Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po apr 16, 2007 11:27 am

Krk, Pag ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po apr 16, 2007 7:11 pm

nebivedu je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:ma kaj vidiste v tisti dragi, grdi in neprijazni južni državi :!: :?: :roll: (HR mislim :P )

ma rajši grem na našo obalo... oz nevem še kam bom šel... ma prej v grčijo, ki te stane približno enako kot HR..

Na hrvaškem je hrana cenejša kot v sloveniji, da pa o pijači ne govorim. Na Krku me pride sok in kava 400 sit v najdražjem lokalu s pogledom na marino, v portorožu pa 1200 sit(govorim za lansko leto), pogled je pa na sosednjo razpadajočo stavbo.
Pa še gužvat se mi ni treba po avtocesti, ki jo obnavljajo v n ajvečji sezoni, da se potem 3 ure kuhaš na njej preden kam prideš.
Slovenska obala je pa taka, da bi sam, če bi imel možnost, pobral vse smeti na obalah in jih stresel na županovo zemljo, pa naj se on ubada s svinjarijo. Uglavnem tok svinjske obale ne vidiš niti če greš na obrežje Save v Črnučah(ljubljana).

Bodo primorci morali malo bolj razmišljat o čistilnih akcijah in bodo moral začet čistit vso obalo od debelega rtiča pa do sečovelj. (pridem pomagat, ko bodo imeli tako akcijo)

V osnovi pa nikoli ne hodim na celinsko obalo, ampak vedno na otoke, ker je voda sigurno bolj čista in ljudje niso tok zateženi, ker živijo od turizma in je turist za njih vir zaslužka in ne oseba za obračun (mislim na slovensko primorje, ko se obnašajo do tebe, kot da si gnoj, ker si prišel v njihovo gostilno jest).

Pa še to - na Krku je vedno več lokalov in gostiln, kjer te kot slovenca postrežejo prej kot nemca, pa še v slovenskem jeziku. To pa zato, ker slovenci pridejo trije v picerijo, pojedo vsak svojo pico, popijejo vsak 3 pire in grejo, nemci pa pridejo po 10 komadov naročijo 5 pic prerezanih na pol in liter radenske in potem 5 ur razpravljajo. Od takih strank lokal nič ne zasluži in tko je resničnop vedno več takih, ki postrežejo slovenca prej, ker vedo, da bo kmalu odšel in bo lahko še kdo drug dobil mizo.

Pa še to je - če si turist se tako tudi obnašaj - tako kot se ti obnašaš do domačinov, tako se oni obnašajo do tebe - povsod na svetu, ne samo na hrvaškem. In če si ti prišel tja na dopust, si ti tisti, ki se mora prilagajat drugim navadam, ne da se bodo oni tebi.
Na ta način nisem imel še nikoli problemov, nikjer. Razen enkrat se je en drug turist(zagrebčan na Cresu) hotel na vsak način skregat z mano, pa so ga domačini nalomili, ker jim odganja stranke.

x2

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po apr 16, 2007 7:21 pm

jaz bom letošnji dopust združil z absolventskim izletom na Kreto.
Slika

Uporabniški avatar
Elantrinho
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a Elantrinho Po apr 16, 2007 7:42 pm

Poletje bom izkoristil nekje v Grčiji in če mi bo še kej dopusta ostalo bom šu še v Munchen na Oktober fest :lol:

kajzec
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kajzec Po apr 16, 2007 8:17 pm

otok Šolta

Uporabniški avatar
*KAYA*
Novinec

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a *KAYA* To apr 17, 2007 6:33 am

Korčula 8) pa Čateške toplice :lol: + kakšen vikend v campu, v Bovcu, kjer mamo prikolico..
Rada vas ima Kaychi :)=(:

Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To apr 17, 2007 7:46 am

Korzika .

Yagi-san

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To apr 17, 2007 8:20 am

bomo vidl kam, ker izpiti vabijo med poletjem :o

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle To apr 17, 2007 8:29 am

Na hrvaškem sm se vedno lepo imel, res pa je da je na celini bl zoprn folk (domačini) recimo Pula, Poreč,...čez hrvaške otoke nimam pa kej rečt, tam je narava izredno lepa, voda božanska (proti Puli recimo) ljudje prijazni, hudo dobre domače gostilne, u glavnem ko enkrat začutiš tisto pravo staro dalmacijo je to nekej nepopisnega, in zato mi je tud zelo žal teh glupih in popolnoma nepotrebnih težav s Hrvati k jih mamo zdej, glede naše primorske pa lohk rečem, da sploh ne vejo kaj pomen turizem in kako se do turista obnašat in ga strežt, glede smeti je mel Nebivedu zelo prav in se mu pridružujem na akciji če bo ta seveda obstajala, vsi upamo na bolše noben pa za to ne bi nč naredu

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To apr 17, 2007 8:40 am

Doc_ je napisal/-a:ma kaj vidiste v tisti dragi, grdi in neprijazni južni državi :!: :?: :roll: (HR mislim :P )

ma rajši grem na našo obalo... oz nevem še kam bom šel... ma prej v grčijo, ki te stane približno enako kot HR..

to je tud res da danes greš lahko v tujino za ta denar ki ga daš za HR. ampak hrvaška ma zelo lepo morje, mislm da je lepa država tako kot so druge države in so prijazni, meni tako kot drugim je verjetno vseeno za probleme med državami ker mi preprosti ljudje hočemo uživat in se ne obremenjevati o tem in onem.........vsaj blizu mamo morje če že ne hodimo na domačo obalo

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 17, 2007 9:08 am

Še en komentar na tole o neprijazni državi.
Če ti nekdo pride do tebe na obisk, pa se obnaša kot k****n, ki misli, da je car in da lahko počne karkoli in da se boš ti njemu prilagajal, kaj narediš?
Ponavadi si do njega vsaj neprijazen, jst pa ga ponavadi še polomim. In mislim da se vsakdo in ne samo hrvatje brani na tak način. Seveda pa so hrvatje na "lipo njihovo" še bolj ponosni (kar bi morali biti tudi mi na svojo slovenijo, pa nismo) in pride hitreje do konflikta.

Tko da priporočam vsem ki gredo kot turisti kamorkoli ven iz slovenije, da se obnašajo kot gosti in ne kot glavni na vasi. Glavni na vasi nej bodo na svojem selu(seveda, če imajo j***a za to - da jih vaški pretepači ne nalomijo).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To apr 17, 2007 9:13 am

nebivedu je napisal/-a:

Če ti nekdo pride do tebe na obisk, pa se obnaša kot k****n, ki misli, da je car in da lahko počne karkoli in da se boš ti njemu prilagajal, kaj narediš?
Ponavadi si do njega vsaj neprijazen, jst pa ga ponavadi še polomim. In mislim da se vsakdo in ne samo hrvatje brani na tak način. Seveda pa so hrvatje na "lipo njihovo" še bolj ponosni (kar bi morali biti tudi mi na svojo slovenijo, pa nismo) in pride hitreje do konflikta.

Tko da priporočam vsem ki gredo kot turisti kamorkoli ven iz slovenije, da se obnašajo kot gosti in ne kot glavni na vasi. Glavni na vasi nej bodo na svojem selu(seveda, če imajo j***a za to - da jih vaški pretepači ne nalomijo).

Hja no...predlansko leto smo bili s kolegom in puncama na hrvaški obali. V gostilno prišli na kosilo, bili vljudni itd...Čez dobre 3 minute so prišli v gostilno nemci, nas je kelnar že prej videl in pokimal da pride takoj...No nemci so bili na koncu postreženi prej in kot gostje, mi pa prej kot smeti, čeprav smo tam pustili ene 2x tolk denarja kot švabi...potem pa jih imej rad :evil: pa ne da bi se to zgodilo samo v eni gostilni...je pa bila kje tudi kakšna zelo prijetna izkušnja, ampak jih je bilo manj kot slabih...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 17, 2007 11:28 am

Slide je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Hja no...predlansko leto smo bili s kolegom in puncama na hrvaški obali. V gostilno prišli na kosilo, bili vljudni itd...Čez dobre 3 minute so prišli v gostilno nemci, nas je kelnar že prej videl in pokimal da pride takoj...No nemci so bili na koncu postreženi prej in kot gostje, mi pa prej kot smeti, čeprav smo tam pustili ene 2x tolk denarja kot švabi...potem pa jih imej rad :evil: pa ne da bi se to zgodilo samo v eni gostilni...je pa bila kje tudi kakšna zelo prijetna izkušnja, ampak jih je bilo manj kot slabih...

Potem pa hodiš v napačne kraje, al pa kej druzga. Jst resnično še nisem imel problemov na hrvaškem, pa sem dol vsako leto vsaj ene mesec, če ne več (z vikendi skupaj). Res pa je da se hrvaško morje začne šele od Reke naprej, Istra je pokvarjena v dno duše in tut ljudje se tako obnašajo. Tko da upam, da ne hodiš tja.

Sam za morje štejem samo otoke - na celinsko obalo ne hodim več.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 To apr 17, 2007 11:39 am

triglav, toplice, kr.gora, poreč :D
Najlepše šele pride. :)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr apr 18, 2007 9:39 pm

nebivedu je napisal/-a:

Bodo primorci morali malo bolj razmišljat o čistilnih akcijah in bodo moral začet čistit vso obalo od debelega rtiča pa do sečovelj. (pridem pomagat, ko bodo imeli tako akcijo)

Pa še to je - če si turist se tako tudi obnašaj - tako kot se ti obnašaš do domačinov, tako se oni obnašajo do tebe - povsod na svetu, ne samo na hrvaškem. In če si ti prišel tja na dopust, si ti tisti, ki se mora prilagajat drugim navadam, ne da se bodo oni tebi.
Na ta način nisem imel še nikoli problemov, nikjer. Razen enkrat se je en drug turist(zagrebčan na Cresu) hotel na vsak način skregat z mano, pa so ga domačini nalomili, ker jim odganja stranke.

1)se vidi da nisi dost po primorskem...
2)ko sem bil na HR z frendom in vsa govorila v slovenščini so se do nas ZELO grdo obnašali... ko sva šla pa z enim drugim... sva govorila taljansko (je taljan) in je bil ISTI natakar dosti bol prijazen....

Mislim da bi mogli bit mi vsi malo bol nacjonalisti kot so hrvati... oz oni so ...

hočem SNS na oblasti :P
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Sr apr 18, 2007 9:45 pm

Umag 3 dni, MonteNegro 10 dni, par vikendov slo obala. to je ziher. sanjamo pa še kako potovanje.
Velikim stvarem se raje odrečem pa grem na kak hud koncert
to je zame dopust v bistvu

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Sr apr 18, 2007 9:49 pm

jst bom zadovoljen če bom meu enotedenski tour po sloveniji 8) 8)

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Če jun 28, 2007 2:36 pm

Splitska na Braču :woohoo Komi čakam! :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe jun 29, 2007 12:22 pm

Jaz ne vem kaj vam tok morje pomen, no recimo, ko sem jaz in sorodniki šli lansko leto na morje v Izolo, blo je kr vredu ampak prvo kot prvo gužva, drago kot, da bi sral gnar,voda je umazana, ko greš not jo popiješ sigurno 1 l, vrjetno pa vas je kr neki, ko greste v daljne kraje edino prav.
Osu gre samo enkrat na led.lp

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Pe jun 29, 2007 2:48 pm

Pag :pij:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov