Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Če jan 04, 2007 8:55 pm

maky je napisal/-a:imam rajši, da imamo stabilno valuto, ki je mednarodno bolj priznana in močna, kot pa valuto, ki je vsak dan na udaru in nihanju.

Tolar je bil izjemno stabilna valuta.

Primerjava: veliko bolj stabilen kot kuna, dinar, ali konvertabilna marka (ki je zame ena čudna valuta, ampak nima veze).

Veliko bolj je bil stabilen od grške drahme (predno so Grki prevzeli €), tudi lira je bila sumljiva.

Se pa popolnoma strinjam s tabo - zamenjava je morala priti, s tem so odpravljene določene bariere.

Kar se pa tiče zvišanja cen - povejte kje niso šel cene gor po uvedbi €. Nemci še zdaj govorijo TOJRO (teuer = drag) in ne OJRO.

LP

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če jan 04, 2007 10:34 pm

nova valuta, stara valuta
vse en isti k...
sam da mam zdaj majn cifer v denarnici

cene so dražje...wau...pa kaj? v tolarjih bi tudi ble dražje...se sploh ne sekiram za to

p.s: že prej sem bil brez dnarja tak da sem zdaj tudi :lol:

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če jan 04, 2007 10:49 pm

Alonso je napisal/-a:
maky je napisal/-a:imam rajši, da imamo stabilno valuto, ki je mednarodno bolj priznana in močna, kot pa valuto, ki je vsak dan na udaru in nihanju.

Tolar je bil izjemno stabilna valuta.

Primerjava: veliko bolj stabilen kot kuna, dinar, ali konvertabilna marka (ki je zame ena čudna valuta, ampak nima veze).

Veliko bolj je bil stabilen od grške drahme (predno so Grki prevzeli €), tudi lira je bila sumljiva.

Se pa popolnoma strinjam s tabo - zamenjava je morala priti, s tem so odpravljene določene bariere.

Kar se pa tiče zvišanja cen - povejte kje niso šel cene gor po uvedbi €. Nemci še zdaj govorijo TOJRO (teuer = drag) in ne OJRO.

LP

ni res da je bil tolar stabilna valuta. kako lahko imaš stabilno valuto, če je pa inflacija 8%? človek to dvoje ne gre skup. zato pa je kuna, dinar,... tako nestabilen. ker je cela ekonomija nestabilna in inflacija v višavah. tolar se je stabiliziral do 2 leti nazaj oz. takrat, ko smo vstopili v eu. prej je bila inflacija ogromna.

ps: nemci, s katerimi se tako radi primerjamo so z 1.1 zvišali stopnjo davka. pa so stabilna država, z stabilno ekonomijo in valuto. ne bit tolk naivni (nekateri) pa mislit, da smo samo mi v "dreku" in da samo mi "trpimo". ps. poglejte si še stanje v angliji, ki ni prevzela eura in glejte, kako varira funt v primerjavi z eurom. razlike so ogromne zato je tudi angleška ekonomija v takem zatonu.

še najbolje je tule firestorm povedu. čez 1 leto bo tolar v celoti pozabljen, razen kakega presenečenja v stari jakni ali hlačah.
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jan 04, 2007 10:52 pm

-BERTONE- je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:
maky je napisal/-a:bom čisto kratek

naredite tisto, kar je zupi predlagal.

in še: ko je bil referendum za sprejetje ste pa glasovali za ali pa sploh niste glasovali. k*** pa pritoževanje pol. jaz sem glasoval za (vem zakaj sem glasoval za)!! imam rajši, da imamo stabilno valuto, ki je mednarodno bolj priznana in močna, kot pa valuto, ki je vsak dan na udaru in nihanju.

in za podražitve se je pričakovalo da bo. še enkrat: prijavite kršitelje na urad za varstvo potrošnikov ali pa ne jokcat. ukrepaj sam če hočeš da se izboljša situacija.

Kdaj pa je bil referendum za €€€? Očitno sem ga prespal. :?:

on je mislu referendum za EU

točno to... če se g. milan ni podučil o temu, kaj nam prinaša euro območje in kaj je bil takrat cilj slovenije to ni moj problem.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Če jan 04, 2007 10:58 pm

FireSTORM je napisal/-a:nova valuta, stara valuta
vse en isti k...
sam da mam zdaj majn cifer v denarnici

cene so dražje...wau...pa kaj? v tolarjih bi tudi ble dražje...se sploh ne sekiram za to

p.s: že prej sem bil brez dnarja tak da sem zdaj tudi :lol:

je razlika če grejo cene za par tolarjev gor al pa za par deset ;) to mene razjezi :!:
razjezi me tudi da sm 5 kg težji odkar mamo evro (kovanci.press :P )

če se mene vpraša sm prehitro prevzel evro, slovenija je "prerevna" država za evro

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe jan 05, 2007 12:14 am

men je pa ušeč.
ko grem tankat litri pa evri prbližno enako skačejo...
prej so pa tolarji šibnili naprej, litri so se pa vlekli.
:D
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jan 05, 2007 12:28 am

evri celo mal zaostajajo :D

lp
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe jan 05, 2007 8:47 am

samekk je napisal/-a:če se mene vpraša sm prehitro prevzel evro, slovenija je "prerevna" država za evro

dej ne baš....
mamo višji bdp na prebivalca kot portugalska in grčija, pritožujemo se pa mnogo bolj ko oni... sploh pa smo nekje na 80% povprečnega bdp eu, ki ga zelo povečujejo nekatere države.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jan 05, 2007 8:47 am

Nejko87 je napisal/-a:men je pa ušeč.
ko grem tankat litri pa evri prbližno enako skačejo...
prej so pa tolarji šibnili naprej, litri so se pa vlekli.
:D

s tankanjem je res tako namvrec sedaj je pri meni
nekje 2€ zadaj za 80l
kar se pa tice podrazitev je pa to logicno ze zaradi zaokrozevanja
nekje sem tud zasledil tole 1€ - 240 (mislim da za kremsnito )
neglede na 0,64 centov
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe jan 05, 2007 9:51 am

pa še nekaj bom dodal...

prepričan sem, da če nebi šli na euro vas večina sploh nebi opazila, da se je neka stvar podražila za nevem 10sit (par centov) oz. iz tega nebi delal takega đumbusa.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe jan 05, 2007 2:17 pm

Vsi k mate pa nevemkolk kovancev v žepih... Jafak, kdo vam je pa reku da morte po novem letu vsako kavo al pa pir plačat s petimi jurji? :P

Kdo vam je pa reku, da morte vzet vsak cent? Prej ste kovance pod 10SIT puščal v štacuni in na šanku, zdj mamo pa nov dnar in je treba vsak cent pršparat, ker bo drugač plača po enem tednu splahnela... :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Pe jan 05, 2007 5:11 pm

robi boncl je napisal/-a:Evro j drek od dreka, vse cene na gor, ja pi...jim materna nej nam pa glede na to de je evropa tolk hudičov fajn še evropske plače predpišejo, ne pa balkanske pa navzdol zaokroževat, mal poglejte avstrijo nemčijo, se pod 1000 evrov colnge na mesec sploh nben pogovarjat nč noče, še na social dobijo več podpore kokr mamo eni za osem ur dela plače, kje ti je tuki, pravica, ne vem jest jo ne vidm.če se gremo že evropejce, pa evropske štandarde, se pejmo še evropske plače... :evil:

sam ves kaki standard je v nemciji recimo...so najemnine drazje(stanovanje),hrana,pijača,energija tam je vse drazje. v nemciji 1000eurov na mesec ni dovolj. sploh pa ne v vecjih mescih. pr nas je 1000eurov ze lepa plača
tu je tudi razlika
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So jan 06, 2007 11:14 am

Dejmo še plače mal zaokrožit navzgor Very Happy
...No kle se pa ustavi vse!? Evil or Very Mad

Se podpisem pod tole!!!

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So jan 06, 2007 12:25 pm

maky je napisal/-a:bom čisto kratek

naredite tisto, kar je zupi predlagal.

in še: ko je bil referendum za sprejetje ste pa glasovali za ali pa sploh niste glasovali. k*** pa pritoževanje pol. jaz sem glasoval za (vem zakaj sem glasoval za)!! imam rajši, da imamo stabilno valuto, ki je mednarodno bolj priznana in močna, kot pa valuto, ki je vsak dan na udaru in nihanju.

in za podražitve se je pričakovalo da bo. še enkrat: prijavite kršitelje na urad za varstvo potrošnikov ali pa ne jokcat. ukrepaj sam če hočeš da se izboljša situacija.

Se strinjam s prvim stavkom. Ostalo pa je čisti idiotizem. Referenduma za evro pri nas sploh ni bilo(imeli so ga in ga še bodo v nekaterih drugih t.i. tretjih državah, kjer ljudje nimajo spranih slovenceljskih glav). In motiš se, nekateri smo glasovali proti vstopu Slovenije v EU, saj smo mnenja, da je Slovenija še vedno med nerazvitimi državami, vsaj kar se tiče vstopa v EU. Prav tako pa se mi zdi kretensko vključevanje naše države v stvari, ki niso naša stvar in sem mnenja, da ne bo prišlo do drugega, kakor do teptanja malih in izkoriščanja našega naroda in njegove identitete za interes drugih, večjih držav, kar pa se že dogaja. Najbolj neumno pa je to, da so nekateri slovenclni take budale, da se ne zavedajo, da vsaka zveza nekaj stane. Poglej, koliko so se dvignile cene vsega od vstopa v EU. In kaj imamo od tega? Na hrbet nam vsako leto nabijejo še dodatne davke in dajatve, delo je postalo največji kriminal, plače se skorajda ne dvigujejo, stanovanja ne moreš več kupit, saj so cene tako visoke zaradi invazije angležev in ostalih evro-ciganov, da je nakup dosegljiv samo mulariji bogatašev in gangsterjev. Toliko o napredku. Nazadnje pa še evro: Če praviš, da smo slovenci z evrom profitirali, zakaj se nekatere cene višajo celo za 10 in več%??? Res je, da trenutno zaradi tega lahko kličeš TI, kaj pa bo čez kako leto, ko bodo sedanji kršitelji in ostali ceno lepo postopoma dvignili? Kršitelj pa je tudi država sama: Kako so lahko tobačne izdelke podražili ravno ob uvedbi eura? Prav tako pa so nam s tolarjem odvzeli narodni simbol (pomagalo naj bi nekaj odtisov, skritih na nekaj kovancih).In ne strinjam se tudi s tem, da bo evro bolj stabilen od tolarja. Tolar ni bil stabilen zaradi nesposobnosti slovenskih ekonomistov, kar se pa lahko pozna kasneje tudi pri evru, saj so v evro območje poleg nas vstopile tudi druge, večje in še slabše razvite države.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man So jan 06, 2007 12:40 pm

referendum je bil.za vstop v eu.to je ze napisano.z vstopom pride tudi skupna valuta.logično.večina ki je bila na referendumu se je odločila za vstop v eu...druge večine pa sploh ni bilo na referendum.
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider So jan 06, 2007 12:45 pm

the_man je napisal/-a:
robi boncl je napisal/-a:Evro j drek od dreka, vse cene na gor, ja pi...jim materna nej nam pa glede na to de je evropa tolk hudičov fajn še evropske plače predpišejo, ne pa balkanske pa navzdol zaokroževat, mal poglejte avstrijo nemčijo, se pod 1000 evrov colnge na mesec sploh nben pogovarjat nč noče, še na social dobijo več podpore kokr mamo eni za osem ur dela plače, kje ti je tuki, pravica, ne vem jest jo ne vidm.če se gremo že evropejce, pa evropske štandarde, se pejmo še evropske plače... :evil:

sam ves kaki standard je v nemciji recimo...so najemnine drazje(stanovanje),hrana,pijača,energija tam je vse drazje. v nemciji 1000eurov na mesec ni dovolj. sploh pa ne v vecjih mescih. pr nas je 1000eurov ze lepa plača
tu je tudi razlika

NI RES. Edino, kar je v nemčiji dražje, so nepremičnine, alkohol, kafiči in cigarete. Energija delno, vendar glede na prihodke je cena še vedno nižja kot pri nas. Seveda je odvisno od tega, kaj delaš, vendar ti, če bi gledal na denar kot moramo sirotinje v Sloveniji, ostane veliko veliko več. Hrana, brezalko pijača, cunje, tehnični izdelki so pa veliko cenejši, kot pri nas. Poznam in sem tudi bil tam, tok da to ni mlatenje prazne slame, kar počno nekateri tukaj. robi boncl ma čist prav. Ljudje, ki ne znate razmišlat s svojo glavo vsaj za 5 minut naprej, povejte mi, kaj bo, ko bodo po10 in 10 centov vse dražili in prišli s stroški do višine vaše plače? Boste takrat jokal, ko bo prepozno? :bonk Zakaj tako kot recimo potrošni materjal ne zaokrožijo tudi plač? Recimo vsaj na jurja??

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Napisal/-a ghostrider So jan 06, 2007 12:46 pm

the_man je napisal/-a:referendum je bil.za vstop v eu.to je ze napisano.z vstopom pride tudi skupna valuta.logično.večina ki je bila na referendumu se je odločila za vstop v eu...druge večine pa sploh ni bilo na referendum.

:bonk
V celoti preberi post. Sem bil na tempogoljufanem referndumu, za kar se čudim samemu sebi

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man So jan 06, 2007 1:24 pm

daj ne lapaj v prazno...referendum je bil...pa obračaj kak ti pase.itak sam neki dramatiziras.
povej mi kolko je kila kruha v berlinu in kolko pr nas.povej mi kolko je pol litra coca cole v berlinu in kolko pr nas. mleko,sir,salame. gori je vse drazje. če gledas primerljive trgovine s primerljivimi izdelki.
pa povej mi prosim kako naj moji teti iz berlina z 1200euri na mesec ostane veliko veliko ko pa ima samo najemnino za stanovanje 600€. brez stroskov. potem so stroski za stanovanje,potem je hrana,obleka, avto, pa se kaj za sebe za zabavo pa je na nuli. če že analiziras delaj vsaj v realnem pogledu
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov