BaSe je napisal/-a:
HAHAHAHAHAHAHAHA ma kdo ti je te to povedal, sem prej mel isdn, pa sem prešaltal na kabelsko, ker me je ceneje prišlo, pa tak kot je acid povedal, se razlikuje po hitrosti
soso je napisal/-a:To mi ni noben povedal tak so mi nardili da so k nam od soseda kabl potegnili za internet! Zakaj pa ne vem? Isto je bilo sedaj ko imamo novega soseda in kabelsko za TV je dal prikljucit za internet pa bi mogo prit k nam prosit da mu pustimo vlacit kabl iz nase hise do njega!
Ce pa je drugje drugace pa ne bi vedel sem samo napisal za nas!
lenivec je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Oki videm da se eni spoznate na te stvari... jaz sem že dve leti naročen na ADSL pa vedno ko kličem mi reče: bo v prihodnje....
Kablske pri nas ni tko da kablske internet za men odpade.... Isdn se sicer da dobit ampak po besedah telekomovcev naj bi naša centrala bla prešvoh (kao naj ne bi podpirala ADSL prenosov)
Je res tole? Al so to spet samo kake buče? ker men se dozdeva da če je isdn centrala pol je ni težk (če je celo potrebno) nadgradit na ADSL....
Vse kar sem uspel do sedaj je to da so mi ponudli ISDN linijo in pa prenos 128kbs (kao dve liniji skupi + pameten modem) Cena je bla mislim da okol 50 jurjo + tega da mam še pol uporabo interneta po potrebi... se prav plačam isto kot sedaj na 56k modemo vendar pač hitrosti bi ble mičken večje....sam to vseen ni to.
Se da okol tega kaj nardit? zagnjavt komu in komu? ker mi že res preseda da dajem 15 jurjo na mesec za internet dol vlačit pa itak ne morm kaj... pa še teh jurjo gre sam za šolo (pač mam vsa gradiva na netu) pa mogoče še mal privatnih zadev...
če si več kot 6km od centrale boš še čakal, če si pa bližje kot 6km pa naj bi delalo...
pri punci moji so tut skos sanjali da negre bla bla, pol pa so 1x rekli da nemorejo oblubit da bojo probali ko pride monter (sam je varka, adsl pogodbo lahk prekineš če ni možno isdn pogodbe pa ne) uglavnem in je prišo monter priklopo pa probal in je delalo
aja lisko, si že razmišlal o neomejenem dial up dostopu? ko plačuješ fiksno naročnino neglede na porabo, če maš tolk računa bi se splačalo mogoče
SonGoku je napisal/-a:Alo folk, kaj pa PING?Kdo upa stavit, da ma ADSL manjši ping ko kabl
. Btw to je za nekatere resen problem
pa tolko o teh hitrostih, kabl ima dejansko večji potencial oz. možnost prenosa podatkov, je pa res,da se nekoliko pozna na zasedenosti linije (sam tega sicer ne opazim
).
lp
acid je napisal/-a:Jaz imam kabelski internet že skoraj 7 let pa morem rečt, da je do zdej se odlično izkazal, je pa tud odvisno kak paket maš. Jasno da kablski net s paketom 256 ali 512 je veliko počasnejši od ADSLA. Jaz imam 2MB in res laufa ko urca tako da, z moje strani je super.
SonGoku je napisal/-a:Alo folk, kaj pa PING? Kdo upa stavit, da ma ADSL manjši ping ko kabl . Btw to je za nekatere resen problem
Čojko je napisal/-a:@Lisko tebi tako na pamet in hitro svetujem ISDN 501 ali ISDN 801 + dod. slušalka (bi moral imeti bolj točne podatke kaj vse od telefonije uporabljete doma). Oboje je okrog 65 TSIT. Prej ali slej boš moral to nabavit in bo cenovno tu nekje (že 3 leta je taka stavr med 60 in 65 TSIT). Za moje pojme bi se moral že kar nekaj časa nazajodločit za ISDN (glede na napisano s tvoje strani - internet, mati s.p., morda fax, prenosni telefon).
Kar se tiče ADSl v "eksotičnih krajih" pa BO, vendar bo treba počakat. Tudi ISDN ni bil v Ožboltu že leta 1997. Pri vsaki stvari je zadaj ekonomski interes. Na mestni centrali, ki ima 3000 naročnikov je veliko večji potencial za ADSl kot na vaški centrali z 100 naročniki. Investicija za isto kapaciteto ADSl priključkov na mestno centralo pa je zaradi krajše oddaljenosti in boljših povezav z glavno telefonsko centralo nižja kakor na vaški centrali. Trenutno velja formula, da v kolikor ni najmanj 50 gvišnih interesentov za ADSL na določeni centrali ni nič.
Lp Čojko
Čojko je napisal/-a:Iz prakse je tja do 1km še OK, kar je dlje pa je že bolj loterija kot pravilo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov