Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid So mar 05, 2005 11:28 am

BMW je napisal/-a:
acid je napisal/-a:Fantje ko smo že glih pri virusih a mi lahko svetujete kako naj odstranim nek klinčev spyware. Vsakih 10 min mi odpre okno IE in mi javi da je na mojem rač. spyware se pravi tisto opozorilo kao reklama. Probal sem že vse NOD32, adaware SE, najnovejšimi spykillerji ne pomaga. :cry:

Odgovor je Kaspersky.Vsaj meni je odpravil to nadlogo.Dokler sem imel Nortona pa ni bilo miru.

Aha hvala bom probal še s tem, upam da bo pomagal ;)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So mar 05, 2005 11:32 am

Kaspersky je kulj :tomidelej:

sem kliku tud juest po tem linku,ki mi sicer ni delal sam dobil nism nič:D

imaš pa antivirus pa antihacker kot firewall, men dela brez problema in nimam težav z temi boleznimi in raznimi črvi in podobno ;)
Slika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So mar 05, 2005 11:35 am

Nod 32 si dol snem.

Drgač pa najlažja in daleč najbolj učinkovita rešitev... FORMAT C: !

Uporabniški avatar
BMW
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a BMW So mar 05, 2005 11:36 am

Imam sicer Kaspersky vendar le trial verzijo z neta.Ali se da to kako registrirat (brezplačno).

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell So mar 05, 2005 12:15 pm

NOd ti čist nič virusov ne odkrije...tko da sux...
edino kar se obnese je kasperski in avast....za viruse
in giant anti spyware oz. po novem microsoft antiaspy....
ostalo se ne obnese...ker sm mel 14 dni nazaj virus....nod ni najdu.....samo zgoraj napisani so mi spucal zadevo..
aja pa avast ti prepreči dostop na tako stran....lepo napiše da se hoče virus z DLjat in da bi blo pametno da prekineš( sam pa zaustavi prenos s te strani)
aja pa Avast HOME edition je free
V8 POWER

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 So mar 05, 2005 1:16 pm

BMW je napisal/-a:Imam sicer Kaspersky vendar le trial verzijo z neta.Ali se da to kako registrirat (brezplačno).

:ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne :ne
Tako pa to ne gre, da registriraš Kaspersky za celo leto rabš 25000 SIT. Jst mam registriranga in deluje fenomenalno.
LP

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo So mar 05, 2005 3:32 pm

TechnoBoy je napisal/-a:NOd ti čist nič virusov ne odkrije...tko da sux...
ostalo se ne obnese...ker sm mel 14 dni nazaj virus....nod ni najdu.....samo zgoraj napisani so mi spucal zadevo..
aja pa avast ti prepreči dostop na tako stran....lepo napiše da se hoče virus z DLjat in da bi blo pametno da prekineš( sam pa zaustavi prenos s te strani)

Glede na to da mam velik izkušenj z računalniki, virusi in podobnimi svinjarijami (sem namreč serviser), se s tabo sploh ne strinjam. Iz prakse ti lahko povem, da je NOD32 trenutno daleč najbolj vredu antivirusni program! Vsak dan popravim med 10-15 računalniki, tko da dobr vem kaj govorim.
Da o AntiSpyware sploh ne začnem govort! AntiSpyware je najdu 0, AdAware PRO 1.05 pa 79!

Tko bom dal moj predlog kaj narest.
Naložiš Windowse, si prpraviš 2 ali 3 particije. Prvo 20gb, gor maš Win, Office in ostale programčke, nardiš vse update, BREZ SP2 (od katerga mimgrede je več škode kot koristi - zopet praksa (vsak 15 računalnik ke ga mam na servisu se je sesipal zaradi namestitve SP2)), naložiš in posodobiš NOD32 in pa naložiš še AdAware. Naštimaš še da moje dokumente shranjuje na D:, pa tud pošto lahko v Outlooku naštimaš, da jo maš na Dju. Tko da nobenih podatkov, ki si jih dobil oz. naredil ti, ne bo na Cju. V primeru sesutja Winsow.

Pol si nardiš Ghosta particije C: na kkšn DVD in uživaš, ker maš mir pred vsem.

Thats it!

Če mate pa še kkšn FireWall gor pa še tolk boljš, sm ZoneAlarm zlo rad bremza sistem.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So mar 05, 2005 3:37 pm

Omelo je napisal/-a:
TechnoBoy je napisal/-a:NOd ti čist nič virusov ne odkrije...tko da sux...

Glede na to da mam velik izkušenj z računalniki, virusi in podobnimi svinjarijami (sem namreč serviser), se s tabo sploh ne strinjam. Iz prakse ti lahko povem, da je NOD32 trenutno daleč najbolj vredu antivirusni program! Vsak dan popravim med 10-15 računalniki, tko da dobr vem kaj govorim.
Da o AntiSpyware sploh ne začnem govort! AntiSpyware je najdu 0, AdAware PRO 1.05 pa 79!

Tko bom dal moj predlog kaj narest.
Naložiš Windowse, si prpraviš 2 ali 3 particije. Prvo 20gb, gor maš Win, Office in ostale programčke, nardiš vse update, BREZ SP2 (od katerga mimgrede je več škode kot koristi - zopet praksa (vsak 15 računalnik ke ga mam na servisu se je sesipal zaradi namestitve SP2)), naložiš in posodobiš NOD32 in pa naložiš še AdAware. Naštimaš še da moje dokumente shranjuje na D:, pa tud pošto lahko v Outlooku naštimaš, da jo maš na Dju. Tko da nobenih podatkov, ki si jih dobil oz. naredil ti, ne bo na Cju. V primeru sesutja Winsow.

Pol si nardiš Ghosta particije C: na kkšn DVD in uživaš, ker maš mir pred vsem.

Thats it!

Če mate pa še kkšn FireWall gor pa še tolk boljš, sm ZoneAlarm zlo rad bremza sistem.

NOd našel 0....microsoft qntispy ...240 spayov....
nod 0 virusov....avast 5 virusov...
to je blo pr men....
nevem no...tut na suxu vsi jamrajo da nod ne najde veliko...
za moje pojme je za viruse najbolši avast...mal požre...skos uptodate... (2x na dan)
zaspyje pa adware in microsoft spyware...

nevem no očitno usakmu mal drugač dela...
V8 POWER

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So mar 05, 2005 3:43 pm

pravilna uporaba in namestitev SP2 ne dela nobenih težav in ga je priporočljivo namestiti zaradi varnostnih lukenj,sistema čisto nič ne upočasnjuje, za Kasperskym je sistem popolnoma zaščiten,za moje pojme je Kaspersky eden boljših antivirusnih progijev,
razni Symantec proizvodi so za en crap,pa dragi povrhu,iz AMD2400 naredijo AMD1600,toliko se pozna razlika, odkar si nisem namestil tako sistema kot ga imam sedaj sem nalagu Winse skor vsake 3 mesece,pa ne zato ker bi bil retard :D , sam ker enostavno nisem našel dobre kombinacije,zdaj imam pa popolno ;) , deluje brez problema že leto in pol :shock: :D

Torej SP2,Kaspersky antivirus,Kaspersky antihacker,AdAware SE uno free verzijo,ki je čisto dobra, imam pa tudi Norton Systemwork za raznea defragmentiranja in pucanja registrov,brisanja nepomembnih fajlov itd...

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So mar 05, 2005 4:10 pm

Ma pri nod32 si morš še naštimat u programu, kje ti išče (men je takoj na začetku preiskalo 90000 fajlov, potem, ko sem si ga naštimal, pa mi jih je preiskalo 280000 in seveda najdlo par virusov, ki jih prej ni :D

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ So mar 05, 2005 4:12 pm

Pugi je napisal/-a:Stari kera panika, da se nauš užgal ejga :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bonk

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So mar 05, 2005 4:16 pm

Ad-aware 6.0- za spy zadeve. mam link do cele verzije.
www.pandasoftware.com pa jaz kar online pregledam disk, pa je rešeno.
ja ja, kje so časi, ko sem mel win 2000 pa probleme s tem, ko pa mam WinMe, pa nix problemov :EE :EE :EE
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo So mar 05, 2005 6:15 pm

Hehe, mam preveč izkušenj z SP2, tko da o tem raj neb tačel sploh... Ampk dejmo... Maš gor SP2 naložen, vzameš vn TV kartico, pržgeš komp in se stvar sesipa (jasno z SP2). Potem dam kartico nazaj - sistem je sesut. Krasno... naložim še enkrat, z SP1 jemljem kartico vn in not, vse ok, dam gor SP2, potegnem kartico vn, crash again! Dam not -> zopet sesut.

Vsi nekej o varnosti govorite, ko da mate načrte za jedrsko orožje na računalniku. Jst mam doma zunanji firewall, ki sm ga zelo pocen dubu, ko so ga pri eni firmi zamenjal, pa NOD32 gor in do zdej, kljub prbližno 2.000 GB prenešenih podatkov iz interneta (v dobrem letu) nisem mel niti enga problema. Pa nimam SP2 gor... kar bi me zaščitlo, ker sem 30 ur na dan gor :)

In ja, NOD32 ma dost nastavitev. Sm večina uporabnikov je na ravni install in potem naj dela sam. Nope...

So pa bli nekje na netu objavljeni tudi podatki o hitrosti najdbe virusa in narejenega popravka za določene viruse (najdte sami :) ) in je bil nod na prvem mestu.

pa še killah_bee... dej mi plis povej, kako lahko SP2 napačno naložiš. Dobiš en CD kjer je gor SP2 popravk in potem prtisneš next, next, next.... čakaš 10-30 minut nardiš restart in Winsi se ponovno zaženejo (ali pa ne).

Sicr pa je stvar tudi precej odvisna od komponent ki jih maš v sistemu. Tko da, v praksi sm pogruntou da recmo SP2 delujo še kr dobro (res še kar...) s P4 na podnožju 775 in pa na AMDjih 64-bit s podnožjem 939. Pa na vseh HP notebookih kr sm mel zdej izkušnje z njimi. Ke so že original zravn.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So mar 05, 2005 11:25 pm

Ja sej SP2 mora bit vgraviran v win xp, pa ti dela vse, če pa daš samo poravek, pa se jeba, ker se sp1 krega z sp2. Recimo men se čist, čist, čist nč ne jeba in vse deluje lepo, ker imam nameščene xp-je, kjer je popravek sp2 že skupaj z xp-ji in ni na cd-ju ne duha ne sluha o sp1, tko da to bo rešilo probleme ;)

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So mar 05, 2005 11:49 pm

Asterix je napisal/-a:Ad-aware 6.0- za spy zadeve. mam link do cele verzije.
ja ja, kje so časi, ko sem mel win 2000 pa probleme s tem, ko pa mam WinMe, pa nix problemov :EE :EE :EE

hehe k sm probal tole mi jeavast takoj obvestil dal da je to virus...no thaks :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Ne mar 06, 2005 12:05 am

TechnoBoy je napisal/-a:

hehe k sm probal tole mi jeavast takoj obvestil dal da je to virus...no thaks :)

Tehnični deček, kaj si mislil s tem?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
RoBBiE`
Novinec

Napisal/-a RoBBiE` Ne mar 06, 2005 12:28 am

bit defender professional je dost ql,saj zame ;)

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne mar 06, 2005 12:41 am

Asterix je napisal/-a:
TechnoBoy je napisal/-a:

Tehnični deček, kaj si mislil s tem?

verjetno je prepoznal actieX kot virus :) dejstvo je da pregleduje disk in snufa za podatki...
in je avast antivirus prepoznal kot možno grožnjo
ne pravm da je virus...samo zanimivo....kok natančn je tale avast..btw...nod še opozori nič ne
V8 POWER

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne mar 06, 2005 1:25 am

Jaz sem probal že vse možne antivirus programe, pa mi je avast daleč najboljša zadeva.
Pa MS antispy je tudi way better od spybota pa ad aware. Drugače če greste pucat mašine jih štartajte v safe modu; ker se potem naložijo le osnovne sistemske datoteke. Zakaj? - Ker se včasih virusi in adwari predstavijo kot sistemska datoteka in jih potem program ne zazna ali pa sploh ne more očistiti - torej safe mode, avast + antispy, pache gor, inštalirat firefox namesto tistega crapa imenovenega internet explorer in bo zadeva dosti bolja laufala - preverjeno ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne mar 06, 2005 11:23 am

INFINITI je napisal/-a:Jaz sem probal že vse možne antivirus programe, pa mi je avast daleč najboljša zadeva.
Pa MS antispy je tudi way better od spybota pa ad aware. Drugače če greste pucat mašine jih štartajte v safe modu; ker se potem naložijo le osnovne sistemske datoteke. Zakaj? - Ker se včasih virusi in adwari predstavijo kot sistemska datoteka in jih potem program ne zazna ali pa sploh ne more očistiti - torej safe mode, avast + antispy, pache gor, inštalirat firefox namesto tistega crapa imenovenega internet explorer in bo zadeva dosti bolja laufala - preverjeno ;)

8) točno tako konfiguracijo mam jaz....avast + M$ spyware + firefox... :)
V8 POWER
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov