Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jul 31, 2006 12:26 pm

woooohoooooo, čez eno uro dobim potni list, za jutr pa mam že vozovnco za vlak pa jih ujamem v budimpešti.. zamudim 2,5 dni.. še nekje 7 jih ostane.. wooohooooo :woohoo :woohoo :woohoo

lp
Slika

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po jul 31, 2006 1:37 pm

Kolega je pred leti zaradi pretečenega potnega lista obstal med Hrvaško in Bosansko mejo. Na slovenski in hrvaški meji niso preverjali datumov, na bosanski pa so. Preden se je odpravil na pot je pozabil preveriti datum. Tako ga na bosanski meji niso spustili čez, na hrvaški pa tudi ne nazaj. :shock: Zadevo je potem reševal preko našega župana, vem pa da je mel kr velike p*zdarije.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jul 31, 2006 4:40 pm

ja sj še dobr da sm se spomnu pogledat.. sam je blo pa ljudi tm k se jim je isto zgodil usaj 40.. fakin gužva, k smo pol čakal na konc ka dokumente

lp
Slika

Uporabniški avatar
Daemon
Nov uporabnik

Kraj: koper

Napisal/-a Daemon Po jul 31, 2006 7:27 pm

Glejte kazen za neveljavni dokument po zakonu o nadzoru državne meje je 100.000 sit.
Če pa potuješ znotraj EU-ja, te bodo tud s pretečenim dokumentom spustili, kamorkoli.

Druga je če potuješ na hrvaško.
1.) Če te bo slo policist dobil (odvisno na koga naletiš), ima dve možnosti:
- al ti bo napisal kazen za 100.000 sit
- te bo opozoril in te napotil napotil nazaj v državo

in še tretja varianta(neuradna), te spusti in greš probat srečo na hrvaško stran, kjer te bodo hrvati brez problema spustili, še posebej v času sezone(preverjeno) :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 02, 2006 12:08 am

Daemon je napisal/-a:Druga je če potuješ na hrvaško.
1.) Če te bo slo policist dobil (odvisno na koga naletiš), ima dve možnosti:
- al ti bo napisal kazen za 100.000 sit
- te bo opozoril in te napotil napotil nazaj v državo

Sicer dvomim da te bo slo policaj štrafu za 100 jurjev,če boš hotu izstopit iz RS.Prej te obrne nazaj,da si zrihtaš o.d.

Drugače pa je če vstopaš v RS...pol te pa lahk štrafa..

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Sr avg 02, 2006 4:40 am

Daemon je napisal/-a:Če pa potuješ znotraj EU-ja, te bodo tud s pretečenim dokumentom spustili, kamorkoli.

right... glih te bo jodlar spusto , s kolegom sma probala tak it prek, pa mu je prevero skor celo druzinsko drevo ... potem pa sma se lahko obrnila nazaj proti slo (nekak mu ni blo me pocakat da priem nazaj iz Avstrije)...

btw, ne razumem folka, ki so polnoletni in nimajo osebne izkaznice ... sam jo mam ravno zarad podobnih situacij vedno v denarnici in niti priblizno nea studiram na to al mam dokumente, al so veljavni , itd.

smesno je da je komentar takih osebkov, ki so brez osebne, da je sploh ne rabijo :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr avg 02, 2006 9:19 am

Saj zato je pa nimajo. Ker jo ne rabijo. :D Za po SLO je vozniška več kot dovolj. Banke se sicer ne strinjajo ...
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To avg 08, 2006 11:23 am

ja jst je do zdej nism nkol rabu.. zdj sm jo pač naroču...

drgač pa potovanje.. huuuuuuuuuuuuudddddddddooooooooooooooooooooo :D škoda, k je že konc..

lp
Slika

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 To avg 08, 2006 6:30 pm

maddog je napisal/-a:
Daemon je napisal/-a:Če pa potuješ znotraj EU-ja, te bodo tud s pretečenim dokumentom spustili, kamorkoli.

right... glih te bo jodlar spusto , s kolegom sma probala tak it prek, pa mu je prevero skor celo druzinsko drevo ... potem pa sma se lahko obrnila nazaj proti slo (nekak mu ni blo me pocakat da priem nazaj iz Avstrije)...

btw, ne razumem folka, ki so polnoletni in nimajo osebne izkaznice ... sam jo mam ravno zarad podobnih situacij vedno v denarnici in niti priblizno nea studiram na to al mam dokumente, al so veljavni , itd.

smesno je da je komentar takih osebkov, ki so brez osebne, da je sploh ne rabijo :D

Oprosti ko bojo osebne zastonj si bom takoj zrihtu eno.... tk mam pa potni list pa vozniško!
potni list je, kok 13 čukov al kok;
da prideš do vozniške tk vemo kaki so stroški.....
a zj bom pa še osebno devu delat, da me še za 5čukov ogulijo?! ma ni šans, raj si kupim gumijaste medvedke.... :roll: ;)
Sploh pa kje piše da je potrebno met osebno izkaznico... :)
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To avg 08, 2006 10:23 pm

men se je nikol ni dal it delat.. zato je nism mel.. drgač pa ma pureTNT prov glede cen

lp
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr avg 09, 2006 12:13 am

maddog je napisal/-a:

Jaz je ne rabim, v tujino grem redko cca 5-10x letno, pri nas rihtam vse z voznisko. Vem sicer da je osebna par jurjev ampak j*** ga v skrajni sili je pasus v avtu. Sicer je pa to se dodatna varovalka da v opitem stanju kdaj pomotoma ne zapustim drzave in se zbudim z morilskim glavobolom ob enih popoldan nekje na travniku sredi slovaške.
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr avg 09, 2006 2:27 pm

Rad bi vas samo opozoril, da so počene osebne izkaznice prav tako neveljavni osebni dokument.Jaz sem jo imel v denarnici in je malenkost počla.Zaradi tega se nisem niti malo sekiral dokler mi ni na meji začel težit policaj z nekimi kaznimi in prepovedjo vstopa v državo.Sicer je šlo samo z opozorilom, vendar, če bi hotel srat bi očitno dobil 100.000 ;)
Samo v vednost ;)

Prasec.

Napisal/-a Prasec. Sr sep 06, 2006 2:52 pm

Potni list(Redna cena)-9.980,00 SIT-Rabiš en okument,star nov ali vozniška+slika
Osebna izkaznica-2.220,00 SIT + taksa,ki je določena na naslednjih pogojih:

* za polnoletne državljane, z veljavnostjo dokumenta 10 let - 105 točk oziroma na današnji dan 1.785,00 SIT

* za mladoletne državljane, z veljavnostjo dokumenta 5 let - 55 točk oziroma na današnji dan 935,00 SIT

* za državljane s prijavljenim začasnim prebivališčem, z veljavnostjo dokumenta 1 leta – 30 točk oziroma na današnji dan 510,00 SIT

*za izdajo osebne izkaznice v primeru prve pogrešitve ali uničenja osebne izkaznice se plača dvakratna vrednost takse
*
za izdajo osebne izkaznice v primeru vsake naslednje pogrešitve ali uničenja osebne izkaznice se plača štirikratna vrednost takse

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr sep 06, 2006 4:03 pm

sem slišal enega da je šau s familijo na dopust
oba otroka nista mela potnih listov oz. so jima potekli
torej zrihtali so to tak da so šli v celje kjer jih lahko dobiš v enem dnevu baje
kje pa ne vem
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr sep 06, 2006 4:08 pm

ja, če bi prebral vse, bi videl, da sem potem dobil potni list v enem dnevu v novem mestu na upravni enoti ;)

lp
Slika

Prasec.

Napisal/-a Prasec. Po sep 11, 2006 12:11 am

tomson je napisal/-a:sem slišal enega da je šau s familijo na dopust
oba otroka nista mela potnih listov oz. so jima potekli
torej zrihtali so to tak da so šli v celje kjer jih lahko dobiš v enem dnevu baje
kje pa ne vem

Ja ne delajo jih več v novem mestu ampak v celju
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po sep 11, 2006 10:50 am

sicer nevem zakaj, ampak osebna iskaznica, ti že samo ime pove zakaj naj bi jo imel...

drugače pa če načrtujete potovanje ali pa kaj drugega v tujo državo... obvezno vsaj en mesec pred tem pregledat dokumente :D

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Po sep 11, 2006 2:52 pm

CockroaC je napisal/-a:
maddog je napisal/-a:

Vem sicer da je osebna par jurjev ampak j*** ga v skrajni sili je pasus v avtu.

jeba je pol ko peles avto k mehaniku :D

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To sep 12, 2006 6:07 pm

eclipse_R je napisal/-a:kaj pa tisto s kontrolami dokumentov na mejah? a so? če jih ni grem tvegat, če me pa ustavjo, me pa ustavjo, oz. se neumnga nardim?

lp

mi2 z punco sva probala it čez mejo v avstrijo, ona je mela pretečeno osebno
in je carinik to opazil, ona itak neve nemško jaz pa nekak bogo in sem se neumnega naredil, pa naju je samo nazaj poslal

Tero
Nov uporabnik

Napisal/-a Tero Če jun 21, 2007 2:06 am

Mogoče še kdo ve če še velja to da lahko dobiš tako hitro osebno oz potni list? Namre pravkar sem opazil da je tudi meni osebna potekla(in sicer že februarja!!) :roll:
Jaz bi jo pa rabil že v ponedeljek...
N| £3pš3g@ n@ §v3tu, KoT p0§£uš@T| tw0j g£@§, N| £3pš3g@
n@ §v3tu, KoT p0£jUߣj@t| tw0j 0ßr@Z, N| £3pš3g@ 0d p0g&#1633d@
|z tw0j|H 0č|.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov