Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jul 08, 2006 12:22 pm

kromfelna je napisal/-a:Po moje ob pretepu ni pametno privleči iz avta takšne "namenske palice", saj je njen namen znan, tako da te lahko potem človek, katerega s to palico udariš precej več iztoži in pa po kazenskem zakonu dosti bolj naJ, kot če bi ob cesti našel v tistem trenutku konkreten hlod s katerim bi ga npr. "veliko bolj poškodoval", kot bi ga s to palico. Eno je reagirati v trenutku, drugo je biti pripravljen na posredovanje s takšnim oro(ž)djem. Na sodišču je potem takšna polica orožje, vaše dajanje pa veliko lažje opredeljeno naklepno.

Kazniva dejanja je potrebno opravljati v afektu, ko ste izzvani se v trenutku izzvati, drugače se konkretno nasrka. S tem, da tudi takrat je potrebno odgovoriti s primerljivo silo, čeprav prekoračen silobran se do neke mere tolerira.

Maglight-tka je dober primer, ko se bi dalo izvleči. Pač naključna stvar, primerna za obrambo, ki je bila pri roki. Njeno težo pa ste podcenili (pa še tukaj se bi potem ocenjevalo, če ste jo takoj pograbili, ste vedeli za kaj jo imate in tako naprej).

Da se pa pripravljate na pretepe pa že dosti pove o človeku. Nekateri imajo vedno sranje, ko gredo kam, sami pa nikdar nič krivi. Najprej glasni, potem bi pa še s teleskopskimi palicami grozili. Že grožnja z takšnim oro(d)žjem je KD. Ne se čudit, ko bo nekdo delal sranje, vi privlečete iz avta teleskopsko palico, nasprotnik pa začne klicat policijo. Če nima imena pa ima reg. tablico avtomobila. Boste prišli domov in vas bo pričakal policijski avtomobil.

Potem se pa začne.
...vsekakor je bolje oditi se umakniti in ignorirati vsako nasilje v obliki verbalnega zmerjanja groženj itd ker tudi poznam kar nekaj pacientov tu po obali ki ti meni nič tebi nič na najmanjši namig potegnejo ven kaj trdega ostrega ali napolnjenega ... dosti drog je v obtoku ... beg ni sramotno dejanje je le oblika reševanja in preprečevanja komfliktov z kromanjonci :P :P :P
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So jul 08, 2006 6:06 pm

PureTNT je napisal/-a:Poznam enega genialca, ki se je hotel stepsti kar pred policijsko marico,. ki je bila parkirana pred stavbo okrožnega sodišča v Ljubljani.

Jst tut pol jih je pa od mene in še od policajev fasal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 11, 2006 8:13 pm

...danes sem imel v rokah eno dobro teleskopsko palico - njen učinek je zeelo dalekosežen ;) 400 m :P :P :P novi polavtomatski kalašnik Madžarske izdelave - v našem strelskem klubu, da ne bo kdo mislil da mam to doma ;) pa še Hs 2000 9 mm (licenca Glock) in en mali ročni top 911 STI Amadini custom 45 cal ... hehe
Priponke
kalašnik.jpg
moje pištole.jpg

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jul 11, 2006 9:07 pm

Nekam majhen je. :P Seveda je samo polavtomatski. :x

Čez TTjko je ni, najbolj eleganten pištolj. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jul 11, 2006 9:32 pm

Samotar je napisal/-a:Čez TTjko je ni, najbolj eleganten pištolj. :)

ko bos streljal s tako razjahano, da ne bo posamicnih strelov, ampak bodo kratki rafali, bos drugace o njej govoril :P

od tistih, ki sem jih mel v rokah, mi je kot favorit ostala beretta 9000
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jul 11, 2006 10:07 pm

dobek je napisal/-a:

ko bos streljal s tako razjahano, da ne bo posamicnih strelov, ampak bodo kratki rafali, bos drugace o njej govoril :P

Moj favorit je še vedno desert eagle, s katerim sem streljal v ZAR(združenih arabskih emiratih). Roko ti skor odtrga, od tarče pa ostanejo samo papirčki, tut če zadaneš samo rob tarče.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 11, 2006 11:17 pm

nebivedu je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:

Moj favorit je še vedno desert eagle, s katerim sem streljal v ZAR(združenih arabskih emiratih). Roko ti skor odtrga, od tarče pa ostanejo samo papirčki, tut če zadaneš samo rob tarče.
... Desert eagle z municijo Cor-bon 50 cal ... - to je pretežko prenerodno in postreljat en cel stage na tekmi je pravi fitnes - ima ga en moj kolega strelja pa z 45cal. 911 ker je najmanjša velika pištola in ima vse, kar rabiš za doseč rezultat ... 9 mm je bolj hitrav in okretna samo moraš biti bolj precizen, ker zrno pusti na tarči manjšo luknjico in imaš pol dosti manj točk 40 cal je med vsemi najhitrejši - velike krogle z lepim odtisom ... IDPA - obrambno streljanje ;) da pa ti je strgalo tarčo si gledal verjetno v pat in mat ali kaki drugi risanki :P :P :P - desert eagle nima dumdum krogel ... TT je najbolj nevarna pištola, kar sem jih videl (za lastnika) nima varovalke zrno majhno 7.62 in močno polnjenje - kar je tebi všeč je verjetno ker se jo dobi skoraj zastonj in povsod je pa malo težje dobit municijo ;) dobra je HS 2000 ker ti jo Boško v Medvodah proda po 600 eur seveda če imaš nabavno dovoljenje je pa kopija Glocka ene boljših pištol ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 11, 2006 11:30 pm

dobek je napisal/-a:

...to da strelja kot avtomat je zato, ker je nekdo pilil mehanizem petelina ... lahko dovariš gor malo materiala in pol boš spet imel bolj trd sprožilec - norma je 2.5 kg da sproži pri malo manj kot 0.5 kg pa je tako občutljiv sprožilec, da ti ne občutiš razlike na petelinu in ti zbeži strel ... Bereta je dobra pištola ... tu je primer ko tip iz serijskega Glok 19 z polavtomatskim mehanizmom naredi avtomatsko ... http://www.starsol.org/ericl/g19-18.mov
Priponke
myg19side.jpg
Glock 19 z podaljškom magazina za dodatna dva naboja...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 12:15 am

...Tole je pa Slovenska MGV 176 - naš avtomat http://www.seejah.com/emb.html
Priponke
mgv176.jpg
MGV 176

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 12, 2006 6:06 am

Mad je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:

... ... IDPA - obrambno streljanje ;) da pa ti je strgalo tarčo si gledal verjetno v pat in mat ali kaki drugi risanki

Ko smo bili dol pri kolegu, k ima firmo dol, smo mel možnost tut streljanje v tarčo. Pač so imel eno veselico dol in smo šli pogledat.
Metki so bili navadni, Uglavnem, ko si vstrelil v tarčo, ki je bila iz papirja nalimanega na en zelo suh les, je vse skupaj razsulo, kot če bi recimo v zelo posušeno tanko smrekovino streljal. In pol so samo listki okol frčal - njim je blo pa to full smešno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 12, 2006 6:10 am

Mad je napisal/-a:...Tole je pa Slovenska MGV 176 - naš avtomat http://www.seejah.com/emb.html

Tole je mel pa prevelike probleme - metki so ostajali v cevi in so jo moral nehat delat.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Sr jul 12, 2006 6:14 am

BiMMER je napisal/-a:BTW... taka teleskopska palica se po Zakonu o orožju šteje pod hladno orožje (kategorija A/8). Kazen za posest je od 50-300k SIT ter seveda zaseg

Bimmer je pri nožih to odvisno kaj od dolžine rezila al ti lahk vzamejo vsakega, tud če je sam 5 al pa 7cm dolgo rezilo? Je odvisno ali je rezilo fiksno ali je nož žepni?
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr jul 12, 2006 6:23 am

nebivedu je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:...Tole je pa Slovenska MGV 176 - naš avtomat http://www.seejah.com/emb.html

Tole je mel pa prevelike probleme - metki so ostajali v cevi in so jo moral nehat delat.

premali kaliber, prehitra (max nekje 1200/min), pa zrna so bila medeninasta, ce se prav spomnim, in so se v cevi prakticno topila
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 7:44 am

...tu imaš nekaj šusov od 45 cal. nekaj od 9 cal in tiste gornje ki so obkrožene z rdečo narejene z 50 cal - 12.7 mm ... spravil sem tarčo, da pokažem razliko ... ni pa razneslo tarče :P :P :P naboji gredo samo skozi ... L.p. Mad
Priponke
IMG_0496.jpg

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 7:50 am

red_mamba je napisal/-a:
BiMMER je napisal/-a:BTW... taka teleskopska palica se po Zakonu o orožju šteje pod hladno orožje (kategorija A/8). Kazen za posest je od 50-300k SIT ter seveda zaseg

Bimmer je pri nožih to odvisno kaj od dolžine rezila al ti lahk vzamejo vsakega, tud če je sam 5 al pa 7cm dolgo rezilo? Je odvisno ali je rezilo fiksno ali je nož žepni?
...nož ti zasežejo samo če z njim mahaš če ga najde pri pregledu vozila v prtljažniku si ga sme samo ogledat ... ti greš vsake toliko v gozd in tam ni prepovedan ne glede na to ali je metuljček ali sablja od pol metra ;) pri Italijanih pa ne smeš imeti nikjer nikakršnega rezila pri prestopu meje ... kazen oziroma zaseg sledi v vsakem primeru ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 12, 2006 7:55 am

Mad je napisal/-a:...tu imaš nekaj šusov od 45 cal. nekaj od 9 cal in tiste gornje ki so obkrožene z rdečo narejene z 50 cal - 12.7 mm ... spravil sem tarčo, da pokažem razliko ... ni pa razneslo tarče :P :P :P naboji gredo samo skozi ... L.p. Mad

Mad, daj še enkrat preberi, kaj sem napisal. Tarča je bila nalimana na en les, ki se je dobesedno razletel ko si ustrelil vanj. Če bi recimo deblo smreke narezal na 1cm tanke kose in ga posušil, bi bil podoben efekt, ko les kar razpade, če vanj butneš.

Tukaj pa imaš ti tarčo na lepenki, ki dobro drži skupaj.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 12, 2006 7:58 am

Mad je napisal/-a:
red_mamba je napisal/-a:

...nož ti zasežejo samo če z njim mahaš če ga najde pri pregledu vozila v prtljažniku si ga sme samo ogledat ... ti greš vsake toliko v gozd in tam ni prepovedan ne glede na to ali je metuljček ali sablja od pol metra ;) pri Italijanih pa ne smeš imeti nikjer nikakršnega rezila pri prestopu meje ... kazen oziroma zaseg sledi v vsakem primeru ... L.p. Mad

Tut pri itzaljanih imaš lahko švicarski nož s seboj, al pa katerikoli drug žepni nožek z rezilom do 4cm. Pa za švicarja tut če je večji ne težijo. Vsaj men še ni noben zarad švicarja zatežil, pa imam švicarja ki ima nevem kok različnih stvari gor - od žlice, vilce, noža, žage škarij in podobno.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 8:34 am

...ker so imeli Mec Gyverjeve serije skozi celo otroštvo :P :P :P no mali nož vseno ne smeš kazat... jaz imam vedno v prtljažniku en malo večji pa me ne ustavljajo in ne sprašujejo ko pa me bodo bom pač spet na Hrvaškem dal 8000 sit za drugega ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr jul 12, 2006 8:46 am

A to je ta Iskrin, ki je samo za enkratno uporabo. ? :D

TTjko imam pa ogledano, popolnoma nerabljeno. Sedaj se moram včlanit v strelski klub in zrihtat nabavno, potem pa akcija. Vsaj v Nm ni nobenega problema dobit 7.62x25 od S&B.

Tale tamal Glock mi je pa premajhen, mi mezinec in palec štrilita dol z ročaja. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 12, 2006 9:00 am

Samotar je napisal/-a:

A to je ta Iskrin, ki je samo za enkratno uporabo. ? :D

TTjko imam pa ogledano, popolnoma nerabljeno. Sedaj se moram včlanit v strelski klub in zrihtat nabavno, potem pa akcija. Vsaj v Nm ni nobenega problema dobit 7.62x25 od S&B.

Tale tamal Glock mi je pa premajhen, mi mezinec in palec štrilita dol z ročaja. :D

Orbis - firma iz mojega domačega kraja je bila zadolžena za razvoj MGV 176, delal so jo pa v velenju.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov