Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr dec 22, 2004 1:13 pm

BiMMER je napisal/-a:tako, glede na to da vsake toliko časa delam kot SONY promotor in 2x letno hodim na seminarje o teh stvareh ti bom priporočal DSC-P73. Za tak denar krasen digitalec, v Big Bangu ga dobiš za 64k SIT skupaj s 256MB kartico. Jst sam uporabljam DSC-W12 proti kateremu se lahko tile Canončki A95 kr pošteno skrijejo.
Še to, glede na to da se pogovarjate o procesorjih. A mogoče veste da je Sony prvi na svetu razvil CCD čip, ki je srce digitalca in pretvarja svetlobo, ki pade skozi lečo na čip v sliko. Canon in Olympus kot foto znamke takrat še niso slišale za digitalno obdelavo slike. In če ti je crknil ekranček na P71 si imel pač smolo. Nevem zakaj posplošuješ, kot da se pa Canon še ni noben pokvaru. Lahko povem iz prve roke da se je mojemu prvemu sosedu se je pokvaril A75 pa ga je dal na servis in dela naprej. Zato pa je garancija, pri Sony-jih še celo 3 leta!

sony ma zelo drag pomnilniški medij oz MEMORY STICK. sony nima nobenega pro fotoaparata kar pomeni, da zagrizenega amaterja tudi F828 po določenem času (odvisno od uporabe) ne more več zadovoljit.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr dec 22, 2004 1:16 pm

acid je napisal/-a:Tudi jaz se odločam za nakup digitalnega fotoaparata zdej pa me zanima kaj mi svetujete zaenga. Uporabljal bi ga predsem za domačo uporabo za zabavo skratka kadar je treba nardit kakšno slikco. :D Nisem zahteven glede kakovosti slike, uporabljal bi ga samo amatersko. Gledal sem sony dsc-p73 ki je kar ugoden potem tudi canon a400 in pa canon a85. Kaj predlagate?

A85 bo odlična izbira ;)
Slika

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Sr dec 22, 2004 1:21 pm

s_mande je napisal/-a:Pozdrav!!!
Teden dni nazaj sem sam kupil digitalni slika aparat CANON A85,zelo dober slika aparat!Nikakor ne kupuj SONY-a,poglej malo po internetu model CANON A75-dober in cisto dovolj za domaco uporabo+compact flash kartica 256MB pa imas zelo dober slika aparat in sigurno ti nebo zal za nakup!Premisli malo pa vso sreco pri nakupu!

Se link izvoli : http://www.nakupovanje.net/catalog/p110 ... arat-.html
zakaj nej nikakakor kupuje sonya??

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v Sr dec 22, 2004 1:26 pm

Ne pozabite tudi na vrsto spominske kartice ki jo uporabljajo različni proizvajalci digitalnih fotoaparatov in s katero je pogojena tudi cena:

Primer:
- Memory Stick 1GB PRO BLUE SanDisc 29.988 SIT - za Sony
- Compact Flash 1GB SanDisc 20.988 SIT - za Canon

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Sr dec 22, 2004 1:27 pm

no ko tok debatirate ker je bolši oz slabši mam jst celo en Secure DIgital Card 512MB cist novo zapakirano prodam za 10.000 SIT! Pa ne paše v Sony-ja!

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v Sr dec 22, 2004 1:28 pm

Ops, me je že nekdo prehitu :lol:

Uporabniški avatar
Bidba
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a Bidba Sr dec 22, 2004 1:30 pm

Jaz pa priporočam tega Konika Minolta Dimage Z2

http://www.dpreview.com/reviews/konicam ... /page2.asp

Obstaja že model Z3 z 12x zoom, in stady shot in makro 1 cm,

Z2 pa ima 10 x zoom, brez stady shota , in super makro 3 cm ,ki pa čisto zadovoljuje ker se že pri 3 cm pojavi senca od integriranega fleša ki pa je pri tem modelu že tako ali tako zelo visoko. Za makro 1 cm pa sigurno rabiš še zunanjo bliskavico

Z2 in Z3 se razlikujeta samo v teh zgornjih karakteristikah in pa v designu stari je lepši (vsaj meni), imata pa 4,0 pikslov

To sta pol-profi-amaterski nezahtevni kameri , kateri se da tudi uporabljati za profi slikarijo, če že nima človek zrcalnorefleksnea fotkiča.

cena je kar višja od tvojih 60 kilo sit. Jaz sem dal v Avstriji (z Torbico in 256 kartico)
120.000,00 sit.

danes pa pri nas nova Z3 stane 119.000,00 sit torej je v avstriji Z2 sedaj že občutno poceni pomoje kakih 80.000,00 sit se splača malo zraven primaknit in ne kupit trotek soni in co fotkičov pol profi fotkiča.

z3 nima tolko več novosti kot Z2 samo višjo ceno Tako da respriporočam Minolto dimage Z2

za kake druge informacije pa ker na forumu vpraši ga redno berem
lp biba

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr dec 22, 2004 1:36 pm

killah bee je napisal/-a:
acid je napisal/-a:Tudi jaz se odločam za nakup digitalnega fotoaparata zdej pa me zanima kaj mi svetujete zaenga. Uporabljal bi ga predsem za domačo uporabo za zabavo skratka kadar je treba nardit kakšno slikco. :D Nisem zahteven glede kakovosti slike, uporabljal bi ga samo amatersko. Gledal sem sony dsc-p73 ki je kar ugoden potem tudi canon a400 in pa canon a85. Kaj predlagate?

A85 bo odlična izbira ;)

Tale je cenovno kar drag zame, iščem neki v rangu do 60k bral sem tudi test canona a400 in za normalno domačo uporabo je baje odličen. Naj pove če ga kdo ima pa kakšne so izkušnje z njim. Drugače pa se najbolj nagibam k canonu a75.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr dec 22, 2004 1:48 pm

twingo16v je napisal/-a:Ne pozabite tudi na vrsto spominske kartice ki jo uporabljajo različni proizvajalci digitalnih fotoaparatov in s katero je pogojena tudi cena:

Primer:
- Memory Stick 1GB PRO BLUE SanDisc 29.988 SIT - za Sony
- Compact Flash 1GB SanDisc 20.988 SIT - za Canon

če kupiš memory stick od sony-ja potem boš ornk plačal -kar se ne splača in vzameš od Sandisc-a.

poglejte za spominske kartice na buha.com. jih je ena deklica prodajala po lepih cenah, nove zapakirane da ne bo pomote , več vrst in kapacitet ;)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr dec 22, 2004 2:02 pm

acid je napisal/-a:

A85 bo odlična izbira ;)

Tale je cenovno kar drag zame, iščem neki v rangu do 60k bral sem tudi test canona a400 in za normalno domačo uporabo je baje odličen. Naj pove če ga kdo ima pa kakšne so izkušnje z njim. Drugače pa se najbolj nagibam k canonu a75.

z A75 tud ne boš zgrešil, mi nekak bol diši kot A400 ;)

maš gori link na mimovrste,za 53k A75

jest mam A70 , in sem več kot zadovoln
Slika

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Sr dec 22, 2004 2:32 pm

acid je napisal/-a:

A85 bo odlična izbira ;)

z A75 tud ne boš zgrešil, mi nekak bol diši kot A400 ;)

maš gori link na mimovrste,za 53k A75

jest mam A70 , in sem več kot zadovoln

Ma ja sej :D samo je pa ta cena brez 128mb kartice polnilca in baterij. A misliš da se splača v kompletu za 62k vzet ali naj nabavim posebej ;)

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Sr dec 22, 2004 2:42 pm

Vsem bodočim lastnikom digitalcev svetujem, da si ogledate izjemno dobro stran http://www.dpreview.com, kjer so opisi res temeljiti in nepristranski. :clapclap
Slika

Uporabniški avatar
Bidba
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a Bidba Sr dec 22, 2004 2:56 pm

Se podpišem!!! 2X :clapclap :clapclap

Lp biba

Uporabniški avatar
Župa
Stalni uporabnik

Napisal/-a Župa Sr dec 22, 2004 7:24 pm

lublancan je napisal/-a:mam p73, dozdej delu tud z p72 in p71, z nobenim ni blo problemou, 3 leta garancije z 156 mb kartico pa 60-65 000

:?
hm a nima sony 2 leti garancije?? jest sm zdej kupu sony dsc-t3 pa mam 2 leto gaancije.

lp
NIC HUDEGA NI, CE SE VAM NIC NE DA.
VAZNO JE, DA SE VAM NIC NE VZAME!

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr dec 22, 2004 7:30 pm

Imam DSC p-73
No uglavnem sem kar zadovoljen, za moje potrebe več kot preveč, zraven sem takrat kupil 256Mb kartico kar pa me včasih malo baše.
Sej bi navail še kakšno kartico pa so predrage.
Res, sony ima čisto predrage kartice, to bi pa dal tud kot edino negativno lastnost.

LP

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr dec 22, 2004 7:34 pm

acid je napisal/-a:[

Ma ja sej :D samo je pa ta cena brez 128mb kartice polnilca in baterij. A misliš da se splača v kompletu za 62k vzet ali naj nabavim posebej ;)

jz dm kupu pred 10 mesci canon a70, pa sm več kot zadovolen. kupu sem 128mb+256mb kartice, sony rechargable baterije, sonyjev polnilc za 4 baterije, pa seveda fotoaparat. pol sm zravn pa za đabe sfehtou samsonite torbico. kupu sm pa pr mixi foto, kjer majo najcenejš digitalce v sloveniji. usaj takat ku sm ga jz kupvou, so bli za cca. 5k cenejš kt pa u bigbangu, mimovrste.com al pa pr kašnih drugih trgovcih z fotoaparati. tko da tm poglej, pa pokličš, naročiš, v 2-3h dneh ga maš doma. evo še link: http://www.mixi.tv

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Sr dec 22, 2004 7:53 pm

S|icKeR je napisal/-a:

jz dm kupu pred 10 mesci canon a70, pa sm več kot zadovolen. kupu sem 128mb+256mb kartice, sony rechargable baterije, sonyjev polnilc za 4 baterije, pa seveda fotoaparat. pol sm zravn pa za đabe sfehtou samsonite torbico. kupu sm pa pr mixi foto, kjer majo najcenejš digitalce v sloveniji. usaj takat ku sm ga jz kupvou, so bli za cca. 5k cenejš kt pa u bigbangu, mimovrste.com al pa pr kašnih drugih trgovcih z fotoaparati. tko da tm poglej, pa pokličš, naročiš, v 2-3h dneh ga maš doma. evo še link: http://www.mixi.tv

Ok hvala bom pogledal drugače pa bom nabavo a75 ker se mi zdi res super fotkič glede na razmerje cena pa kolk ti ponuja za normalno uporabo 8)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če dec 23, 2004 9:21 pm

acid je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:

Ok hvala bom pogledal drugače pa bom nabavo a75 ker se mi zdi res super fotkič glede na razmerje cena pa kolk ti ponuja za normalno uporabo 8)

Kupi si revijo Monitor. Majo zdej test digitalcev. Cel kup različnih digitalcev različnih cenovnih razredov.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 24, 2004 5:36 am

256Mb kartice...... kaj te z vami je? :P
Jaz mam 16Mb pa mi že prek teče.
Se pa počas izteka življenska doba mojga fotkiča (beri: razpada) ampak dela pa kot more.
Torej ker fotko je odporen na udarce ? (za mojga sploh več ne štejem kokrat je že dol zletu)
Keri je odporen na vlago? (moj je že ležu poleg avta u travi celo noč)
Možnost webcamerce majo vsi?
Rabim enga tazga ki me bo zadovoljil, (tale zdej me čist preveč sam razpada....)ki bo enostaven za uporabo in ki bo dost odpren in pocen da se pač ne bom sekiru za vsak udarc ki ga bo doživu.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
makz
Novinec

Kraj: Kransterdam

Napisal/-a makz Pe dec 24, 2004 7:34 am

Moj glas gre canonu! mam ga 1 let pa sm naredu cez 6000 slik brez problemov! ni ga cez Canon hehehe :D
NI vec tdija....
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov