Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če dec 09, 2004 10:50 am

MacAudio je napisal/-a:Sam problem je k je nemška tipkovnica, ane. So tipke mal zamešane oz morš čez limat k ščćžđ ni ane. Mislim da se bom odloču za HP Compaq k sm ču že dost dobrih stvari o njih, kljub malo višji ceni. ALI slučajno kdo pozna podjetje PC Hand iz Trzina?

Ja, to je res. Je trajal neki časa preden sem pogruntal da je tipka Entf (entfernen) dejansko tipka Delete. :lol:

PC Hand: jest mam njihov računalnik. Zadovoljen, cena je bila takrat za ponujeno najnižja. CDRW je crknu enkrat, tadrug pa tud ni idealen, ampak je zato kriv glupi Philips k je tako skorpucalo naredu.

Kaj pa firma AGT Computers v šiški? Dva tipa mata firmo, ful prjazni, nič ne komplicirajo, cene so kul. Za mojo bivšo sm tam kupu computer, pa ma tri leta garancije na zaprt sistem. Sam če majo prenosnike pa ne vem.
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če dec 09, 2004 11:04 am

laptopi, ja...

ce se ga bom kdaj kupoval, pride v postav se samo ibm, compaq ali dell
tapoceni variante, ce ne druga, majo za en falus tipkovnice...ali so sumniki polepljeni ali kar vse tipke, da tistih par ne izstopa, ali se tipkovnice zvijajo (ne popusca samo tipka, ampak cela podlaga), cez cas zacnejo skripat ohisja, zvijajo se okvirji lcdjev....pa bog ne daj da kaj crkne, ker cez pol leta vec ni nobenga dela za dobit

sam mam ene 16mesecev starega asusa, s polepljenimi vsemi tipkami (zacude se ni lepilo folije spustilo), pri katerem je okvir lcdja dobil usesa. namrec, pri zaprtem ekranu se lapo vidijo dvignjeni koti, tako od oka za ene 1,5mm na vsaki strani...

pa nazaj k primarnemu vparsanju, tistemu, ki je nacel temo...
ce mislis bilokdaj bilokake ogrce igrat (razen pasjanse), pozabi na laptopa. s solidno grafiko stane kar nekaj vec od navadnega, cez kako leto pa bo tud najnovejsa grafika v laptopu zastarela, pa menjat je ne mores...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Če dec 09, 2004 11:00 pm

no ja, laptop poavadi ni namenje kakim hudim špilom ne (vsaj jst mislm tko)

jst sm s svojim compaqom res zadovoln-če še kdaj kupim laptop bo definitivno fujitsu siemens (ja walda).itaq d bo compaq :D :D

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Pe dec 10, 2004 12:21 pm

Jst uporabljam HP, pa morem priznat, da sem zelo zadovoljen. Do zdj še ni šlo nč k hudiču.Ti pa priporočam, da kupuješ v tujini, ker je ceneje ( v mojem primeru 220kSIT). Še stran www.geizhals.at .Garancija iteq velja povsod v EU, vsaj pri HP-ju je tako.

LP Pecho

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Pe dec 10, 2004 1:33 pm

Evo po tole grem v soboto se prav jutr.

http://www.geizhals.at/a123643.html

V Mediamarkt v Villach.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe dec 10, 2004 3:52 pm

MacAudio je napisal/-a:Evo po tole grem v soboto se prav jutr.

V Mediamarkt v Villach.

Ej poštena mašina :)

Mi mamo zdej chili green pa smo ga dobil včeraj tko da zaenkrat še dobro deluje :D :D :D
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Pe dec 10, 2004 5:03 pm

Em, Prestigio ni noname znamka, sam pr ns jih ni blo. Če boš pogledu stran boš vidu da so dobil nagrade na računalniškem sejmu. Pa še dost estetsko so narjeni. Usaj zame.

Sam tokle: glede IBM, HP&Compaq; mi smo se isto odločal pr hišnem kompu, in smo na konc kupl pr PC plus komp za 300 čukov (z ekoranom vred - 15 lcd), in sm dokupu pred 2 mescoma 256 rama in mi dela use k urca. Tko da, name pa noname se jst tuki nebi preveč oziru, ti rajš poglej kakšna je konfiguracija, pa dej kkšnmu frendu k to ornk obvlada (al pa še bolš - upraši na mnenjalniku) kakšna se mu zdi, al pa nej ti jo on sestav.

LP

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Pe dec 10, 2004 5:14 pm

kako komentirate tale prenosnik http://www.kartuska.com/catalog/product ... c78dd29f98

a je mogoče boljš primaknt se mal vec dnarja pa kupt tega
http://h40033.www4.hp.com/akcije/ugodna ... osnik.html

Uporabniški avatar
Župa
Stalni uporabnik

Napisal/-a Župa So dec 11, 2004 12:02 am

V Mediamarkt v Villach.

Sej je uredu, samo procesor se ti bo ful grel kar pomen da ti bi zlo baterijo žrl.
Zakaj? Zato ker je to navadn procesor Pentiim 4 3.0 kot za v PC, kar pomen da se bo grl saj je kar velik za v notebook.
Mogu bi bit saj Pentium 4 M(mobile) al pa še bolš Pentium M (s centrino tehnologijo).

Drgač ma pa konfiguracijo zelo dobro, še posebej je uredu zaslon (kar 17"!!!) hudo res :shock: :shock:

Uredu notebook, sam sej pravm procesor.......

Lp
Matevž
NIC HUDEGA NI, CE SE VAM NIC NE DA.
VAZNO JE, DA SE VAM NIC NE VZAME!

Uporabniški avatar
Župa
Stalni uporabnik

Napisal/-a Župa So dec 11, 2004 12:04 am

Shatzy je napisal/-a:Sam tokle: glede IBM, HP&Compaq; mi smo se isto odločal pr hišnem kompu, in smo na konc kupl pr PC plus komp za 300 čukov (z ekoranom vred - 15 lcd), in sm dokupu pred 2 mescoma 256 rama in mi dela use k urca. Tko da, name pa noname se jst tuki nebi preveč oziru, ti rajš poglej kakšna je konfiguracija, pa dej kkšnmu frendu k to ornk obvlada (al pa še bolš - upraši na mnenjalniku) kakšna se mu zdi, al pa nej ti jo on sestav.

LP

To je čist res ja. Jest sm si tut čist sam kišto sestavu pa mi dela vrhusnko.
Sam pa to ne drži čist pr notesnikih ;)
Kle ja pa pomembna izdelava, kakovost, vzdržljivost, kakšni deli so not pa to

Lp

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte So dec 11, 2004 12:56 am

Pa garancija, pa nasploh, je pri notesnikih zelo pomemben faktor uporabnosti. Če rad napol sediš v postelji in delaš, potem nekako odpadejo modeli, ki imajo hladilne reže na dnu, itd. itd...

Jaz sem se odločil za Thinkpad R50. Sicer ima samo Radeon 9000, pa 40GB disk, ampak se mi je zdelo doplačilo za Radeona 9600 in 80GB malo preveč. 600 jurjev pač ne dam za računalnik. :oops: Ima pa krasno tipkovnico, odličen zaslon (15˝ 1400x1050), eth, modem, firewire, usb 2.0, tv out, cardbus slot. Ima sicer dve čudaštvi; ima vzporedna vrata za tiskalnik, nima pa zaporednih vrat, kar bi bilo precej bolj uporabno.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne dec 12, 2004 11:19 am

Župa je napisal/-a:

V Mediamarkt v Villach.

Sej je uredu, samo procesor se ti bo ful grel kar pomen da ti bi zlo baterijo žrl.
Zakaj? Zato ker je to navadn procesor Pentiim 4 3.0 kot za v PC, kar pomen da se bo grl saj je kar velik za v notebook.
Mogu bi bit saj Pentium 4 M(mobile) al pa še bolš Pentium M (s centrino tehnologijo).

Drgač ma pa konfiguracijo zelo dobro, še posebej je uredu zaslon (kar 17"!!!) hudo res :shock: :shock:

Lp
Matevž

Glej js mam namen kupt še dodatn hladilnik na www.cool-pc.org. Pa pentiumi se ne grejejo tak ko amdeji k sm pru hotu tist kupt. Sam zdej mam že to doma pa ful leti mašina. Baterija mi drži 3 ure pa pol za mene je to dost.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Župa
Stalni uporabnik

Napisal/-a Župa Ne dec 12, 2004 6:29 pm

MacAudio je napisal/-a:
Župa je napisal/-a:

V Mediamarkt v Villach.

Lp
Matevž

Glej js mam namen kupt še dodatn hladilnik na www.cool-pc.org. Pa pentiumi se ne grejejo tak ko amdeji k sm pru hotu tist kupt. Sam zdej mam že to doma pa ful leti mašina. Baterija mi drži 3 ure pa pol za mene je to dost.

Jah če boš dal še dodaten hladilnik bo še glasnješji, pa še manj ti bo baterija zdržala;)
Drgač pa kle ni fore da se petiumi manj grejejo kot amd-ji, sej se, sam pr notesnikih ni fajn met proc kot za navadn PC. Eh pa sej ni važn.

Fajn ga uporablji

Lp

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik So dec 18, 2004 11:35 am

centrino power :P to rabs za leptopa itak verjetn nav glavna dejavnost spilat igrce :D (ce pa bo pa itak bols navano kisto kupt)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne dec 19, 2004 1:22 am

Koliko je centrino res primerljiv z navadnim procesorjem po zmogljivostih. Vem da man po rabi samo kako se obnese. V teoriji je 1,5 centino primerljiv z 3.0 navadnim.Po mojih podatkih bolj z 2,5. kaj pa v praksi in po vaših izkušnjah?? Koliko je pa manjša poraba v primerjavi z navadnim procesorjem?
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Ne dec 19, 2004 10:17 am

vsakakor je centrino primerljiv z navadnim-vsaj js vidm k mam acad na laptopu in mi dela tko hitr k un na kišti doma

pomoje se vm splača dat mal več dnarja in kupt neki kvalitetnga-js sm s compaqom res zadovoln no (mi ga je pa en kolega zrihtu tok d newem kjega je kupu)-model nx 7010

sam za ta chili green pa prvič slišm tko-a kdo kej več ve o tem js res pojma nimam:))

bom kr tuki napisu-ker monitor mi priporočate za doma-uporablam kr zahtevne programe (ACAD, archiCAD, allplan in to). zdj mam navadn monitor 19" (hansol 910a) in dela bp, mam pa se enga zdj doma LG 19" TFT model L1930P-SUP
vsakakor more bit 19", pa skrbi me d nebo s5 pol senzorjev pr lcd-ju pocrkal bom spet same bele pike vidu-plz za mnenja
Zadnjič spremenil sixtoo, dne Ne dec 19, 2004 12:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

LiXo
Novinec

Napisal/-a LiXo Ne dec 19, 2004 10:47 am

Anni ima zdej pocen ''svoje'' notebooke. Poglejte mal na njihovo stran.

LP

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Sr dec 22, 2004 2:36 pm

js sm gledu tud na anni.com in majo kr uredu predstvlen, če vm pa kak tuj jezik ne dela problemov pa pejte gledat na domače strani proizvajalcev ne:)
ša enkrt sprašujem za monitor za kerga sm sprašvau 2 posta višji????:))nočm samo zato nove teme ofnat:)

jaguar
Nov uporabnik

Napisal/-a jaguar To jan 04, 2005 1:38 pm

Kaj bi kupili?

Prenosnika.
Chili green
15,1"TFT
Intel Centrino 1,7
1024 MB DDR
128MB ATI M11 Mobility + tv-out, DVi
8* DVD zapislovalec
Kako bi se obnesel ta prenosnik pri kasni obcasi igri?In viodeo obdelavi video iz digitalne kamere?se ga da priklopit na monitor, ki nima dvi vhoda in ima analognega?

Namizni PC
AMD Athlon64 3400
1024Mb DDR
250Gb 7.200rpm
256Mb FX5700LE
Nec 3500 16*

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To jan 04, 2005 2:58 pm

Odvisno zakaj bi računalnik potreboval, če bi rad igral več ali manj samo igrice ti priporočam da ne vzameš notebooka-a če pa igrc skoraj nebi igral pa če si pripravljen dati tok več denarja za notebooka pa če si v prostorski stiski je pa notebook zelo pametna izbira.
Če je ravno, ni zabavno.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov