Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc So jan 15, 2005 4:45 pm

@DACO: sej ni nobeden reku da smo pa toook zlo bogi...res da si ne bomo mogl vec tok prvoscit kot smo si v preteklih letih, ampak kako pa bos hitro dokoncal fax, ce nimas za razne skripte in kopije, ki jih je vedno vec po faxih, pa stanovanje in to...pa da se ne bom ponavljal...imam znanca, ki bo zaradi tega moral pustiti fax, ker ne bo zmogel vseh financnih stoskov, doma pa dobivajo minimalno pomoc, tako da mu kaj veliko ne koristi!! nekaterim je ta zakon res krepko otezil studij!!
mislim da ce bi ti bil se vedno student, bi ze podpisoval peticijo :lol:
pa brez zamer

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco So jan 15, 2005 4:47 pm

@sinke: poznas kakega studenta, ki je oddal napoved za dohodnino? Jst ne ;)

@[LePP]: Vsak 5 student na FRIju pomoje zasluzi vec kot miljoncek letno. Za druge fakse ne poznam situacije, ker jih nisem obiskoval. Preberte mal kaj sem napisal, pa ne obnasite se kot histericne zenske, ko jim kaj nazaj zabijes.

Ta problem s studentskim delom je problem in nekak ga je treba resit. In to se ne tice sam studentov, je mal globje... sem ze mal namignil v svojih odgovorih, a kot vidim nekateri se niti ne potrudite prebrat vsega kar napisem.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco So jan 15, 2005 4:51 pm

Lejte kolegi studetje, sej vas mam vse rad :)=(: :P :lol:

Sam pomislite mal na tiste, ki se ne odlocijo na studij. Jst mam recimo sestro, ki je stara 22 let in se je lani poleti porocila. Sluzbe nima in jo tut zelo tezko dobi. Ma eno pofukano srednjo ekonomsko, po firmah pa rajs vzamejo kaksno studentko ekonomije, ki bo delala delo ene srednjesolke. Firma bo manj davkov na dohodek studentke placevala, studentka bo vesela k bo lahko celo placo na razprodajah zapravla, moja sestra bo pa doma brez sluzbe in se prezivljala z mozevo placo. In kako naj si ustvari druzino? Mogoce bi tut jst podpisal to peticijo ce bi bil se vedno student, ker bi mi bilo vazno da je moja rit na varnem... itak ce bi sestra rabla denar bi dobila od mene kot ze nevemkolikokrat ze...

Kot sem ze rekel, vsaka medalja ima dve plati.

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sinke So jan 15, 2005 4:53 pm

@daco
cenim to da maš svoje mnenje, saj človek brez lastnega mnenja je zame navadna ovca

Samo ti to mnenje izražaš na tak način:

Dokler sem jaz bil študent je bilo dobro, zdaj me pa boli k....

To je tko k bi upokojenci predlagali da se od zdaj mora delat do 90 leta

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Napisal/-a vesolc So jan 15, 2005 4:54 pm

@Sinke: ne bit tko napadaln pa obcutliv!! sej je samo navadna debata ne pa da se kle skor pobijemo med sabo!!
@Daco: mas prav...vse ni za vse dobro!! upam da bo tvoja sestra dobla sluzbo, pa brez zamere

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Napisal/-a sinke So jan 15, 2005 4:58 pm

Fantje, dajte zaklent to temo pa pejmo skupaj na :pivo

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco So jan 15, 2005 5:01 pm

@vesolc: hvala, upam da jo bo dobila... sem zalozil dobro besedo za njo v eni firmi kjer sem delal kot student in ker so bili zadovoljni z mano, bodo tut njej dali sanso 8)

@sinke: jebiga, jst nisem tist ki sprejema zakone. Ko sem bil jst student je veljal drugacen zakon in ce bi bil se vedno student, bi pac moral ziveti z novim zakonom. A izadem hinavc, ce sem prekmalu rojen? Ce bi tko razmisljal se nam je vsem zgodila krivica, ker smo prepozno rojeni da bi si kupovali stanovanja po Jazbinskovem zakonu... nikol ni prov, kokrkol obrnes ;)

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So jan 15, 2005 5:20 pm

vesolc je napisal/-a:@DACO: sej ni nobeden reku da smo pa toook zlo bogi...res da si ne bomo mogl vec tok prvoscit kot smo si v preteklih letih, ampak kako pa bos hitro dokoncal fax, ce nimas za razne skripte in kopije, ki jih je vedno vec po faxih, pa stanovanje in to...pa da se ne bom ponavljal...imam znanca, ki bo zaradi tega moral pustiti fax, ker ne bo zmogel vseh financnih stoskov, doma pa dobivajo minimalno pomoc, tako da mu kaj veliko ne koristi!! nekaterim je ta zakon res krepko otezil studij!!
pa brez zamer

Tale izjava mi je najbolj padla v oči izmed vseh!
vesloc eno je da si ti ne boš privošču nalivanja vsak vikend in nekaj đol, pa fukanja po raznih študentskih pijanicah in popolnoma drugo je če ti nimaš za skripte in učno gradivo! Med tema dvema razlagama je nekaj 10.000 sit razlike!!! Tko, da mal počas, sicer je pa to kar je daco rekel popolnoma prav. Jaz sem študent izredni sicer. Plačujem ulala denarja za študij GEA College. Torej veš da se tvoji stroški prot mojim lahko skrijejo. Ja sam sem se odločil za izrednij študij ker mi noben falus ne bo predaval bedarije cel dan, če jaz lahko med tem naredim nekaj bolj konstruktivnega in sem šel delat. Pač plačujem svojo "ceno" za to določitev. Ne obžalujem odločitve.
To, da mi bo pa ne študent na POPTV jokal sred gostilne kok nima keša, za hrbtom skriva pa tavelk krigl za pir!!! ti tok bi ga useku ke po pizdi, da bi bil takoj tih! Če študiraš, študirej redno in sproti, vsak fax se da narest znotraj določenega roka ali celo še prej, tako ko pa je država dajala potuho študentom (lep primer je moj sosed k je 30 pa še kr študira) je folk pač študiral do nezavesti. Dost je tega! Tukaj se nehaj ozirati samo na svojo rit (študentsko) ampak poglej malo večjo sliko! Generacija mojga fotr (50 jih ma) bo šla kmal v penzijo še ene 10 let 15max. Kdo bo pa potem delu??? Ti k boš še kr velku študij??? Ali tebi podobni??? Dvomim. Država more trenutno v roku nekaj let (beri 5) na hitro dobit še in še mlade!! delovne sile in zato so dali ta zakon, da mojega soseda in njemu podobne vržejo ven iz klopi in za tekoči trak ali kaj jaz vem kam, pač delat. Je pa res, da bi lahko bili študentki zneski do neke mere oz. vsote neobdavčeni. Sicer pa bodite iskreni... kdo izmed vas študentov ima samo eno službo???? Mislim, da jih lahko preštejem na prste ene roke, študentom še nikol ni bilo hudo in nikoli vam ne bo.
Glede unega reveža, tvojega kolega ki je očitno socialni problem. Naj se starša obrneta na socialne organe in bosta dobila socialno podporo in bo sine komot študiral. Res je kar je daco napisal... poglejmo v ZDA po kateri se naši politiki tako fino zgledujejo, študentje tam plačujejo šolnino še 10 let po študiju!!!! Si študentje želite tega??? Jaz tud pomotoma ne!
In za konec, če ste res tok ogrožena vrsta s finančne strani, kako za falus mate pol vedno keš za pir pa joint in benz pa razne kurbarije???? Naj mi en študent to pojasni. Lepo prosim. Hvala.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Napisal/-a sinke So jan 15, 2005 5:27 pm

Avalon je napisal/-a:
vesolc je napisal/-a:@DACO: sej ni nobeden reku da smo pa toook zlo bogi...res da si ne bomo mogl vec tok prvoscit kot smo si v preteklih letih, ampak kako pa bos hitro dokoncal fax, ce nimas za razne skripte in kopije, ki jih je vedno vec po faxih, pa stanovanje in to...pa da se ne bom ponavljal...imam znanca, ki bo zaradi tega moral pustiti fax, ker ne bo zmogel vseh financnih stoskov, doma pa dobivajo minimalno pomoc, tako da mu kaj veliko ne koristi!! nekaterim je ta zakon res krepko otezil studij!!
pa brez zamer

vesloc eno je da si ti ne boš privošču nalivanja vsak vikend in nekaj đol, pa fukanja po raznih študentskih pijanicah in popolnoma drugo je če ti nimaš za skripte in učno gradivo! Med tema dvema razlagama je nekaj 10.000 sit razlike!!! Tko, da mal počas, sicer je pa to kar je daco rekel popolnoma prav. Jaz sem študent izredni sicer. Plačujem ulala denarja za študij GEA College. Torej veš da se tvoji stroški prot mojim lahko skrijejo. Ja sam sem se odločil za izrednij študij ker mi noben falus ne bo predaval bedarije cel dan, če jaz lahko med tem naredim nekaj bolj konstruktivnega in sem šel delat. Pač plačujem svojo "ceno" za to določitev. Ne obžalujem odločitve.
To, da mi bo pa ne študent na POPTV jokal sred gostilne kok nima keša, za hrbtom skriva pa tavelk krigl za pir!!! ti tok bi ga useku ke po pizdi, da bi bil takoj tih! Če študiraš, študirej redno in sproti, vsak fax se da narest znotraj določenega roka ali celo še prej, tako ko pa je država dajala potuho študentom (lep primer je moj sosed k je 30 pa še kr študira) je folk pač študiral do nezavesti. Dost je tega! Tukaj se nehaj ozirati samo na svojo rit (študentsko) ampak poglej malo večjo sliko! Generacija mojga fotr (50 jih ma) bo šla kmal v penzijo še ene 10 let 15max. Kdo bo pa potem delu??? Ti k boš še kr velku študij??? Ali tebi podobni??? Dvomim. Država more trenutno v roku nekaj let (beri 5) na hitro dobit še in še mlade!! delovne sile in zato so dali ta zakon, da mojega soseda in njemu podobne vržejo ven iz klopi in za tekoči trak ali kaj jaz vem kam, pač delat. Je pa res, da bi lahko bili študentki zneski do neke mere oz. vsote neobdavčeni. Sicer pa bodite iskreni... kdo izmed vas študentov ima samo eno službo???? Mislim, da jih lahko preštejem na prste ene roke, študentom še nikol ni bilo hudo in nikoli vam ne bo.
Glede unega reveža, tvojega kolega ki je očitno socialni problem. Naj se starša obrneta na socialne organe in bosta dobila socialno podporo in bo sine komot študiral. Res je kar je daco napisal... poglejmo v ZDA po kateri se naši politiki tako fino zgledujejo, študentje tam plačujejo šolnino še 10 let po študiju!!!! Si študentje želite tega??? Jaz tud pomotoma ne!
In za konec, če ste res tok ogrožena vrsta s finančne strani, kako za falus mate pol vedno keš za pir pa joint in benz pa razne kurbarije???? Naj mi en študent to pojasni. Lepo prosim. Hvala.

:roll: Brez kometarja :roll:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So jan 15, 2005 5:36 pm

Keš za prasice pa za pizdarijo bo zmer, pa če tud mormo it ropat. Ponavad ga iz nič nardimo, tko k jezus večerjo.

Js sploh nočem bit odrasu tko k vi. Vidm, da pol rataš zafrustriran, pa nič ne se ne fukariš več okol, pa đola ode... Jao, js nočem tega. Sj itak me čaka študij do 34. leta :?

Grem zdj u lublano,
pa ena p*****a z mano.
Prvo se gava ufukala,
potem pa še pofukala.

Ni nam lahko...

:P
Slika

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Napisal/-a vesolc So jan 15, 2005 5:36 pm

Avalon je napisal/-a:
pa brez zamer

mislm da tale post ni cist tocn!! ne govori da nam je super, pa da mamo vedno za pir on đoint (BTW:ne przim), tko da ne govori!! vcasih si pa lahko tut mi prvosmo kako kavo med pavzo...ni tko?? ampak 200 sit X 3 = 600 sit na teden...to ti lih ne pomaga pri studiju, pa potem stej prevoz z vlakom ali studentsko stanovanje (v domu cakas dolgo), pa vsa gradiva (skripte, knjige), hrana (boni dragi ratal), tko da ni vse tko roznato kot ti mislis!!!
sej nism reku da smo vsi taki revcki, ampak je pa kar nekaj takih, ki jim zaradi tega zakona ne bo ravno lahko koncati studij!!

ta moj znanec JE res socialni problem, pa brez skrbi, da je ze poskusil na vse nacine dobiti kaksne pomoci, a niso vsi tako radodarni...kot sem pa rekel, da dobiva njihova druzina nekaj pomoci, ampak to je za druzino doma (ma 1 brata in 1 sestro), oce pa brezposln, on pa je moral vse za studij sam placevat!!

So pa izjeme, ki so se okoristili s studentskim delom, veliko studentov pa so zaradi tega z@jebali!!

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Napisal/-a vesolc So jan 15, 2005 5:38 pm

Pugi je napisal/-a:Keš za prasice pa za pizdarijo bo zmer, pa če tud mormo it ropat. Ponavad ga iz nič nardimo, tko k jezus večerjo.

Js sploh nočem bit odrasu tko k vi. Vidm, da pol rataš zafrustriran, pa nič ne se ne fukariš več okol, pa đola ode... Jao, js nočem tega. Sj itak me čaka študij do 34. leta :?

Grem zdj u lublano,
pa ena p*****a z mano.
Prvo se gava ufukala,
potem pa še pofukala.

Ni nam lahko...

:P

se pa tut podpisem pod ta post :P :P

Pugi pesmca pa ubija :P :P :P

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So jan 15, 2005 5:50 pm

vesolc je napisal/-a:mislm da tale post ni cist tocn!! ne govori da nam je super, pa da mamo vedno za pir on đoint (BTW:ne przim), tko da ne govori!! vcasih si pa lahko tut mi prvosmo kako kavo med pavzo...ni tko?? ampak 200 sit X 3 = 600 sit na teden...to ti lih ne pomaga pri studiju, pa potem stej prevoz z vlakom ali studentsko stanovanje (v domu cakas dolgo), pa vsa gradiva (skripte, knjige), hrana (boni dragi ratal), tko da ni vse tko roznato kot ti mislis!!!
sej nism reku da smo vsi taki revcki, ampak je pa kar nekaj takih, ki jim zaradi tega zakona ne bo ravno lahko koncati studij!!

ta moj znanec JE res socialni problem, pa brez skrbi, da je ze poskusil na vse nacine dobiti kaksne pomoci, a niso vsi tako radodarni...kot sem pa rekel, da dobiva njihova druzina nekaj pomoci, ampak to je za druzino doma (ma 1 brata in 1 sestro), oce pa brezposln, on pa je moral vse za studij sam placevat!!

So pa izjeme, ki so se okoristili s studentskim delom, veliko studentov pa so zaradi tega z@jebali!!

Povedal sem svoje in naštel konkretne primere, greva lahko čez teden po LJ pa ne bo žive duše nikjer pa potem čez vikedn pa bojo mel vsi keš, tako kot je Pugi reku naredijo ga tudi iz nič (am BTW Pugi fukanja pa men tud ponesreč ne manjka ;) in nobenih frustracij nimam). Pustimo času čas pa bomo videli kako bo. Se bom vam opravičil če se motim. Fer? Dam za drink.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So jan 15, 2005 6:18 pm

lisko je napisal/-a:
vesolc je napisal/-a:Daco, kaj pa ce nimas denarja da bi lahko brezskrbno studiral?? pa mi to povej, kako student iz Žirov (samo primer) ki zivi cez teden v Ljubljani in si mora placevat stanovanje, hrano, studijsko gradivo in ostale studijske izdatke, pa nima bogatih starsev ali celo nima oz. ima brezposelne starse in je vedno delal preko studentskega servisa in si placeval vse te izdatke in si obcasno lahko kupil tudi kaksno cunjo?? sedaj pri tej obdalcitvi pa se krepko pozna ce ti od place vzamejo 20%!!!
nocem kreganja, ampak prosim Daco da mi odgovoris na to vprasanje!!

Pa temu prištej še izredni študij..... 400 jurjo na letnik..... pa pol odgovor prosim.

Če si pa na izrednem študiju si pa redno zaposlen in ne preko študenta.

Jz sem študent in to šele prvi letnik pa se vseno strinjam da nekaj je lahko obdavčeno. Dokler letno ne presežeš tistih 1.200.000 sit dobiš itak vse nazaj. Problem je ker ti vsak mesec vzamejo tistih 12,5 procenta kar pri majhnih vsotah pod recimo 50 jurju nebi blo treba. Samo po eni strani pa vsen bolše da dobivaš manj in na konc kaj dobiš kot da bi pa mogu konc leta plačat.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

G-4S

Napisal/-a G-4S So jan 15, 2005 6:46 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco So jan 15, 2005 6:48 pm

G-4S je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Dokler letno ne presežeš tistih 1.200.000 sit dobiš itak vse nazaj.

A ni 1.600.000 :?:

Zihr je, ce ne se vec... vem da je bilo se lani dovoljeno na mesec prek studenta zasluzit dobrih 140k kar v letu dni znese 1.68 mio ;)

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. So jan 15, 2005 7:00 pm

Letos je 1.200.000, neki naprej je pa 1.6mio (verjetno davek 25%).
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco So jan 15, 2005 7:18 pm

MiniImports je napisal/-a:Letos je 1.200.000, neki naprej je pa 1.6mio (verjetno davek 25%).

Dobis pa vseeno vseh 25% nazaj? Sam mesecno ti vec poberejo? Ker ce presezes ta mejni znesek, ti pa se neki vzamejo pac za v proracunsko vreco.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 So jan 15, 2005 7:22 pm

Matr jim je*em!!!!!!!!!! :x :x :x :x

Jst delam zdele ker rabm keš v tem trenutku, ne pa drug let. Kaj nej zdele delam, da bi kupu feltne, keš bom dubu pa šele drug let spomlad?????? :evil: :evil: :evil: MAMICU JIM ODERUŠKO!!!!!!!
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So jan 15, 2005 7:27 pm

Daco je napisal/-a:
MiniImports je napisal/-a:Letos je 1.200.000, neki naprej je pa 1.6mio (verjetno davek 25%).

Dobis pa vseeno vseh 25% nazaj? Sam mesecno ti vec poberejo? Ker ce presezes ta mejni znesek, ti pa se neki vzamejo pac za v proracunsko vreco.

to je vse akontacija dohodnine, kar pomen, da če ne zaslužš dost, dobiš čez leto in pol (če gledamo dons) denar NAZAJ

študentsko delo je potrebno omejit, povečat je treba število štipendij in zvišati znesek štipendij
študentje se bomo tko učil (kao) in bomo mel dost dnarja za živet
tko bojo ostala delovna mesta za brezposelne

pa ne se bunit, smo evropska posebnost - drugje ni študentskega dela v taki obliki
k boste pa končal šolo, pa ne boste mogl najdt službe, boste pa spet peticijo podpisval
podpis
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov