Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne nov 20, 2005 10:52 pm

Fullback je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:
Ti itak da se :roll: :roll:
Fullback... si zaposlen? Maš porihtane vse življenjske pogoje? Če maš... pol STFU z veliko začetnico. Eni nis(m)o zaposleni in sploh ne vemo če bomo dobili službo iz svoje smeri.... Drgač pa jokice my ass.

Še moj odgovor na ta "smeh"... to da ti nisi zaposlen in da imaš kao eno nezaposljivo smer ti pač nisem jaz kriv. Če nič drugega si zapomni vsaj to, da je potrebno v današnjih časih biti flexibilen...če čakaš doma in jokcaš da ni zaposlitve,nisi s tem naredil nič! Si mogoče pomislil na prekvalifikacijo, dodatna šolanja? Si se pripravljen čemu odreči? Si že pomislil koliko denarja si v zadnjem letu zmetal v avto? registracija, bencin, servisi...kaj hitro ugotoviš, da si dal več, kot imaš vreden avto...get point? Sicer pa je to čist tvoja stvar...

Upam da najdeš job in da vaš shod uspe-zihr boš pol fural višji standard,... :roll:

Mal lepšega obnašanja pa bi tudi pričakoval od tebe...

Ni letelo tole direkt nate, zato ne bit tako hud. Kaj jst vem.... Jst sm se že preusmeru iz ekonomije... drgam.. kjer bo več kruha, tko da to smo poštimal... na stalno zaposlitev čakam.. da bo končno spelal, glede fleksibilnosti maš prav, glede vpletanja politike pa se opravičujem. Enostavno me moti, če se nekdo dela generala še preden se bitka sploh izbojuje.... :P Standarda ne bom fural višjega, oz. ga sedaj furam tko tko... delam na pošten način in služim svoj dnar, pa čeprav prek študenta. Sam skrbi me kaj bo jutri.... Ej kje si pa ti najdu avto pa moja vlaganja? O tem ne veš 0. Moj avto je stock do amena. Glede "vreče brez dna" o kateri govoriš sem na tekoćem. Vanj vlagam sam redne servise. Čemu naj se odrečem? Nečemu kar krvavo potrebujem, da lahk na šiht hodm in dnar služm? Ne prbijej. Ti maš zihr tut kako razvado in navado k bi se je lahko otresel. Men pa ni ravno treba pas zategovat. Ne me narobe razumet. Nisem na socialni podpori, in ne sedim na riti doma pa jokcam ampak sem slučajno eden iz tiste kritične mase ljudi, ki ne vejo točn kaj bo čez kak let z njimi. Trudim pa se... ni mi vseeno za prihodnost. In hvala lepa za primitivizem. Sej enkrat bom tut jst pršu na tvoje (job pa to) ... Pol bom pa lahk pamet solil drugim "primitivcem".. A velja? ;) Me pa tut ne veseli se s tujci prek neta kregat. Če se kdaj srečava na kakem meetu ti bom pa le stisnu za eno pivo k si mi "oči odprl". 8)

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po nov 21, 2005 1:33 am

pugi405 je napisal/-a:
Ni letelo tole direkt nate, zato ne bit tako hud. Kaj jst vem.... Jst sm se že preusmeru iz ekonomije... drgam.. kjer bo več kruha, tko da to smo poštimal...

če v ekonomiji zate ni dovolj denarja in kruha , potem pa res ne vem...

na stalno zaposlitev čakam.. da bo končno spelal, glede fleksibilnosti maš prav, glede vpletanja politike pa se opravičujem. Enostavno me moti, če se nekdo dela generala še preden se bitka sploh izbojuje.... :P
Standarda ne bom fural višjega, oz. ga sedaj furam tko tko... delam na pošten način in služim svoj dnar, pa čeprav prek študenta. Sam skrbi me kaj bo jutri....

Torej nisi v tem pogledu nič bolj drugačen od mene!

Ej kje si pa ti najdu avto pa moja vlaganja? O tem ne veš 0. Moj avto je stock do amena. Glede "vreče brez dna" o kateri govoriš sem na tekoćem. Vanj vlagam sam redne servise. Čemu naj se odrečem? Nečemu kar krvavo potrebujem, da lahk na šiht hodm in dnar služm? Ne prbijej.

No tut bencin in registracija ter servisi nekaj stanejo, al se motim?
Obstaja alternativa:avtobus, vlak...

Ti maš zihr tut kako razvado in navado k bi se je lahko otresel.

Imam in to ne eno...vendar lahko shajam in se ne pritožujem...(za razliko)

Men pa ni ravno treba pas zategovat. Ne me narobe razumet. Nisem na socialni podpori, in ne sedim na riti doma pa jokcam ampak sem slučajno eden iz tiste kritične mase ljudi, ki ne vejo točn kaj bo čez kak let z njimi. Trudim pa se... ni mi vseeno za prihodnost.
In hvala lepa za primitivizem. Sej enkrat bom tut jst pršu na tvoje (job pa to) ... Pol bom pa lahk pamet solil drugim "primitivcem".. A velja? ;)

S STFU si lepo začel svoj nagovor...meni je to skrajno primitivno, no tebi pač vsakdanje očitno...

Me pa tut ne veseli se s tujci prek neta kregat. Če se kdaj srečava na kakem meetu ti bom pa le stisnu za eno pivo k si mi "oči odprl". 8)

Oči ti ravno nisem odprl, smo pa pač v demokraciji in ni treba da smo vsi enakega mnenja...glede piva pa te držim za besedo
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po nov 21, 2005 2:33 am

POMEMBNO

Torej za tiste, ki ne veste proti cemu bi sploh demonstrerali, zadeva je zelo resna. V cetrtek sem bil na sestanku Osrednje regije. Na tem sestanku nam je Rudi Cebulj, clan predsedstva SOS, iz prve roke porocal o tem kako so jih ignorirali na seji odbora za Finance in monetarno politiko. Vse studentske amandmaje so zavrnili (starostna omejitev 16 let, proporcionalno odbavcenej dohodka, nadzor nad napotnicami). V prihodnjem letu tako ne bo nadzora tudi nad napotnicami. Tudi zakon o dohodnini bo precej manj ugoden za studente. Ne vem pa tocno ali bo to sprejeto v paketu reform ali ze prej. Po novem naj bi bilo tako, da bi se v davcno osnovo steli vsi prejemki studenta, tudi stipendije, prezivnine, itd. Davcna olajsava pa naj bi bila samo 640.000 SIT.

V okviru reform pa razmisljajo o solninah (ta naj bi bila nespremljiva, tudi ko gre za simbolicno solino, saj lahko vlada z odlokom visino solnine kadarkoli spremeni); po drugi strani pa se govori o vavcarskem sistemu. V tem primeru bi vsak dijak, ko bi koncal srednjo solo dobil vavcer, ki bi naj bi bil kot "pasus" s katerim bi se lahko vpisal na faks. Po koncanem studiju pa bi moral stroske studija povrnit. Tako bi bili mladi diplomanti svoj dohodek namenili za povrnitev stroskov drzavi, namesto da bi varcevali za stanovanja. Posledicno to lahko pomeni, da se bo se manj ljudi odlocalo za otroke. Ob nesubvencionirani prehrani, prevozu in bivanju ter izenacenju studentskega dela z obcasnim delom pa bi se za studij odlocalo precej manj studentov. Studij bi tako postal le se domena premoznih. Tega pa res ne smemo dopustit.

Razmisljanja Drobnica, da bi se denar, ki se ga nameni za delovanje studentskih organizacij, namenilo za stipendije je le pesek v oci. S tem denarjem bi namrec lahko financirali le 5000 stipendij, kar pa je glede na stevilo studentov (70.000) le kaplja v morje. Pa se to je: manj studentov dela, manj denarja bi bilo na voljo tudi za stipendije.

Najvecji problem pa je v tem, da so te reforme nedodelane. Vsak teden nekaj popravijo pri tem pa celo prepisujejo iz predlogov studentov. Za razprave pa ocitno niso pripravljeni. Tako nam ocitno ne preostane nic drugega kot zbiranje podpisov in demonstracije. Drzava nikoli doselej ni dovolila tako globokega poseganja v studentske pravice.

Uradna najava: zbor študentov v Tivoliju med 8-10, shod naj bi bil od 11-14h na kongresnem trgu... j**c "naj" tudi letos ne bi bilo 8) 8) 8)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po nov 21, 2005 5:10 pm

Fullback je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:
Ni letelo tole direkt nate, zato ne bit tako hud. Kaj jst vem.... Jst sm se že preusmeru iz ekonomije... drgam.. kjer bo več kruha, tko da to smo poštimal...

če v ekonomiji zate ni dovolj denarja in kruha , potem pa res ne vem...

na stalno zaposlitev čakam.. da bo končno spelal, glede fleksibilnosti maš prav, glede vpletanja politike pa se opravičujem. Enostavno me moti, če se nekdo dela generala še preden se bitka sploh izbojuje.... :P
Standarda ne bom fural višjega, oz. ga sedaj furam tko tko... delam na pošten način in služim svoj dnar, pa čeprav prek študenta. Sam skrbi me kaj bo jutri....

Torej nisi v tem pogledu nič bolj drugačen od mene!

Ej kje si pa ti najdu avto pa moja vlaganja? O tem ne veš 0. Moj avto je stock do amena. Glede "vreče brez dna" o kateri govoriš sem na tekoćem. Vanj vlagam sam redne servise. Čemu naj se odrečem? Nečemu kar krvavo potrebujem, da lahk na šiht hodm in dnar služm? Ne prbijej.

No tut bencin in registracija ter servisi nekaj stanejo, al se motim?
Obstaja alternativa:avtobus, vlak...

Ti maš zihr tut kako razvado in navado k bi se je lahko otresel.

Imam in to ne eno...vendar lahko shajam in se ne pritožujem...(za razliko)

Men pa ni ravno treba pas zategovat. Ne me narobe razumet. Nisem na socialni podpori, in ne sedim na riti doma pa jokcam ampak sem slučajno eden iz tiste kritične mase ljudi, ki ne vejo točn kaj bo čez kak let z njimi. Trudim pa se... ni mi vseeno za prihodnost.
In hvala lepa za primitivizem. Sej enkrat bom tut jst pršu na tvoje (job pa to) ... Pol bom pa lahk pamet solil drugim "primitivcem".. A velja? ;)

S STFU si lepo začel svoj nagovor...meni je to skrajno primitivno, no tebi pač vsakdanje očitno...

Me pa tut ne veseli se s tujci prek neta kregat. Če se kdaj srečava na kakem meetu ti bom pa le stisnu za eno pivo k si mi "oči odprl". 8)

Oči ti ravno nisem odprl, smo pa pač v demokraciji in ni treba da smo vsi enakega mnenja...glede piva pa te držim za besedo

Lepo si ti tole razčlenu. No zdej pa sam še men ostane, da se opravičim za STFU. Konec debate. LP.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po nov 21, 2005 5:16 pm

Misak je napisal/-a:POMEMBNO

Torej za tiste, ki ne veste proti cemu bi sploh demonstrerali, zadeva je zelo resna. V cetrtek sem bil na sestanku Osrednje regije. Na tem sestanku nam je Rudi Cebulj, clan predsedstva SOS, iz prve roke porocal o tem kako so jih ignorirali na seji odbora za Finance in monetarno politiko. Vse studentske amandmaje so zavrnili (starostna omejitev 16 let, proporcionalno odbavcenej dohodka, nadzor nad napotnicami). V prihodnjem letu tako ne bo nadzora tudi nad napotnicami. Tudi zakon o dohodnini bo precej manj ugoden za studente. Ne vem pa tocno ali bo to sprejeto v paketu reform ali ze prej. Po novem naj bi bilo tako, da bi se v davcno osnovo steli vsi prejemki studenta, tudi stipendije, prezivnine, itd. Davcna olajsava pa naj bi bila samo 640.000 SIT.

V okviru reform pa razmisljajo o solninah (ta naj bi bila nespremljiva, tudi ko gre za simbolicno solino, saj lahko vlada z odlokom visino solnine kadarkoli spremeni); po drugi strani pa se govori o vavcarskem sistemu. V tem primeru bi vsak dijak, ko bi koncal srednjo solo dobil vavcer, ki bi naj bi bil kot "pasus" s katerim bi se lahko vpisal na faks. Po koncanem studiju pa bi moral stroske studija povrnit. Tako bi bili mladi diplomanti svoj dohodek namenili za povrnitev stroskov drzavi, namesto da bi varcevali za stanovanja. Posledicno to lahko pomeni, da se bo se manj ljudi odlocalo za otroke. Ob nesubvencionirani prehrani, prevozu in bivanju ter izenacenju studentskega dela z obcasnim delom pa bi se za studij odlocalo precej manj studentov. Studij bi tako postal le se domena premoznih. Tega pa res ne smemo dopustit.

Razmisljanja Drobnica, da bi se denar, ki se ga nameni za delovanje studentskih organizacij, namenilo za stipendije je le pesek v oci. S tem denarjem bi namrec lahko financirali le 5000 stipendij, kar pa je glede na stevilo studentov (70.000) le kaplja v morje. Pa se to je: manj studentov dela, manj denarja bi bilo na voljo tudi za stipendije.

Najvecji problem pa je v tem, da so te reforme nedodelane. Vsak teden nekaj popravijo pri tem pa celo prepisujejo iz predlogov studentov. Za razprave pa ocitno niso pripravljeni. Tako nam ocitno ne preostane nic drugega kot zbiranje podpisov in demonstracije. Drzava nikoli doselej ni dovolila tako globokega poseganja v studentske pravice.

Uradna najava: zbor študentov v Tivoliju med 8-10, shod naj bi bil od 11-14h na kongresnem trgu... j**c "naj" tudi letos ne bi bilo 8) 8) 8)

Kaj sm jst trobu cel cajt? Pa naj bo.... Pridem - s fotrovim kolektivom. j***a pa itaq zmer sabo nosm :lol:

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po nov 21, 2005 6:36 pm

a zjutrej al zvečer se dobimo v tivoliju? ke pa v tivoliju?

lp
Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To nov 22, 2005 1:32 am

in ne proti državi, ki hoče narediti red v gospodarstvu in finančnih transferih

:cry :cry :cry
smo videli kako so uredili socialne transfere - vzemimo najbolj ubogim še tisto kar imajo :roll:
sicer ima vsak svoj pogled na davčno in ostale reforme in prepričevati kogarkoli v obratno od prepričanega se mi ne zdi smiselno. mene za enkrat desna opcija še ni prepričala prav z ničimer :D
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr nov 23, 2005 4:13 am

Dobimo se v tivoliju ob 8 zjutri, sledi zvizgom ;)...

Napovedanih je ze po vsaj 20 predstavnikov iz vsakega kluba iz slovenije, kar je minimalno 1000 ljudi. Verjetno jih bo vec. Verjamem d jih bo vec, kr ce se folk na zaveda, kaj te reforme pomenijo za njih potem, pa se mi zdi prou d jih doletijo.

Ampak zaenkrat kaze dobr :D
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr nov 23, 2005 12:51 pm

Sam da nebo tko kot na zadnjih protestih kjer se je izkazalo samo da smo študentje nevzgojene živali. Pijančevanje.press Ker tisto je blo pod kritiko in nam niste glih usluge naredil. :evil:
Slika

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Sr nov 23, 2005 3:28 pm

ma k je na tem forumu res sama levica :?: :?: :roll: :roll: Zato pa je blo u prejšni vladi tolk narjenga ja...t.j. NIČ :!: Treba mau reform uvest da nebodo eni na naš račun kej preveč bogato živel... :x

In lepo zmrzovanje..še naprej z vašimi levičarji... :evil:

LP

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr nov 23, 2005 5:24 pm

Ma spet primitivne leve in desne,rdeči pa beli in zeleni,vijolčni.........a ni že cajt da nehate s tem :roll:
Če se ne strinjaš s tem kar dela trenutna vlada pojdi to javno izrazit.ni treba bit nobene barve in noben lev ali desen.
Jaz ne grem zato, ker se mi zdi škoda zmrzovat in gledat prsute ljudi, ki so se prišli tja napit.Verjamem da boste zdemolirali ljubljano z razbitimi flašami.Ne grem pa tudi zato, ker se mi bruha, ko slišim karkoli o študentskih organizacijah, katere vodijo 30+ letni "študentje", ki ne znajo počet čisto nič drugega kot vlečt mastne pare in manipulirat množice študentov.Bom raje tiho :x
Lepe demonstracije vam želim in mislite s SVOJO glavo in se ne pustite vlečt za j***a od raznih primitivcev ;)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr nov 23, 2005 6:23 pm

STENTOR je napisal/-a:in ne proti državi, ki hoče narediti red v gospodarstvu in finančnih transferih

:cry :cry :cry
smo videli kako so uredili socialne transfere - vzemimo najbolj ubogim še tisto kar imajo :roll:
sicer ima vsak svoj pogled na davčno in ostale reforme in prepričevati kogarkoli v obratno od prepričanega se mi ne zdi smiselno. mene za enkrat desna opcija še ni prepričala prav z ničimer :D

to je zato ker si zakone in te stvari zmišljujejo ljudje kateri še nikoli niso okusili živlenja z minimalnimi plačami :roll:

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr nov 23, 2005 7:17 pm

speedfight je napisal/-a:ma k je na tem forumu res sama levica :?: :?: :roll: :roll: Zato pa je blo u prejšni vladi tolk narjenga ja...t.j. NIČ :!: Treba mau reform uvest da nebodo eni na naš račun kej preveč bogato živel... :x

LP

dej dej kaj ni blo nič narejenega :?: ne s takimi :D treba mau reform ja, sam nikakor ne takšnih, ki jih predlaga sedajšnja desničarska vlada. verjetno ne bojo protesti proti reformam potekali zato, ker bi bili ljudje zadovoljni z njimi, ampak, da pokažejo, da se z njimi ne strinjajo, ker niso primerne. me prav zanima kaj vse si bo desničarsko - krščanska :roll: :roll: :roll: koalicija še privoščila. zagotovo pa takih reform ne bi uvajali, če bi bile volitve parlament prihodnjo nedeljo :D
;)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če nov 24, 2005 9:17 am

Krščanska vera je že od nekdaj potrebovala neizobražene, glupe ljudi, da je prišla tja kamor je (povsod). Tudi danes ni nič drugače, kot vidim.
Slika

Brane_vrankar
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Domžal

Napisal/-a Brane_vrankar Pe nov 25, 2005 9:38 am

Ldje božji kva se kregate. Država je u k**** , moj fotr mi je že več let nazaj reku da se iz politko ubadat je brezveze. Sam ta ku*** Janševa pa njegovi sds, to so sami spreobrnnci, pod titom so bli vsi volkovi, so z komunisti tulil, zdej so si pa ovčjo kožo oblekl pa vsako nedeljo h maš hodjo.
Sem kristjan, pa ne hodm tolk maš, pol me pa sosd k je za sds j**e u glavo da sm antikrist k grem na nedeljo delat. Rabm dnar, hodm na faks, pa nimam keša, 70000 kosov to ni dons nč.
Zato pa vm povem k***** gleda to državo k pol k***** ni vredna. Nč čudnga da folk u avstralijo hod, k se vsaj da zaslužt. Če si pošten nouš dons zaslužu nč, k ti davkarija vse pobere. Nepoštene pa kriminalisti. tko da je sploh brezveze. sm u tem cajtu k študeram že kr čedno vsoto dnarja stran zmetu, od tega pa nimam nč. Včash se mi še najbolj zdi it po delavsko knižco.
Brezveze it stavkat, k se itak nou nč dosegl. je bol it u delavnco pa delat, pa zvečer tist dnar po grlu al pa u tanga klubu zapravt.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Pe nov 25, 2005 1:55 pm

se strinjam s tabo ;) stanje v državi je trenutno obupno, z razliko, da eni to opazimo, drugi pa slepo sledijo generalu Glanzkopfu :D kaj je folk vidu v tej sds, da so volili tako opcijo :nae

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe nov 25, 2005 10:18 pm

Brane_vrankar maš point :D sam ne v tanga klub... baaaah, ogabne babe (razn ene parih :P) sicer pa ne vem kolk bo jutr kj ljudi, če bojo ceste take k dons? :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback So nov 26, 2005 12:27 am

veselo kepanje na shodu ;)
me zanima število protestnikov... :lol:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight So nov 26, 2005 8:06 am

STENTOR je napisal/-a:
speedfight je napisal/-a:ma k je na tem forumu res sama levica :?: :?: :roll: :roll: Zato pa je blo u prejšni vladi tolk narjenga ja...t.j. NIČ :!: Treba mau reform uvest da nebodo eni na naš račun kej preveč bogato živel... :x

LP

dej dej kaj ni blo nič narejenega :?: ne s takimi :D treba mau reform ja, sam nikakor ne takšnih, ki jih predlaga sedajšnja desničarska vlada. verjetno ne bojo protesti proti reformam potekali zato, ker bi bili ljudje zadovoljni z njimi, ampak, da pokažejo, da se z njimi ne strinjajo, ker niso primerne. me prav zanima kaj vse si bo desničarsko - krščanska :roll: :roll: :roll: koalicija še privoščila. zagotovo pa takih reform ne bi uvajali, če bi bile volitve parlament prihodnjo nedeljo :D
;)

Evo pa smo spet tam...brezveze karkol rečt oz. sploh kej debatirat s komunisti ker vam itq ne moremo pridti do žiuga :evil: Res ne..Tko da brezveze kaj razpravlat.. ;) Pa brez zamere :D

LP

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR So nov 26, 2005 11:49 am

kake zamere :D pač vsak ima svoje poglede, med drugim tudi na politiko. če se ti lahko identificiraš z desničarji, zakaj pa ne :roll:
vreme ga je res zagodlo, tu ni potreben cinizem, da bi to ugotovili, je pa verjetno jasno, da bi ob normalnem vremenu bilo protestnikov dosti več :twisted:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov