Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

tommyb

Kraj: Maribor

Ukv

Napisal/-a tommyb Po avg 30, 2010 11:23 am

Pozdravljeni,

mene pa zanima, če je kdo iz Mb oz. okolice in ima ukv postajo, pa se pogovarja na kakšni frekvenci (ni registriran!). Torej se kdo kje pogovarja preko ukv na črno???

cbpostajah
Nov uporabnik

Re: CB postaja v avtu?

Napisal/-a cbpostajah Ne jul 07, 2013 11:49 am

Jaz imam cb postajo INTEK M100 PLUS pa me zanima če kdo ve če je mogoče premočna in ni dovoljena za našo državo ker namreč lovi tudi v francijo, italijo, nemčijo, ameriko.....?

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne jul 07, 2013 12:08 pm

//Zbrisal
Zadnjič spremenil weasel, dne Po jul 08, 2013 10:05 am, skupaj popravljeno 1 krat.

cbpostajah
Nov uporabnik

Napisal/-a cbpostajah Ne jul 07, 2013 12:57 pm

Samo vprašam če kdo ve... :) Zanima pa me še katero anteno mi predlagate za avto ? cena pa je lahko nekje do 90 eur

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 07, 2013 1:40 pm

cbpostajah je napisal/-a:Jaz imam cb postajo INTEK M100 PLUS pa me zanima če kdo ve če je mogoče premočna in ni dovoljena za našo državo [size=150]ker namreč lovi tudi v francijo, italijo, nemčijo, ameriko.....?[/size]

Ajde, ne s***...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

cbpostajah
Nov uporabnik

Napisal/-a cbpostajah Ne jul 07, 2013 3:44 pm

Ne serem imam veliko anteno na strehi in dodaten ojačevalec če ne verjameš lahko posnamem pa vidiš pa tudi z navadno anteno je vleklo v italijo lahko dokažem...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 07, 2013 4:09 pm

Fant, v CB in UKV sem bil,ko je še 80% uporabnikov tega foruma skakala "iz levega v desnega"...Francija odpade, italija in avstrija le, če si nekje na kakšenm oreng hribu....nemčija pozabi....amerika pa so mokre sanje vsakega radioamaterja... ;)
Z anteno in eno postajico,ki ima 4w izhodne moči + ojačevalec mi ne boš dokazal ničesar....edino s kakšno qsl kartico...
BTW:Kaj pa imaš zaen ojačevalec? Koliko izhodne moči ima? In kolikšna je dejanska izhodna moč? Je vsega skupi za cca. 80W?

Pa še nekaj...sprašuješ, če je tvoja postaja premočna,ker sprejemaš kao francijo,nemčijo ameriko...itd... To če ti sprejemaš signale od nevemkod nima veze z močjo tvoje postaje,ampak ima vezo samo tvoja antena, lokacija na kateri si in pa moč oddajanja,antena in lokacija tistega,čigar signal sprejemaš.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

cbpostajah
Nov uporabnik

Napisal/-a cbpostajah Ne jul 07, 2013 4:35 pm

Dobro mogoče res ni bila amerika pa so samo govorili angleško in tudi za francijo mislim enako da so samo govorili francosko in ni bila francija..... O INTEK postaji res mislim da je bolj za igranje in za v avtu ampak prej sem mislil tudi na COBRA CB postajo ki jo imam v hiši in ima 120 kanalov ter je na veliki anteni in z Palomar Deluxe 250 ojačevalcem ki ima okrog +200 wattov izhodne moči ter z POLOMAR ELITE 450 hd ojačevalcem ki ima okrog 300-400 wattov izhodne moči.. Zdaj se približno ve o čem govorim . :lol:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 07, 2013 5:09 pm

Kar pomeni, da imaš še vedno eno 4w postajo na cca. 200w ojačevalcu in s tem kompletom dobiš ven ob seveda odličnem swr-ju cca. 60-80w...spet je tudi odvisno od antene in dolžine kabla med postajo,ojačevalcem in anteno.
Z onim cca. 300-400w izhodne moči pa dobiš ven malo čez 100w....mogoče 120w....
In vsi ojačevalci skupaj nimajo veze s sprejemom....

cbpostajah
Nov uporabnik

Napisal/-a cbpostajah Ne jul 07, 2013 5:13 pm

cobra ima 12 wattov izgodne moči in 120 kanalov INTEK postaja pa ima samo 4 watte.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 07, 2013 8:48 pm

A to imaš potem Cobra 148GTL?
Lej, če hočeš bi đek...potem prodaj to, pa si kupi postajo od President-a. Kakšen Lincoln ali Jackson....JFK pa vrži v avto pa bo :)

cbpostajah
Nov uporabnik

Napisal/-a cbpostajah Ne jul 07, 2013 9:18 pm

..
Zadnjič spremenil cbpostajah, dne Po jul 08, 2013 11:34 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Po jul 08, 2013 10:25 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Fant, v CB in UKV sem bil,ko je še 80% uporabnikov tega foruma skakala "iz levega v desnega"...Francija odpade, italija in avstrija le, če si nekje na kakšenm oreng hribu....nemčija pozabi....amerika pa so mokre sanje vsakega radioamaterja... ;)
Z anteno in eno postajico,ki ima 4w izhodne moči + ojačevalec mi ne boš dokazal ničesar....edino s kakšno qsl kartico...
BTW:Kaj pa imaš zaen ojačevalec? Koliko izhodne moči ima? In kolikšna je dejanska izhodna moč? Je vsega skupi za cca. 80W?

Pa še nekaj...sprašuješ, če je tvoja postaja premočna,ker sprejemaš kao francijo,nemčijo ameriko...itd... To če ti sprejemaš signale od nevemkod nima veze z močjo tvoje postaje,ampak ima vezo samo tvoja antena, lokacija na kateri si in pa moč oddajanja,antena in lokacija tistega,čigar signal sprejemaš.

Ne luši bučk, če si nesposoben.

Imam potrjeno zvezo z Australijo iz mobila. Pa sem imel 4W in elradovo mobilno anteno. Kdor je bil aktiven sredi 80tih ve kakšna je bila.
Evropa ni problem z 4W, tudi srednji vzhod gre. Kako pa misliš, da delajo amaterji s QRP postajami (5W ali manj)?!

Imam na CBju potrjenih okoli 230 DXCC s 20W iz President Lincolna in Elradovo AGP27 anteno. Vse je odvisno od pogojev.
Sončna aktivnost je spet v porastu in takrat se da na KV področju narediti marsikaj z malo močjo.

cbpostajah je napisal/-a:Kaj meniš da je bolše President Jackson ali JFK 2 ? Ter katero anteno za avto ? kakšno sirio turbo 5000 ali kaj podobnega samo ta je kar velika za avto... :D Zdaj to pa res nevem če bi verjel na enem forumu se kao eni menijo o cb-jkah pa je reko da je možno z navadno postajo slišat maroko, ameriko, angljio, rusijo turčijo če so dobri pogoji to pa res nevem če bi verjel ker to se še z profesionalno opremo težko dobi nekatere države. :) :D

Prvo se vprašaj, kaj hočeš od CBja? Se pogovarjati s prijatelji iz avta v avto, mogoče s prijatelji iz sosednjega mesta ali pa hočeš vzpostavljati dolge zveze?
Ko boš to razčistil, pa ti bo lažje svetovati kakšno opremo kupi. Lahko kupiš "Ferarija", z njim pa se boš vozil 50km/h po mestu... S fičkom pa tudi ne moreš
dirkati po dirkališču. Vsaj prvi ne boš, prišel pa boš na cilj. Med zadnjimi. Kar je za nekatere še večji užitek.

Vy 73!
*** Hoy do I print my voice mail? ***

cbpostajah
Nov uporabnik

Napisal/-a cbpostajah Po jul 08, 2013 10:36 am

.... sem se zmoto pa sem mislo da si tisto napisal meni... No doma mam vredu postajo za pogovore daleč nese + ojačevalec... rabil bi pa eno za v avto da bi se pogovarjali med samo pa tudi z drugimi ali pa če grem na dopust da se pogovarjamo pa tak.. Torej kaj naj kupim za avto ? :D
Zadnjič spremenil cbpostajah, dne Po jul 08, 2013 1:41 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Napisal/-a zgagaxxl Po jul 08, 2013 10:37 am

cbpostajah je napisal/-a:Daj ne meni se ker nimaš pojma o čem se sploh pogovarjamo !!!! z malo močjo se da mogoče kaj ampak z cobra postajo in 400 wattnim ojačevalcom ter oreng veliko anteno več dosežeš pa se ne vtikuj ker te nisn nič vprašo. :D

99 - OK? :evil:

cbpostajah
Nov uporabnik

Napisal/-a cbpostajah Po jul 08, 2013 1:42 pm

??

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jul 08, 2013 5:36 pm

zgagaxxl je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Fant, v CB in UKV sem bil,ko je še 80% uporabnikov tega foruma skakala "iz levega v desnega"...Francija odpade, italija in avstrija le, če si nekje na kakšenm oreng hribu....nemčija pozabi....amerika pa so mokre sanje vsakega radioamaterja... ;)

Ne luši bučk, če si nesposoben.

Imam potrjeno zvezo z Australijo iz mobila. Pa sem imel 4W in elradovo mobilno anteno. Kdor je bil aktiven sredi 80tih ve kakšna je bila.
Evropa ni problem z 4W, tudi srednji vzhod gre. Kako pa misliš, da delajo amaterji s QRP postajami (5W ali manj)?!

:lol: :lol: A to si bil v Avstraliji,da si vezo postavljal v Avstralijo? ali si iz domačega kavča delal vezo z Avstralcem,ki se je vozil mimo tvoje hiše 20m stran? :D
ajde, naredi si uslugo,pa se zbudi.

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Napisal/-a zgagaxxl Po jul 08, 2013 6:47 pm

Ja tudi z 200mW (0,2W) se dajo delati dolge zveze. Samo ste paglavci v prejšnem solarnem ciklu še plavali iz levega v desni jajček pa tega niste doživeli. :EE

cbpostajah
Nov uporabnik

Napisal/-a cbpostajah Po jul 08, 2013 8:58 pm

TRIJOADIJO: Torej katero najbolj predlagaš za avto ? in seveda tudi katero anteno ? :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jul 08, 2013 9:08 pm

Ti imaš solarni cikel v glavi,kateri ti škodi...Pač nekateri mislijo,da je zemlja ravna ploskev....

@cbpostajah:

JFK & Sirio turbo 5000

p,s,; ampak ta stari jfk ;)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov