Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Sr feb 09, 2005 8:04 pm

kakšen folk na forumu :(
kar se tiče študenca je tko ponavad sta dva notr kakor jest vem tko da je tukaj dogaj loto kaj dobis notri za ceno pa nevem kakšna je
a pa si mogoče pomislil kdaj na take šudente ki nemorejo pridt v študenca ker so doma "preblizu" prijateljs iz sosednje obcine,ki je od tebe oddaljen 10km pa ze dobi sobo??? tak študent plačuje za sobo od 25k-35k ce ni drugace pa še plus razne stroške
kar se pa tiče avta da pol nis več študent pa nevem kaj še....
kako naj gre študent v šolo ko ima na dan samo par busov??? (govorim za tiste ki so doma v .....)
ah ja :shock:

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Sr feb 09, 2005 8:09 pm

Pač dejstvo. Aja da sploh ne govorimo o tem, da je vsak 4. avto na parkirišču EF vreden manj od mio SIT, ostali pa več. A se zavedate, da se nekateri študenti vozijo na fax v avtu, ki je boljši od dekanovga????

In tej nimajo denarja... Ma dej no!!![/quote]

dj ne nabijaj raj se prepricaj :D dekanov avto je vredn cca 15mio SIT
je pa res da je pa kar nekaj studentov, ki imajo kar vredu avto do 3 mio

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 09, 2005 8:21 pm

Oki tist o svtih...... tam pa morm res neki dodat......

Moj primer in pa študenti u moji dolini.....vlak od men do šole me pride 300sitx2 vozi 3x dnevno..... par ur naj lutam po mestu učil se bo pa joža?
Avtobus me pride 800 sitx2.... kar znese 1600 sit na dan..... to pa znese na mesec?
32 jurjo.......
Registracija za avtek me pride 100 jurjo...... stroški na leto z njim so rečmo 50 jurjo...
nafte pa rabim na mesec 15jurjo.......
Hitr pogruntamo da se mi avtek bolj splača kot druga prevozna sredstva....
al za druga prevozna sredstva minimalno 300 jurjo letno...... al pa za avtek 400 + tega da se lahk peljem še marsikam drugam..
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy Sr feb 09, 2005 9:07 pm

Ne se hecat.

Jaz sem kot "faliran" srednjesolec moral iz primorske v maribor, ker me v ljubljani niso vzeli (nimajo tretjih vpisnih rokov - prepolno). Začel sem z 3 letno visoko in sem prvo leto bival v sobici pri eni starejši gospe in sinu (cena sobe 17.000SIt na mesec). Glede na to, da nisem mel ravno 5 kilometrov do doma (ampak 298km) sem se domov vozu 1x-2x mesecno z vlakom (vozovnica za vlak takrat 1300SIT v eno smer - sedaj cca 2.000SIT). Danes moremo pa 2x na teden domov it perilo prat al kaj!
Po enem letu sem prišel v študenta, kjer sem bival z cimrom (3,5leta) - študent mesečno 7.5000SIT. Za bone smo takrat odšteli od 5.000 - 10.000 SIT odvisno kaj si vzel zaene bone. Nikoli nisem več kot 10jurjev dal za bone. In ja imel sem ponavadi samo zajtrk (žemljica/salama in mleko) + topli obrok. Če je kdaj bla sila smo šli še na večerjo. Dodatne bone smo si odkupli od šošolcev iz maribora, ki so doma jedli. Pol leta sem moral iz študenta, ker sem status zgubu (garsonjera 50jurjev) + tukej ker sem preko študenta delal sem si lahko avto privoščil (10 let stari za 400jurjev - večinoma starši pomagali - sem pa potem res vse sam vzdrževal). Vozil sem se še vedno 1x-2x mesečno domov - stroški so narasli iz 5 jurjev za prevoz na 10-15 jurjev. Ko sem zdiplomiral sem se na univerzitetno vpisal in zraven še delal. Za eno leto sem se vselil k kolegu v garsoniero (delila stroške 25.000SIT/mesec). Potem sem spet dobil študenta in ker se mi je zdelo, da sem malo prestar za študentske žurke (24-25let) sem se vselil v luksuzne študentske sobe - samska soba (verjetno bo v mariboru kmalu več samskih kot kakšnih drugih sob), souporaba kuhinje in kopalnice. V vsaki sobici je internet prikluček in catv + telefon (to je tudi že v navadnih sobah - tam kjer sta dva) - 15.000SIT. Boni so res da v tem času dvignili ceno ampak še vedno si dubu 20 bonov za pod 10jurjev.
Res je sam nisem študiral 3-4 leta, ampak 7 - zakaj. 3 leta je rednih predavanj, 6 mesecev obvezna praksa (jaz sem še nekaj mesecev potegnil, da sem zadeve dokončal). Za diplomsko delo sem rabil eno leto (sem kompliciral in kompliciral) pa še delat sem začel + 2 leti ko sem delal univerzitetni program.

Če imaš ti danes avto pa kaj vem kake feltne gor, pa kaj vem kake gume in ne vem kaj vse je to tvoj problem. Glej vsi ljudje ki delajo plačujejo davke, zakaj neki študent, ki ima že tako ali tako vse bonificirano profitiral še na delu. Študent z 75jurji, kolikor je tisti najnižja vsota za manjši davek čisto vredu živi! Če pa še nisi vedu, so tudi prej od tega, kar si zaslužu odtrgali na študentskem servisu. Pač sedaj se zmeni , da imaš 1.000 NETO (tako kot si se prej) in te ne briga, kaj vse mora delodajalec plačat. Če boš pa drugo leto kaj še ven iz dohodnine dubu pa tolk boljš zate.

Tako da ne govorit kako in kaj se študira in kako se lahko dela zravn. Moje mišljenje je tako, da če študiraš študiraj in če nisi za to pač idi delat in tam bodi. Ne moreš imet vsega ko si mlad! Počasi pač pelješ zadevo naprej - po zmožnostih!

PS: najlepša leta so prva študentska leta (1,2,3 leto :) zato študirajte in hodite na žurke, pa malo se družite, ne pa za feltne delat!) Boste delali, ko boste stari!
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

POWER MAX
Nov uporabnik

Napisal/-a POWER MAX Sr feb 09, 2005 9:20 pm

xandrej je napisal/-a:Zakaj pa je pol slovenije delalo na šudentske napotnice... Ljudje pa brez zaposlitev... Da ne govorim o upokojencij ki delajo na študentske napotnica... Tisti študent, ki redno dela bo itak dobil tisti svoj denar... Sicer na koncu leta ampk denar je...

Si fertik s šolo potem pa ne moreš v službo ker banda v penziji dela na študentske napotnice... Sicer pa kake so dajatve na redno zaposleno osebo v sloveniji to pa izak glava peče... Saj ni čuda, da je tak... Pa brez zamere...

to maš čist prov sj to tud jst sovražm, sam večinoma nas je pa študentov k res delamo ne pa da delajo naši tastari. sj so tud delodajalci krivi k nečjo vzet na šiht delavca pa da mu bi plačval vse plačo pa zdravstvo,..

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr feb 09, 2005 9:23 pm

Quik je napisal/-a:dj ne nabijaj raj se prepricaj :D dekanov avto je vredn cca 15mio SIT
je pa res da je pa kar nekaj studentov, ki imajo kar vredu avto do 3 mio

Tko za info. Tajnikarjev avto se začne pri 11,5 mio SIT in ne 15 mio, ker za 17 mio dobiš že serijo 7, s katero se mimogrede vozi na fax moj kolega. Prav tako poznam nekoga, ki se je vozil z BMW serije 5.

Ni jih veliko, ki si privoščijo tako razkošje ampak so tko da ne ti men govort o nabijanju če hodiš po svetu z zaprtimi očmi.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 09, 2005 9:30 pm

Zaključek teme....... študentje smo podn od podna...... dol z nami..... za v zapor smo konc pika amen konc debate.....
Tist se pa čist strinjam.... da ma en študent avto in ne vem kok porihtan.....tist pa gre men tud na živce včasih.....poleg pa jamra kak nima za sobo pa za bentz.... pa ven ne more kam it ker nima gnara za bogo vstopnino na žurki..... a avtek pa zrihtan.... sam jebat ga vsak ma svoj okus oziroma sto ludi sto čudi....
Pa da se ne bi kdo pikno u men bom kr zdej povedu da moj avtek nima niti ene lite felne.... muzko sicer mam..... ampak za njo sem šparu 4 lete.....
Sem sicer pred dvema letoma spusto prejšni avtek...... ampak sem si takrat kupo pameti...raj pelem punco na večerjo kot pa kupim neko dodatno sranje na avto.....
avtek je prevozno sredstvo..... če maš tok gnara da vlagaš u njega pol ne jamri da nimaš gnara.... avto je zadnje kam lahk stišiš odvečen denar......
moje mišjenje
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr feb 09, 2005 9:36 pm

lisko je napisal/-a:Zaključek teme....... študentje smo podn od podna...... dol z nami..... za v zapor smo konc pika amen konc debate.....
Tist se pa čist strinjam.... da ma en študent avto in ne vem kok porihtan.....tist pa gre men tud na živce včasih.....poleg pa jamra kak nima za sobo pa za bentz.... pa ven ne more kam it ker nima gnara za bogo vstopnino na žurki..... a avtek pa zrihtan.... sam jebat ga vsak ma svoj okus oziroma sto ludi sto čudi....
Pa da se ne bi kdo pikno u men bom kr zdej povedu da moj avtek nima niti ene lite felne.... muzko sicer mam..... ampak za njo sem šparu 4 lete.....
Sem sicer pred dvema letoma spusto prejšni avtek...... ampak sem si takrat kupo pameti...raj pelem punco na večerjo kot pa kupim neko dodatno sranje na avto.....
avtek je prevozno sredstvo..... če maš tok gnara da vlagaš u njega pol ne jamri da nimaš gnara.... avto je zadnje kam lahk stišiš odvečen denar......
moje mišjenje

Sicer ne vem če je to letel name ampak nej povem da sem jest tut študent in vem koko je shajat brez keša pri 23 letih.

Drugač pa točno to probavam ljudem dopovedat. Sej razumem da so proti davkom. Logično. Samo ne mi jokat, ker nekomu država vzame 10 jurjev na mesec, ki jih konec leta dobiš nazaj, v isti sapi pa razlagat da je bla ena feltna 100 jurjev, naročena iz Amerike in komi čakaš da pride še spojler, pa Apex fedri, pa brembo zavore....
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 09, 2005 10:07 pm

Tomaz40 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Zaključek teme....... študentje smo podn od podna...... dol z nami..... za v zapor smo konc pika amen konc debate.....
moje mišjenje

Sicer ne vem če je to letel name ampak nej povem da sem jest tut študent in vem koko je shajat brez keša pri 23 letih.

Drugač pa točno to probavam ljudem dopovedat. Sej razumem da so proti davkom. Logično. Samo ne mi jokat, ker nekomu država vzame 10 jurjev na mesec, ki jih konec leta dobiš nazaj, v isti sapi pa razlagat da je bla ena feltna 100 jurjev, naročena iz Amerike in komi čakaš da pride še spojler, pa Apex fedri, pa brembo zavore....

Ni letel nate..... sam točno to sem hotu povedat..... jamrajo in jamrajo..... ko se pa obrnejo pa se "hvalijo" kak so avtek porihtal..... no sej si vse ti povedu.
Slika

Uporabniški avatar
fUATPANZa
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a fUATPANZa Sr feb 09, 2005 11:03 pm

Samo ste tukaj eni pravi pracienti.
Zdaj se tu bunite, da je prav, da se obdavči delo študentom, medtem, ko smetana Slovenije plačuje vedno manj davkov. Rs je, da se dogajajo sleparije z napotnicami. Ampak se nebi dalo to lepo rešit, da se zaposli kar nekaj novih inšpektorjev, ki bi opravljali svoje delo pravilno in iskali te, ki delajo na črno ali na tuje napotnice. Rešitev je enostavna: vsakdo, ki dela mora obvezno imeti s sabo člansko izkaznico in napotnico/potrdilo, da dela za tega in tega delodajalca. Če oseba ni prava, se zapiše oseba, ki je dala napotnice in se mu dodeli ban - doživljenjski na vseh možnih študentskih servisih in tudi kasneje če bo imel ta kdaj firmo, da ne bo mogel ponujat delo študentom. Če dela na črno se podjetju nakaže položnica v vrednosti nekaj milijonov in to je to. Me prav zanima, kdo bi hotel to riskirat.
Jaz na leto zaslužim 200 ali 300k sit, da imam za svoje potrebščine (cigareti, pivo, biljard,...). Starši mi na srečo financirajo stroške, ki so potrebni za študij.
Če pa smo že pri avtih. Enostavna matematika. Vsak dan se peljem iz Ptuja do Maribora in nazaj. Za to rabim recimo 1000 sit bencina v obe smeri kar nanese mesečno 20000 sit. Avtobusna karta stane v eno smer 900 sit (mogoče 20 sit manj) torej v obe smeri 1800 sit. Na mesec je to 36000 sit. Razlika je kar precejšnja in če se ta razlika pomnoži z 12 pride na koncu 192000 sit. Registracija pride okoli 110000 sit. Ostane 82000 sit. Odšetjmo 20000 sit za redni servis. Imamo še 62000 sit. Kaj pa naj s tem? Ne vem, lahko si vsi wannabe antištudenti najdete neki razlog, da se to porabi na avto - jaz ne najdem.
Glede nakupa avta. Avto je prišel 1,8 mio sit. S tem, da sem jaz dal 1,3 mio sit (od teg je blo 800k od krosara in ostalo moji prihranki). Torej so mi starši šenkali 500k sit. In vem, da je to prvi in edini avto, ki sem ga dobo. In ja, srečen sem, da ga imam. Ker res ne vidim smisla, da bi moral pazit na uro, kdaj bo mi odpeljal avtobus. Tako, kot tudi 3/4 mojih sošolcev, ki niso iz Maribora in tu študirajo.
Tisti, ki pa se nekaj penita zaradi te peticije (ali kako bi to poimenoval), se lahko vsedete v letalo in odpeljete v Texas in se pridružite v KKK, kupite bivalnik in častite Busha. ;)

LP

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Če feb 10, 2005 12:05 am

Bi si clovek mislil, da ste studentje intelektualci in da se z vami da debatirat na nivoju pa vidim, da se z vecino zal neda (svaka cast izjemam). Drugi pa tumpate po svoje in jokate za svoje riti. Pa primerjate neki kok pride dnevno vlak pa bus pa ne vem kaj, pa kup si mesecno jebemti, bos cenejs skoz prisel. No pustmo zdej to. Bom tko vprasal. A ste se kdaj vprasal kok druzin je v nasi predragi drzavi, ki niso bili na morju v zadnjih 3 letih? Namesto da bi porabili tisti trdo prigaran regres za tisto kar je namenjen - ja letni dopust pa morje. Ga porabijo za poloznice in da lazje zadihajo. Pa njim lih tko drzava pobere skor polovico place. Pa pol gledas na tv-ju kako se mecejo z mostov pa ne vem kaj... ja super ne, pa kriminal narasca pa vsega boga. Tuki se pa bunite zarad 10% studentske populacije, ki jim res zagreni zivljenje tistih vzetih nekaj % od mesecnega zasluzka. Itak nebomo prisli do nikakrsnega pametnega zakljucka. Tipicni slovenski nacin, vsak hoce za svojo rit poskrbet, ce se vam pa kej rece ... tko realnega... pa se zacnete kurcit, pa zmerjat itd... res na nivoju intelektualcev :P
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
fUATPANZa
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a fUATPANZa Če feb 10, 2005 12:38 am

Maš prav. Ni lepo napisano. Ampak kaj pa pričakuješ, ko pišeš provokativna sporočila?
Poglej si takšen primer:
Država se odloči, da bo vsem davkoplačevalcem zvišala stopnjo davka za 25% če zaslužijo do 200k sit in 12,5% če zaslužjo pod 200k sit. In potrem pride nekdo in pove, da je tako pravilno, saj si študentje ne morejo privoščiti knjig oz. je potrebno zaflikat proračunsko luknjo? Kak bi se ti počuto :?:

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] Če feb 10, 2005 1:41 am

Sam to bom reku .. eniam je pač lepo k so jim starši plačal izpit za car pa avto kupil pa za benz dajejo .. pr men je šlo vse iz mojega žepa .. torej tolk k sm delou tolk sm imeu ... Zato mi prosm ne govorte kakšne cari so kje pa kaj .. raj nej kdo pove kaj si je sam plačou in kaj mu starši plačujejo!!! Zato se mi zdi tale dohodnina mal too much za študente oz. dijake ker od tega ne odnesejo/te nič, ker sam najmanj 22.5% vzamejo od zneska ( 10% študent provizija + 12,5% država - znesek do 70k. Sej ne rečem da denarja nebi dobil nazaj drugo leto nwem kerga meseca .. samo a si predstavlate kolk denarja se da obrnt na borzi ali pa z vezavo v tem času ko teb odtrgajo procente in ti jih vrnejo!!! Je kdo kej razmišlou o tem!!! Konc debate, referendum drugače ne gre!
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če feb 10, 2005 8:08 am

Poslušajte!!!

teme nisem dal na forum, da bi se kregali!!! Vsi vemo da smo študentje priviligirani kar se davkov tiče! Ja, delo preko napotnice je nekako delo na črno, saj dosedaj nisi plačeval davkov. Ampak fora je, da jih tudi sedaj ne boš!!. Vsi zaposelni se vprašajte, kako bi reagirali, če bi vam na obstoječo obdavčitev pobrali še 25% in to samo zato, da vam ta znesek lahko vrnejo, potem ko so z njim upravljali več kot eno leto. 96% študentom akontacije vrnejo. Ergo je pobiranje te akontacije brezvezno!!!! Država bo imela samo več dela s tem, veste za koliko se bo povečalo število oddanih dohodninskih napovedi? To mora nekdo obdelat. In tisto akontacijo morajo potem od nekod vrnit! To je popolna blesarija!

V to, ali študirat ali delat se pa ne bom spuščal. POvedal bom samo, da delam preko študenta redno, in na ta račun se bom letos (upam) preselil na svoje. A ni to to, kar je pri nas narobe, da se mladi ne morejo odselit na svoje? Jaz se po zaslugi lastne iznajdljivosti (bera dela prkeo študenta, redne službe itak ne bi dobil), še bolj pa sreče bom.Redna služba se mi tudi obeta tukaj, kjer sedaj delam, ampak pač izkoriščajo čas, dokler sem za njih cenejša delovna sila, ne na moj račun. Kar se pa tiče bogatih študentov pa njihovih avtomobilov pa pri naši politiki javnih prevozov sploh ne bom komentiral. Mene prevoz z avtobusom+vlakom pride dražje,kot da grem z avtom. A zdaj vidite zakaj imam avto. Dajte si vtepst, da pri nas ni kot drugje, pri nas je avto potreba ne pa luksuz, razen mogoče če stanuješ v LJ.

Naprej pa sploh ne bom debatiral, kdor hoče bo šel podpisat, kdor noče pa ne rabi. Vsi ki ste zaposleni, upam da boste kdaj imeli mulce (ali pa jih že imate) pa boste ugotovili, da lhko tudi oni prispevajo v družinski proračun, ne da bi zanemarjali študij.

Prosim da se ta tema zaklene!!!

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
s8n
Nov uporabnik

Kraj: Tu in tam

Napisal/-a s8n Če feb 10, 2005 8:44 am

RegY je napisal/-a:se strinjam s triggerjem.

jaz grem podpisat, pa čeprav sem izredni študent.

delam tudi preko študenta in vem, da je praktično JEBENO dobit delo, na katerem zaslužiš več, kot 70k sit na mesec. pa sem delal že tud 12 ur na dan in to hudo fizično (prelagal šotorska krila, ki tehtajo tudi do 80kg s polurno pavzo za malico)

da mi pa od tega še kaj obdavčijo, pa mislim, da bi lahko rezal vratove.

če pa se misliš Daco zlati sklicevat na šolnine... pa ti lahko povem, da smo ena redkih držav, ki še imamo šolanje na račun države in davkoplačevalcev (vsaj fakse), verjetno pa vsi veste za tisto raziskavo, ki je pokazala, da imamo (čeprav ena najmanjših držav), najvišje davke (ne v evropi, ne v evraziji, ampak - brace yourselves) NA SVETU!

torej... kot izredni študent, ki živi iz dela preko študenta pa penzije (ki me rešuje redno, ko me iz dela vržejo - ni dosti je pa vseeno, da preživim -preživotarim bi bilo primernejše- pa plačam položnice in šolnino) po očetu, lahko rečem da ni preveč težko plačat šolnine, pa čeprav sem jo vzel na obroke. vse skupaj pa je znašalo 280k sit s vpisnino vred (vem, nekateri faksi majo to cifro veliko višjo)

no, gremo podpisovat.

LP!

RegY si mislu to "raziskavo":

What country has the highest tax rate?

Denmark has the highest income tax rate, with its top-taxed citizens paying 68% of their hard-earned crowns. The basic tax rate begins at 42%.

Source: Guiness World Records

;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če feb 10, 2005 9:16 am

Kot student ki je polek studija REDNO zaposlen morem dodat nekaj besed.

Prvo kot prvo na penis mi gre ko čitam tu izjave JOOOO KAK SEM JAZ BOOOGI JOOOJ JAZ NIMAM DNARAAA JOOOOJ VAM VSE ATEKI PLAČUJEJO... Ma dajte se malio skulirat pa ga nehajte srat. Jaz sem bil isti, dokler nisem enkrat čte potegno. Če hočete čagirat, hodit vun, pit, kadit, pol valda da ti keša nebo ostalo, jaz vem da ko grem vun lahko rečem samo bye bye 10 čukom... zato pa sem si na mesec reskiral 2 vikenda pa sem ostal doma. Prihrano sn dnara da je kr brezveze, če pa je vam bolj pomembno da ko greš na kafe da fukneš pkatlo davidoffov na mizo pa si po možnosti naročiš še en vlki pir pol pa je to vaša stvar.

lisko, prav tako sem se mogo ustavit ob tvoji izjavi. 4 leta si šparal za muziko. Pa kaj pri bogu maš v avtu, kombinacijo za 2000000 SIT ??? 4 leta si šparal za muziko to ti skoro teško verjamem, ker sem mnenja da nas ma večina iste možnosti za šolanje in večina iste možnosti za zaslužek. Še pred nekaj meseci sem doma spal do 3, na predavanja nisem hodo, pa sem se odločo malo poštimat lajf. Zdaj redno delam, teče mi delovna doba, pa še dnar se nabira. Ker se ne vozikam po svetu prišparam za bencin tolko dnarja da se mi rit smeji ko avto pogledam.

samo ne mi pa jamrat kak ste bogi pa kak bote umrli. pa tam en ko je napiso da more 4 krat na dan jest. Mogoče če si nebi kupo vsaki dan škatle čikov bi prišparo 500 SIT, za 500 SIT pa dobiš dragi moj zajtrk in malco skup. kosilo itak maš na bone, v Zeleni Lagunio v Mariboru za 250 SIT dobiš taki obrok da si sit dva dni skup.

Na penis mi gre ko študentje tak jamrate, a ste kdaj pomislili da itak že mate take popuste da če bi seštevali malo da bi se za glavo prijeli ? Za 300 SIT mate full kosilo, popuste v vseh mogočih trgovinah, popuste tu popuste tam. Zdaj pa bote jamrali ko da se vam krivica godi.

Če se vam gre tolko za dnar se z vašim delodajalcem zmenite da vam na račun nakaže 70.000 SIT, ostalo kar pa presežete pa vam naj da na roko. Jaka muda.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Če feb 10, 2005 9:45 am

Referendum se mi zdi totalen nesmisel..Bo referendumsko vprašanje tako postavljeno, da ga večina ne bo razumela in bo izginil celoten point referenduma..

Kljub vsem nedavnim dejanjem države pa se je potrebno zavedati ene stvari: smo ena redkih, če ne edina, država, ki sploh ima bonitete za delo študentov in dijakov..Ni vse tako črno kot se zdi..Kaj bi pa rekli, če tega sploh ne bi imeli..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Napisal/-a [LePP] Če feb 10, 2005 9:49 am

no sej ql .. zaklente to temo, ker lahko še par let premlevamo pa nau nč kej drgač .. vsak ma svoje mnenje!
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če feb 10, 2005 9:54 am

ej Courage chill out!

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Napisal/-a vesolc Če feb 10, 2005 9:55 am

vesolc je napisal/-a:pa dejte no fantje...podobna debata je ze bla takrat, ko so na netu zbiral podpise proti temu zakonu..pa nismo do nobenega zaklucka prsli...vsak svoje nabija!!! brezveze :evil:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov