam pol se tip s svojim avtom nebi mogu vozit. Avto bi mu na klocne postavu, pa dokler mi ne da ključa, da lahko pridem do svojga bicikla, mu nebi dal felten pa gum nazaj. Tut če pride policija - ne dam, dokler ne dobim svojega kolesa nazaj. Več kot kazen ti ne morejo napisat, samo če jo tebi, jo morajo tut hišniku, ker ti je tudi odtujil lastnino.

LoL :lol: :lol: prou una fora iz juge :) bratski ti meni ja tebi :P :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To okt 19, 2004 10:28 am

nebivedu je napisal/-a:Jst bi sicer drugač naredu - sam pol se tip s svojim avtom nebi mogu vozit. Avto bi mu na klocne postavu, pa dokler mi ne da ključa, da lahko pridem do svojga bicikla, mu nebi dal felten pa gum nazaj. Tut če pride policija - ne dam, dokler ne dobim svojega kolesa nazaj. Več kot kazen ti ne morejo napisat, samo če jo tebi, jo morajo tut hišniku, ker ti je tudi odtujil lastnino.

Nebivedu, zdej si me pa razočaral... Sem že pričakoval vlečnakljukasrečahišnikovavtopo nesrečiješenjegovaglavavmes variante, ti bi pa sam kolesa dol snel... Si se umiril zadnje čase??? :D :D

Ne sej to je hec, da me ne boš resno jemal...

Zate, ki pa do bicikla ne moreš: Če ne prideš do njega tako, da ko čistilka vrata odklene, preprosto odpelješ bicikl, lepo opvej hišniku, da smatraš, da ti je ukradel bicikl in da boš klical policijo, če ti ga ne odklene TAKOJ! Če bi ga pa rad mel tam, moraš pa na žalost po moje dobit soglasja od vseh lastnikov, ker ste vsi solastniki na skupnih delih stavbe, kar naj bi ta sobca bila...

še iz SPZ-ja
iz oddelka o etažni lastnini:
Upravljanje skupnih delov nepremičnine
117. člen

1) Za upravljanje skupnih delov se smiselno uporabljajo določila tega zakona, ki urejajo solastnino, razen če pogodba o medsebojnih razmerjih določa drugače.

(2) Če etažni lastniki ne dosežejo soglasja glede posla, ki presega redno upravljanje, lahko etažni lastniki, ki imajo več kot polovico solastniških deležev na skupnih delih, predlagajo, da o poslu odloči sodišče v nepravdnem postopku. Sodišče pri odločanju upošteva zlasti vrsto posla ter porazdelitev bremen in posledic za etažne lastnike, ki so poslu nasprotovali.

(3) Določilo prejšnjega odstavka se uporablja tudi za spremembo pogodbe o medsebojnih razmerjih v delu, ki se nanaša na redno upravljanje s skupnimi deli.

No, in določila o solastnini, na katere se sklicuje poboldan odstavek
Upravljanje s stvarjo
67. člen

(1) Solastniki imajo pravico skupno upravljati stvar v solastnini.

(2) Za posle v zvezi z rednim upravljanjem stvari je potrebno soglasje solastnikov, katerih idealni deleži sestavljajo več kot polovico njene vrednosti.

(3) Za posle rednega upravljanja se štejejo posli, ki so potrebni za obratovanje in vzdrževanje stvari za doseganje njenega namena.

(4) Če se v primerih iz drugega odstavka tega člena solastniki ne morejo sporazumeti, posel pa je nujen za redno vzdrževanje stvari, odloči o tem na predlog solastnika sodišče v nepravdnem postopku.

(5) Za posle, ki presegajo okvire rednega upravljanja, kot so zlasti razpolaganje s celotno stvarjo, določitev načina rabe in določitev upravitelja stvari, je potrebno soglasje vseh solastnikov.

(6) Če kdo od solastnikov dalj časa ni dosegljiv, lahko ostali solastniki predlagajo, da se mu določi skrbnik za poseben primer.

(7) Sklepi, ki jih sprejmejo solastniki v okviru upravljanja s stvarjo, učinkujejo tudi v korist in v breme pravnih naslednikov posameznega solastnika.y

To je to

LP mrcina[/b]
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To okt 19, 2004 11:05 am

Po mojem bu blo res najbolj, da s kolegom vdreta, on se odpelje na biciklu, ti greš pa domov. Čakaš da nekdo odkrije da je bilo vdrto. Ti vs paničen KAJ PA MOJ BICIKL ??
Bicikla ni, pred tem ti hišnik ni omogočil dostopa do njega. Ključe imata samo on in čistilka. In čakaš kaj se bo zgodil.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a VaLe To okt 19, 2004 11:20 am

Kaj pa če bi ti zamenjal klučavnico ? :lol:
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To okt 19, 2004 11:27 am

VaLe je napisal/-a:Kaj pa če bi ti zamenjal klučavnico ? :lol:

Nekoga najdi, da zlomi kljucavnico in ukrade kolo, potem pa poklicete policijo, da je ukradeno. Če res drugače ne gre. On odgovarja za stvari, ki so notri, tako da bo on kriv.
Potem bi mogli mogoče kolo plačati vsi stanovalci in bodo potem jezni na njega in bo letel iz kao službe hišnika.
Kako tele, sorry ej.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V To okt 19, 2004 12:26 pm

Veliko idej. Naj powem da se gre seveda za motorno kolo kiga nimam kam drugam spravit razen tja. Sem navedel v prvem odstavku to kot neko stvar oz kolo. Pogovirt smo se hoteli vceraj zvecer a ni bil pripravljen na to. Pravi da nimam pravice tam kaj iskat saj nisem lastnik stanovanja ampak je lastnik stanovanja moj oce. Pripeljalo je do tega da smo se skoraj stepli, pa sem rajo pomiril zivce da ne bi bilo kakih nepotrebnih kazni itd. Sosed pravi pojdi na policijo in me prijavi da sem ti zaplenil motor. Seveda sem bil na polciji kjer seveda recejo da ce mi odklene mi ga ni zaplenil ce pa mi noce odklenit pa je zaplenil. Ta nasa butasta drzava. Ukrepati tudi nocejo nic. Z ocetom sva bila na polciji in jih seveda opozorila naj ukrepajo oni ali pa bova sama. Policaj pa nama pravi naj kar ukrepava ampak bo slabse za nas ne za njega. Seveda pa mi po mojem mnenju tudi ne more sestavit pogodbe za najem te sobice ker niso bili lastniki stolpnice zato ampak je biu za to samo on.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To okt 19, 2004 12:37 pm

Pa kaj so toti policaji na vaši policijski postaji DEBILI al kaj? Kaj ne morej o ukrepat...itak da ti ne sme tako zaklenit motorja...
EJ...oprosti, ker ne iščeš takega nasveta, ampak MAHNI hudiča enkrat na gobec...
Drugače pa ideja o ukradenem motorju...ni slaba...drugače pa...obrni se še kam drugam...jz bi klical tudi na policijsko upravo v katero spada vaša policijska postaja...če ne bi blo nič, bi poklical pa na POP TV...brez heca :evil:
Aja...na gobec bi ga pa vseen :lol:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V To okt 19, 2004 12:45 pm

Slide da bi ga na gobec bi tozil on mene. Seveda sva ga z ocetom ze mislila pa smo vseeno raje pocakali malo s tem. Ce pa policija ne bo nic ukrenila pa ga seveda bom in naj bo kar hoce. Zadeva se vleče ze vec kot celo leto. bili smo prijatelji 20 let sosedski odnosi zelo dobri nakar se jaz pa on zapneva in mi naredi pizdarijo da motorja tam ne bo. OK. Pa da list da zberem tretjino podpisov kar jih seveda zberem da se strinjajo in potem je mir. ne govorimo on meni nic jaz njemu nic nakar se pa ta teden spet odloči za svoje varijante. Tip komplicira in je zabluziv do konca. Zadevo pa bo seveda treba izpeljat do konca.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To okt 19, 2004 12:47 pm

EJ!!!!!!!!! Eureka!!! :lol:
Pokliči direkt na 113!!!!!
Magar reči, da ti ga je ukradu in da se ti sanja kje ga ma... :wink:
Potem bodo morali odposlati patruljo in ko bo prišla tja, mu bodo policaji rekli da naj odklene...me zanima če bo pol še vedno tako pameten, ko bo policija prisotna
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To okt 19, 2004 12:47 pm

Ja pišuka, če ti ga noče odklent, ti ga je ukradel!!! In pika!!! In policaj mora ukrepat!!
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To okt 19, 2004 1:00 pm

OK tista fora da se bo kolega odpeljal ne bo laufala, ker ga bodo na koncu obtožili zavarovalniške goljufije.

Če ti je on zaklenil motor v sobco, pomeni da ga ti ne moreš uporabljat. Torej ti je onemogočil prevoz z njim. Policaji ne morejo nič. Torej če ti njemu narediš isto, tudi tebi ne morejo nič. Zaparkiraj mu avto. Ničesar se ne dotikaj, ker je to lahko kraja ali pa poškodba tuje lastnine.

Sam če bi bil jest na tvojem mestu, bi sklical hišni svet potem pa vsem lepo povedal, da če hišnik ne bo odklenil tistga pajzla, boš vlomil notri in si bodo stanovalci lahko razdelil račun za povzročeno škodo.

Seveda pa lahko hišniku poveš da če v 5 minutah ne odklene sobce, smatraš da je motor njegov. Lahko plača v gotovini takoj, al mu boš pa tolko časa rubil (beri:kradel) stvari z avta, kleti, stanovanja,.... kaj jest vem kje še da boš prinesel not vrednost motorja.

No prvo kot prvo, bi pa zaružil na policji. Zakaj pa pol plačuješ davke če ne za to da varujejo tvoje pravice???
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Honda_fan
Nov uporabnik

Napisal/-a Honda_fan To okt 19, 2004 1:07 pm

Jaz bi se z ocetom sel pogovorit k njemu in ga posnel pa potem to policiji predvajal kot dokaz.
Zadnjič spremenil Honda_fan, dne To okt 19, 2004 1:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
tuning is not a crime, but it is a way of life

Uporabniški avatar
Toni-saxo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Toni-saxo To okt 19, 2004 1:07 pm

dej zrusi ta vrata, pol mu jih pa dej da si jih popravi saj je KAO hisnik :P
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov