Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To nov 02, 2004 10:58 am

stvar rešiš tako, da greš do nekoga ki ma adsl
ko si prikloplen na internet z dial upom, lahko BREZ DA DELAŠ KARKOL dobiš viruse....

torej: odstrani viruse, če ne format računalnika
naloži win2000
nalož en personal firewall
pejt k nekomu k ma adsl in nalož internet explorer 6.0
nalož antivirus in ga updajti

viruse si dubu med tem ko si dol vleku ie 6.0 in updajt nortona

norton ni nč kriu
podpis

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby To nov 02, 2004 1:20 pm

Tud Panda je v redu, mal razmisl o Firefox ;)
lp Roby

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To nov 02, 2004 1:25 pm

firefox ne pomaga...
ker morš met za nortona internet explorer 6, da se falus sploh inštalirat
firefox pride šele pol u pošteu
podpis

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Napisal/-a dmon To nov 02, 2004 2:06 pm

Zakaj mormo za avto delat izpit, da ga sele potem lahko vozimo, racunalnik pa lohk sam kupimo pa ze zacnemo delat piz****je.

Predlagam, kot nov zakon...da je treba za racunalnik dat skoz en izpit, sele potem lohk racunalnik uporabljas.
Ker....v prometu clovek, ki nima izpita ogroza ljudi (glejte z rezervo)...in v racunalnistvu...clovek, brez zadostnega racunalniskega znanja ogroza ljudi!!!!!
Ja jih....ce ne zna hendlat virusov, firewalla in podobnih stvari, potem ogroza ljudi, ker siri viruse okol in ostalim skoduje.

Vsak, ki uporablja racunalnik bi moral znati uporabljat:
firewall
antivirus
po zdravi kmecki pameti presoditi kaj lohk na internetu klikne in kaj ne
....bla bla bla...
se cel kup tega.

Jest pa osebno, ne je**m vec folka k me sprasuje zakaj mu igrca ne dela al pa ne vem kaj ze. Za kes ustimam vse, tut tvoj racunalnik. Lako ti dam tudi lekcijo, da Win ME ne bos vec uporabljal (ce ne gre drugac s kolam po glav :))....no pa ce ga ze ustimam, ti pokazem da dela brez problemov. Pol si pa on your own. Ko dam jest prste stran od racunalnika, pa se gor pokaze virus....a jebiga....placi pa ti zrihtam.

Vsakemu, ki se karkoli spozna na racunalnike pa predlagam da pocnejo isto.

Neki je...ce sem se jest lahko naucu hendlat racunalnik, se ga loh vsak. Ce pride do problema, ki se jaz ne vem za njega....al bom jest bral po internetu o tem problemu al bos pa ti. Pa ce bom jest pod 3000SIT/h ne grem!

Aja....pa nisem jezen al pa kr kol. Sam tko sede mi tezit :)

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby To nov 02, 2004 2:06 pm

Jaz sem že nekajkrat naložu winse, pa sem takoj onemogočil IE, sam moraš pa met Firefox setup.
Zakaj bi mel že Nortona!
lp Roby

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To nov 02, 2004 2:14 pm

Namestitev in nastavitev programske opreme za dostop do interneta in namestitev elektronske pošte obračunano po dejanski porabi časa po urni postavki za "servisni tehnik",najmanj 1 ura

Namestitev operacijskega sistema na delovno postajo obračunano po dejanski porabi časa po urni postavki za "servisni tehnik",najmanj 1 ura

Odpravljanje virusa (brez garancije za podatke) na delovno postajo obračunano po dejanski porabi časa po urni postavki za "servisni tehnik",najmanj 1 ura

CENA DELOVNE URE SIT Z ddV
Servisni tehnik (servisna strojno - tehnična dela) 6.000

vse skupaj: minimalno 18000
k si lih ti nardimo brez ddvja, za 15 000
cenik je uradnik cenik računalniške firme

ja če maš drug antivirus pol dela inštalacija tud brez ie
recimo poskus kaspersky
pa firefox te bo tud rešu nadležnih stvari
podpis

dragonhunter
Nov uporabnik

Napisal/-a dragonhunter To nov 02, 2004 2:41 pm

INFINITI je napisal/-a:Jst sm meu nortona, na dveh raćunalnikih - na enemu mi je zjebau disk z svojim drkanjem, drug je pa začel delati čez čas katastorfa počasi in se tepsti z drugimi programi. No pa pol lepo odjebem nortona dol, dam gor na oba pando - prvo kot prvo začneta oba kompa delat normalno in hitro, pol pa še na enmu najde virus, ki ga je norton kljub auto update spustu čez. Norton ni pi..de materne vreden!

Isto meni.. Sem že razmišljal o novem disku :!: :!: :!:
Pol sem Normana inštalirou in nimam pripomb. PC pa dela 1000% bolje kot prej.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To nov 02, 2004 3:10 pm

Da nekaj vprasam tu zraven. Kaj ko Win. formatiras XP ti kaj ostane gor na disku al ti cisto scisti rac. tu mislim predvsem na viruse in nekatere datoteke. Kr ce v raziskovalcu pogledam pod windovs so tam tiste rumene mape pri vseh tisti datum ko sem na novo instaliral in pol ko jih zmanka je kr naenkrat se nekaj datotek po 2 leti starih itd... Zdaj pa sam povejte prosim ce te dat. lahko zbrisem al kaj je z tem? LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To nov 02, 2004 3:18 pm

če formatiraš u dosu c:> format c:
pol ne ostane nič
viruse maš pa lahk u ramu in tud biosu pa se pol pišejo nazaj na disk
podpis

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To nov 02, 2004 4:40 pm

Me je gor ker edin tale win. še normalno dela.........
Xp-ja ne gre inštalirat...... smo probal že ne vem kokrat....
Post pa sem napisu ker mi ni jasn da se je sam konectal na server microsofta in je dobu virus?
torej bo pač šel format obeh particij skozi........... šment
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To nov 02, 2004 4:43 pm

virus dobiš že samo s konektanjem na net (dial up)
podpis

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby To nov 02, 2004 8:41 pm

Lublancan! Mi lahko svetuješ, s katerim programom naj pregledam mašino, ker sumim, da mi neka komponenta ne dela tko kot bi moglo. Mogoče poznaš PRIME95?
Težava je, ko naprimer delam v Wordu, slika zamrzen, nekje na sredini malce zapotegne,
nato črn ekran. Sledi resetiranje na tipko reset.
lp Roby

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr nov 03, 2004 1:13 am

PaNTerSan je napisal/-a:Zato si pa "nabavi" AVG 8)

Daj samo bejž z AVG-jem odkar je na compu je vedno več virusov AVG-jih kot kaže inštalira ne pa odstranja oziroma preprečuje

lisko format vsega diskovja
naložit winse +update+ antivirus +firewall +antispyware tko da boš mel vsaj minimalno zaščito
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr nov 03, 2004 1:24 am

AndrejD je napisal/-a:
PaNTerSan je napisal/-a:Zato si pa "nabavi" AVG 8)

Daj samo bejž z AVG-jem odkar je na compu je vedno več virusov AVG-jih kot kaže inštalira ne pa odstranja oziroma preprečuje

lisko format vsega diskovja
naložit winse +update+ antivirus +firewall +antispyware tko da boš mel vsaj minimalno zaščito

hm..... pa sem lih mislu dat AVG gor.... oki no bom vidu mogoč pa bom.
drugo kot drugo.... očitno bo res mogu it format skozi.... čeprav zdej ME win dela čist uredu (vsi programi tv tuner,obe zvočni.....) Tko da dokler bo tole delal ne bom nič mrdu....
Vsekakor pa po formatu in nalaganju winsow ne bom nalagal nobenga updajta več...... sem se naučo. Rajš mam win95 pa bo vsaj delal ( starem kompu dela že 7 let brez vsakega updajta pa je tud priklučen na net... antivirusa sploh nima :shock: )
Mogoč kak fireval ampak to je pa tud vse kaj si bom še omislu....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Sr nov 03, 2004 7:34 am

lisko probi ti prvo dol potegn updejte pa ka rabiš pa zapeč na cd in seveda glej da ni okuženo tak da ko boš nanovo inštaliro vse maš updejte na cd-ju in se ne rabiš priklaplat na net šele pol ko vse posodobiš z cd-ja se ponovno prklopiš
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr nov 03, 2004 7:41 am

[g0ran24] je napisal/-a:lisko probi ti prvo dol potegn updejte pa ka rabiš pa zapeč na cd in seveda glej da ni okuženo tak da ko boš nanovo inštaliro vse maš updejte na cd-ju in se ne rabiš priklaplat na net šele pol ko vse posodobiš z cd-ja se ponovno prklopiš

Jah zdej tko je kar je..... format očitno neizogiben.... :cry: zdej še sam različne anti viruse sprobavam... mogoč še keri kaj popravi..... do zdej še ni ratal..... probu sem: norton,pc-cillin,AVG,awast......
Za updajte pa.... jih bom mogu nekje ubost..... fora je sam ta da u tem facking kraju pr men se sam jaz s kompi bavim.... in je kr problem dobit sploh kak program..... še sreča da ma punca adsl :P
Slika

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] Sr nov 03, 2004 7:55 am

lisko je napisal/-a:
[g0ran24] je napisal/-a:lisko probi ti prvo dol potegn updejte pa ka rabiš pa zapeč na cd in seveda glej da ni okuženo tak da ko boš nanovo inštaliro vse maš updejte na cd-ju in se ne rabiš priklaplat na net šele pol ko vse posodobiš z cd-ja se ponovno prklopiš

Jah zdej tko je kar je..... format očitno neizogiben.... :cry: zdej še sam različne anti viruse sprobavam... mogoč še keri kaj popravi..... do zdej še ni ratal..... probu sem: norton,pc-cillin,AVG,awast......
Za updajte pa.... jih bom mogu nekje ubost..... fora je sam ta da u tem facking kraju pr men se sam jaz s kompi bavim.... in je kr problem dobit sploh kak program..... še sreča da ma punca adsl :P

če rabiš kak nasvet al pa kej me kontaktiraj

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr nov 03, 2004 7:56 am

če nimaš antivirusa to še ne pomen da nimaš virusa....
probi kaspersky al pa pando
podpis

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] Sr nov 03, 2004 8:07 am

tiste datoteke ki so ti okužene vsaj po sliki vidno neboš spravo z nobenim antivirusnim ker so trentuno datoteke v uporabi windowsov lahko edino v dos greš pa iz dosa ročno zbrišeš file

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr nov 03, 2004 8:17 am

[g0ran24] je napisal/-a:tiste datoteke ki so ti okužene vsaj po sliki vidno neboš spravo z nobenim antivirusnim ker so trentuno datoteke v uporabi windowsov lahko edino v dos greš pa iz dosa ročno zbrišeš file

Tiste datoteke je pol dal u karanteno..... pol pa sem karanteno ročno zbrisu..... in lej ga zlomka... windows se je sesedu..... se prav sekundarni windows mi ne dela več.... stoji (kok tok normalno) še sam ME.
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov