Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Po nov 14, 2005 12:50 pm

Sej ni problem u preklopnikih ali usmernikih problem je u nekih pogodbah ko si jih telekom kr po svoje razlagajo, pri telekomu so dobili več kot 1500 vlog za poizvedbo, nardili in priklopili so jih pa samo 7, še več pa za razvezo, sedaj pa govorijo da poizvedba ni isto kot podpisana pogodba, in vse skupaj zavlačujejo u nedogled, da pa telekom siol lahko priklopi u 10dneh, za t-2 pa rabi 15dni za samo poizvedbo je pa tud čista svinarija, no sej je pa tud t-2 že prijavil agenciji za pošto in elektronske komunikacije (APEK), APEK ima pa sedaj po 129.členu zakona o elektronskih komunikacijah ka 42dni časa, da izda odločbo o sporih med operaterji.
Mah zgleda da smo še kr daleč za evropo, če se lahko takšne stvari dogajajo pred očmi javnosti :roll:
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po nov 14, 2005 1:55 pm

Tilen je napisal/-a:Meni ni jasno kako se lahko takšne stvari dogajajo dandanes v tem "razvitem" svetu. Jebat ga, enkrat že bo, upam pa, da bo dalo T-2-jevcem tole še večji zagon :twisted:

Zelo enostaven odgovor: ker pri nas ni kapitalizem temveč BALKANIZEM, tiste rumene zvezdice na modri podlagi še ne pomenijo bolj razvite mentalitete - še zmer so isti modeli z istimi firmami - post komunistični svinjak!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po nov 14, 2005 4:25 pm

Mah telekom pa siol so ene velke svinje...... kaj druga ne morm reč.....

U naši dravski dolini ( Ožbalt, Brezno,Podvelka,pa vse do Radlj... ) se je nabralo za okoli 1500 priključkov kateri bi meli adsl...... a mislite da se telekom kaj zmiga? Dve leti mi že zatrjujejo da se premika..... da delajo na tem da bojo tudi u naš kraj pripeljali ADSL...... A so ga že? Če grem zdej klicat na siol ali telekom bom dobu isti odgovor kot pred dvema letoma...... nazadnje sem jim reku če majo to v naprej posneto in pol sam predvajajo..... odgovor je bil : Gospod ne se razburjat delamo z vso silo na tem da vam zrihtamo to kar pričakujete od nas...... delajo pa tak ja......

Kaj je blo na začetk? ADSL brez ISDN ni bil mogoč.... ampak če se le mal kdo spozna na telekomunikacije je vedu da ni tko...... da je to sam monopol SIOL- Telekom......
in zdaj je prišlo do tega da je adsl možen tud brez isdn.....resnost pa taka.....

Aja btw pr nas morjo sam centralo menjat....... A optični kabl smo meli ( za povezavo dveh vasi) Že leta 98....... sam da so lahk pol hvalili kak so oni optiko potegnili...... ki pa zdej tko ne korist kaj dost za tistih 100 priključkov..... ampak optika je pa..... če razumete........

Mislim sej ne vem kaj se gremo u tej naši državi.......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 To nov 15, 2005 12:09 am

Sej ADSL brez isdn si lahko že prej dobil, samo moral si koga poznati. Jaz imam dobr mesec modri ADSL in zaenkrat je še kar vredu.

Lisko v vaši vasi je verjetno premalo "živin" zato se pa telekomu nič ne mudi.

Pa še nekaj če imaš 1M prenos to je teoretična hitrost ker pri meni je bila najvišja hitrost 180 kb/s.

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Napisal/-a urosr To nov 15, 2005 10:26 am

Marko_mx-3 je napisal/-a:Pa še nekaj če imaš 1M prenos to je teoretična hitrost ker pri meni je bila najvišja hitrost 180 kb/s.

U V bistvu če maš 1M je kr realna hitrost okol 120kb/s, 180 ti je lahk skočlo na trenutke(ponavadi je to na začetku prenosa)pa še tist po vsej vrjetnosti ni "tapravih"180k prenosa ampak je možno da je delček fajla potegnilo že mal prej pa pol mal nabije hitrost! real ful speed je pa max okol 120k pri 1M ;) !
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To nov 15, 2005 11:04 am

Evo, to so mi s Telekoma odgovorili, ko sem jih cepu, zakaj mi T-2 ne more zrihtat VDSL.

"Spoštovani!
Glede vašega vprašanja vam moramo odgovoriti sledeče. Vi ste oddali vlogo na
T-2 za VDSL. odgovor od njih ste dobili negativen, torej ni možno. Vse
ostalo morate urejati z izbranim ponudnikom T-2 in ne s Telekom Slovenije.
Samo za dodatno pojasnilo Siol d.o.o. še ne trži VDSL.
Lep pozdrav"

T-2 pa krivi Telekom. Komu je zdaj za verjet? Po teleofnu so mi pri T-2 rekli, da kombinacija Telekomov telefon + T-2 VDSL internet ni možna. Vzrok je pri Telekomu. Je pa možno, če vzameš vse pri T-2, torej telefon in internet. Nagibam se k tej zadnji varianti. Pa še najcenejša možna opcija je. Zanimivo je tud to, da so klici iz T-2 telefonskega omrežja v Telekomovo za polovico cenejši, kot pa pri Telekomu znotraj Telekomovega omrežja. Spet en dokaz, kako nas Telekom f*ka.

Čakam še pisni odgovor od T-2, pol bomo pa vidli, kaj bom naredil.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To nov 15, 2005 11:09 am

A kdo ve a je možno ADSL priključek spremeniti v Modri ADSL (pač preselil sem se), brez da plačam ko žuti?
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To nov 15, 2005 11:42 am

Nixxon je napisal/-a:A kdo ve a je možno ADSL priključek spremeniti v Modri ADSL (pač preselil sem se), brez da plačam ko žuti?

Če hoč bit suženj Siola še 2 leti - go ahead... pač podpišeš za 2 leti pogodbo in ti pridejo opremo zamenjat za novo (komplet).
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To nov 15, 2005 3:57 pm

a je kdo tle dejansko priklopljen preko t-2?
Slika

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 To nov 15, 2005 8:31 pm

urosr je napisal/-a:
Marko_mx-3 je napisal/-a:Pa še nekaj če imaš 1M prenos to je teoretična hitrost ker pri meni je bila najvišja hitrost 180 kb/s.

U V bistvu če maš 1M je kr realna hitrost okol 120kb/s, 180 ti je lahk skočlo na trenutke(ponavadi je to na začetku prenosa)pa še tist po vsej vrjetnosti ni "tapravih"180k prenosa ampak je možno da je delček fajla potegnilo že mal prej pa pol mal nabije hitrost! real ful speed je pa max okol 120k pri 1M ;) !

Hvala!

Telekom je imel zaenkrat monopol in si je lahko zmišljeval in si še kar hoče, zato pa poskušajo zavirati konkurenco dokler jo bojo lahko. Pa še nekaj na telekomu oz. mobitelu naj bi občasno spreminjali dolžino impulzov, ter s tem bajno služili.

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Napisal/-a urosr Sr nov 16, 2005 2:43 am

Marko_mx-3 je napisal/-a:
Telekom je imel zaenkrat monopol in si je lahko zmišljeval in si še kar hoče, zato pa poskušajo zavirati konkurenco dokler jo bojo lahko.
-TOČNO TAKO, četudi na meji zakona, njim se bo zeloo poznalo če se bo kak mesec kasneje začel priklop T-2, u tem času pa lahko oni še veselonaprej naročnino pobirajo in pridobivajo nove stranke!

Marko_mx-3 je napisal/-a:Pa še nekaj na telekomu oz. mobitelu naj bi občasno spreminjali dolžino impulzov, ter s tem bajno služili.
-glede tega te morm pa spet mal popravit za telekom nevem a še uporabljajo impulze al ne, za mobitel pa vem da ni več impulzov oz. je 15sek zaračunavanje- ti se pogovarjaš 1min1sek računajo pa ti 1min 15sek, tu se pa res kr neki pozna napram 1-sekundnim zaračunavanjem!(no sej ubistvu bi tud lahk rekel da je en impulz-15sek)!-še en primer ropanja pred očmi javnosti!
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr nov 16, 2005 9:56 am

ice je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:A kdo ve a je možno ADSL priključek spremeniti v Modri ADSL (pač preselil sem se), brez da plačam ko žuti?

Če hoč bit suženj Siola še 2 leti - go ahead... pač podpišeš za 2 leti pogodbo in ti pridejo opremo zamenjat za novo (komplet).

Hehe, ravno zato pa tudi razmišljam da raje prej plačam polno prijavnino kot pa tisto 1SIT varjanto. Oziroma bom malo alternative premislil.

Pa še eno vprašanje: je možno imeti na enem priključku samo internet, navadnega telefona pa ne? Ker lastniki stanovanja so številko prevezali drugam, tam pa je baje še prosta linija.
Slika

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Napisal/-a urosr Sr nov 16, 2005 2:30 pm

Nixxon je napisal/-a:Hehe, ravno zato pa tudi razmišljam da raje prej plačam polno prijavnino kot pa tisto 1SIT varjanto. Oziroma bom malo alternative premislil.

Lahk prekineš predčasno, pa pa ob prekinitvi plačaš polno ceno-oz. nekaj ksit majn!

Nixxon je napisal/-a:Pa še eno vprašanje: je možno imeti na enem priključku samo internet, navadnega telefona pa ne? Ker lastniki stanovanja so številko prevezali drugam, tam pa je baje še prosta linija.

Je možno, pa še lahko uzameš paket z IP telefonijo, pa maš še telefon, sam je pa drugo uprašanje v kakšnem času telekomovci priklopijo!
Slika

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr nov 16, 2005 2:55 pm

jst sm poslal pogodbo okoli 20.10., 25.10 so me obvestili, da so poslali nek zahtevek na telekom in zdej čakam. telekom naj bi T-2 odgovoril v 14 dni od prejemka zahtevka, potem pa ima T-2 14dni čas, da mi priklučijo linijo. upam, da bo čimprej ;)

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Napisal/-a mloncar Sr nov 16, 2005 3:12 pm

urosr je napisal/-a:

podane hitrosti (max. hitrosti) linij (s strani ponudnikov) je podana v mega bitih, k pa ti vlečeš datoteke z neta ti pa prikazuje prenos v mega bytih (1 byte = 8 bit-ov).. ..torej če vzamemo osnovno linijo (1Mb/256b) je to 1024bitov/s : 8=128bytov/s oz 256bitov/s : 8 = 32 bytov/s.

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Napisal/-a urosr Sr nov 16, 2005 6:36 pm

mloncar je napisal/-a:
urosr je napisal/-a:

podane hitrosti (max. hitrosti) linij (s strani ponudnikov) je podana v mega bitih, k pa ti vlečeš datoteke z neta ti pa prikazuje prenos v mega bytih (1 byte = 8 bit-ov).. ..torej če vzamemo osnovno linijo (1Mb/256b) je to 1024bitov/s : 8=128bytov/s oz 256bitov/s : 8 = 32 bytov/s.

No vidiš teb se je še bolj podrobno ljubl razložit! ;)
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe nov 18, 2005 12:48 pm

Vprašanje, katerega sem zastavil že nekje drugje, da dam še tu:

Nixxon je napisal/-a:Citat emaila katerega je kolega prejel od T-2
Verjetno ste že iz medijev slišali, problem je nastal pri tistih uporabnikih, ki želijo obdržati telekomov priključek, saj so bil vse pogodbe zavrnjene s strani telekoma: ...

Torej ni problema za nekoga ki nima telefona pri Telekomu ampak samo linijo (priključek oziroma številko je lastnik prenesel v novo hišo 20 metrov stran, kabli pa so še vsi priklopljeni) in lahko potem direktno priklopi tako telefon kot internet od T2?
Slika

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Napisal/-a Tilen Pe nov 18, 2005 12:58 pm

Telekom si sam sebi jamo koplje. Sedaj s to zadnjo oslarijo k so jo nardil in ne omogočajo pristop k T-2 s Telekomovim telefonskim priključkom, se bodo uporabniki pač odločili prestavit še telefonski priključek, tako pa bosta Telekom in Siol oba ostala praznih rok. Zelo pokroviteljsko, ni kaj! :lol: Še posebej v prihodnje, ko bo marsikaj bazirano na tel. priključkih...
Slika

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Napisal/-a mloncar Pe nov 18, 2005 1:00 pm

če maš vso inštalacijo v hiši že potegnjeno, potem lahko vzameš telefon in internet preko T-2.. ..in kokr sm jst razbral iz emaila, ki sem ga dobil od T-2, uporabniki, ki so naročili telefon in internet preko T-2, nimajo problemov z priklopom (torej jih takoj priklopijo), problem nastane pri tistih uporabnikih, ki želijo obdržati telefonsko številko pri Telekomu in vzeti internet preko T-2. najbolje pa je, da pošlješ e-mail na T-2 in ti bodo odgovorili v nekaj dneh (ne se matrat s klicanjem, ker jst sm jih že 100x klicu, pa se mi še ni nihče oglasu ali pa je bilo zasedeno).

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe nov 18, 2005 1:09 pm

A, sej to si ti. Tnx, bom to naredu. 8)
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov