Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To mar 27, 2007 11:05 pm

adamovc dobro povedano
Jaz bom dodal samo to. Ko pa delavci izkoriščajo luknje v zakonu z neutemeljenimi bolniškami, da lahko potem delajo na črno, neopravljanjem dela, je pa vse vredu ker oni pa morajo od nečesa živet. :roll:
Da ne bi o Semoliču in njegovem boju za pravice delavcev. Vedno laja koliko imajo direktorji visoke plače, svoje pa nikdar noče povedat, v službi se pa ne pretegne. Narod mu pa verjame vse kar reče.
Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To mar 27, 2007 11:33 pm

adis je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:spet kontra reklama- se še spomnete kakšno sranje je mel laclark ko je pršu- kako delajo s prodajalkami, da morjo nost kape, zarad wcjev, zarad vsega sranja so strašil
konkurenca prihaja- in logično je, da se bojijo še dodatnih tujih ponudnikov- pa čeprov trdijo drugače
uglavnem povsod so verjetno preslabo plačani- zavedat se moret pa neki- povprečna plača v slo je cca 750 eur- in logično je, da neizobražen delavec ne more dobiti prav veliko
zanima me pa še nekaj- zakaj vas vedno tako skrbi za delavke v trgovini- ki so proti tistim za tekočim trakom pravzaprav preplačane ;)
lp

tako je zadel si v bistvo, odvračamo svojo pozornost na trgovine namesto da se vprašamo kaj je z tistimi delavci/delvakami ki so za tekočim trakom? skratka so premalo plačane za delo ki si zasluži veliko več denarja kot pa tista ki dela v trgovini, brez zamere trgovcem in trgovkam, apmak kaj češ ko je v današnjem času pomembna izobrazba so pa tudi primeri ko so ljudje brez izobrazbe pa zaslužijo veliko več kot tisti z izobrazbo.............

To je mal odvisno od tega kje delaš... Mam kolega, ki dela v manjši trgovini... Več ali manj sedi za računalnikom, hodi na čik in sem ter tja kaj proda. Plača mislim da okoli 120-140 bivših. Po drugi strani pa moja mama dela precej več v precej večji trgovini in je plačana dosti manj. Okoli 100 bivših jurjev. Pa ni vedno lahko delo v trgovini in biti na nogah cel dan, še posebej ko si star nad 40 in si nakoplješ cel kup zdravstvenih težav, nekaterih tudi zaradi svoje službe. Ne bom se spuščal še v detajle glede politike samega podjetja...

Ne vem sicer kako so plačani v proizvodnji...
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr mar 28, 2007 7:15 am

direktorjev sin Lidl-a pa se v šolo vozi ziher s hummerjem :roll:Boga moja sestrčina ko bo delala tam...

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr mar 28, 2007 10:52 am

myster je napisal/-a:direktorjev sin Lidl-a pa se v šolo vozi ziher s hummerjem :roll:Boga moja sestrčina ko bo delala tam...

:twisted: tipična slovenska fovšija. Kaj pa je narobe, če bi kupil svojemu sinu Hummerja in kaj ima to tebe za motit? Boš ti spraševal na forumu, kakšen avto lahko kupiš svojemu otroku ?!?

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr mar 28, 2007 10:58 am

adamovc je napisal/-a:
myster je napisal/-a:direktorjev sin Lidl-a pa se v šolo vozi ziher s hummerjem :roll:Boga moja sestrčina ko bo delala tam...

:twisted: tipična slovenska fovšija. Kaj pa je narobe, če bi kupil svojemu sinu Hummerja in kaj ima to tebe za motit? Boš ti spraševal na forumu, kakšen avto lahko kupiš svojemu otroku ?!?

Pomoje se gre bolj za to da med tem ko imajo delavci prenizke plače se sinček vozi na njihov denar... To je narobe.

Pa kaj vsi takoj na fovšijo vse zvalite? Sam pa nisem tok nizko padu da bi biu komu fovš Hummerja. :D
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 28, 2007 11:47 am

Moje mnenje o takih trgovinah je takole; Zaslužim premalo, da bo poceni kupoval!

Zato v trgovinah tipa Tuš, leklerk, lidl, hofer, evrospin ne kupujem.

Najbolj sem se nasmejal, ko so v tušu prodajal vodo z okusom po 45sit liter in pol, ko so pa povedal, kaka voda je, se je pa folk zgražal - bila je navadna voda iz pipe mešana s sirupom in je polnjenje in prevoz do slovenije stal 8 sit na flašo, prodana je bila pa po 45 sit - torej 37 sit čistega dobička na flašo. In ljudje to kupujejo, ker je poceni.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr mar 28, 2007 1:18 pm

Eazy-O je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:spet kontra reklama- se še spomnete kakšno sranje je mel laclark ko je pršu- kako delajo s prodajalkami, da morjo nost kape, zarad wcjev, zarad vsega sranja so strašil
konkurenca prihaja- in logično je, da se bojijo še dodatnih tujih ponudnikov- pa čeprov trdijo drugače
uglavnem povsod so verjetno preslabo plačani- zavedat se moret pa neki- povprečna plača v slo je cca 750 eur- in logično je, da neizobražen delavec ne more dobiti prav veliko
zanima me pa še nekaj- zakaj vas vedno tako skrbi za delavke v trgovini- ki so proti tistim za tekočim trakom pravzaprav preplačane ;)
lp

tako je zadel si v bistvo, odvračamo svojo pozornost na trgovine namesto da se vprašamo kaj je z tistimi delavci/delvakami ki so za tekočim trakom? skratka so premalo plačane za delo ki si zasluži veliko več denarja kot pa tista ki dela v trgovini, brez zamere trgovcem in trgovkam, apmak kaj češ ko je v današnjem času pomembna izobrazba so pa tudi primeri ko so ljudje brez izobrazbe pa zaslužijo veliko več kot tisti z izobrazbo.............

To je mal odvisno od tega kje delaš... Mam kolega, ki dela v manjši trgovini... Več ali manj sedi za računalnikom, hodi na čik in sem ter tja kaj proda. Plača mislim da okoli 120-140 bivših. Po drugi strani pa moja mama dela precej več v precej večji trgovini in je plačana dosti manj. Okoli 100 bivših jurjev. Pa ni vedno lahko delo v trgovini in biti na nogah cel dan, še posebej ko si star nad 40 in si nakoplješ cel kup zdravstvenih težav, nekaterih tudi zaradi svoje službe. Ne bom se spuščal še v detajle glede politike samega podjetja...

Ne vem sicer kako so plačani v proizvodnji...

ker sem še delal v srednji v proizvodnji nekaj časa in v trgovinah raznih imam neko mnenje ustvarjeno o plačah itd.....skratka moji bližnji ali so v trgovinah zaposleni ali pa so v tovarnah, tako da tudi vem koliko kdo približno zasluži....seveda ni lahko delo v trgovini niti v tovarni, saj ni nikjer lahko delat če ti je teško oz. če ti nagajajo zdravstveni problemi pa še posebej...na koncu koncev je vse odvisno v kateri firmi delaš oz. trgovini, tako da se tudi na ta način plače oblikujejo.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr mar 28, 2007 1:27 pm

adis je napisal/-a:........skratka so premalo plačane za delo ki si zasluži veliko več denarja kot pa tista ki dela v trgovini, brez zamere trgovcem in trgovkam, apmak kaj češ ko je v današnjem času pomembna izobrazba so pa tudi primeri ko so ljudje brez izobrazbe pa zaslužijo veliko več kot tisti z izobrazbo.............

Lej, to ne bo ravno držalo. Marsikateremu delodajalcu je vseeno kakšno izobrazbo ima delavec, ker je bolj pomembno to, da daje pričakovane rezultate. Pri nas je ogromno delavcev zaposlenih, ki nimajo še dokončane šole, dobivajo plačo inženirjev ampak tudi dajejo take rezultate, ki se jih od njih pričakuje. Smo pa imeli enega tipa tu, ki je delal celo magisterij, pa so ga bila sama usta.... tip totalno nesposoben.... hvala lepa za takega, je tud kmalu dobil knjižico. Torej izobrazba ni vse, razen če delaš v javni upravi, tam so pa itak sami voluharji in nesposobneži, ki drugje niso sposobni obdržati službe :jao: Pol jih pa vidiš v sosednjih kafičih viset skor cel dan.... mamo jim voluharsko :evil:
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 1:47 pm

pri odpiranju novih trgovin so vedno kritike ,ki jih povzročaja "konkurenca"
ja veliko je sposobnih ljudi brez ustrezne izobrazbe,preveč z izobrazbo pa se jim ne sanja kaj bi delali
primer:zelo dober mehanik brez izobrazbe(dela po službi na črno)- z izobrazbo pa se potika po kakem servisu(veze in podobno) samo primer brez komentarjev lahko se motim :bonk :noro
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr mar 28, 2007 1:47 pm

Res čudno da sta Aldi(hofer) in Lidl povsod po evropi tako uspešna in če vprašaš nemca sta zakon...Ampak slovenčki smo pač slovenčki in raje kupimo nekaj kar se boljše sliši, reklamira in ima nek status...Naprimer Milko namesto neko švicarsko "noname" čokolado, ki je 100x bolj okusna in ko malo pobrskaš izhaja iz 3x bolj kvalitetne "čokoladnice" kot Milka...Ampak ma pa Milka lepše reklame(roko na srce so medvedi pa svizci res srčkani), pa zgleda lepše ja...to pa je to...
Če foušija bi gorela...ne ne ne...če bedarija bi gorela bi bila v ognju cela, bi morala peti korado in brend za slovenijo :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr mar 28, 2007 1:52 pm

Če bi ti vedel, da je milka za vzhodno evropo drugačna od milke za zahodno evropo, je nebi omenjal.

Če pa smo že pri čokoladi, je od Gorenjke še vedno najboljša, pa se vse švicarske lahko skrijejo. Pa še naše ljudi podpiraš s tem ko kupuješ naše proizvode.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr mar 28, 2007 2:06 pm

nebivedu je napisal/-a:Če bi ti vedel, da je milka za vzhodno evropo drugačna od milke za zahodno evropo, je nebi omenjal.

Če pa smo že pri čokoladi, je od Gorenjke še vedno najboljša, pa se vse švicarske lahko skrijejo. Pa še naše ljudi podpiraš s tem ko kupuješ naše proizvode.

Če mi je kakšna švicarska čokolada veliko bolj okusna od Milke ali Gorenjke, za povrh pa je še cena primerljiva, tud potuhtal ne bom na "naše ljudi"...sebično kolikor se še to sliši...
In boli me...saj veš kaj...za kaki trg je milka...mene zanima kakšna je pri nas, ne pa v zahodni evropi, ker to lahko kupim...sicer pa se je škoda kregat. Če bo meni proizvod ustrezal v Lidlu ga bom tam tudi kupil, za vse druge ki niste tako neumni kot jaz, ko kupujem TUDI v Hoferju in Lidlu, pa mi je prav vseeno...Gorenjka pa že dolgo ni več tisto kar je bila včasih...seveda govorim za moj okus, pa sem dolgo prisegal prav na Gorenjko ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr mar 28, 2007 2:11 pm

Slide je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Če bi ti vedel, da je milka za vzhodno evropo drugačna od milke za zahodno evropo, je nebi omenjal.

Če mi je kakšna švicarska čokolada veliko bolj okusna od Milke ali Gorenjke, za povrh pa je še cena primerljiva, tud potuhtal ne bom na "naše ljudi"...sebično kolikor se še to sliši...
In boli me...saj veš kaj...za kaki trg je milka...mene zanima kakšna je pri nas, ne pa v zahodni evropi, ker to lahko kupim...sicer pa se je škoda kregat. Če bo meni proizvod ustrezal v Lidlu ga bom tam tudi kupil, za vse druge ki niste tako neumni kot jaz, ko kupujem TUDI v Hoferju in Lidlu, pa mi je prav vseeno...Gorenjka pa že dolgo ni več tisto kar je bila včasih...seveda govorim za moj okus, pa sem dolgo prisegal prav na Gorenjko ;)

Sej se noben noče kregat.

Tut za lidl ali hofer mi je vseeno, ampak prestopil pa še nisem praga ne ene in ne druge štacune, pa ga tudi ne bom, ravno tako pa se izogibam ostalih trgovin, ki nimajo svežega kruha, ampak dobiš kruh v vrečki že zapakiran.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr mar 28, 2007 5:16 pm

v nekaterih teh "tujih" trgovinah lahko dobiš boljši izdelek poceni, npr. voda z jabolkom iz neke tuje trgovine pri nas-da nedelam reklame, meni je boljša kot je zala life....zelo dobra pa še pocen,dobro je da so tudi druge trgovine bodo vsaj cene vsaj malo padle in bomo mi potrošniki imeli korist od tega

kar se tiče plač z/brez izobrazbe ste prav povedali, dejstvo je da so tudi taki in zmeraj bodo taki......

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr mar 28, 2007 6:48 pm

aha, za vodo, ki ti je boljša ne boš delal reklame, za zalo life pa? :lol: :P

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 6:52 pm

Jorgi je napisal/-a:aha, za vodo, ki ti je boljša ne boš delal reklame, za zalo life pa? :lol: :P

:tomidelej:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr mar 28, 2007 8:19 pm

ne upoštevate da obstaja tudi trg dela. in za tako delo, kot so prodajalci/ke ne rabiš praktično nobene kvalifikacije, zato je ponudbe delovne sile ogromno, povpraševanja po njej pa tudi. in taka cena (plača) se je izoblikovala. če ti pa pač ne ustreza pa grdo ravnajo s tabo pa greš. če si pa tam pa dokazuješ da ti je še vredno delat za tak denar. Sicer pa tudi če malo znižajo se bo še vedno najbrž najdla nova serija zaposlenih, ki bi delala tudi za manjši denar.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr mar 28, 2007 8:39 pm

Še ena čip širip trgovina ki ima zobne paste zravn mesa in solate? WTF? :bonk
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr mar 28, 2007 8:45 pm

ker je na našem trgu zala life prva med prvimi ki so začeli ponujati tak izdelek z okusom jabolka sem rekel: DA NE BOM DELAL REKLAME TRGOVINI, KI PRODAJA PODOBEN IZDELEK Z OKUSOM JABOLKA!!! ZALA LIFE PA SEM DAL KOT PRIMER SLOVENSKEGA IZDELKA NA TRGU, ZA TISTO DRUGO VODO NITI IMENA NEVEM KDO JE DELA TAKO DA JO KUPUJEM PO PREPOZNAVNOSTI PO EMBALAŽI!

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Sr mar 28, 2007 9:42 pm

nebivedu je napisal/-a: Pa še naše ljudi podpiraš s tem ko kupuješ naše proizvode.

Heh, zadnjič mi je nek znanec rekel, da rad kupuje slo proizvode, ker se mu to zdi pravilno, potem sem ga pa prašal(vem da ima rad majonezo) če v tušu namesto thomy oz helmans majoneze kupi tuševo, ki je pol cenejša od onih dveh, je pa delana v sloveniji(nek privatnik jo dela za tuš), pa je samo debelo gledal :lol:
Je pa res da je ta tuševa majoneza res bolj blažev žegenj.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov