Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jan 17, 2005 5:57 pm

misty je napisal/-a:hayabuso, pa u trgovino po kilo kruha :lol:

zakaj pa ne?? Sej maš sam gas pa bremzo -to je skor tko kot kolo a ne Nejko87 :roll:
Sej ročica za gas sploh ni tok občutljiva, daš gas do konca in se u izi odpelješ z eno roko pa kruh držiš :P :lol:

jaj jaj kva vse slišiš tlele na forumu 8)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po jan 17, 2005 8:07 pm

Zdravniški odvisno kje: cca 5-6 jurju.
Cena ure vožnje cca 6jujru za uro (spet odvisno kje) x 10ur je 60 jurjev.
Pol pa še izpit pa izpitva vožnja pa zamenjava dovoljenja.

Če si starejši od 21 let dobiš takoj neomejeno drugače maš pa 2 leti omejeno moč Zdi se mi da 35kW

Ni poceni uglavnem. Ur je manj kot za avto ampak so dražje.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po jan 17, 2005 8:16 pm

sorry brez zamere! tko sm js slišu!
čist tko, z apn & sm naredu 22k km u 14ih mescih, tud fure šk.loka-portorož... +tega sm meu kroslo husqvarno cr 250 ene 3/4 leta. kolkor wem je mela 51kon. tko da ne neki bluzit!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Po jan 17, 2005 10:16 pm

nejko...87.... ne bom se kregau s tabo..mi je pod častjo (še posebi mam težave s tvojimi močnimi argumenti "tko sm slišu" "apn" "cr 250"... :roll: )
prepričevat prepričane...brezveze
ko boš peljal kaj več kot 51 KM se spomni na tole flancanje

@andrej777, vito: ko bi le bilo tako. A neomejeno (pogoj: starost 21 let), direktno (to pomeni da prej nisi imel izpita A kategorije): obvezno 16 ur + izpitna
na celjskem koncu, pa morda še kje drugje so ure nekaj cenejše (vsaj bile so leta 2003), drugje je nekako najpogostejša cena 7.500 SIT /h
če ti kaj pomaga program, kjer so lepo narisane možnosti glede na leta/omejitve http://www.avtosola-brulc.si/vajea.htm
Sam sem delal v Kočevju leta 2003 in me je vse skupaj prišlo cca 180.000 SIT (VSE skupaj) imel pa sm 17 ur (16 + izpitna)

@Gricko: ja, sej se da, pa pazit morš da ne presežeš 50 km/h, ker pol te lah že pulcaj ustawla :D:D:D

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix Po jan 17, 2005 10:42 pm

DA VAM MALO RAZJASNIM ZADEVE.
Zakaj A le do 50 km/h?
Včasih smo imeli APN in Avtomatike ki so bili do 50ccm in do 50 km/h. Toje bila kategorija H. Z Zakonom o varnosti cestnega prometa leta 1998 se je stvar poenotila z evropo in kar naenkrat je kategorija H ratala do 50ccm in 45 km/h.

In, da ne bi bili kakorkoli prikrajšani za tistih 5km/h manj, so se naše brihte odločile da nam v opombe zapišejo A le do 50 km/h, ki je, milo rečeno glup izraz, ker si potem pol slovenije razlaga, da se lahko vozi z motorji, ampak se ne sme pelat več kot 50. :bonk Pa kje vi to poberete!

Ko pa so naši vrli sestavljalci ugotovili, da se nekateri še vedno vozijo okrog z APNkami in Avtomatiki, ki resnično grejo "tovarniških" 50 km/h, so letos v nov zakon zapisali, da lahko vsi ki imamo kategorijo H, vozimo tudi mopede, ki so izdelani pred letom 2002, imajo do 50ccm in gredo do 50 km/h.

Upam, da bo zdaj boljše in ne bodo eni še naprej prodajali buče! Če pa kdo slučajno ne razume, pa me naj vpraša, mu bom odgovoril. ;)
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po jan 17, 2005 10:55 pm

v glvnem izpita za B ti ne tikajo. nisem pa mislu o 1000ccm motorju, to je bil samo primer.
razmišljam o 640ccm motorju :lol:
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To jan 18, 2005 12:25 pm

misty je napisal/-a:nejko...87.... ne bom se kregau s tabo..mi je pod častjo (še posebi mam težave s tvojimi močnimi argumenti "tko sm slišu" "apn" "cr 250"... :roll: )
prepričevat prepričane...brezveze
ko boš peljal kaj več kot 51 KM se spomni na tole flancanje

@andrej777, vito: ko bi le bilo tako. A neomejeno (pogoj: starost 21 let), direktno (to pomeni da prej nisi imel izpita A kategorije): obvezno 16 ur + izpitna
na celjskem koncu, pa morda še kje drugje so ure nekaj cenejše (vsaj bile so leta 2003), drugje je nekako najpogostejša cena 7.500 SIT /h
če ti kaj pomaga program, kjer so lepo narisane možnosti glede na leta/omejitve http://www.avtosola-brulc.si/vajea.htm
Sam sem delal v Kočevju leta 2003 in me je vse skupaj prišlo cca 180.000 SIT (VSE skupaj) imel pa sm 17 ur (16 + izpitna)

@Gricko: ja, sej se da, pa pazit morš da ne presežeš 50 km/h, ker pol te lah že pulcaj ustawla :D:D:D

Če sem jz na tistem linku prav prebral piše da če si starejši od 21 let opravljaš "posebni program usposablajnja" z motorjem močnejšim od 35kW in imaš pol neomejeno kategorijo.
Kandidati za voznike motornih koles brez omejitve se usposabljajo po posebnem praktičnem programu usposabljanja kandidatov za voznike motornih vozil, ki vsebuje zahtevnejšo izvedbo posameznih elementov osnovnega programa zaradi močnejšega motornega kolesa, s poudarkom na relacijskih (potovalnih) vožnjah. Obseg poučevanja po posebnem programu je 16 ur, dejansko število učnih ur pa odvisno od predznanja in od postopnega napredovanja kandidata za voznika motornega kolesa.

Jz sem pri 16-tih naredu A do 125 in sem dobu pri 18-tih že neomejeno in lahko zdej furam vse. Tut z fotrovo VFR-ko 800 ki ma kr neki več kot 25kW (80). Tako da pri 21 bi pa tut lahko direkt neomejeno dobu če ma lahko jz pri 18 tih.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To jan 18, 2005 12:29 pm

Kaaaaaj :shock: Tolk ur je zdej obveznih??? Jst sm naredu k sm bil star 16 let za 125 (glih takrat ko so prvič zakon spremenil :evil: ) pa sm mel 5 ur pa društveno pa pol naslednjič glavno, delu sm pa lahko še s svojim motorjem. No, hvala Bogu, da so pol spet spremenil zakon in sm mel 18 leti priznano polno. Tko da komi čakam spomlad, da spet petardo zalaufam :twisted:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty To jan 18, 2005 6:47 pm

@Neelix: :bow

@M3: vpraš Bimmerja na PM ali pa v pravnih nasvetih. tuki nisem 100 %, ampak če te (glede na člen ki ga je Slide citiral) dobijo boš kasiral minimalno 8 točk in 120.000 SIT. Pri 18 točkah pa izpit gre.......

@andrej777: tako je, tud sam sem delal po tem programu za neomejeno

@dejan: jest sm svojo danes zalaufal, tolk da se je olje mal preteklo po mašini :D pa seveda, da bom lažje spal :twisted:

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Sr jan 19, 2005 6:17 pm

CCA. 120.000 SIT.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov