Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frutko To maj 10, 2005 6:59 pm

če bi rad mel neki kar nima konkurence, pa nisi preveč zahteven uporabnik si nabav CANON-a POWERSHOT serijo! Verjemi da ne boš razočaran, ker za svojo ceno ponujajo največ in nimajo konkurence na področju zmogljivosti aparatov (funkcije in ostalo)

Sam imam CANON POWERSHOT A85 in sm resnično ful zadovoljen! ;)

LP Tomaž
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To maj 10, 2005 9:22 pm

SaleXIII. je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore!
Tisti fotkic na unem linku je po moje res kul, sam kaj ko bi hotu mal mansga, itak bi ga rabu za krtko mal slikat(sm pac ugotovu da mam ful mal slik) :cry:
Drgac ce se kdo se kej spomni...

Se enkrat hvala

Hja sej odločitev je itak tvoja. Jest sem glih slučajno naletel na tisti oglas in če ga jest sam še ne bi imel, bi bil zdej tisti že pri meni.
Ko sem kupoval digitalca sem imel ceno nekje do 80-90 jurjev, pa mal firbec prodajal po štacunah. In pol mi je foter povedal, da pozna nekoga, ki se s tem ukvarja (Matjaž Intihar - tisti, ki ima čez www.e-fotografija.com ). Sem človeka poklical in ga vprašal in mi je rekel tko: Če že kupuješ digitalca dodaj še 30 jurjev in kupi S1 IS, ker ga boš koristil. Zoom je tko zelo uporabna zadeva, da ne kupim več fotke brez vsaj 10x. Da nimam čez 9/10 slike ozadje, 1/10 pa je za predmet, ki ga slikam. Stabilizator slike pa tut more bit pri takem zoom-u.

Mene velikost ne moti, ker imam tko al tko eno roko zasedeno s fotičem, pa mi je čist vseen a je 5x5 cm al pa 10x10cm. Ena roka gre. Isto je če nosim na rami. Je večji ampak pri meni je to popolnoma vseeno.

Odločitev je pa seveda tvoja. Jest sem dal za podoben paket 140k SIT, ta ga ponuja pa za 90 jurjev. To je tko kot da ti ponujajo BMW serije 5 za 2 mio, pa ti folk razlaga da kupi raj Cliota, ker je manjši in zato lažji za parkirat. :shock:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To maj 10, 2005 9:57 pm

Jst bi si pobliže pogledal tudi tole.
http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php?id=1346

Za malo več denarja. Sicer je ta model zamenjal V3
http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php?id=618

Ali.
http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php?id=2010

Tut sam kupujem fotkiča v tem rangu.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario To maj 10, 2005 10:01 pm

Če bi jaz kupova,l bi zbiral med sony in canon v tem cenovnem razredu.
Pri olympus-ih me je razočaral zoom- pri večini! Rdeče oči slabo prebavljajo neglede da je bila funkcija vklopljna! Vsaj pri 4 modelih ni deloval. pictbridge povezava z mini printerji me je razočarala, oziroma sm mord trotl. fotka slikana pri 4 mega full detalil
Prletijo kocke ven :( sicer mjhne sam kr vidne. itd itd..

Pri canonu dobiš 4x zoom! pri novih modelih kar je pohvalno, velik nastavljivih programčkov - direktnih, pocen memory. S1 pa kapa dol super zadeva, sam k je bil zame takrat prevelik :)
Sony, novi modeli imajo bistveno izboljšan lcd predvsem njihovo svetilnost, 2 let garancije, full dobr flash, optični+digitalni pri njih super slika na compu za vidit super, z obvezno uporabo stojala za fotič, drugač negre. Za razvit pa niso pol. :(
Sam vsaj na compu pa tv-ju lahk normalno gledaš.
V kratkem pa pride konkurenca S1 fotiču oziroma njegovemu nasledniku.
Če se nemotim je imel 12x optical, možnost menjave objektivov, 5 mio, AA baterije. itd...
Velik fotičev sem sprobal med canon in sony se mi je bla teška za odločit.
Pač morš vedet kaj ti bolj leži.
Lp

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. To maj 10, 2005 10:11 pm

Samotar je napisal/-a:Jst bi si pobliže pogledal tudi tole.

Zanimiva zadeva :shock:
Kaj pa kej pravte za te HPje na podrocju fotografije :?:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To maj 10, 2005 10:14 pm

HP = Pentax. Vsaj pri klasičnih 35mm fotkičih je tko.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To maj 10, 2005 11:11 pm

Kaka je razlika med opticnim in digitalnim zoomom? Kolko pa stane razvijanje takih slik, isto kot tistih "starih/normalnih"?

lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr maj 11, 2005 5:55 am

Optični zoom ti približa motiv, ki ga želiš slikat s pomočjo leč, digitalni zoom pa ti naredi to digitalno in zaradi tega imaš slabšo kvaliteto slike. Digitalni zoom je tko, kot imaš na računaliku na programu za slike gledat tist + pa - ikono.

Takoj ko digitalni zoom spreminjaš, se zmanjša kvaliteta slike.

Glede razvijanja:
1. Ni treba kupit filma
2. Vsak motiv slikaš 10x, pa pol 9 slik izbrišeš, tisto , ki je najboljša pa obdržiš (če greš na sejem avtomobilov pa ti fol hodi pred aparatom) :twisted:
3. Razvoj slik te pride če se ne motim 30 SIT/sliko 10x15. Tiste, ki jih hočeš imet zapečeš na CD in ga pošlješ po pošti, in dobiš s hitro pošto nazaj.

V glavnem ful cenejše so te slike, edini izdatek je nakup digitalca. Jest dam zelo redko slike razvit, ampak jih imam kar na CD-ju spravljene in če jih hočem pogledat jih pač pogledam na računalniku.

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. Sr maj 11, 2005 6:17 am

Tomaz40 je napisal/-a:V glavnem ful cenejše so te slike, edini izdatek je nakup digitalca. Jest dam zelo redko slike razvit, ampak jih imam kar na CD-ju spravljene in če jih hočem pogledat jih pač pogledam na računalniku.

sej to mene najbolj mika :-P

Smileon
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Smileon Sr maj 11, 2005 9:21 am

Za kr tko mal slikat kupi najcenej kar dobis.... Ce se drzis Nikona, Canona, al kaj podobnega bos vec kot zadovoljen že z 2 mega pixloma...

LP

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr maj 11, 2005 3:37 pm

glede canon powershot-a s1...ne kupuj, razen če dobiš zares ugodno, saj prihaja S2 is, ki bo imel 5M točk in 12x optični zoom ter vgrajene UD leče...pa še izboljšan IS sistem za stabilizacijo slike!pa da ne pozabim digic II procesorja!!!Skratka bomba!

LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Sr maj 11, 2005 4:18 pm

SaleXIII. je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Jst bi si pobliže pogledal tudi tole.

Zanimiva zadeva :shock:
Kaj pa kej pravte za te HPje na podrocju fotografije :?:

Za ta fotkič sm ugotovu, da ge ubistvu ne delajo več in prodajajo samo to kar imajo na zalogi. Nekega naslednika pa tut (še) nimajo.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr maj 11, 2005 7:58 pm

glede razvijanja slik pa lahko tut fajl s slikami pošlješ po mejlu in greš iskat narjene slike, sma za ceno sem pa pozabu...
ni treba na CD dajat in pošiljat po pošti...
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr maj 11, 2005 8:18 pm

Fullback je napisal/-a:glede canon powershot-a s1...ne kupuj, razen če dobiš zares ugodno, saj prihaja S2 is, ki bo imel 5M točk in 12x optični zoom ter vgrajene UD leče...pa še izboljšan IS sistem za stabilizacijo slike!pa da ne pozabim digic II procesorja!!!Skratka bomba!

LP

Se popolnoma strinjam s tabo. Samo cena S2 IS je 130 jurjev+7jurjev torbica+10 jurjev 256M kartica+vsaj 10 jurjev polnilec in akumulatorji (vsaj 2 paketka) = skor 160 jurjev.

V tistem oglasu, ki sem ga prilimal pa vse to dobi za 90 jujrev, pa še vsaj za 10 bi se dal zglihat.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr maj 11, 2005 8:21 pm

SaleXIII. je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:V glavnem ful cenejše so te slike, edini izdatek je nakup digitalca. Jest dam zelo redko slike razvit, ampak jih imam kar na CD-ju spravljene in če jih hočem pogledat jih pač pogledam na računalniku.

sej to mene najbolj mika :-P

Sej to vse mika. Kvaliteta slik je pri digitalcih še vedno slabša kot pri dobri stari klasiki. Ampak laiki kakršnih je 99,9% ljudi ne vidimo razlike in se digitalc finofejst splača. Samo kakšnega in za kolko denarja.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr maj 11, 2005 9:43 pm

http://www.digimanie.cz/art_doc-64348D6C6E7D51BFC1256FEF003B9CFA.html

test s2 ...huda zadeva...mel bi ga, pa čeprav bi ga mogu v nahrbtniku nost! :P
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. Ne maj 15, 2005 8:57 pm

Se enkrat vsem hvala za nasvete, na konc sm se odlocu za Canon A510, ga mam ze 2 dni, sm posliku ze 150 slik, z kvaliteto in funkcijami sm ful zadovoljen, ga priporocam tut drugim, ki rabijo fotkica za prosti cas.

LP

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če jun 09, 2005 1:05 pm

Ne bom nove teme odpiral, pa bom kr tuki vprašu :D

Nameravam nabavit enga v izi digitalca (5.0mega, 3xoptični zoom,512spomina...), pa me zanima na kaj moram biti pozoren pri nakupu glede funkcije snemanja filma? Namreč z njim bi rad snemal tudi krajše filme z zvokom(do 20-30minut nekje), pa glede ogledanga aparata vem le to, da ma možnosti snemanja filma z zvokom 640x480&320x240... :?

Hvala za pomoč! :D

lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Če jun 09, 2005 3:01 pm

Zdej morš vedt al ti podpira samo par minut z zvokom al je snemanje omejano s količino prostora na kartici.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe jun 10, 2005 11:46 am

Speedfighter je napisal/-a:Ne bom nove teme odpiral, pa bom kr tuki vprašu :D

Nameravam nabavit enga v izi digitalca (5.0mega, 3xoptični zoom,512spomina...), pa me zanima na kaj moram biti pozoren pri nakupu glede funkcije snemanja filma? Namreč z njim bi rad snemal tudi krajše filme z zvokom(do 20-30minut nekje), pa glede ogledanga aparata vem le to, da ma možnosti snemanja filma z zvokom 640x480&320x240... :?

Hvala za pomoč! :D

lp

Ko sem februarja kupoval fotkiča sem imel poplnoma iste zahteve. 5milijonov, 3x optični zoom, in pa kvaliteten movie. V ožji izbor sta prišla ixsus 40 in w12. Vzel sem sonyja ker je bil malo cenejši, notri gredo navadne batarije ( ki jih pokuri v 45min), velik display, easy to use. Moti me pa velika občutljivost na treslaje, ker že nekaj časa ne pijem in se mi roka trese :D . Overall odličen nakup. Danes je naslednik W15, enak vendarz eno dodatno funkcijo. Katero pa ne vem. Film pa posname 640 x 480 v 25 frami ali pa 30 frami/s, torej 1a.

lp
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov