Vuso je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Dokler ne bo učitelj spet smel z ravnilom po prstih porednega učenca ali policaj s pendrekom cigota po hrbtu, tok časa naj štrajkajo tako učitelji kot policaji.
Pa ne da komu želim slabo, vendar stvari se morajo korenito spremeniti. Nikjer več ni spoštovanja, vsak lahko počne skoraj karkoli hoče, ljudje, ki pa se probamo držat bontona in biti kulturni pa gagamo.
Ja še tega se manjka, da bi se po šoli spet pretepalo.Če si tak bimbo, da pri mulariji ne znaš dobit spoštovanja drugače kot s tepežem pojdi raje delat kaj drugega.Da bi mojega mulca z ravnilom tolkli po prstih bi se z veseljem predstavil učitelju s kolom v roki.Če starši ne pretepajo otrok je učitelj zadnji v vrsti, ki bi mu dal to pravico.
Verjemi, da danes do učitelja nima spoštovanja noben otrok, ker mu učitelj niti ne sme ukazat, da zapusti razred, če dela nemir. In če začne en otrok stole razmetavat in brcat vse naokoli, pa se dret, da bi kst osebno dovolil učitelju, da ga dvakrat okol kepe(če je to moj otrok).
Samo večina staršev je nesposobnih(ali imajo preveč dela in doma nimajo časa, ali pa so resnično nesposobni za objektivno vzgajanje) danes vzgajat otroka, učitelj ga pa ne sme, torej bodo otroci vedno bolj nevzgojeni.
Vuso je napisal/-a:Tudi policija je še preveč nasilna.Nimam nič proti, da me pregledajo brez vsakršnega suma KD, ampak da pa svojo avtoriteto podkrepijo še s par brcami mi pa dvigne pritisk.Tolčejo pa povečini tiste za katere vejo, da niso tako neumni, da bi ga nazaj zalepil.
Če te brcne za brezveze, podaš tožbo proti njegovem postopku, pa še mal ga daš v medije in bo zgubil službo. Lahko ga pa počakaš ko bo v civilu, pa ga nabrcaš nazaj. Dolenjskim policajem se to stalno dogaja s strani ciganov, zato jih pa ti ne upajo kaznovat.
Vuso je napisal/-a:Se pa strinjam, da bi bila potrebna vsaj visokošolska izobrazba za policiste.Zanimivo je kako ima kriminalistična policija veliko bolj inteligenten pristop kot pa "navadni" policisti.Vsaj po mojih izkušnjah.
Airbrush: Zakaj ima Policija po tvojem mnenju tako slab ugled?Konec koncev naj bi bila v pomoč državljanom in kljubtemu se ogromno pljuva po policiji.Res je, da bi se morali stvari lotiti pri vodilnih, ampak stik z ljudmi oz. ustvarjalci mnenja ste pa policisti na terenu.
Policija ima po moje slab ugled ravno zaradi ustavljanja ljudi ki gredo 5km/h čez omejitev na raznih obvoznicah(recimo trzinska), ko pa jih rabiš, jih pa čakaš tut po uro in več.
Vsi poznate najbrž ta vic;
Možakar vstane iz kavča in pogleda skozi okno, pa vidi kako mu iz garaže lopovi nosijo stvari v kombi. Pokliče policijo in...
Možakar: V moji garaži so vlomilci, prosim pridite čimprej.
Policist: Nobena patrulja ni prosta, prva bo prosta čez kake pol ure.
Tip odloži slušalko, in čez pol minute še enkrat pokliče policijo
Možakar: Še enkrat kličem zaradi vlomilcev v garaži - nič hitet, sem jih že postrelil.
In prekine linijo.
Čez 3 minute prileti 6 policijskih vozil in ujamejo vlomilce na delu.
Policist: Smo mislili, da se ste jih postrelili?
Možakar: Sem mislil, da ni nobene patrulje frej!!!
Na žalost pa je tale vic odraz realnosti pri nas.