Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali zaupate policiji, da učinkovito in korektno opravlja svoje delo?

DA (večinoma)
30
29%
NE (redko)
33
31%
HAHAHAHAHAHA (niti slučajno)
42
40%

Skupaj glasov : 105

Uporabniški avatar
blu skeleton
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a blu skeleton Ne nov 06, 2005 7:26 am

Vidm, da se ful spoznate na delo policije. Najbolš, da ukinemo prometni zakon, da bi lahk šli čez cesto, glih, kjer bi se sprdnl, da bi lahk vozil, kokr bi hotl, pa da bi mel vsak državljan svojga polcaja, da bomo pol vsi zadovoljni.
Me zanima, če si upate it v Italiji, al pa kje drugje vpričo polcajev izven prehoda, al pa mal prehitr vozt po avtocesti, al pa še boljša, prehitet polcaja na avtocesti. Me zanima, kako se boš počutu, k boš prec dobu tri šmajserje na glavo.
Glede pretepov: če se bo v oštariji tepel deset ljudi, a boš šou ti sam s kolegom notr, a boš rajš počaku, da še kakšn pride? Mal premisl, preden napišeš bedarijo.
Za travco, pa Bentleya ne rečem, tuki je neki hudo narobe, ampak en je omenu tele sefe in ta ma sigurn zlo visok IQ, ker je splošno znano, da polcaji SEDEM UR sploh niso vedel, da se kej dogaja.
Jest sm tud že dostkrat klicu polcaje, pa tud dolg čaku, preden so pršli, ampak LJUBLJANA ni Zgornja Kungota, LJUBLJANA JE BOLANA, dela je velik glih zarad takih moronov, k ste tuki gor.
Ma dost mam, če se ne se bom preveč razpi**u!!!
BLUE SKELETON

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne nov 06, 2005 10:20 am

če boš živčen boš prej al slej zbolel za čem :?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne nov 06, 2005 3:20 pm

bass je napisal/-a:
1. Ničemur se nisem upiral - bil sem nadvse korekten in kooperativen. Nad obnašanjem tistega posameznika sem bil šokiran, prav tako tudi par njegovih sodelavcev, kar se je očitno dalo razbrati z njihovih obrazov.
2. Ne verjamem v fizično obračunavanje razen v skrajnih primerih kot je SAMOOBRAMBA, na kar sem nakazoval prej.
3. "Grešil" nisem čisto nič, saj sem bil stacionaren - motor je bil pri miru na pumpi - polnil sem gumo - obnašanje policista je bilo neutemeljeno v vseh pogledih. Nedolžen si, dokler ni dokazano nasprotno - policaj je vzel pravico v svoje roke - ZAKON MOČNEJŠEGA.(vrnitev v pradavnino človeštva)
4. ustava je zelo pomembna za vse državljane - če nebi bilo ustave (nedotakljivost telesa), bi me lahko vseh šest policajev takrat na licu mesta zbrcalo do smti pa bi bilo legalno. Ustava med drugim ščiti naše temeljne človekove pravice (življenje, izobraževanje, itd.)
5. Veljavnost ustave ni pogojena z ispolnjevanjem dolžnosti, ki jih ima posameznik, te pravice so nam kot državljanom RS PRIROJENE!!! Pa če se gre zame, zate ali pa za Cirila Trobca - tako pač je - brez izjem
6. nedotakljiv ni nihče - vsaj v fizičnem smislu ne. V pravnem smislu mi policaj ni mogel takrat NIČ naprtiti, to pa je verjetno razlog za njegov primitivizem.
7. Zavedam se, da (še) nisem pravnik, mogoče pa se vseeno vsaj malce bolj zavedam svojih pravic TER dolžnosti kot pa povprečen državljan
8. Kaj točno sem bil jaz dolžan policaju v mojem primeru? Osebno sem mu pokazal... še kaj?

Še enkrat počasi preberi moj post, ker ti nisem dejansko očital niti ene stvari na katere si odgovarjal zdaj, predvsem pa se nisem nanašal na tvoj primer.Tisto o grešenju in da toliko kot grešiš toliko dobiš, se je nanašalo na ukrepe policije če se upiraš, ne pa na tebe v konkretnem postopku.. Če se ti začneš fizično upirat, ti pravica do nedotakljivosti telesa hitro zelo malo koristi...jih povsem legalno lahko dobiš.(ne prekomerno, da se razume!) Poleg tega nisem napisal, da je veljavnost pravic, določenih z ustavo, pogojena z izpoljevanjem takšnih ali drugačnih dolžnosti. Narobe si me razumel. S frazo BODOČI pravnik, pa nisem mislil nič slabega(povzel sem tvoj izraz) hvala bogu da poznaš svoje pravice, moral bi jih vsakdo in ne le pravniki in tisti ki se vsaj posredno s tem ukvarjajo. Sem tudi povedal da se z izjavo nisem navezoval nate, ampak na tiste pravnike ali pa tudi nepravnike( u bistvu nima veze kaj je), ki "tako dobro" poznajo svoje pravice, da mislijo da si lahko privoščijo dejansko VSE v p.postopkih, potem pa "v zameno" ne morejo dobiti nič...in še enkrat, nisem rekel da si ti tak, ampak fino je poznati poleg svojih pravic še pol.pooblastila ter pravice policajev v takih primerih, da veš še kaj lahko pa oni naredijo in ne le kaj lahko ti ;) Ker se lahko kljub poznavanju svojih pravic hitro opečeš.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Festngar
Nov uporabnik

Napisal/-a Festngar Po nov 07, 2005 5:33 am

Bog odpusti jim,saj ne vedo kaj delajo :roll: :lol:
Milijajci seveda :P
Born to be wild

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 07, 2005 7:15 am

Mah jst zadnje leto nimam problemov s policaji. Jst jih ne provociram, jih ne izzivam, jim ne težim, oni pa mene na miru pustijo.

Drgač pa fantje samo opravljajo svoje delo. Nekaj je resnih policajev, ki vedo za kaj so na takem delovnem mestu, nekaj je pa seveda izjem in ti kvarijo izgled vseh, ker smo ljudje pristranski in smo vedno proti policajem, ter potem enako obravnavamo vse policaje. Vprašanje pa je kako bi se vi počutili v koži normalnega policaja, ko te en mulc začne provocirat, ker si ga ustavil zaradi prometnega prekrška. Men bi sigurno vse dol padl in bi mulca najmanj 2x okol kepe.

Poznam kar nekaj policajev on 90% jih je normalnih, 10% jih je pa takih, da jim kante za smeti nebi pustil v nadziranje. Vse kar znajo je izzivanje in pretepanje, če sami ne morejo pa okrepitev pokličejo in na ta način je kolega dobil 12cm dolgo in 2 cm globoko rano od šokerja, ni mi pa jasno kako lahko policaj v uniformi nosi s seboj šoker z rezilom in potem skupaj s tremi sodelavci v uniformah terorizirajo enega človeka. Vsi štirje so se spravili na kolega in ko jih je ta razmetal, je policaj povlekel šoker z rezilom in mahal proti kolegu ter ga porezal pa še parkrat stresel z 200kV šokerjem, ko je kolega padel na tla(vrezna rana je bila na nogi) so ga pa še zbrcal.

Poznam pa tut primer, k se policaj ni dal zmest in pustit sprovocirat in je lepo napisal položnice, jih raztalal in se odpeljal, kot da ni bilo nič.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po nov 07, 2005 2:40 pm

Dobra izkusnja v Soboto ob odhodu iz Brnčičeve. Me je ustavil, in pac standard.

Prometno, voznisko prosim:
Prometno sem mu dal in objasnil kje je moja vozniska. V denarnici, le to pa sem v petek pozabil v sluzbenem vozilu.

Kaksen drug osebni dokument?
Nimam, je vse v denarnici. In seveda popis, cigavo je vozilo (pisan na mat)

Obvezna oprema je?
Je.

Boste vseeno pokazali?
Ni problema. In hitr ugasnem avto. Ker sta prakticno mela oke na pokrovu motorja, namrec ta dan smo menjal kolektor in pa vse preuredil in brni/doni v prostem teku ko p*****a pa se nekaj se zaganja. Meni vroce ko pes.
Stopim do prtljaznika mu pokazem vse .. jopic, trikonik, zarnice.. etc ..

Kje je registracijska nalepka
Z papirji skupaj in sem mu jo pokazal. (Nimam nalimane na sajbo)

Namrec peljali ste se samo z pozicijami.
Isti moment sem vidu skoz sipo da je res stikalo samo na poziciji.

Delajo luci?
Sem rekel, kolegu v avtu, naj prizge avto pa sem prizgal lucke.

Srečno in lahko noč

Lahko bi pisal kazen za brez osebnih dokumentov, brez luci, brez nalepke ceprav je fizicno bila v vozilu. PA NI! Takega peljem na pijaco .. ker je tocno tako kot je ze nekdo zgoraj rekel, poslusa, dela z srcem in ne izstavlja kazni po nepotrebnem.

LP, Klemen
Zadnjič spremenil Nu-NRG, dne Po nov 07, 2005 2:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po nov 07, 2005 2:41 pm

BiMMER je napisal/-a:Ne bom komentiral drugega ko rop sefov. Z varovanjem teh zadev policija nima nič, saj imamo že od leta 1991 zato varnostne službe.

O drugem pa raje nebi, da ne boste rekli da sem pristranski :lol:

Imaš prav BiMMER, sem popravil 1. post.
Kriva je SKB, ne policija.
my bad - ura je bla 3 zju3 k sm odpru temo :)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po nov 07, 2005 2:53 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Lahko bi pisal kazen za brez osebnih dokumentov, brez luci, brez nalepke ceprav je fizicno bila v vozilu. PA NI! Takega peljem na pijaco .. ker je tocno tako kot je ze nekdo zgoraj rekel, poslusa, dela z srcem in ne izstavlja kazni po nepotrebnem.

LP, Klemen

Se strinjam - ne zato ker te ni kaznoval, ampak ker je človeku očitno jasno da njegova služba ni bit pezde ampak policaj sposoben razsojanja.

Kolikor pa jaz vem nalepka ni več obvezna - popravte me če se motim.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po nov 07, 2005 3:21 pm

bass je napisal/-a:Kolikor pa jaz vem nalepka ni več obvezna - popravte me če se motim.

Enkrat marca al kdaj so to skenslal, ampak to velja za vozila katera so bila registrirana po temu datumu. Za vozila registrirana pred tem datumom, je nalepka sezmer obvezna na sipi. In moj je edn takih, namrec novembra.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po nov 07, 2005 4:07 pm

nebivedu je napisal/-a:Mah jst zadnje leto nimam problemov s policaji. Jst jih ne provociram, jih ne izzivam, jim ne težim, oni pa mene na miru pustijo.

No pri meni je podobna situacija. Odkar imam izpit imam s policaji nek namišljen dogovor s svoji glavi - jaz jih pustim na miru in oni mene pustijo na miru. Do sedaj se je to lepo obneslo.

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan To nov 08, 2005 3:34 pm

JST PRAVM TKOLE ZA NAPAKE POLICAJEV PLAČUJEMO DAVKOPLAČEVALCI.
KO JIH JE** PA NAJ GRE ŠE POLICIJA POL U STEČAJ!!!!!! :!:
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To nov 08, 2005 4:23 pm

M-Fan je napisal/-a:JST PRAVM TKOLE ZA NAPAKE POLICAJEV PLAČUJEMO DAVKOPLAČEVALCI.

Ja smola no...tebi torej pri vsaki plači piše posebej še davek na napake policistov kaj? A to da pa vsi državni veljaki žrejo in afne guncajo na tvoj račun ti pa ne gre v nos? :roll: :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To nov 08, 2005 7:39 pm

nitro1 je napisal/-a:Tm k jih ni treba so,tm k bi pa mogl bit jih pa ni :roll: :evil:
F.u.c.k police :/:o:/

spravljanje na voznike ki prekoračijo za par km hitrost se spravlajo in delajo ase in vsemogočne bogove
ko pa je kaj resnega, kakšen oborožen rop(skb), ali kaki pretep kot je že nekdo prej napisal pa jih od nikjer ni(po domače povedano ko gre za res so kot mali kužki ki nič ne upajo)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM To nov 08, 2005 7:41 pm

Slide je napisal/-a:
M-Fan je napisal/-a:JST PRAVM TKOLE ZA NAPAKE POLICAJEV PLAČUJEMO DAVKOPLAČEVALCI.

Ja smola no...tebi torej pri vsaki plači piše posebej še davek na napake policistov kaj? A to da pa vsi državni veljaki žrejo in afne guncajo na tvoj račun ti pa ne gre v nos? :roll: :roll:

saj ma to delno prav, policijo plačujejo/mo davkoplačevalci
saj je pa to državna ustanova

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM To nov 08, 2005 7:47 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Lahko bi pisal kazen za brez osebnih dokumentov, brez luci, brez nalepke ceprav je fizicno bila v vozilu. PA NI! Takega peljem na pijaco .. ker je tocno tako kot je ze nekdo zgoraj rekel, poslusa, dela z srcem in ne izstavlja kazni po nepotrebnem.

LP, Klemen

si naletel na poštenega policaja
saj ne pravim da ne obstajajo pošteni, ampak nekateri, ponavadi tisti kateri so pred par mesci naredli šolo pa te jebejo v živi mozek(se opravičujem izrazu), ker si mislijo da so zdaj bok i batina

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To nov 08, 2005 8:01 pm

FireSTORM je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Saj so oni tud davkoplačevalci, hotel sem povedat da vedno majo vsi tolk za povedat čez raznorazne nesreče policije, da ONI pa tega že ne bodo plačevali, ker to je pa le davkoplačevalski denar...jafak, pa vi veste kok "našega" denarja se drugje zagoni na račun tistih ki res popolnoma nič ne delajo...z davkoplačevalskim denarjem seveda, socialno bi pa vsak vlekel pa na črno delal...a taki pa ne žrejo davkoplačevalskega denarja...o pa še kako ga, vsak pa vidi samo policaje ker jim gredo pač na živce ker dobijo edino štraf od njih... ;)
Davki so takšni kot so, dejte si že enkratu vbit to u glave, kam se denar razporedi pa je stvar države. Takšne in drugačne pizdarije policije, ki jih najbolj vlačijo po ustih so pljunek v morje v primerjavi z nekaterimi "izdatki" Upam da razumeš kaj hočem povedat...

Drugač pa mi praksa s policaji na cesti kaže da v veliki večini(ne vedno) velja pregovor, lepa beseda lepo mesto najde. ;)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM To nov 08, 2005 8:59 pm

Slide je napisal/-a:
FireSTORM je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Saj so oni tud davkoplačevalci, hotel sem povedat da vedno majo vsi tolk za povedat čez raznorazne nesreče policije, da ONI pa tega že ne bodo plačevali, ker to je pa le davkoplačevalski denar...jafak, pa vi veste kok "našega" denarja se drugje zagoni na račun tistih ki res popolnoma nič ne delajo...z davkoplačevalskim denarjem seveda, socialno bi pa vsak vlekel pa na črno delal...a taki pa ne žrejo davkoplačevalskega denarja...o pa še kako ga, vsak pa vidi samo policaje ker jim gredo pač na živce ker dobijo edino štraf od njih... ;)
Davki so takšni kot so, dejte si že enkratu vbit to u glave, kam se denar razporedi pa je stvar države. Takšne in drugačne pizdarije policije, ki jih najbolj vlačijo po ustih so pljunek v morje v primerjavi z nekaterimi "izdatki" Upam da razumeš kaj hočem povedat...

Drugač pa mi praksa s policaji na cesti kaže da v veliki večini(ne vedno) velja pregovor, lepa beseda lepo mesto najde. ;)

to je čist res kaj si napisal
ampak jaz sem samo povedal da policijo plačujemo davkoplačevalci(seveda plavi tudi sami plačujejo svoje plače) :P
pa ne gre se za denar
ena stvar kaj me najbol razpizdi pri policajih, bom povedal frendov primer
začel se je fight, 10 se jih je spravlo na mojega kolega pa še par njegovih pajdašov
nekdo je poklical policijo, seveda so ti trije al štirje dobli pošteno po pički, policajov pa od nikjer, ko pa so prišli pa so samo te tri ali štiri naložili v marico, odpeljali na policijsko postajo in so še tam dobili po pički od policajev(btw niso oni začeli fajta)
to me pa najbol razpizdi kaj me lahko

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe nov 11, 2005 5:59 pm

offtopic: a varnostni jopič je zej obvezna oprema al kaj??

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po nov 14, 2005 12:10 pm

varnostni?
misliš neprebojnega?
men se zdi da ja

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 16, 2005 12:31 am

Ne vem, da bi kdaj bilo slabo. Sem pa prebral ze veliko res cudnih dogodivscin drugih. Ne vem kako lahko ostanejo mirni ob tem ocitnem jebanju v glavo. Sedaj ne vem, a mam tako sreco al se takoj zgoflam. Mogoce zadnja pripetljaj na bencinski, ko so parkiral tako, da nisem moral tankat. Ko sta se koncno spomnila kaj bi se kupila in prisla ven je bilo nekaj vrocih besed. Ko ni vedel vec kaj bi pa zacne najedat, da bo dal kazen za trobljenje. Bilo je spet nekaj besed, potem pa sem dal vseskupaj na ignor in tankal. Bi pa moral narediti drugace. Vem za drugic :twisted:
SlikaSlika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov