Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR So jan 28, 2006 10:45 am

dj_em je napisal/-a:sam zdej sem gledu mal to pa mi ne potegne kako dobit palico 1 :oops: :shock:

Najprej sem vzel tan.. da sem dobil zvezo med Fax in Fay .. da sem lahko iz momentne enačbe izračunal eno komponento.

Ko poznaš Fay ali Fax, lahko izračunaš Fa. Fa pa je enaka sili v palici.

Nisem napisal tega: (verjetno te to moti)
sin30=Fay/Fa .... Fa=Fay/sin30.... .....Fa=...=Fn1

Nisem siguren, da je naloga pravilno rešena. Naj še kdo izračuna.

Uporabniški avatar
tomos
Nov uporabnik

Napisal/-a tomos So jan 28, 2006 11:28 am

just_in je napisal/-a:mene je isto kot tomosa zmotil, vendar da jest nebi vzel kota 45°ampak bi vzel za cos 30°za sinus pa 60°če kao razstaviš silo ane... ;)

Sej cos 30°in sin 60° je oboje enako :lol: 1/2. Js pa ne bi nbenga kota vzel ker sin45 in cos45 je pa s5 enako in pač ko nastaviš vse enačbe (vsota vseh sil v x in y, ter vsota momentov okol a in b), bi mogu iz ene enačbe vstavlat v drugo, da dobiš rezultat za sile v podporah. Fa je pač koren iz Fax^2 + Fay^2...ampak to najbrž veste :lol:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
tomos
Nov uporabnik

Napisal/-a tomos So jan 28, 2006 11:34 am

@ XTR: Mislm da Fn1 (sila v palci 1) ni enak Fa-ju, ker poglej...Fa je na sredini med Fax in Fay (to sm že v postu zgorej napisu 1×), torej je med Fax in Fa kot 45. Če pa računaš za silo v palci, pa pride, da je Fn1=Fay/sin30° ... Kar pa ni enako Fa ;) Za kej več se mi pa učer ob 2h zutrej ni dal računat...sm šu raj spat...bom dons upam da kej še. :oops: :lol:
Slika
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov