Samo ste tukaj eni pravi pracienti.
Zdaj se tu bunite, da je prav, da se obdavči delo študentom, medtem, ko smetana Slovenije plačuje vedno manj davkov. Rs je, da se dogajajo sleparije z napotnicami. Ampak se nebi dalo to lepo rešit, da se zaposli kar nekaj novih inšpektorjev, ki bi opravljali svoje delo pravilno in iskali te, ki delajo na črno ali na tuje napotnice. Rešitev je enostavna: vsakdo, ki dela mora obvezno imeti s sabo člansko izkaznico in napotnico/potrdilo, da dela za tega in tega delodajalca. Če oseba ni prava, se zapiše oseba, ki je dala napotnice in se mu dodeli ban - doživljenjski na vseh možnih študentskih servisih in tudi kasneje če bo imel ta kdaj firmo, da ne bo mogel ponujat delo študentom. Če dela na črno se podjetju nakaže položnica v vrednosti nekaj milijonov in to je to. Me prav zanima, kdo bi hotel to riskirat.
Jaz na leto zaslužim 200 ali 300k sit, da imam za svoje potrebščine (cigareti, pivo, biljard,...). Starši mi na srečo financirajo stroške, ki so potrebni za študij.
Če pa smo že pri avtih. Enostavna matematika. Vsak dan se peljem iz Ptuja do Maribora in nazaj. Za to rabim recimo 1000 sit bencina v obe smeri kar nanese mesečno 20000 sit. Avtobusna karta stane v eno smer 900 sit (mogoče 20 sit manj) torej v obe smeri 1800 sit. Na mesec je to 36000 sit. Razlika je kar precejšnja in če se ta razlika pomnoži z 12 pride na koncu 192000 sit. Registracija pride okoli 110000 sit. Ostane 82000 sit. Odšetjmo 20000 sit za redni servis. Imamo še 62000 sit. Kaj pa naj s tem? Ne vem, lahko si vsi wannabe antištudenti najdete neki razlog, da se to porabi na avto - jaz ne najdem.
Glede nakupa avta. Avto je prišel 1,8 mio sit. S tem, da sem jaz dal 1,3 mio sit (od teg je blo 800k od krosara in ostalo moji prihranki). Torej so mi starši šenkali 500k sit. In vem, da je to prvi in edini avto, ki sem ga dobo. In ja, srečen sem, da ga imam. Ker res ne vidim smisla, da bi moral pazit na uro, kdaj bo mi odpeljal avtobus. Tako, kot tudi 3/4 mojih sošolcev, ki niso iz Maribora in tu študirajo.
Tisti, ki pa se nekaj penita zaradi te peticije (ali kako bi to poimenoval), se lahko vsedete v letalo in odpeljete v Texas in se pridružite v KKK, kupite bivalnik in častite Busha.
LP