Hay!
To da naj bi bile policijske postaje digitalne.....

Kolikor jaz vem, se zmeraj vse leti preko UKW na FM modulaciji......... (morda pa je ze zelo dolgo, odkar sem na moji lisicki napolnil baterije in zavil na njihove frekvence, tako da so vmes zamenjali ze vse sisteme z "digitalnimi", nevem, res ne.....).
Uporabnost; Hja, da bi se radarju izognil, zelo dvomim, saj bos ga prej srecal iz oci v oci, kot pa preko postaje zvedel, kje hudic mali parkiran avto pusti.......

Res, glede tega, so postaje dokaj neuporabne, saj zelo redko povejo, kje so, saj OKC ze itak ve kam jih je poslal, predno so sli na teren, tako, da nanovo javlat lokacijo.......

razen ce vmes kaj pride (posredovanje, prometna nesreca,......).
So bolj zanesljivi tile prometni servisi, kateri se oglasajo z lokalnih radijskih postaj in javijo vse informacije naenkrat, kar pomeni, da si lahko bolj pozoren na promet med voznjo, kot pa poslusas UKW in se sprasujes, gdaj se bo kateri "izdal".........
Glede "zgodbic" katere slisis vsak dan na njihovih frekvencah......... to pa je druga zgodba....
Glede dovoljenosti ali prepovedi........kar ni izrecno prepovedano je dovoljeno a ne? Torej, ce bos poslusal in cetudi te policaj ali inspektor APEKa ob tem zaloti, ti nemore nicesar, dokler upraviceno ne domneva, da bos ali si tako dobljene info. kakorkoli zlorabil........(posredoval drugi osebi, se kakorkoli okoristil z pridobljenimi informacijami,.........).......kazni? Je ze zelo dolgo, odkar sem gledal UL, ampak......., ce navalis na katerekoli frekvence kot mutavi na telefon in "ponesreci" odajas oz. motis primarni promet na le teh frekvencah...........mislim da 40-400K SIT
, ce sprejemas in pridobljene info zlorabis (recimo preko "prisluskovanja" telefonom zves stevilko bancne kartice in kodo, ter spraznis racun........ali pa zves zaupne info dolocenega podjetja ali osebe in te info. zlorabis tako, da se okoristis, ali pa preprodas za $$$ naprej), pa mislim da do 4 MSIT............Sam decki, ne me za besedo prijeti.............je res dolgo, odkar sem bral zakon o telekomunikacijah, pa se mislim, da je bil pred letom dni sprejet nov............tak da koga mika naj sam poisce info............
Glede odajanja na frekvecah, na katerih nisi ne primarni, ne sekundari uporabnik pa...........ce te dobijo, si ga naj****............ampak ce naredis le "napako", je moznost, da te dobijo zelo majhna, ker npr vsi sistemi nimajo moznosti sledenja, niti OKC po moje nima sledilnih naprav za radiogenometijo........tako, da ce bi recimo vsak dan, jebal narod po nekaj ur, pa vedite, da bi slej kot prej ze od nekod privlekli vso kramo in vas locirali............. BTW: Ce na policijskih "stulis" v eter, te ne dobijo, oz te sloh ne slisijo, ker imajo vse frekvence zascitene z subtonom (od odaji govora, elektronsko 2prilepijo" signalu dolocen ton, katerega na drugi strani postaja sfiltrira in poslje na zvocnik samo "govor" tiste postaje, katera je med odajo odajala subton prave frekvence, vse ostalo z motnjami vred (motnje KKS ojacevalcev v mestih in naseljih med drugim) pa filtri pobrisejo............

No to sem jaz osebno speizkusil realno....... (okoli hodil kot posran cele tri dni, dokler mi bimmer ni tega pojasnil.......).
73 & 88