Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po maj 02, 2005 1:46 am

men se zdi skoda smreke za mlaj.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po maj 02, 2005 3:14 am

Mi letos sam 20 metrov visok... Smo mel pa lani 25 metrov. Postavljen seveda rocno... Precej fukanja. Se posebej pripeljat skozi most pod železnico. Drgač pa take običaje je treba ohranjat. Pri nas se zbere cela vas in se hode od hrama do hrama...

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Po maj 02, 2005 9:56 am

Fantje,svaka vam čast!!!Fenomenaln mlaj,pomojem res najvišji v SLO.Pred leti smo jih tudi mi(isto na roke ,pomagali z zajlo)postavljali,danes pa mlajšim ni več do tega in je ta običaj pri nas na žalost šel v pozabo.
Le tako naprej,pa glejte da ta običaj pri vas ohranite..

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli Po maj 02, 2005 10:28 am

nitro1 je napisal/-a:Fenomenaln mlaj,pomojem res najvišji v SLO.

No sej če pa ta ni bil, je bil pa 100% boštanjski kres, ki je bil visok 25.89m. To je zdej tut nov Slo rekord.

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Po maj 02, 2005 10:39 am

Ta star svaka čast. Jz pravm najbol je malo bolj po kmečko malo bolj po domače :)

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit Po maj 02, 2005 10:54 am

Voith je napisal/-a:men se zdi skoda smreke za mlaj.

Tudi meni! :( :( :(
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po maj 02, 2005 11:32 am

Guli je napisal/-a:

No sej če pa ta ni bil, je bil pa 100% boštanjski kres, ki je bil visok 25.89m. To je zdej tut nov Slo rekord.

Slovensi imamo guinesov rekord v največjem mlaju postavljenem ročno!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po maj 02, 2005 11:51 am

SlaYeR je napisal/-a:
Guli je napisal/-a:

Slovensi imamo guinesov rekord v največjem mlaju postavljenem ročno!

Ja tut to sem že slišal samo nikjer ne najdem uradnega podatka.

V boštanj sem pa hotu it pogledat pa smo mel že tuki tako dobro fešta da se mi ni dalo. pa cel dan sem pil ko smo postavlal in nisem hotu v avto.

Saj jaz sem bliz boštanja doma. 7-8 km stran od boštanja je tale mlaj.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 02, 2005 6:49 pm

No da se še jaz mal pohvalim :P :)
Prvič v ožbaltu se je letos postavljal kres piramida... Je u primerjavi z ostalimi krepko mali.... ampak gleda na to da ožbalt šteje okol 150 gospodinstev.... in pa da nas je mladih okol 30... in da nas vedno dela samo par komadov.... je tole kr lep dosežek.Ponavad so še blemi kje veje dobit.... problemi s prevozom.... in tko dalje. Smo se letos odločli da bomo dobli mal sponzorjev in kupli odpadne hlode... dobli sponzorja ki bo to vse skupi postavu in ratalo nam je tole.Pomagali so nam še očetje od nas mladih.... Hvala jim.

Med samo postavitvijo...

Slika
Slika

Na koncu na vrh še... "čaronico"....

Slika

Slika

No tole je kresovanje katerga priredi vsako leto Mladinsko društvo Ožbalt, na čelo katerga sem jaz.
Nasljednji dan pa je pohod in piknik ki že prihaja u tradicijo Mladinskega društva in seveda ker sem glavni organizator moram včasih svoj "traktorček" uporabit tud za kaj druga kot sam za styling...

Prevoz pijače na kraj piknika po skoraj nemogočih razmerah...
Slika

Ko je pijača na svojem mestu....

Slika

parkira lisko svoj "traktorček" skor bogu za hrbet....
Slika

Postavi in "zaštarta" se žar....
Slika

In piknik se lahko prične...
Slika
Slika
Slika

Na koncu pa še potem fuzbal brez katerga pač pri nam ne gre... :)
Slika

Na konc je še pol bil krst novincev... za katerga mi je pa žal zmankal prostora na fotkiču... ampak smeha polno :)

Meli smo se super, vreme nam je lepo služlo dobre volje in zabave pa tud ni mankalo.
Na koncu bi se rad zahvalu vsem mojim kolegom ki so mi pomagali, moji lubiki ki mi je bla u pomoč in pa posebna zahvala Vaški skupnosti Ožbalt in ANDRA D.O.O za sponzorstvo kresa ter prevoznko Garmut Dragotu za pomoč pri postavitev kresa.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli Po maj 02, 2005 8:02 pm

Važno da ste se imeli noro :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po maj 02, 2005 9:47 pm

Noro noro..... tok noro da resno razmišljam da bi organiziru še en tak piknik za konec šolskega leta :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To maj 03, 2005 8:19 am

No lisko lepo lepo, Vidm da nas je še nekaj ki držimo pokonc slovenske običaje.

Ja tuki pr nas je še mal manj ljudi. To so dve vasi skupaj z recimo 50 gospodinstvi ali še manj, delalo nas je pa recimo 10 komadov starih 18 do 22 let. No ko smo začel delat nas je blo 5-6 na koncu ko je mlaj stal jih je blo pa že okol 30. :? :? :? Sej to je zmeraj. Tako da če gledaš kolk nas je blo, kakšna vas je to in po kakšni cesti smo to vozili je to kr pošten dosežek.

Za naslednje leto mamo pa tut mal bol pošten kres v načrtih.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To maj 03, 2005 2:16 pm

andrej777 je napisal/-a:No lisko lepo lepo, Vidm da nas je še nekaj ki držimo pokonc slovenske običaje.

Ja tuki pr nas je še mal manj ljudi. To so dve vasi skupaj z recimo 50 gospodinstvi ali še manj, delalo nas je pa recimo 10 komadov starih 18 do 22 let. No ko smo začel delat nas je blo 5-6 na koncu ko je mlaj stal jih je blo pa že okol 30. :? :? :? Sej to je zmeraj. Tako da če gledaš kolk nas je blo, kakšna vas je to in po kakšni cesti smo to vozili je to kr pošten dosežek.

Za naslednje leto mamo pa tut mal bol pošten kres v načrtih.

Če jih je 6 pa so resni.... se še da neki nardit.... če pa se začne kot pri nas.... ko ti vsi rečejo da pridejo.. na koncu sma pa sam dva al pa trije..... pa še tisti voljo zgubijo kaj nardit če lahk ostali spijo doma... tko da vas kr občudujem kaj vem je ratal.
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To maj 03, 2005 6:47 pm

Ma kdo doma kakšno bolj-kot-ne novo guinnessovo knjigo rekordov?? Če bi mi lahko prosm najdu kolk je bla tista na roke postavljena smreka velika in če je to sploh res da so jo slovenci postavl. Ma zanima kolk je res visoka ker si ne predstavlajam pa me zanima kaj pomeni naših 35m v primerjavi z tem. Ker tole bi postavl na roke. Samo pol bi blo cel dan dela in ne 2 ure.

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ To maj 03, 2005 6:52 pm

noroooooooooooooooooooooo!!!!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Ne jan 22, 2006 6:33 pm

No prvi maj se počasi spet bliža in ideje o novem mlaju že padajo. Planiramo nekaj tako velikega kot lani ali kakšen meter več ker večjega ne spravimo na renutno lokacijo ki se pa vsem še vedno zdi najbolj primerna. Seveda letos planiramo postavljanje na roke. :o :o :o Mal sem gledal po inetrentu pa ne najdem nobenega podatka o najvišjih mlajih v sloveniji pa me res zanima kater je bil navišji mlaj na roke postavlen. Interesentov za posavljanje je dost, letos planiramo tut mal večji kres pa fešta more bit. :D :D

Kdo ve kolk je bil najvišji mlaj postavlen v sloveniji vsaj za kakšeno leto tut če ne nsplošno. Kolega je reku da je bil lani 29m samo tega podatka nikjer ne najdem. Letos nemaravamo stvar mal bol zares vzet in pomoje je pol čas da začnemo mal planirat.

Seveda če plan uspe pridejo 1.5.2006 nove slike.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Ne jan 22, 2006 9:12 pm

Kaj če bi probal na poptv kaj poklicat pa vprašaš in spotama še poveš koliko velikega še vi mislite postavit in bojo mogoče naredili prispevek

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jan 22, 2006 9:26 pm

Marko_mx-3 je napisal/-a:Kaj če bi probal na poptv kaj poklicat pa vprašaš in spotama še poveš koliko velikega še vi mislite postavit in bojo mogoče naredili prispevek

Ja in da bomo vsi po tv gledali pijane Posavce :P :P :P
Že tako je preveč policajev in pizdarij v naših koncih... :D :P
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Ne jan 22, 2006 11:11 pm

kdo pa je rekel da morajo biti pijani na TV

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po jan 23, 2006 10:52 am

Če ga bomo na roke postavljali verjem da ne bomo pjani. Pil bomo samo ne tolk da bi bli pjani. :D :D :D Kašen litr, dva al pa tri vsak več pa zihr ne. :P :P Ne sej se hecam. Kej se že spije samo ne preveč ker to nise več heci. Lahko hitr kakšen pod smreko pride.

To da bi snemali smo se tut že menili ampak rajši sami al pa samo kakšenga modela z profi kamero dobimo. Da bi glih cel dan ekipa POP tvja tam strašila se nebi pa nobenem dopadlo. Saj je kolega reku da se bo probal zment z nekom ki na Vašem kanalu snema da bi pršu. Samo najprej se je treba mal zorganizirat, se za smreko zment....itd. Pa 30m+ smreko na roke postavt je tut vse prej kot lahko. Že z kombinirko je trajalo 2-3 ure.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov