Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Sr jan 05, 2005 9:27 pm

hehe, nimam znanja o skuterjih? mogoče res nisem načitan o vseh teoretičnih stvareh o skuterjih, kot marsikater od "skuteristov" je, sm pa dal že dost stvari skoz v praksi. sej itak da bo vsak hvalu svoj motor, sam men se sr po defaultu res zdi (pre)mehka (samo moje mnenje). s štendrom se da pa tud z runnerco po tleh drgnt :D no pa gremo naprej... glede ključavnic nism tok siguren no... men ga do sedaj še nihče ni odprl! res je pa to, da se zlo lahko da pridt do ključavnce za kontakt(samo prednjo masko daš dol pa je), tko da je dost lahka tarča za krajo. hehe, k si pa pisu o montaži auspuha sm se pa kr mal nasmeju :) to je pa čist od tebe odvisno, kakšen mojster si! v pol ure sm mev jst original auspuh dol, pa lipnika gor, tko da ne vem kaj si ti delu... pa brez zamere ;)

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr jan 05, 2005 9:28 pm

Ja pol pa pustiš 1teden-mesec :D :D

OK vidim da moja hipoteza (delno ) odpade.

LP Joseph

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr jan 05, 2005 9:34 pm

če bi jo čez noč pustu bi neki naredu,sm ne velik...grejo pa do 99.999 jap...ditech ma tud eno blokado not,saj tko mi je frend reku da ga je u dolino začel zaustavlat in to pr 100,k je bla res orng dolina pa zlo douga,drgač ma jermensko uzunej,pa še ena je na elektornko vezana...tisto k ga je pa ustavla pa se ne da vn se mi zdi...ditech je za po mest za tunin pa ne glih,k elektornka kmal use pokvar...men žre 8 l :) sm se saj pelm dobro :)
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Sr jan 05, 2005 9:42 pm

Furious_G je napisal/-a:hehe, nimam znanja o skuterjih? mogoče res nisem načitan o vseh teoretičnih stvareh o skuterjih, kot marsikater od "skuteristov" je, sm pa dal že dost stvari skoz v praksi. sej itak da bo vsak hvalu svoj motor, sam men se sr po defaultu res zdi (pre)mehka (samo moje mnenje). s štendrom se da pa tud z runnerco po tleh drgnt :D no pa gremo naprej... glede ključavnic nism tok siguren no... men ga do sedaj še nihče ni odprl! res je pa to, da se zlo lahko da pridt do ključavnce za kontakt(samo prednjo masko daš dol pa je), tko da je dost lahka tarča za krajo. hehe, k si pa pisu o montaži auspuha sm se pa kr mal nasmeju :) to je pa čist od tebe odvisno, kakšen mojster si! v pol ure sm mev jst original auspuh dol, pa lipnika gor, tko da ne vem kaj si ti delu... pa brez zamere ;)

hočm rečt tole da če je skuter mehak pol je amortizer sfukan,probej kakšno mogoče s plincem al pa dobrim amortizerjem in boš spremnu mnenje...glede avspuha sm pa mislo tko,da pr minareli mašinah maš cilinder postavlen ravno navzdol se prav 90 ° in sm poklekneš na tla in uzameš ključe u roke in je urejen,pr runerju je pa mal več zafrkavanja,pr minareliju na izi natakneš ključe gor,je usem manj dela,k sm od sošolca speedfighta neki rihtou me je pa use minil,k je tumač dela za avspuh dat dol...in seveda brez zamere ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jan 05, 2005 9:45 pm

Ja ditech ima blokado vezano na elektronko in pri večjemu tuningu je potrebno menjat celotno ECU, jebeno ;) Drgač serijske pospeške ma dobre ampak kaj ti bo to k ne gre ravn nevem kam :) Ma pa porabo res majhno, nardim jest z enim tankom 350 km po tamalem ;)
Če je ravno, ni zabavno.

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Sr jan 05, 2005 9:46 pm

rok46 je napisal/-a:tist k je reku da je SR slaba za vožnjo pa mehka...mislm,da teb manka mal znanja o skuterjih...use je odvisno od tega kak je amortizer.če je trd se dobr pele usak motor,najbolša kombinacija je trd amortizer + dobre gume k se držijo dobro...pa dimenzija gum je tud zlo pomembna. doma ma SRko rossi replica,pa ma komplet polini evolution predelavo in motor tud leti,spomlad ga bom začeu prodaja k nameravam kupt avto...prej sm meu bl švoh gume gor,so ble znucane,k sm eneparkat preveč pametn biu pa sm mal skuru zadno gumo :oops: :-P kaj čš...poleti sm dau gor nove gumce,spredaj 130,zadaj 140 tko k ma aerox serijsko in motor se pelje prfektno po ovinkih...za moje pojme je aerox biu daleč najbolši skuter glede lege in vožnje nasploh,temu pripomorejo dobre gume in amortizer trd kukr sm že omenu,ampk zdj se jst z aprilio pelm čez ovinke bolš k z aeroxom od frenda.aerox ma idin mal placa za noge,pa na aprili bl na visokm sediš.ne mislte da kle to govori en navadn 14 letn mulc k ma 2 mesca motor in nč izkušenj.skuterja mam že 5 let in sm dau že mrskaj čez z nim,tud štendr je že brusus večkrat po tleh pri polaganju tko se ga da položit.priporočam ti aprilio Sr al pa aeroxa k sta zame najbolša skuterja kar jih je...raznih giler,pa nrg-jev neb kupvou k jih je tolk da se kr drek meša z nimi,pa še to pomankljivost majo da lahko skor uskemu odpreš zic in uzameš vn kar hočeš.s svojim ključem sm odpru že nešteto koliko prtlažnikou od nrg-jev in giler,pa naj kdo proba :) pa še aerox in aprilia mata minareli mašino ki je najbol dostopna za popravila.da ne govorim o zakompliciranosti runurja al pa kakega peugeota k se matraš pou ure da prideš do avspuha...moj skuter gre 130,res da sem dau velik nanga ampk mi ni žau.štima prfektna,pospeški taki da marsi ker avto prehitim lahko in nešteo drugih stvari...pa še o onem aeroxu.barva ni original,bil je barvam ampk to ne pomen nč,če plastika gor stoji kul pa ni počena ni overe zarad tega...in ne števca se ne more kr tko vrtet morš ker je use skp čudnu zvezan smo probal pr frendu, z mašinco bi pa preklet doug tole delou.enostavnejše je da samo stakneš zajlo in to je to ;) z zx izpuhom bi pa mogel it ukul 85,90...pa probej se brez rok pelat.če ti balanca mal zavija pol so vilce fuč in je blo orng padeno...pa dobr nakup

LP

ampk.....tole je pa pošteno napisano tku da res ni kaj za dodati!!samvozim speedfighta pa moram rečt da nism ime še nobenih večjih in resnih težav pa imam 30.000km!! če je redno vzdrževan pote sploh ni nobenega strahu o brezhibnosti!!

LP miha

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Napisal/-a Furious_G Sr jan 05, 2005 9:48 pm

rok46 je napisal/-a:
Furious_G je napisal/-a:hehe, nimam znanja o skuterjih? mogoče res nisem načitan o vseh teoretičnih stvareh o skuterjih, kot marsikater od "skuteristov" je, sm pa dal že dost stvari skoz v praksi. sej itak da bo vsak hvalu svoj motor, sam men se sr po defaultu res zdi (pre)mehka (samo moje mnenje). s štendrom se da pa tud z runnerco po tleh drgnt :D no pa gremo naprej... glede ključavnic nism tok siguren no... men ga do sedaj še nihče ni odprl! res je pa to, da se zlo lahko da pridt do ključavnce za kontakt(samo prednjo masko daš dol pa je), tko da je dost lahka tarča za krajo. hehe, k si pa pisu o montaži auspuha sm se pa kr mal nasmeju :) to je pa čist od tebe odvisno, kakšen mojster si! v pol ure sm mev jst original auspuh dol, pa lipnika gor, tko da ne vem kaj si ti delu... pa brez zamere ;)

hočm rečt tole da če je skuter mehak pol je amortizer sfukan,probej kakšno mogoče s plincem al pa dobrim amortizerjem in boš spremnu mnenje...glede avspuha sm pa mislo tko,da pr minareli mašinah maš cilinder postavlen ravno navzdol se prav 90 ° in sm poklekneš na tla in uzameš ključe u roke in je urejen,pr runerju je pa mal več zafrkavanja,pr minareliju na izi natakneš ključe gor,je usem manj dela,k sm od sošolca speedfighta neki rihtou me je pa use minil,k je tumač dela za avspuh dat dol...in seveda brez zamere ;)

LP

sej vem kk si mislu :) sam sm prov mogu to napisat :twisted: drugač ma pa vsak svoje hibe, pa vsak ma svoje dobre lastnosti. itak bo pa vsak svojga hvalu ;)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Sr jan 05, 2005 9:48 pm

Demo je napisal/-a:Ja ditech ima blokado vezano na elektronko in pri večjemu tuningu je potrebno menjat celotno ECU, jebeno ;) Drgač serijske pospeške ma dobre ampak kaj ti bo to k ne gre ravn nevem kam :) Ma pa porabo res majhno, nardim jest z enim tankom 350 km po tamalem ;)

jst pa celih 100km :D :P jebat ga tuning stane ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr jan 05, 2005 9:52 pm

rok46 je napisal/-a:
Demo je napisal/-a:Ja ditech ima blokado vezano na elektronko in pri večjemu tuningu je potrebno menjat celotno ECU, jebeno ;) Drgač serijske pospeške ma dobre ampak kaj ti bo to k ne gre ravn nevem kam :) Ma pa porabo res majhno, nardim jest z enim tankom 350 km po tamalem ;)

jst pa celih 100km :D :P jebat ga tuning stane ;)

LP

Ja seveda sej te bi vprašal kaj maš stunirano sam se bojim da se bodo modi oglasil, češ da to ne spada v to temo ker tukaj je tema na KUPOVANJE skuterja, no če se ti zdi povej tukej, odpri novo temo o tuniranju skuterjev al mi pa na pm pošlji ker me zanima. Aja pa btw: a si na http://www.sloskuter.cjb.net forumu? Če si povej nick pa se tam slišva, jest sem tam Demo™ (moderator).
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Sr jan 05, 2005 10:02 pm

upejmo da ne bojo,sj svetval smo mu že :) polini evolution kit,19ko forgazar,polini sklopka,polini variomat,polini for race avspuh,polini filter (gobast),jermen seveda polini,polini blajerca pa še kake male prčkarije ki so potrebne ob tem ;) pa pridm na vaš forum :)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Napisal/-a Furious_G Sr jan 05, 2005 10:12 pm

matr, ti si pa to resno zastavu :D kva bi to delal če bi blo v runnerci ;) joke stari!
se pa čudim kako še clo narediš 100km s tankom :D

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Sr jan 05, 2005 10:19 pm

Furious_G je napisal/-a:matr, ti si pa to resno zastavu :D kva bi to delal če bi blo v runnerci ;) joke stari!
se pa čudim kako še clo narediš 100km s tankom :D

jah 8 litrski tank,mogoče mal več in je glih za 100km ;) u runerju pa neb nč bl delal,še slabš mogoče k j etežji motor,k ma mal čez 100kil če se ne motm moj jih ma pa 95 ;) predelava je predelava,če je ista je odvisn sm od teže motorja :) je pa zmerjeno z radarjm 130 ,pa ne sprašujte kako je to ratal da niso motorja zaplenil k je bla res sreča da takrta večje neb moglo bit :oops: :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr jan 05, 2005 10:23 pm

Rok46 to se prav vse polini stuff :) Sam sem nekako bolj za malossi pa nvm zakaj, ni kakšnega posebnega razloga :) Drgač pa dobr tole predelane, kolk KM ti potem nanese vse skup?
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Napisal/-a Furious_G Sr jan 05, 2005 10:24 pm

matr pol je to realnih 130... ti pol po števcu kaže 170? ;) to more pa hudo letet! aja pa svaka čast za radar :D

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Sr jan 05, 2005 10:40 pm

Furious_G je napisal/-a:matr pol je to realnih 130... ti pol po števcu kaže 170? ;) to more pa hudo letet! aja pa svaka čast za radar :D

ja realnih ja,na števcu je pač sam 120,in je pršlo do enga znakca k je na štecu mal man k en centi nižje od 120,neki tazga...števc tolk laže pa sam nrg-jem,pa runnerjem :P joke :D ... drgač pa naj bi blo tam nekje od 16-20 KM kukr sm vidu na polini strani ;)

LP
Slika

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Če jan 06, 2005 3:48 pm

Evo!

No v glavnem danes sem ga sel gledat!

Stvar je sledeca:
motor na oko zgleda zelo vredu, je nekaj manjih praskic vendar nc resnejsega, moti me edino to ko je izpuh full zarustan in mal plastika pocene tam pod levo nogo.
Problem je samo v tem ko mu stisnes polni gas motor od zacetka nikam noci it tam pr 20km/h pa sunkovito potegne tja do 90km/h po stevcu seveda. Potem ta digitalni stevec med voznjo kr neki utripa vse krizem krazem potem pa naenkrat ok se vidi kok je bencina, temperature nc ne kaze potem pa zopet zacne utripat. Pa tudi elektronski vzig ga matra kr neki vergla pa noce uzgat. Drugace pele se zlo lepo tudi v ovinkih se ga da kr lepo nagnt vendar npr. mu pri 60km/h spustis gas pa zopet polne prtisnes nazaj pa tak ful pocas vse skupi odreagira.

zdaj sem se odlocu da bi moral menjat valcke pa izpuh na nov scistit pa polakirat pa vzig poprav, mislim da ce bi akomulator menjal bi blo ok.

tak da za ceno se se bom pa pogajal 200k sit definitivno ne dam!

LP!

prijam
Nov uporabnik

Napisal/-a prijam Če jan 06, 2005 4:09 pm

no pa da ti se jst nekaj napisem! :twisted:

ce ti sam motor zgleda vredu pol izspuh ne sme bit problem,kksno urco dela da ga fajn zbrusis s tistim za rjo odstranjevat namazes in ze je pripravljen za barvanje!(to zdele pozimi nebi smev bit problem nardit!

tista plastika te tud pomojem nebi kj prevec motila cene jo pa zakitas pa prestrihas pa nj nebi smev bit problem.

to da ti motor od zacetka ne prime pol pr 20km/h pa zacne pospesvat bi mogu pomojem mal fedrce na kuplungi zamenat,saj se kuplunga ne odpre v dobri resonanci.

kaksne valcke pa jermen kr racunej d bos mogu menjat,saj jst bi jih d vsaj ves kaj mas noter pa kolk priblizno bo zdrzalo,ne da ti potem odtrga jermen pa se kaksno jermenico,variator ali kuplungo zjebe.

to z digitalnim stevcem.....lahko je to da je v kaksni klipsni slab kontakt in ko motor poskakuje po kaksnih grbinah da ni kontakta in stevec ne kaze.....ce je to samo pri temperaturi je mozno da ti tista zicka ki pride na cilindru pritrjena na termostat ne drzi dobro pa ti jemle kontakt po luknjah ali makadamu....to bi mogu sam pritrdit lahko pa pogledas tisti zicko kako je pritrjena pa bos vidu kaj je.

elektronski vzig......fant zima je ne racunaj da bo motor v prvo kresnu....sploh pa brez zavga.pomojem da je to problem...maybe se pa motim pa bi blo treba kakrsnekoli nastavitve na frgazrju spremenit.

tisto luknjo bi pomojem mogu bit problem v mesanici zraka in bencina bi mogu to mal nastelat...ponavad se to zgodi ko mas zracni filter pa premejhno dizo.

p.s. priporocam ti da das motor na stender pa pogledas kolk je kj gistel kriv (ce se vidi),pa mal luft v zadnji gumi poglej.pa sj ves take fore mas da lastnika mal sprobas kako je z motorjem delov,pras ga ko je hladen ce ga lahko mal navijes da vidis kako dela...pa tko naprej

ok upam d sm ti kj prpomogu.....se mal ceno zbij pa ce ti bo vsec ga vzemi!

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Če jan 06, 2005 6:18 pm

ja sej pravim da za izpuh bomo ze zrihtal, tista plastika je tko tko enga moti driugega ne.

sej cakam zdaj lastnika ce ga bo dal za tak denar kot sem mu ponudil, ce ne pa nc!

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Re: Nakup Skuterja!

Napisal/-a DrinY Pe feb 03, 2012 8:28 pm

Jas mam tut namen kupit skuterčka. Na katere pa se žal ne spoznam prav 0 ! Iščem neki za male pare po možnosti brez papirjev(če ma gdo za prodat na PM), našel sem tega http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?id=5605932&obv=1 , ga ma gdo?
Mev bi ga malo za drajsanje poleti sem pa tja. No zanima me predvsem kako se obnese omenjen skuter.
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

čare
Mojster foruma

Re: Nakup Skuterja!

Napisal/-a čare Pe feb 03, 2012 10:03 pm

Ne kupuj nekih noname izdelkov in ne kupuj brez papirjev pa čeprav je samo za po vasi.Tudi čez vas gre kdaj policija in znaš met sitnosti in si v tem primeru raje kupi nek krops motor da jim lahko pihneš.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost