cbpostajah je napisal/-a:Jaz imam cb postajo INTEK M100 PLUS pa me zanima če kdo ve če je mogoče premočna in ni dovoljena za našo državo [size=150]ker namreč lovi tudi v francijo, italijo, nemčijo, ameriko.....?[/size]
TrijoAdijo je napisal/-a:Fant, v CB in UKV sem bil,ko je še 80% uporabnikov tega foruma skakala "iz levega v desnega"...Francija odpade, italija in avstrija le, če si nekje na kakšenm oreng hribu....nemčija pozabi....amerika pa so mokre sanje vsakega radioamaterja...![]()
Z anteno in eno postajico,ki ima 4w izhodne moči + ojačevalec mi ne boš dokazal ničesar....edino s kakšno qsl kartico...
BTW:Kaj pa imaš zaen ojačevalec? Koliko izhodne moči ima? In kolikšna je dejanska izhodna moč? Je vsega skupi za cca. 80W?
Pa še nekaj...sprašuješ, če je tvoja postaja premočna,ker sprejemaš kao francijo,nemčijo ameriko...itd... To če ti sprejemaš signale od nevemkod nima veze z močjo tvoje postaje,ampak ima vezo samo tvoja antena, lokacija na kateri si in pa moč oddajanja,antena in lokacija tistega,čigar signal sprejemaš.
cbpostajah je napisal/-a:Kaj meniš da je bolše President Jackson ali JFK 2 ? Ter katero anteno za avto ? kakšno sirio turbo 5000 ali kaj podobnega samo ta je kar velika za avto...Zdaj to pa res nevem če bi verjel na enem forumu se kao eni menijo o cb-jkah pa je reko da je možno z navadno postajo slišat maroko, ameriko, angljio, rusijo turčijo če so dobri pogoji to pa res nevem če bi verjel ker to se še z profesionalno opremo težko dobi nekatere države.
![]()
cbpostajah je napisal/-a:Daj ne meni se ker nimaš pojma o čem se sploh pogovarjamo !!!! z malo močjo se da mogoče kaj ampak z cobra postajo in 400 wattnim ojačevalcom ter oreng veliko anteno več dosežeš pa se ne vtikuj ker te nisn nič vprašo.
zgagaxxl je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Fant, v CB in UKV sem bil,ko je še 80% uporabnikov tega foruma skakala "iz levega v desnega"...Francija odpade, italija in avstrija le, če si nekje na kakšenm oreng hribu....nemčija pozabi....amerika pa so mokre sanje vsakega radioamaterja...![]()
Z anteno in eno postajico,ki ima 4w izhodne moči + ojačevalec mi ne boš dokazal ničesar....edino s kakšno qsl kartico...
BTW:Kaj pa imaš zaen ojačevalec? Koliko izhodne moči ima? In kolikšna je dejanska izhodna moč? Je vsega skupi za cca. 80W?
Pa še nekaj...sprašuješ, če je tvoja postaja premočna,ker sprejemaš kao francijo,nemčijo ameriko...itd... To če ti sprejemaš signale od nevemkod nima veze z močjo tvoje postaje,ampak ima vezo samo tvoja antena, lokacija na kateri si in pa moč oddajanja,antena in lokacija tistega,čigar signal sprejemaš.
Ne luši bučk, če si nesposoben.
Imam potrjeno zvezo z Australijo iz mobila. Pa sem imel 4W in elradovo mobilno anteno. Kdor je bil aktiven sredi 80tih ve kakšna je bila.
Evropa ni problem z 4W, tudi srednji vzhod gre. Kako pa misliš, da delajo amaterji s QRP postajami (5W ali manj)?!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov